DISCK long 400 ks po 24,30
- Burryho tip. Skúsim ho potrejdiť.
- možno spravím také menšie ,,burry,, portfolio, kde ale budem trochu aktívnejší a selektívnejší
- na JRF som zarobil. Ale keby som nebol aktívny a selektívny + nevyberal zisky... bol by som dnes radioaktívny:
JRF poz. portfolio je totiž v simulácii v strate -35%. Takže zashortované akcie nie sú zashortované len tak bez príčiny...
ďalšia moja research simulácia BIO stocks dopadla tak, že 80% akcií je v strate. Ale v jednom porfólii sa chytili dvaja extra winneri: a tí spravili +800% a +500%, čím celé portfólio dostali do +160%. Takže záver pri BIO ...vyhýbať sa im na long, pokial ich nemáte tak naštudované ako martin AMD. Väčšina z nich sú ako startupy... veľké očakávania, ale presadí sa max. 10%.
Velkým prekvapením sú pre mňa covid BIO akcie, ktoré vyskočili stovky % a tak som z nich spravil pozorovacie portfolio na SHORT.
To portfolio malo byť celé červené...čo by znamenalo že shorty by vyšli. Ale je teraz v zisku +200% ..teda tie akcie čo som longoval počas covidu som mohol trejdiť ďalej. Navždy si zapametám ako som trejdil MRNA po 20-25 a stal sa z nej velký víťaz z cenou 330 USD (dnes ).
Poučenie: longovať BIO je nebezpečné, môžete mať stratu viac ako 50%, ale môžete chytiť extra winnerov, ktoré vám znásobia investíciu.
Pri shortovaní môžete mať stratu viac ako 100% = nelimitovanú stratu. Shortovaniu bio akcií sa teda treba radšej vyhýbať.