DENNÝ POKEC - Mar 2022

Obsah na archiváciu/vymazanie
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Dnes mame vyrocie oslobodzovania Iraku, operacia Iracka sloboda... Si presne pamatam ako z radia Miki ma presviedcal ze sme my ,Slovensko na strane spravodlivosti. Asi tak, ako teraz Putin presviedca obycajnych Rusov.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Transparentnost EU ala ursula...
https://krass-und-konkret.de/politik-wi ... en-werden/
"nerobis nic zle? nemas co skryvat!"
toto pre nu asi neplati..
https://www.facebook.com/86545977713966 ... 465157559/
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 295 times
Been thanked: 200 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

pafe napísal: Ne 20 03, 2022 1:48 am fiha takze ten tucet alebo dva americkych vojakov nam tu vladne na sk...aha zabudol som este na caputovu a nada. tajnych agentov instalovanych usa...demagogia ala hlavne spravy
Vidis, rozoznal si to, ze tu nevladnu dva tucty Ruskych vojakov s ich zopar stihackami na dvoch slovenskych letiskach (a dalsimi stotisicami na ich domovskych zakladniach) a ani lokalni slovensky hovoriaci politici s proruskymi nazormi, braniacich zaujmy Ruska.
Napriklad v Melitopole, kde zatkli dovtedajsieho demokraticky voleneho starostu braniaceho zaujmy USA a nahradili ho demokraticky volenou clenkou mestskej rady braniacou zaujmy Rusov, uz pochopili, v com je u tychto lokalnych politikov typu Nad a Caputova rozdiel.

Vdaka zakazu webov typu Hlavne Spravy sa Slovaci aspon nenakazia tendenciami tvorit si vlastny nazor, ale mozu nadalej pekne verklikovat na SK jedinu dovolenu "pravdu" hlasanu z RTVS. A stazovat si na Putinovske Rusko, pricom su na rovnakej urovni ako Rusi (resp. presnejsie Bielorusi).
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

https://spravy.rtvs.sk/2022/03/poistovn ... cat-dalej/

Poisťovne v prípade vojny nezaplatia za zničený dom. Hypotéku treba splácať ďalej

Cize Ladis ma s tym Allianzom asi aj pravdu, dobry biznis pre dividendy..
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec napísal: Ne 20 03, 2022 7:23 am Dnes mame vyrocie oslobodzovania Iraku, operacia Iracka sloboda... Si presne pamatam ako z radia Miki ma presviedcal ze sme my ,Slovensko na strane spravodlivosti. Asi tak, ako teraz Putin presviedca obycajnych Rusov.
Boli sme v tom konflikte na strane velmoci, podobne ako su teraz Bielorusi v konflikte na Ukrajine. Hovorit o spravodlivosti vo sfere medzinarodnych geopolitickych vztahov a udalosti je dost problematicke. Veci obycajne nie su len cierne a biele. Je to ako pri rozvode po 20 rokoch manzelstva ked jedna stranka tvrdi, ze 100% pricinou vsetkeho zla a rozpadu je len a len ta druha stranka.
Problem SR bol, ze mali sme sancu nezapojit sa, no vdaka ludom ako je Dzurinda a v sucnosti Nad, nevyuzili sme tu prilezitost, ale zapajali sme sa praveze "proaktivne". A tak aj cela ta "sloboda Iraku" skoncila. Zruinovanou krajinou.
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 278 times
Been thanked: 320 times

Príspevok od používateľa Joki »

Jaroslav80, tvoje prispevky su schizofrenické, biela je biela a čierna je čierna. Pravda je raz len pravda, nemôže byt len niečo trocha pravda.
Ak máš nejake hodnoty, tak ich asi źiješ, konáš, rozprávaš naplno alebo len tak trocha, ako sa ti v danom momente hodí. V príspevku napíšeš, čo robia rusi, ale v vzapätí napíšeš, čo urobili aj amerčania.
Nemôžěs byť tak trochu demokrat a žiť v demokratickej krajine a vyznávať demokratické hodnoty a vzapätí obhajovať rusov, že veď robia niečo podobné ako robili američania.
Vždy, ak niečo napíšeš k rusom tak druhá veta je k američanom. Skús sa rozhodnúť kam patríš. Neviem z akého dôvodu tu stále píšeš o amerike, ak dobre vidím tak agresor z ruska napadol slobodnú, demokraticky sa rozvijajúcu krajinu teda UA. Nepleť tu minúlosť, čo urobili američania. Prítomnosť je, že Putin napadol Ukrajinu.
Interactive Brokers referral link, ak má niekto záujem. Ďakujem

https://ibkr.com/referral/jozef473
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Joki napísal: Ne 20 03, 2022 10:46 am biela je biela a čierna je čierna.
Biela je biela, cierna je cierna, seda je seda a modra je modra. V politike ohladom pricin a nasledkov nemas len dve farby, aj ked ty zrejme poznas len dve.
Joki napísal: Ne 20 03, 2022 10:46 am Nemôžěs byť tak trochu demokrat a žiť v demokratickej krajine a vyznávať demokratické hodnoty a vzapätí obhajovať rusov, že veď robia niečo podobné ako robili američania.
Preco by som nemohol? Lebo sa to tebe nepaci?

