U Ladise třeba nepochybuju, že to bude +/- 99 % (někdy i víc
U mě to dělá +/- 2/5 (teda 40 %) - v podstatě všechny volný prostředky.
Tak tak, Bebe má svatou pravdu, podíl je daleko důležitější, než absolutní částka.Honza napísal:Jako začátečník, rozpočítám-li co jsem do toho od ledna vrazil na měsíční částku, tak mi to vychází na 39,66%![]()
Nicméně až se dokopu k tomu že splatím hypotéku a oddlužím se ze všech závazků (cca 2011), pak to vidím tak aspoň na dvojnásobek dnešních částek. Uvidíme
PS: I když mě tak napadá jestli to není trochu zcestná anketa, pro někoho může být 40% z příjmu třeba ta samá částka co pro jiného 80% ...
Já bych to neviděl tak zle, ty dáš 10%, manželka taky a s 20% se už něco dá dělatBobikpp napísal:zaujimava anketau mna (zatial stale zaciatocnik) sa to pohybuje ma cca 30 - 40% Este si to mozem dovolit, lebo nemam rodinu a tak, ale ked aj toto zacne, tak...budem rad aj za 10 %
Zajímavá matematiky!malvig napísal: Já bych to neviděl tak zle, ty dáš 10%, manželka taky a s 20% se už něco dá dělat
No, asi ťažko bude manželka prispievať manželovi na investície, pretože sama by si mala odkladať min. 10% z vlastného príjmu. A ak nepracuje a je doma s detmi, tak potom aspon 10% z dávok, ktoré poberá, prípadne by jej mal prispieť pracujúci manžel, keďže ona pracuje doma zadarmo.malvig napísal: Já bych to neviděl tak zle, ty dáš 10%, manželka taky a s 20% se už něco dá dělat
Však uvidíš sámFerin007 napísal:Tak tak, "výmluvy" na děti jsou mimo mísu.
Pette napísal:co vsetko sa rata ako investicia?
ak subjektivne, potom cca 90 percent prijmu dalej investujem.
no, mala by to byť časť príjmu, ktorá sa zmení na aktívum, ktoré má tendenciu zachovať si nominálnu hodnotu a prináša výnos, ktorý je možné oceniť, resp. zmeniť opätovne na peniaze. Teda vylúčil by som investície do vzdelania, do zdravia, do relaxu, teda celkovo do seba, do svojho životného štýlu a do prostredia, v ktorom sa pohybujeme. Zostali peniaze, meny a sporiace schémy, cenné papiere, nehnuteľnosti, komodity, podnikanie a alternatívne investície od nich odvodené formy aktív.Pette napísal:co vsetko sa rata ako investicia?
Já bych ještě vyloučil aji nemovitosti a komodity pořizovaný k jiným, než čistě investičním účelům. Tzn. byt, pozemek či barák pořizovaný především pro vyřešení vlastní bytové otázky, zlato, perly, diamanty pořizované především pro umlčení manželkyBebe napísal: no, mala by to byť časť príjmu, ktorá sa zmení na aktívum, ktoré má tendenciu zachovať si nominálnu hodnotu a prináša výnos, ktorý je možné oceniť, resp. zmeniť opätovne na peniaze. Teda vylúčil by som investície do vzdelania, do zdravia, do relaxu, teda celkovo do seba, do svojho životného štýlu a do prostredia, v ktorom sa pohybujeme. Zostali peniaze, meny a sporiace schémy, cenné papiere, nehnuteľnosti, komodity, podnikanie a alternatívne investície od nich odvodené formy aktív.
Mesacne lezanie na plazi nic?:(Bebe napísal:no, mala by to byť časť príjmu, ktorá sa zmení na aktívum... . . . . .
medvede su kamosi, ked su na trhu tak sa zrealnuju ceny a vtedy je cas na investovanie.....Ferin007 napísal:Má to teď jen jeden háček. Co si člověk těžce vydělá, to v zápětí lehce ztratí při investování. Mně nikdy nebyli medvědi sympatičtí.