Lukas, s 85% som myslel napr
No ja som nevidel este nikoho utocit na nikoho, ani slovne, uplne vazne, jedine kto na niekoho utocil bol SBS na mna, slovne. Nerozumiem preco, nevedel to odargumentovat. Tak som odisiel. Ja nemam cas na hadky.
Neviem preco na internete prevlada duch "utok na zdravotnika" - to uverim ze alkoholik na nich zacne nadavat, ale pricetny clovke preco by mal? Aj ked, rozmyslam - ak by mi niekto chcel sparat v nose pred vstupom do ambulancie, tiez by som sa branil, no nie tak, ze zacnem nahlas hulakat. Neviem - nepoznam konkretny dej, na ktory si myslel. Mna vsetci osetrili uplne v pohode a bez ruska, pocas celeho roka, takze naozaj neviem, preco zijem v takej pokojnej zone, ale som tomu rad.
Aha, kricat pred domami odbornikov, no ja neviem, ja tam nechodim, na tie protesty, no verim, ze na to doplatim skor ci neskor - budem musiet bud odist, alebo zaplatit vysoku dan za slobodu. Okrem toho, ak by som mal byt konspirator, tak sice neviem pred domom ktoreho odbnorika kto krical, ale aky mal dovod? Mozno ho niekto nevypocul? Neviem, mal si zalozit youtube, ved dnes sa lahko roztrubi na nete co len chce, ak ma dobre argumenty..
V CR to je podobne? No, dobre, bol som v CR par krat tento rok, nikdy ma nikto neoslovil kvoli rusku, len teraz, tusim to bolo hned prvy den co po mne chcela casnicka covidpass, ja ze nemam, tak ma nemoze obsluzit, tak ale ze mi moze zabalit jedlo, ja by som odisiel, ale bol so mnou jeden ockovany, tak sme jedli v aute, ale priznam sa ti, som rad, ze som to zobral do auta - lebo inak by som tu restiku/jidelnu urazil, to bol hnus, ja neviem, dlho nechodim do restik, tie dobre su drahe, vynimocne tam zajdem, ale pisem to casto, dbam na svoje zdravie, a vieme ze v kapitalizme resika nemoze nakupovat dobre veci (cest vynimkam). Napr. palmovy olej v 10L vedrach, tie vedra mam zadarmo od tych restik, vyhadzuju ich, takze nie, dakujem, ja sa najem radsej doma
Ano, tne pripad o STK bol len jeden. Ale ludia mali tendenciu utocit na policjatov - praobycajna davova psychoza.. neboli tam, ani ja som tam nebol, videa ktore netocia nonstop, tj, nepozname zaciatok, su take, neuplne..
No ale pockat, ja nikoho nenutim sexovat so mnou bez ochrany, tj, ja nenotim nikoho stretavat sa so mnou tak, aby ta naprotivka nemala rusko alebo lubovolnu ochranu. Alebo neveri, ze ho rusko ochrani? Preto ho pcha mne do ust ? Ono aj pred HIV sa da chranit, dame si kondom 2x. len neviem co urobi to trenie medzi nimi, ale preco potom maju zdravotnici 2x latexove rukavice na sebe, to tiez neviem, tam tiez existuje urcite trenie. Myslim, ze na toto odpises, ze (nech, orientacne), ffp2 chrani na 99%, ale to je malo a ak ho mam aj ja , je to 99+99% cize 99.99% a to je uz lepsie. No ano, ale potom ja poviem, ze to mi nestaci, kup a daj si plynovu masku, dal by si si ? Mylim sa, ze take riesenie (obaja plynovu masku), je lepsie, ako obaja ffp2?
Ale aspon mas dobru schopnost otocit to HIV voci mne, to sa mi paci, lenze.. ake su nasledky na HIV statisticky ake na COVID? I ked musim uznat, ze toto je uz mimo realitu, pretoze COVID ohrozuje poddimenzovane nemocnic a to je fakt, no pytam sa, preco? Ak by si bol vlastnikom Slovenska s.r.o tj boli by sme monarchia, ako by si to riesil? Tak isto, ako teraz vlada (myslim ze akakolvek), alebo by si sa pripravil inak? Ja zodpovedam v prvom rade za svoj zivot, az ked budem ja zdravy, viem sa starat o inych, resp zodpovedat za zivot inych. Zvolil som si Vitamin C, Vitamin D a ine doplnky, aby som zvysil svoju sancu. Nemam k dispozicii 100k ludi, aby som urobil studiu, ci by to fungovalo. No neviem preco obvodaci posielaju ludom lieky cez telefon, resp liecbu cez telefon.. Bez vystrenia - mozno maju covid, mozno nemaju, mozno maju zapal priedusiek, zapal pluc, a liecba na covid nezaberie, dostanu sa do nemocnice -tychto pripadov je po forach habadej.. Ale hadam si to 100% z nich nevymysla, ale neviem. Chyba mi transparentna prevencia, pretoze ff2, alebo hoci aj ffp3.. to mi pride ako lapit vzduch do dlane.. Nieco to pomoze, ale zabuda sa na ine fronty..
ten risk/reward som myslel nie len na ffp2, ale skor na vakcinu, ale aj ffp2 ano, ak by som mal stat v praci 9hodin denen v ffp2, Ty mas stastie na home office, ale nie kazdy to tak ma. Rozpraval si sa s predavackami? Poznas nejaku osobne? Lebo ja chodim nakupovat a vidim, ze tie predavacky nosia tieto ffp2 katastrofalne zle, resp ich nosia len ked ich niekto vidi. Az teraz som sa nad tym zamyslel, je zaujimave, ze su tam nonstop, cize koronu asi nemohli mat. Ale niektore urcite dostanu. Ale naco mi je ffp2, ked sa zakaznik hrabe v pecive bez ochrany? Ktovie kde si ho skrabal tesne pred vstupom do obchodu - na vlastne oci som videl chlapa ist na malu potrebu, potom sup naspat do stanku, a prazil cigansku, to bola Vieden, Prater. DIk, od toho momentu ozeliem fasstfood. Nevadi mi spinava zelenina priamo zo zeme, ale toto bolo vela aj na mna. Chyba mi komplexnost riesenia problemu/ov a nie ze "ffp2 odstup ROR vakcina a basta", to pre mna nie je seriozna pandemia potom, pretoze ak by mi horela domacnost, tak by som urobil maximum pre minimalizovanie skody (no zly priklad, idealne by bolo utiect asap a zachranit si zivot).. Ano, zbytocna debata, ale je nedela, neda sa obchodovat
sakra, zas, naco tolko pisem
PS: ak by som veril, ze je svet a zivot taky jednoduchy, ze mi staci 1 vcelicka (alebo zopar), a som chraneny, tak by som ju vzal. Ale vidim to inak, nevidim to ako v pocitacovej hre, ze si zoberiem ampulku, a ona mi da nejake specialne sily. Vidim na vlastne oci, ze to tak nejde, a preto volim inu cestu (jedlo, vitaminy, lifestyle). Nemyslim si, osobne, ze medicina je az tak daleko, aby do tej 1 striekacky nalozili tolko.. Ale ktovie, mozno nazor zmenim, risk/reward sa moze zmenit casom.