Zijeme v tak trochu demokratickej krajine tak trochu demokraciu. Skutocne zavazne rozhodnutia sa robia bez zaujmu o nazor ludi. (Vid nezverejnovanie zmluv za zapadne vakciny, nezverejnovanie obsahu vojenskych dodavok na Ukrajinu, ignorovanie referenda pri veciach ako je bytie v NATO, prenajme vojenskych letisk armade USA a podobne).
Tiez dufam, ze si si vedomy, ze v "demokratickej" Ukrajine su dekretom prezidenta Zelenskeho zakazane opozicne strany.

Joki napísal: Ne 20 03, 2022 10:46 am Nepleť tu minúlosť, čo urobili američania. Prítomnosť je, že Putin napadol Ukrajinu.

Putin napadol Ukrajinu a porusil tym medzinarodne pravo - to nikto nespochybnuje.
Americania napadli Juhoslaviu, Irak, Lybiu a Afganistan - porusili tym medzinarodne pravo a mnohi z nich (a z vas) su schopni este to aj spochybnovat! Putinova agresia na Ukrajine je slabym odvarom agresii USA v rozlicnych castiach sveta v predchadzajucich desatrociach.

Fakt je ten, ze ked Americania podporili Euromajdan v Kyjeve v decembri 2013, mali bud veci urychlene dotiahnut do konca = silne bezpecnostne zaruky, urychlene clenstvo v NATO a EU, postoj minimalne ako ohladom Litvy alebo Polska ... alebo TAM NEMALI ANI PACHNUT! I ked samozrejme v ich financnom a geopolitickom zaujme je, ked je to tam rozbombardovane ako teraz a EU sa separuje od Ruska. Lenze sa trochu preratavaju - lebo na tejto vojne ekonomicky a geopoliticky ziskava Cina este viac nez USA. O par rokov sa to Americanom vypomsti a ja hovorim - konecne.
Ja ked vidim v televizore ludi ako Korcok, Miklos, Nad, Caputova, Dzurinda ... zdviha sa mi zaludok este viac, nez ked tam nieco prehlasuje Fico.

A je velkou hanbou Slovakov, ze ked Madari dokazu mat vladu, ktora prvorade berie ohlady na zaujmy Madarska a az sekundarne na zaujmy USA ... ze slovenska vlada to ma uz XY rokov ohladom zaujmov USA a Slovenska prehodene.
lepka
Active Member
Dátum registrácie: Ne 21 11, 2021 11:04 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa lepka »

jaroslav80 napísal: Ne 20 03, 2022 11:47 am
Joki napísal: Ne 20 03, 2022 10:46 am Nemôžěs byť tak trochu demokrat a žiť v demokratickej krajine a vyznávať demokratické hodnoty a vzapätí obhajovať rusov, že veď robia niečo podobné ako robili američania.
Lebo si tu mozeme zacat vycitat rovno 1.sv. vojnu, Rimsku risu, Napoleonske vojny. Alebo nemusime chodit ani daleko, ale napriklad Slovensko pocas 2. sv. vojny, ze?

Btw. posledne dokazy ukazali, ze nie USA tu niekoho platili, ale bola to Moskva, ze? 500 eurovky v lese a bohvie co este.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

lepka napísal: Ne 20 03, 2022 12:39 pm Btw. posledne dokazy ukazali, ze nie USA tu niekoho platili, ale bola to Moskva, ze? 500 eurovky v lese a bohvie co este.
Urcite zvrhnutie Janukovyca z Kyjeva cez Euromajdan 2013 platili Rusi a navyse 500 Eurovkami.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

ZDROJ: teraz.sk
https://www.teraz.sk/zahranicie/na-ukra ... lanok.html
Kyjev 20. marca (TASR) - Rada národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny (RNBO) rozhodla, že počas stanného práva bude zakázaná činnosť 11 politických strán s väzbami na Ruskú federáciu. Vo svojom najnovšom prejave zverejnenom v noci na nedeľu to podľa agentúry DPA oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Medzi zakázané subjekty patria proruská a euroskeptická strany Opozičná platforma – Za život, ako aj Opozičný blok, ktoré sú zastúpené v parlamente. Aj ostatných deväť mimoparlamentných strán je považovaných za euroskeptické, antiliberálne alebo proruské.
My sa tu na demokraciu nehrame, my tu mame skutocnu demokraciu. A tie nase volby nie su vobec len tak bezvyznamne divadlo.
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 340 times

Príspevok od používateľa Glogol »

Ty by v dome trpel kolaboranta ktory by zil z penazi cloveka co ti bura, ostreluje,nici dom a zabija inych clenov rodiny ? Ja nie. Demokracia nie je o demokratickom zabijani inych ludi.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
wladas
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 81 times
Been thanked: 247 times

