DENNÝ POKEC - Mar 2022

Obsah na archiváciu/vymazanie
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Šungit, ak mam byt konkretny, mohol by som menovat podla toho, co Rusko exportuje, a to je jedlo vseobecne.. obilie, oleje, ryby, zelezo a farebne kovy, atd atd, avsak ja osobne som zastanca miestneho nakupovania/podporovania, a preto netaham veci z RU. Pocitac mam Intel, ten z RU nie je, a monitor mam Samsung, ten tiez nie je z RU. Ine veci mam napriklad z Japonska, ale ti pouzivaju suciastky z USA/Mexika/Ciny.
Takze naozaj si myslim, ze ta otazka na mna nesedi, pretoze 1. nie som prorusky a za 2. nie som ani proamericky a za 3. preferujem miestne produkty. cize da sa povedat, ze som proslovensky. Ale v poslednych rokoch som znacne aj prominimalisticky, tj. nekupujem zbytocnosti.
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 200 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Ja vlastnim trebars minimum vyrobkov z Australie alebo z Japonska - a to neznamena, ze ich vyrobky su nepouzitelnej kvality.
To Mirror ze ty a tvoja manzelka pouzivate vyrobky Apple, Tesla (americka, nie slovenska), americku umyvacku riadu a roboticky vysavac, pripadne mozno oblecenie Nike a Adidas, este neznamena, ze NATO nemoze byt postupom casu ekonomicky a vojensky rozobrate na suciastky Ruskom+Cinou+Indiou.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 460 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Sam Biden vyhlasil, ze kazde 3-4 generacie sa meni svetovy poriadok. A ten teraz udajne nastava. To ako sa amici predhanaju cine a (hlavne) Indii , nieco znamena. Retorika na ich stranu je stale menej prisna. To je velka sanca, ze RU naskoci na danu vlnu a bude ich zasobovat lacnimi komoditami(ti zvysoka kadia na nejaky green deal) a Europa pojde do upadku bez lacnych energii a komodit(ano, vsetko so vsetkym suvisi, aj ta cena bravcoveho plecka)
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 9:41 am Ja vlastnim trebars minimum vyrobkov z Australie alebo z Japonska - a to neznamena, ze ich vyrobky su nepouzitelnej kvality.
To Mirror ze ty a tvoja manzelka pouzivate vyrobky Apple, Tesla (americka, nie slovenska), americku umyvacku riadu a roboticky vysavac, pripadne mozno oblecenie Nike a Adidas, este neznamena, ze NATO nemoze byt postupom casu ekonomicky a vojensky rozobrate na suciastky Ruskom+Cinou+Indiou.
Takže ideme na NATO ? Zasa odvádzanie odpovede ? Neviem či mám niečo z Austrálie ale keďže tu denne nevelebíš Austráliu, tak a ani nepýtam, vďaka akej osobnej skúsenosti si tak proaustrálsky orientovaný. Japonské výrobky ako kvalitné Wifi zostavy samozrejme je vec, ktorá je marginálne aj na Slovensku používaná a prináša ľuďom radosť.

Čo prináša ľuďom radosť z Ruska ? No jaroslav80 hoď jeden príklad - nemáš nejaký ďalekohľad ruskej výroby ? To sa kedysi myslím vozilo z Ruska za socializmu. Alebo si varíš čas v tej ich plechovej náhrade kanvice ? Čo Ťa tak poteší raz za týždeň, raz za mesiac z ruských výrobkov, ktoré si si kúpil, lebo boli lepšie ako iné ?
miror
Platinum Member ***

iceberg8 napísal: Št 24 03, 2022 9:31 am Šungit, ak mam byt konkretny, mohol by som menovat podla toho, co Rusko exportuje, a to je jedlo vseobecne.. obilie, oleje, ryby, zelezo a farebne kovy, atd atd, avsak ja osobne som zastanca miestneho nakupovania/podporovania, a preto netaham veci z RU. Pocitac mam Intel, ten z RU nie je, a monitor mam Samsung, ten tiez nie je z RU. Ine veci mam napriklad z Japonska, ale ti pouzivaju suciastky z USA/Mexika/Ciny.
Takze naozaj si myslim, ze ta otazka na mna nesedi, pretoze 1. nie som prorusky a za 2. nie som ani proamericky a za 3. preferujem miestne produkty. cize da sa povedat, ze som proslovensky. Ale v poslednych rokoch som znacne aj prominimalisticky, tj. nekupujem zbytocnosti.
Byť lokálpatriot, s tým sa dá len súhlasiť. A s tým promin... taktiež, som podobný.
Adammd
Guru Member ****

Mna tesi moja zivotna uroven vdaka lacnej rope a plynu, z velkej casti t.c. pochadzajuca z RU. Ked bude lacna ropa a plyn zo Saudskej arabie, bude ma to tesit rovnako.
f.i.r.e.
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
frakan
Gold Member **
Dátum registrácie: St 23 09, 2009 8:24 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 46 times

Príspevok od používateľa frakan »

[/quote]

Prosím, iceberg8, ako som napísal jaroslavovi80, hoď nejaký výrobok, ktorý je tu nejako marginálne používaný a je z Ruska.
Slovákov zhadzovať na montovňu áut je tiež trocha krátkozraké, máme tu aj veľké montovne TV :)
Ale samozrejme tisíce úspešných firiem, ktoré sa špecializujú na vývoz aj technológií, keď už som zažartoval.

