Ano mám. Aj tu, aj u seba. Kde je tvoja bystrosť, ked som ti napísal, že väčšinu pozícii mám otvorenú u seba v rovnakom objeme. QS mám dokonca 1000 ks, tu mám 600. Mám u seba NQ 1,2..tu 1. O niečo menej mám russellu, lebo som časť zisku vybral. Nemôžem všetko hlásiť tu. Nerobme z toho vedu. Už to nebudem opakovať, radšej potom nebudem hlásiť nič.jogo napísal: ↑So 22 01, 2022 1:19 am Teraz maš páku 3, trh ide ostro proti tebe, nechce sa mi teraz počítať, akú maš otvorenú stratu.Ale v minulosti si veľké straty zatváral niekde na úrovni 30% účtu, čo pri páke 3 znamená 10% pokles. Čo budeš robiť, ak sa teraz zopakuje 20% bezkorekčný pokles ako v marci 2020? Riskneš 60% drawdown?
Netráp si hlavu nad disponibilným majetkom a úsporami. To pokladám za vŕtanie sa ľudom v súkromí. Vŕtaj sa v príspevkoch z 2009, či som povedal to, či ono. Je zábavné čítať ako som vtedy pohŕdal investingom. No nedivím sa, ked som občas zarobil +10% za 1 deň. Mimo prvých pár rokov, trejdil som vždy 6 ciferný kapitál. Nie úspory, prosím. Kapitál. Z toho kapitálu som vyberal zisk na živobytie a zbytok boli úspory. Úspory z tradingu. Všetky úspory som vrazil do nehnuteľnosti. Dnes som písal o jajovi . Zhodnotil 4 ciferný kapitál ( kludne ho nazvi úspory ) na 7 ciferný. Z pár tisíc urobil milióny. Nikdy viac však žiadny kapitál do tradingu nedal, len z neho bral. Ja som podobný prípad, len som to nedotiahol tak vysoko. Nemal som kuráž ísť na plný margin, ked sa darilo.
Si spokojný?
Možno ti pomôže, ked si vypočítaš v akej strate som teraz pri tej páke. Mám zlé časy. Prežívam stres a strach. Trápim sa.
Prežívam tú svinskú trejderskú bolesť. Myslím na to celý deň. Najhoršie je ráno, ked sa zobudím a uvedomím si v akom som DD hneď v úvode roka.
Prvé čo robím: bežím k mobilu a pozriem stav futures. Vydýchnem si, ked nevidím gap dole...
Si spokojný?
Chceš ešte rozoberať niečo? V tom 2009 píšeš, že som mal šťastie, že som začal nakupovať po dne pri 800 a trh už šiel len hore.
Ja si pametám, že som kúpil prvý kontrakt a trh šiel dole. Ten druhý som mal nastavený nižšie, ale nedošlo to tam, tak druhý a tretí som kupoval, ked trh šiel hore. Ale v tých časoch sme nevedeli, či sa trh už odrazil od dna...stále to bolo rovnaké riziko. Nepametám sa už kolko som zarobil...myslím, že 500 bodov = 25 000. Alebo 750? Mal som viac účtov, to som dal tuším na osobitný. Ono mi to je teraz jedno aké boli detaily, kolko som zarobil, ako som zmýšlal...mám to ako-tak v pameti len preto, že som to bral investorsky ( risknúť a podržať, lebo trh pôjde hore ). Ja sa ináč nepozerám do minulosti, nechcem sa vypravdovať a neznášam, ked sa ľudia starajú do môjho súkromia. Takisto Jogo je mi úplne jedno, čo robíš ty..kolko disponibilných úspor do toho dávaš, či riskuješ 5%, alebo 20%. Ja žijem tak, že každý trejd, každý deň sa môže zvrtnúť do nepríjemných strát a pritom 99% trejdov vôbec nejdem na margin.