Príspevok od používateľa wladas »

jaroslav80 napísal: Ne 20 03, 2022 11:47 amJa ked vidim v televizore ludi ako Korcok, Miklos, Nad, Caputova, Dzurinda ... zdviha sa mi zaludok este viac, nez ked tam nieco prehlasuje Fico.
Chvala bohu za tychto ludi. Hned to vidim optimistickejsie ked ich pocuvam. A zabudol si este na Valaska.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 82 times

Príspevok od používateľa Max100 »

"Ukrajina nemôže ohroziť svoju územnú celistvosť," uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pre CNN. Dodal, že Ukrajinci neprijmú žiadnu dohodu zahŕňajúcu stratu územia alebo suverenity. „Existujú kompromisy, na ktoré ako nezávislý štát nemôžeme byť pripravení,“ povedal Zelenskyj.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je pripravený rokovať s Putinom. Uviedol to v rozhovore pre stanicu CNN. "Som pripravený na rokovania s Putinom, ale ak zlyhajú, môže to znamenať 3. svetovú vojnu," dodal Zelenskyj.

"Ak by existovala aj len jednopercentná šanca, ako by sme mohli vojnu zastaviť, myslím, že ju musíme využiť," dodal.

Asi tazko dosiahnu dohodu,ked ani jeden ani druhy v nicom neustupi.Zelenskyj kazdy den spomenie 3.svetovu vojnu,ale nasi politici nas uistuju,ze nam nic nehrozi.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 82 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Ukrajinská vojenská rozviedka tvrdí, že ruské elity plánujú zvrhnúť Putina, aby obnovili ekonomické vzťahy so západnými krajinami.

Ukrajinský generálny štáb vidí vysoké riziko útoku z Bieloruska na západnú Ukrajinu. Ukrajinské ozbrojené sily uviedli, že podľa ukrajinských spravodajských služieb sa Bielorusko v najbližších dňoch pripojí k Rusku pri invázii na Ukrajinu. Informuje o tom na sociálnej sieti portál The Kyiv Independent.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

wladas napísal: Ne 20 03, 2022 4:25 pm Chvala bohu za tychto ludi. Hned to vidim optimistickejsie ked ich pocuvam. A zabudol si este na Valaska.

Spominal som ludi, ktori su (pripadne boli) v pozicii aj nieco zmenit, ak by chceli. Premier, prezident, klucovy minister.
Glogol napísal: Ne 20 03, 2022 2:24 pm Demokracia nie je o demokratickom zabijani inych ludi.
Krasne heslo hlasane aj Americanmi pocas toho, ked zhadzuju bomby z lietadiel na suverenne staty, ktore nechcu mat s nimi nic spolocne a ked tam instaluju kolaborantov s nimi; tak ako sa to Putin zrejme chysta urobit o par mesiacov v Kyjeve.
Pripomen to heslo aj ministrovi Nadovi, posielajucemu na Ukrajinu naboje a zahravajucemu sa s odosielanim Migov.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Boli v Belehrade pouzite pozemne vojska na obsadenie jednej krajiny druhou ? Tu je evidentne ze o neutralitu ide tak z 10-20 percent. 80 percent su ruske imperialne a ekonomicke zaujmy. Bude to zrejme v najblizsich dnoch ked Ukrajina dohodne neutralitu. Pri vsetkej ucte k obetiam Belehradu sa neda vojna na Ukrajine s Belehradom porovnavat. A to nehovorim ze napriek tomu zlocinu Srbsko do EU chce.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Dnes mi nejaky podcast hodil ze Rusi maju prijem len z europy 1 miliardu denne. Tak som guuglil a forbes ze 700 mil denne. Ten krach tak skoro nebude. https://www.forbes.sk/rusko-je-na-pokra ... a-energie/
wladas
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 81 times
Been thanked: 247 times

Príspevok od používateľa wladas »

Tiez som viac krat pocul sumu 700 mil denne. Lenze odhaduje sa pokles prijmu az o 20% tento rok a to uz je sakra na hrane bankrotu.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Ne 20 03, 2022 10:51 pm Dnes mi nejaky podcast hodil ze Rusi maju prijem len z europy 1 miliardu denne. Tak som guuglil a forbes ze 700 mil denne. Ten krach tak skoro nebude.
Ja som viac krat cital zo zdrojov ako Reuters. com ze 700 milionov dolarov denne maju za export uhlia+plynu+ropy do zvysku Europy.
Tazba a transport ich ale nieco stoja, cize zisk z toho bude len mensia cast.
Glogol napísal: Ne 20 03, 2022 9:52 pm Boli v Belehrade pouzite pozemne vojska na obsadenie jednej krajiny druhou ? Tu je evidentne ze o neutralitu ide tak z 10-20 percent.
Suhlasim v tomto s tebou.
Afganistan a Irak boli v podani USA ale 20 rocne epopeje, ktore obetami a destrukciou zatial daleko prevysuju to, co zatial napachali Rusi na Ukrajine. A ze v pripade Afganistanu islo o stategicke uzemie blizko Ruska a Ciny vhodne na letecke/raketove zakladne a v pripade Iraku o ropu a udrzanie petrodolaroveho systemu - je tiez jasne. A ostatne dovody uvadzane USA mali pre nich v skutocnosti daleko mensiu vahu.