Napíš niečo o ruských výrobkoch.
[/quote]

To je skutočne divná otázka v dnešnom zglobalizovanom svete. Napíš mi niečo napr. o slovenských výrobkoch vyrobených a vyvinutých na Slovensku ktoré máš doma.
Adammd
Guru Member ****

f.i.r.e.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Adammd napísal: Št 24 03, 2022 9:56 am Mna tesi moja zivotna uroven vdaka lacnej rope a plynu, z velkej casti t.c. pochadzajuca z RU. Ked bude lacna ropa a plyn zo Saudskej arabie, bude ma to tesit rovnako.
:palec_hore:

Ak nam USA dodaju ropu, plyn a uhlie za cenu porovnatelnu ako z Ruska (a nebudu si to nasledne skryte kompenzovat vysavanim penazi od nas inym sposobom), tak kludne kupujme vo velkom ropu, plyn a uhlie z USA. Proti tomu nic nemam. Samozrejme aj spolahlivost dodavok nech je aspon rovnaka.
Ked sme uz v NATO, tak pri cenovej parite by som dokonca toleroval, ze uprednostnene by boli suroviny z USA, nez z Ruska. Dokonca aj pri 10% drahsej cene z USA nez Ruska - lebo "geopoliticke partnerstvo". To by sa dalo tolerovat aj nasim miestnym politikom bez obvinovania ich z uprednostnovania zaujmov USA pred zaujmami SR.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Št 24 03, 2022 10:35 am, upravené celkom 1 krát.
Zdravym
Active Member
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Zdravym »

frakan napísal: Št 24 03, 2022 10:12 am
To je skutočne divná otázka v dnešnom zglobalizovanom svete. Napíš mi niečo napr. o slovenských výrobkoch vyrobených a vyvinutých na Slovensku ktoré máš doma.
Kovid testy :beer:
Antivirus :beer:

K tej montaznej dielni - Slovensko

- Mnohi automotive subdodavatelia maju vyvojove a financne centra na Slovensku. Rovnako v tych prostych "montovniach" vyrastaju spickovi inzinieri, manazeri,.....

- Ociernovat ze v USA vznikli nove veci len preto, ze tam prisli sikovni rusi, slovaci, indovia je tiez mimo misu. Ti sikovni ludia tam prisli preto, ze prave v USA mali moznosti svoju sikovnost uplatnit. Prave preto su USA tam kde su. a obhajujte si to Rusko kolko chcete. Ekonomicky su na dne aj nebyt vojny na Ukrajine. A keby nemali ropu plyn, je to len take vacsie mongolsko.
Naposledy upravil/-a Zdravym v Št 24 03, 2022 10:37 am, upravené celkom 1 krát.
Zdravym
Active Member

...
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 10:35 am A keby nemali ropu plyn, je to len take vacsie mongolsko.
Lenze maju.
Plus Mongolsko s jadrovym arzenalom na niekolkonasobne znicenie zivota na zemeguli.
Saudska Arabia bez ropy by zrejme tiez bola v o dost skromnejsich pribytkoch a nemohol by si jej princ dovolit nezdvihnut telefon americkemu prezidentovi.

Je smutne, ze taki sikovni ludia, ako ste vy, nie su este v USA. Ved najlepsie mozgy su uz tam.
Zdravym
Active Member

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 10:39 am
Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 10:35 am A keby nemali ropu plyn, je to len take vacsie mongolsko.
Lenze maju.
Plus Mongolsko s jadrovym arzenalom na niekolkonasobne znicenie zivota na zemeguli.

Je smutne, ze taki sikovni ludia, ako ste vy, nie su este v USA. Ved najlepsie mozgy su uz tam.
Je to smutne, ale ja nie som ani sikovny, ani ambiciozny, ani takmer nic neviem a moc sa mi ani nechce :lol:
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 10:41 am Je to smutne, ale ja nie som ani sikovny, ani ambiciozny, ani takmer nic neviem a moc sa mi ani nechce :lol:
Tak to si vitany medzi nami na Slovensku.
A v Rusku by sa ti mozno aj klanali, tamti pripiti domorodci zijuci na stromoch.

