Neviem ako to vyzerá v iných nemocniciach. Možno máš lepšie informácie. Ja viem povedať presné číslo iba za jednu.george1 napísal: ↑Št 25 11, 2021 3:09 pm Aktuálny pomer na ARO je 1:8 v neprospech nezaočkovaných, čiže zomiera oveľa viac nezaočkovaných. A sú nemocnice, kde sú na ARO iba nezaočkovaní. Jednoduchá štatistika. Ty si možno si pomýlil štatistiku chorých na covid prijatých do nemocníc s ťažším priebehom, tá je v pomere cca 20% a 80% ( čiže 1:5) v neprospech nezaočkovaných. Podobne v pomere k obyvateľom na milión obyvateľov, krajiny s vyššou zaočkovanosťou majú menej úmrtí na covid. Opäť jednoduchá štatistika.
Nie každý, kto sa nedal očkovať verí hoaxom. Máš veľkú skupinu ľudí, ktorí sa očkovať nemôžu. Majú iný zdravotný problém, chronické ochorenie, kde sa to neodporúča alebo tiež ZŤP, kde jednoducho v niektorých prípadoch očkovať nemôžeš. Je potom etické neposkytnúť im zdravotnú starostlivosť? Tá je poskytovaná každému bez ohľadu na to aký život vedie. Tak sme si ako spoločnosť nastavili morálne pravidlá. Keď má lekár pred sebou modrého človeka, ktorý sa dusí, tak s ním asi nebude robiť dotazník aký život vedie. Potom, keď zistí, že verí hoaxom a nedal sa očkovať, tak kto má stlačiť tlačidlo OFF? Príde ten, kto hovorí, že sa o takých netreba starať alebo to má robiť lekár a vysporiadať sa s tým cez víkend?george1 napísal: ↑Št 25 11, 2021 3:09 pm Výsledok nasprostastých hoaxov na FB a internete proti covid vakcínam máme na Slovensku - nemocnice sú plné covid pacientov a to hlavne nezaočkovaných. Vo vysokom pomere v neprospech nezaočkovaných. Výsledok je postupná nedostupnosť na zákroky a operácie pre bežných pacientov, vrátane chorôb ohrozujúcich životy. O zbytočných úmrtiach ludí, ktorí naleteli na covid anti vakcínové hoaxy na internete škoda hovoriť.
Očkovaním sa podarilo odstrániť iba kiahne, aj tie boli na ústupe. Pri ostatných sa postup s očkovaním tak dobre nepodaril a choroby ostali. Pomohlo aj to, že sa zmenil životný štandard, hygienické návyky a pod.
Očkovanie na COVID však považujem za menšie riziko ako čakať, či ma moja vlastná imunitná reakcia nepošle na prístroje.