Rusi sa od USA krasne vsetko naucili a teraz im to vracaju. Vid paralelu biologickych laboratorii Ukrajiny financovanych z USA ... so Saddamovym programom na vyvoj zbrani hromadneho nicenia a ako jedni aj druhi budu ukoncenie toho donekonecna prehlasovat ako obrovsky prinos ich operacie.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Pre mna osobne je Afganistan take vytriezvenie z idealov, ktore som mal za mlada. Ked som bol gymnazista Rusi napadli Afganistan a vtedy v spravach sa Rusi obhajovali ako mierotvorci a ze my sme na strane prava, ubehli roky a zaz ten isty Afganistan napadli Americania aj tentokrat my vymyvali mozog, ze tam prinasame slobodu a ze nasi vojaci tam bojuju za slobodu ( na cudzom uzemi ). Takze som dost skepticky uz k akymkolvek spravam.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Joki
Guru Member ****

jaroslav80 napísal: Po 21 03, 2022 9:53 am
Glogol napísal: Ne 20 03, 2022 10:51 pm Dnes mi nejaky podcast hodil ze Rusi maju prijem len z europy 1 miliardu denne. Tak som guuglil a forbes ze 700 mil denne. Ten krach tak skoro nebude.
Ja som viac krat cital zo zdrojov ako Reuters. com ze 700 milionov dolarov denne maju za export uhlia+plynu+ropy do zvysku Europy.
Tazba a transport ich ale nieco stoja, cize zisk z toho bude len mensia cast.
Glogol napísal: Ne 20 03, 2022 9:52 pm Boli v Belehrade pouzite pozemne vojska na obsadenie jednej krajiny druhou ? Tu je evidentne ze o neutralitu ide tak z 10-20 percent.
Suhlasim v tomto s tebou.
Afganistan a Irak boli v podani USA ale 20 rocne epopeje, ktore obetami a destrukciou zatial daleko prevysuju to, co zatial napachali Rusi na Ukrajine. A ze v pripade Afganistanu islo o stategicke uzemie blizko Ruska a Ciny vhodne na letecke/raketove zakladne a v pripade Iraku o ropu a udrzanie petrodolaroveho systemu - je tiez jasne. A ostatne dovody uvadzane USA mali pre nich v skutocnosti daleko mensiu vahu.

Rusi sa od USA krasne vsetko naucili a teraz im to vracaju. Vid paralelu biologickych laboratorii Ukrajiny financovanych z USA ... so Saddamovym programom na vyvoj zbrani hromadneho nicenia a ako jedni aj druhi budu ukoncenie toho donekonecna prehlasovat ako obrovsky prinos ich operacie.

Asi si zabudol…
Prílohy
94A2104A-6E77-4EA1-9778-83D956DD1FA2.jpeg

jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Ne 20 03, 2022 11:52 pm NEDELA:
Žiadne víťazstvá a postupy rusov nezaznamenávam. Akurát Mariopol majú s velkou námahou takmer dobytý a vraj do rána sa má mesto vzdať.

NATO tvrdí, že Putin sa vážne prepočítal. Ruské straty nemá kto nahrádzať, preto budú pribúdať žoldnieri.

Odhady ruských strát sa líšia, kým USA a NATO odhadujú, že v boji padlo už 3 000 až 10 000 vojakov, ukrajinská strana hovorí o vyše 14 000. Žiadne z týchto čísiel sa nedajú nezávisle overiť.
Nemci (teraz jeden z najpodstatnejsich clenov NATO) uz raz predpovedali, ze Rusi nebudu mat ako nahradzat straty - a vieme ako sa prepocitali a ako to dopadlo. 145 milionovi Rusi ze nebudu mat ako nahradzat straty v suboji so 40 milionovou Ukrajinou, kde Zelensky pod hrozbami dlhorocneho vazenia drzi mobilizaciu vsetkych muzov. Hmm.
Posielat na front zoldnierov zo Syrie je Putinov tah na demoralizovanie ukrajinskych vojakov. Lebo Ukrajincom je jasne, ze Syrcania ich vobec nevnimaju ako "slovanskych bratrancov", ze viaceri zo syrskych veteranov idu "len zabit krestanskeho psa" a ze aj ak takeho bojovnika zastrelia, tak nebol to ziaden rusky branec, za ktorym by smutila ruska matka a ruska manzelka/priatelka a o to viac by frflala doma v Rusku na invaziu do Ukrajiny. Bol to "len" zoldnier zo Syrie, ktorych tam za 1000 USD mesacne najdu tisice a dlhorocnu vojnovu skusenost (= vycvik) uz maju za sebou.

Dva dni potom, ci si daval tabulku ruskych strat prehlasovanych vladou Ukrajiny, hovorca ruskeho ministerstva obrany zverejnil zoznam strat Ukrajinskej armady. Vo vsetkom im vraj sposobili 2-nasobne straty, v tankoch 3-nasobne (ked som zbezne porovnal tie cisla).
Ako hovorim, pocas vojny sa neda verit ani jednej zo zucastnenych stran, ake v skutocnosti sposobuju straty a ake trpia.