Zdroj: Reuters.com
North Korea conducted what is thought to be its largest intercontinental ballistic missile (ICBM) test ever on Thursday, militaries in South Korea and Japan said, marking a dramatic end to a self-imposed moratorium on long-range testing.
It would be the first full-capability launch of the nuclear-armed state's largest missiles since 2017, and represents a major step in the North's development of weapons that might be able to deliver nuclear warheads anywhere in the United States.
Japanese authorities said the launch appeared to be a "new type" of ICBM that flew for about 71 minutes to an altitude of about 6,000km (3,728 miles) and a range of 1,100km (684 miles) from its launch site.

Nie je to uz trochu prilis drze, ako tieto statiky zacinaju ukazovat prostrednik USA a NATO?
Len nech provokuju a uvidia, ako ich rozdrvi dalsie kolo sankcii.

miror napísal: Št 24 03, 2022 9:47 am Čo Ťa tak poteší raz za týždeň, raz za mesiac z ruských výrobkov, ktoré si si kúpil, lebo boli lepšie ako iné ?
Rovnako ako teba, tak aj mna denno-denne tesi lacna elektrina vdaka uranu, uhliu a plynu z Rusk, lacne kurenie na plyn v dome mojich rodicov, vdaka comu im tam nemusim vlacit drevo, lacny benzin na pumpach vdaka lacnej ruskej rope v Slovnafte, lacny chlieb v obchodoch vdaka obilu, ktore Rusko vyvazalo aj na zapad, lacne katalyzatory v autach vdaka platine z Ruska a lacna ocel vdaka niklu vyvazanemu z Ruska aj na zapad.

Bez vrcholu americkej civilizacie - iPhonu, prezivam. A tak ako 90% Slovakov, pouzivam a spotrebuvam doma ovela viac veci obsahujucich sucasti z Ruska, nez obsahujucich sucasti z USA.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Št 24 03, 2022 11:01 am, upravené celkom 1 krát.
frakan
Gold Member **

Ten pánko sa vyzná, len škoda že ho nikto nepočúva...
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

frakan napísal: Št 24 03, 2022 11:00 am Ten pánko sa vyzná, len škoda že ho nikto nepočúva...
Panko je znacne jednostranne zamerany (typicke pre Cecha, ktoreho pustili do vysokych funkcii). Existuje pre neho len varianta Studena vojna 2.
Nemci nechavali cele roky otvorene dve varianty:
A) Studena vojna 2
B) Dohodnut sa nejako s Ruskom bez Studenej vojny 2

Variant B nebol v zaujme USA. A Cesi su viac proamericki nez Nemci.

Zdroj: dnes24.sk
Rusko bude žiadať platby za plyn už iba v rubľoch
„Samozrejme, Rusko bude pokračovať v dodávkach zemného plynu z pohľadu objemu aj ceny na základe pôvodných kontraktov,“ povedal Putin na stretnutí s ministrami, ktoré odvysielala ruská televízia. „Zmeny sa dotknú výhradne meny, v ktorej sa bude platba vykonávať. Tou bude rubeľ,“ dodal ruský prezident, pričom uviedol, že nemá zmysel vyvážať do USA alebo Európskej únie tovar za doláre či eurá.
Samozrejme tyka sa to aj Japonska, ktore nema prakticky ziadne lokalne nerastne bohatstvo a jeho priemysel je extremne zavisly na importe energii a surovin.
Zrazu sibnutim carovneho prutika sa rozplynula efektivita ekonomickych sankcii voci Rusku. Teraz na dvojdennom summite 30 vodcov EU spolu s Josephom Bidenom krcia plecami, ze hmm, dobehla nas realita - co s tym urobime? Skusme nejake ukludnujuce prehlasenie.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 970 times
Been thanked: 529 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

mozem sa spytat? v tejto debate, "kto čo vyrába" o čo vlastne ide? Ved vdaka globalnemu trhu si kazdy moze kupit vyrobok aky uzna za vhodne. Mna osobne vobec nezaujima kde bol vyrobeny, zaujima ma aky je kvalitny a ci splna moje poziadavky.
Naposledy upravil/-a Trumpeta1978 v Št 24 03, 2022 1:02 pm, upravené celkom 2 krát.
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 80 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Mne sa velmi paci,ako deti tych spinavcov ziju na tom hnusnom a skazenom zapade.Studuju tam,akoby v Rusku neboli skoly.Nech sa pekne rozlezu a popozeraju po Ruskej krajine,co tam vybudovali ich otcovia.Strasne si seru do ust rusaci.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

V kazdom pripade je zaujimave, ze Rusko, nabohatsia krajina na svete z pohladu nerastnych surovin, kvalitnej pôdy atd, je taka chudobna a biedna./z pohladu priemerneho obcana/. Čím to asi tak bude? nie náhodou zlými západnými imperialistami? :lol:
frakan
Gold Member **