Uvidime na vysledkoch. Kazdopadne moje prvotne ocakavania ze o 3 tyzdne bude Zelensky mimo Kyjeva sa nenaplnili. A bude to zrejme najskor o 3 mesiace. Ako Rusov poznam, oni to dotiahnu do konca aj ak by to malo trvat 3 roky.

Co sa postupu Rusov tyka, pomaly ale isto stale postupuju. Mapa - zdroj Wikipedia.
mapa.PNG
Joki napísal: Po 21 03, 2022 10:30 am Asi si zabudol…
Joki, daval tu uz Jogo aj Juggler zbezny zoznam vojenskych utokov a invazii USA - a ak si trochu lepsie prestudujes ludske straty a materialne skody, ktore tam za posledych 30 rokov Americania popachali, tak Rusi nie su este ani v tretine.
A tiez nezabudaj, ze parazitovat na ostatnych sa da okrem vojenskych utokov este aj ekonomickym sposobom.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zdroj: Trend.sk
SaS považuje ,,Z" za extrémistický symbol, jeho používanie chce stíhať dvojročným väzením.

,,Či je daný symbol (,,Z") extrémistickým materiálom, je právna otázka, ktorú posúdi policajt alebo prokurátor v individuálnej - konkrétnej veci. V zmysle zákona nie je možné vopred k veci poskytovať konkrétne právne stanoviská," dodal Skladan s tým, že Úrad špeciálnej prokuratúry koná a bude konať o každom trestnom oznámení, ktoré je v jeho pôsobnosti podané.
Dufam ze mi na HDD neobjavia hru Z od Bitmap Brothers, ktoru som rad hraval ako studujuca mladez.
Tym nasim politikom akoby nedochadzalo, ze takymito vystrelkami sa v ociach ludi len este viac zosmiesnia.

Navrhujem extremistu s nickom Kolovrat vyradit z tohoto diskusneho fora. :lol: :D
Odovodnenie:

Kolovrat má vraj byť symbolom ktorý používali starí Slovania v predkresťanskej dobe a má sa jednať o symbol slnka.
Zdroj: DennikN
https://dennikn.sk/blog/1134730/kolovra ... symbolika/
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: Po 21 03, 2022 12:46 pm Ruské jednotky v okolí Kyjeva sa zakopávajú, objavili sa prvé správy o tom, že kladú mínové polia. Ak sa táto informácia potvrdí, predznamenáva definitívnu zmenu charakteru vojny.
(...)
Kladenie mínových polí znamená, že Rusi nepočítajú s rýchlym prielomom a pripravujú sa na vyčerpávajúcu vojnu, ktorá bude mať minimálne pri Kyjeve podobu malých územných ziskov a masového využitia delostrelectva. Mínové polia zvyčajne nekladie armáda, ktorá bezprostredne očakáva úspešnú veľkú ofenzívu. Ich úlohou je chrániť zakopané jednotky pred protiútokmi Ukrajincov.
Z vojenskeho hladiska zo strany Rusov uplne logicky postup. Kiev a Charkov postupne obklucit, obklucenie opevnit voci pripadnym protiutokom a volne sily si nechat radsej na rovne plane Ukrajiny, kde mozu Ukrajinsku techniku a vojakov nicit letectvom a delostrelectvom bez riskovania tisicovych strat na civilistoch.

Caesar v jeho slavnej bitke pri Alesii pouzil dvojite obklucenie mesta, pricom na vnutornom vale Rimania branili snahe Galov prebit sa z obklucenia, a na vonkajsom vale voci armade z okolia, ktora chcela obklucenych oslobodit. Galovia samozrejme vykrvacali a vodcu Vercingetorixa vodili Rimania v retaziach po Rime.

Zdorj: Jerusalem Post
https://www.jpost.com/israel-news/article-701817
Zelensky begged Israel to send its Iron Dome missile-defense system to protect Ukrainian civilians from Russian airstrikes. He praised the Iron Dome as the best missile-defense system in the world and complained that Israel was not even supplying Ukraine with defensive weapons.
Sources close to Bennett and Foreign Minister Yair Lapid said they were surprised by how critical Zelensky was in the address. Despite the speech, mediation would continue, and Israel would not provide weapons to Ukraine, the sources said.
(...)
Cabinet ministers and MKs said they were offended by Zelensky’s comparisons to the Holocaust. “His criticism of Israel was legitimate, as was his raising expectations of us, but not his infuriating and ridiculous comparison to the Holocaust and his attempt to rewrite history and to erase the role of the Ukrainian people in the attempts to exterminate the Jewish people,” Religious Zionist Party leader Bezalel Smotrich said.
Este aj Izraelci odmietaju posielat zbrane Zelenskemu a prilievat olej do ohna. Ale obavam sa, ze pan minister Nad nebude mat dostatok filipa a odvahy povedat Americanom NIE, ohladom odovzdania slovenskych Mig29 priamo vladou SR priamo Zelenskeho armade.
Joki
Guru Member ****

jaroslav80 napísal: Po 21 03, 2022 12:56 pm
Zdravym napísal: Po 21 03, 2022 12:46 pm Ruské jednotky v okolí Kyjeva sa zakopávajú, objavili sa prvé správy o tom, že kladú mínové polia. Ak sa táto informácia potvrdí, predznamenáva definitívnu zmenu charakteru vojny.
(...)
Kladenie mínových polí znamená, že Rusi nepočítajú s rýchlym prielomom a pripravujú sa na vyčerpávajúcu vojnu, ktorá bude mať minimálne pri Kyjeve podobu malých územných ziskov a masového využitia delostrelectva. Mínové polia zvyčajne nekladie armáda, ktorá bezprostredne očakáva úspešnú veľkú ofenzívu. Ich úlohou je chrániť zakopané jednotky pred protiútokmi Ukrajincov.
Z vojenskeho hladiska zo strany Rusov uplne logicky postup. Kiev a Charkov postupne obklucit, obklucenie opevnit voci pripadnym protiutokom a volne sily si nechat radsej na rovne plane Ukrajiny, kde mozu Ukrajinsku techniku a vojakov nicit letectvom a delostrelectvom bez riskovania tisicovych strat na civilistoch.

Caesar v jeho slavnej bitke pri Alesii pouzil dvojite obklucenie mesta, pricom na vnutornom vale Rimania branili snahe Galov prebit sa z obklucenia, a na vonkajsom vale voci armade z okolia, ktora chcela obklucenych oslobodit. Galovia samozrejme vykrvacali a vodcu Vercingetorixa vodili Rimania v retaziach po Rime.

Zdorj: Jerusalem Post
https://www.jpost.com/israel-news/article-701817
Zelensky begged Israel to send its Iron Dome missile-defense system to protect Ukrainian civilians from Russian airstrikes. He praised the Iron Dome as the best missile-defense system in the world and complained that Israel was not even supplying Ukraine with defensive weapons.
Sources close to Bennett and Foreign Minister Yair Lapid said they were surprised by how critical Zelensky was in the address. Despite the speech, mediation would continue, and Israel would not provide weapons to Ukraine, the sources said.
(...)
Cabinet ministers and MKs said they were offended by Zelensky’s comparisons to the Holocaust. “His criticism of Israel was legitimate, as was his raising expectations of us, but not his infuriating and ridiculous comparison to the Holocaust and his attempt to rewrite history and to erase the role of the Ukrainian people in the attempts to exterminate the Jewish people,” Religious Zionist Party leader Bezalel Smotrich said.
Este aj Izraelci odmietaju posielat zbrane Zelenskemu a prilievat olej do ohna. Ale obavam sa, ze pan minister Nad nebude mat dostatok filipa a odvahy povedat Americanom NIE, ohladom odovzdania slovenskych Mig29 priamo vladou SR priamo Zelenskeho armade.

Jaroslav80, veď to už nie je ani smiešne, ako stale k…š do vlastného hniezda.

jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Joki napísal: Po 21 03, 2022 1:57 pm Jaroslav80, veď to už nie je ani smiešne, ako stale k…š do vlastného hniezda.
Uvidis o rok, ako budu ukrajinske vdovy pozehnavat Zelenskeho aj vsetkych, ktori mu posielali zbrane. Pravdepodobne hned po Putinovi bude pre nich najvacsim odpadom a jeho meno v podstate nadavkou.

Ako sam som zvedavy, kde ma ten clovek Stop-loss a ci vobec ma.

DUBAI/WASHINGTON, March 18 (Reuters) - Syrian President Bashar al-Assad traveled to the United Arab Emirates on Friday, his first visit to an Arab state since the Syrian war began in 2011, underlining warming ties with a U.S.-allied country that once backed rebels who sought his ouster.
"Popularita" USA vo svete je stale viac bijuca do oci.

Ja len spochybnujem racionalnost v extremnej usluznosti nasich aktualnych najvyssich statnych predstavitelov voci vlade USA. Ak by sa v tom trochu miernili, nic by nepokazili.
Kosa
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 27 10, 2016 11:24 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 37 times

Príspevok od používateľa Kosa »

Časť z článku, celý v odkaze.
...v nemocnici v regióne Gomel sa operácie vykonávajú "non-stop" až do 50 za noc, vrátane bežných operácií na civilistoch. Ten povedal, že chirurgovia často museli amputovať končatiny ruským vojakom.
"Nemocnica je plná," uviedol zdroj a požiadal, aby sa poloha nemocnice nezverejňovala.
Niekoľko ľudí povedalo DW, že do Bieloruska prevážajú aj mŕtvych vojakov. Nikto však nevedel poskytnúť presné číslo.
Mnohí lekári, ktorých DW oslovil, odmietli hovoriť o liečbe ruských vojakov. Dva zdroje uviedli, že lekári museli podpísať dohodu o mlčanlivosti.
Bieloruská nadácia lekárskej solidarity potvrdila, že všetky nemocnice sú pod prísnou kontrolou.
"Medzi personálom sú zamestnanci KGB alebo FSB. Všetky budovy sú pod dohľadom. Mnohí lekári, ktorí teoreticky mohli niečo povedať, boli z nemocníc odvolaní a nahradení Rusmi," uviedol hovorca s tým, že mnohí lekári a zamestnanci nemocnice sa báli hovoriť o tom, čo videli alebo urobili. Hovorca, že keďže nemocnice v Bielorusku sú preťažené, "keď je to možné, zranených privážajú do Ruska vlakom" a potvrdil, že je tam aj veľa mŕtvych vojakov.
https://www.dw.com/en/wounded-russian-s ... a-61181434
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Kosa napísal: Po 21 03, 2022 5:27 pm Časť z článku, celý v odkaze.
Niekoľko ľudí povedalo DW, že do Bieloruska prevážajú aj mŕtvych vojakov. Nikto však nevedel poskytnúť presné číslo.
Vela ranenych a zabitych ruskych vojakov. A vela dalsich este asi bude.
Napriek stratam Rusi zrejme za Ukrajincami, ktori 8 rokov spolupracovali s Poroshenkom a Zelenskym pojdu dalej a dalej, lebo ich zrejme vnimaju ako kolaborantov so zapadom.
Zelenskeho pocujem zo sprav kazdy den ziadat vsetkych moznych aj nemoznych spojencov o protiletecke zbrane. Ruske letectvo teda nebude asi az take bezzube. A ak maju Rusi letecku kontolu, drviva vacsina zapadom dodatocne poskytnutych zbrani sa do Kyjeva a na vychod od Dnepra nikdy ani nedostane.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 460 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Co myslite, pridu maistreaam media s info, ze vybombene shopping centrum v Kyjeve mohla byt provizorna vojenska zakladna?
Rusko opět zaútočilo na civilní cíle v Kyjevě.
FOTO: Vybombardované obchodní centrum v Kyjevě
.a.r.i.s.t.a.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
frakan
Gold Member **
Dátum registrácie: St 23 09, 2009 8:24 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 46 times

Príspevok od používateľa frakan »

Na spestrenie niečo iné ako vojna, aj keď to s ňou tiež súvisí, trochu ekológie:

https://refresher.sk/112211-Sef-OSN-Rea ... katastrofe

https://refresher.sk/112229-Na-Antarkti ... ala-o-40-C
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2401 times
Been thanked: 2794 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Adammd napísal: Po 21 03, 2022 8:08 pm Co myslite, pridu maistreaam media s info, ze vybombene shopping centrum v Kyjeve mohla byt provizorna vojenska zakladna?
Rusko opět zaútočilo na civilní cíle v Kyjevě.
FOTO: Vybombardované obchodní centrum v Kyjevě
17:26 Zničené bolo aj kyjevské nákupné centrum
Ruská armáda zasiahla nákupné centrum v ukrajinskom Kyjeve, pretože ho použili na uskladnenie rakiet. Hovorca ruského rezortu obrany Igor Konašenkov v pondelok vyhlásil, že ukrajinské sily používali nákupné centrum na nabitie viacerých raketometov a skladovanie rakiet používaných na ostreľovanie ruských jednotiek. Útok podľa neho zničil batériu raketometov a muníciu. Vyhlásenie Konašenkova sa nedalo nezávisle overiť, upozorňuje agentúra AP. (SITA)

https://www.startitup.sk/rusi-vysli-s-f ... ov-online/

Ruské ministerstvo obrany vyhlásilo, že nákupné centrum v Kyjeve, ktoré bolo zničené pri nočnom ostreľovaní, slúžilo ako sklad rakiet.
Hovorca ruského rezortu Igor Konašenkov objasnil, že ruskými "ďalekonosnými vysoko presnými zbraňami" boli v noci na 21. marca v Kyjeve "v nefunkčnom nákupnom centre zničené batérie ukrajinských raketových systémov s viacerými odpaľovacími systémami a sklad munície" pre tieto zbraňové systémy.

Pri zásahu objektu prišlo o život najmenej osem ľudí, dodala agentúra AFP. (TASR)

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22864397/ukrajina ... l?ref=njct
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Adammd
Guru Member ****

Priznam sa, SK weby ohladom vojny necitam.
Video zasahu a co mu predchadzalo...
https://www.reddit.com/r/CombatFootage/ ... _hit_kiev/
https://i.imgur.com/bJEYDrV.jpeg
.a.r.i.s.t.a.
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Adammd napísal: Po 21 03, 2022 8:08 pm Co myslite, pridu maistreaam media s info, ze vybombene shopping centrum v Kyjeve mohla byt provizorna vojenska zakladna?
JUGGLER napísal: Po 21 03, 2022 10:20 pm Pri zásahu objektu prišlo o život najmenej osem ľudí, dodala agentúra AFP. (TASR)
Kedze nenapisali 8 civilistov (pripadne navyse z toho 2 zeny a jedno 12 rocne dieta) ... tak odpoved znie - mohla to byt provizorna vojenska zakladna.
JUGGLER napísal: Po 21 03, 2022 10:11 pm Kreml se zřejmě smířil s tím, že se mu nepodaří odstavit prezidenta Volodymyra Zelenského a nastolit na Ukrajině proruský loutkový režim. Klíčové je pro něj dosáhnout neutrality Ukrajiny, omezení jejích ozbrojených sil a získání pozemního koridoru na Krym i zajištění vody pro tento poloostrov z Chersonské oblasti.
Toto mi pripada skor ako zbozne prianie zapadnych analytikov a zapadnych masmedii. Ked uz zapad vystrielal hlavnu paletu sankcii voci Rusku, pochybujem, ze Putin ich bude tolerovat pre take neuplne splnenie jeho ultimat. Hlavne ked dookola spomina, ze vojensku operaciu na Ukrajine vcetne "denacifikacie" dotiahne do dosiahnutia ciela. A jeho generali v ruskych masmediach verejne prehlasuju, ze treba ist bez zastavenia a bez primeri, aby sa Ukrajinci nemohli preskupovat.
gigant
Active Member
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa gigant »

Adammd napísal: Po 21 03, 2022 10:28 pm Priznam sa, SK weby ohladom vojny necitam.
Video zasahu a co mu predchadzalo...
https://www.reddit.com/r/CombatFootage/ ... _hit_kiev/
https://i.imgur.com/bJEYDrV.jpeg
..zaujimave precitat si spravy z mainstreamu a potom vidiet celu situaciu preco k tomu doslo.. :like: ..
Adammd
Guru Member ****

Indie využila příležitosti. Nakupuje za dobré ceny ruskou ropu, o kterou je mezi obchodníky kvůli sankcím za útok na Ukrajinu menší zájem. Sleva se odhaduje na 25 až 30 dolarů za barel. 

Vývoz ropy do hinduistické regionální velmoci se během první poloviny března, kdy umírá stále více civilistů v ukrajinských městech, zvýšil na 360 milionů barelů ropy denně a znamená to zásadní změnu pro globální energetické toky, upozornil britský deník The Financial Times. Oproti průměru za celý loňský rok to je čtyřnásobný nárůst.
KRVAVÁ RUSKÁ ROPA. INDIE KAZÍ SANKCE ZÁPADU

Ked zapad na cele s USA nieco demokraticky "nespravi" s Cinou a Indiou, tak Rusom tak lahhko financie nedojdu. Ak maju z toho len 50USD/barrel, denny prijem 18mld USD.
.a.r.i.s.t.a.
f.i.r.e.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

USA a EU si myslia, ze su pupok sveta, ktory ked nekupi lacnu rusku ropu, plyn a uhlie, tak ich nekupi nikto. Akurat sa oberaju (bohuzil OBERAME) o konkurencieschopnost. Hovori sa tomu - strelit si do kolena.
Mozgom v Bruseli bude este velmi dlho trvat, kym pochopia, ze ani tou ich poloprazdnou hlavou stenu neprerazia.
osamely chodec napísal: Ut 22 03, 2022 10:03 am Zakladam tuto temu. Aky mate nazor na pravdepodobnost recesie v Europe. Ja ako vnimam situaciu v nasej ekonomike, ocakavam recesiu uz od leta.
Moj prispevok plati aj pre cele vlakno "Recesia v Europe 2022" :beer: .
Nie len ako reakcia na Adammd prispevok, ze Rusi su isteni obchodom s populacne 3 miliardovou Cinou+Indiou. A ta trojica si sama o sebe vystaci lahsie, nez EU+USA. Maju vacsie uzemie, viac populacie, viac surovin a v absolutnych cislach uz porovnatelnu ekonomicku silu. Navyse ovela jednotnejsie rozhodovanie - ked to porovname so 4 rocnymi znacne protichodnymi strategiami trebars samotnych USA.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

QUOTE miesto EDIT.
Adammd
Guru Member ****

Europa je v upadku, o tom sme sa bavili uz davno(miesto relanych problemov sa riesi green deal-teraz sa ukazuje, ze neslo o zivotne prostredie, ale o Rusko, 1000 pohlavi, BLM atd), ale zatial sa na hornej palube vyhrava a tancuje. Elitam je to jedno, oni ani schudobnenie o 30% si nevsimnu, ved tie majetky sa nedaju realne minut. Odskace to stredna trieda, ale socialne nepokoje z toho nebudu, syndrom varenej zaby a nikdy nebude tak zle, akurat budu musiet "stale" robit, kedze nic poriadne neusetria.
.a.r.i.s.t.a.
f.i.r.e.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 70 times
Been thanked: 154 times

Príspevok od používateľa Rokosák »

V Europe sa zije lepsie ako v USA a Cine. I ked v USA a Cine je viac miliardarov. Ale stredna vrstva v Europe je na tom stale dobre a nescvrkava sa.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Zdravym
Active Member
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Zdravym »

Chlapci, sup do politiky and lets make Europe great again! :beer:
Zamknuté

Návrat na "Archív"