Trumpeta1978 napísal: Št 24 03, 2022 1:04 pm V kazdom pripade je zaujimave, ze Rusko, nabohatsia krajina na svete z pohladu nerastnych surovin, kvalitnej pôdy atd, je taka chudobna a biedna./z pohladu priemerneho obcana/. Čím to asi tak bude? nie náhodou zlými západnými imperialistami? :lol:
Áno, sú tak chudobní chudáci až ich sú plné letoviská :D
miror
Platinum Member ***

Trumpeta1978 napísal: Št 24 03, 2022 12:59 pm mozem sa spytat? v tejto debate, "kto čo vyrába" o čo vlastne ide? Ved vdaka globalnemu trhu si kazdy moze kupit vyrobok aky uzna za vhodne. Mna osobne vobec nezaujima kde bol vyrobeny, zaujima ma aky je kvalitny a ci splna moje poziadavky.
Zaujímalo ma, z čoho pramení neustále vychvaľovanie Ruska, to je všetko. jaroslav80 nedal jediný príklad ruského výrobku, ktorý mu zlepšuje život.

Nedokážu k ničomu dať pridanú hodnotu, len zo zeme ťažiť ropu a plyn, aj tá ropa jaroslav80 je spracovávaná u nás v Slovnafte, ani benzín z nej neurobia na vývoz (resp. aj by urobili, ale nikto by to kvôli kvalite nechcel). Takže čo zem dá, to predajú a zbroja a zbroja a ožobračujú vlastných ľudí.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 10:35 am
Kovid testy :beer: to ma snad kazda krajina.. a ja osobne som mal 0 testov za celu koronu.
Antivirus :beer: tak rusi maju zas kaspersky

Oba produkty su pre mna ale bezcenne :) ci uz od nas zo Slovenska, alebo z Ruska, nepouzivam ani ani..

PS: Nikdy som USA neociernoval, len som poukazal na to, ze ako mam chapat otazku/problematiku, ak je niekto napriklad geneticky madar, ale zije v Dunajskej Strede, tak potom je Slovak, alebo Madar? narodnost zmenil na slovensku, pretoze s madarskou mal v praci problem, alebo mozno aj skole. Tipujem ze teraz je Madarsko v kurze, lebo maju lacnejsi benzin..

Napadlo mi, ze (asi aj) Slovaci mali kopec konope, a z toho ide urobit uz kadeco.. Ale neviem o tom, ze by to vlada podporovala. (letecky plast z konope atd), nejak to uz nesledujem, kam ten vyvoj isiel.
Dnes si Slovaci drancuju lesy, RU zakazalo export, ale SK CZ veselo predava Cine a USA, za tie bezcenne (inflacne) meny (USD/EUR/CNY)..

Ked mi napadne nejaka myslienka, hovorim si, ze aha toto je dobre, sadnem za americky google a hla ho, zistim ze uz tisicom ludom napadla rovnaka vec.. Cize dotahovat sa, kto skor co priniesol a odkial bol, je take , no zaujimave.. Netvrdim ze zla debata, ale.. African bude mat iny problem, ako Kanadan, jeden musi chladit, druhy kurit.. Tak budu svoje myslienky smerovat na iny vyvoj inych veci.. Samozrejme ale, ze RU technicky svet nedobilo :) Ani na Lade nejazdim..

PS: Akurat som dal rec s jednym vcelarom, a hovoril mi asi toto "od 2010 sa kvantita medu znizila, hlavne z dovodu mechaniky na poliach, tj. travnate porasty kosene na nizko a technika orby" . Skoda ze som sa ho neopytal, ci taka technika a technika prisla z RU, alebo USA.. o vojne nepadla ani rec, resp len to, ze on si mysli, ze UA a RU nebudu k nam exportovat obiloviny a u nas bude pravdepodobne hlad. Ale to s vcelami dnes trapi malokoho.. Za tych 12 rokov mu klesol vynos medu z cca 50kg na cca 10kg. Rekordne sezony mal 90kg (pred 2010).. Ale polnohospodari udajne dostavaju veselo dotacie..

Inak dnes mame vyrocie.. 1 mesiac Tretej svetovej vojny.. Zatial sa drzime dost dobre.. Napada niekoho nejaky dolezity datum, ktory by mohli RU/UA vyuzit ako symbolicky koniec vojny?
Odoslané z počítača
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

miror, trosku objektivity , studoval som metalurgiu , vsetky skripta boli prelozene z rustiny. Vesmirny program, letecktvo, zbrojny priemysel, energetika aj jadrova, tazba surovin ... postuduj , ano v spotrebnych statkoch su rusi uplne inde ako zapad. Ale zas never vsetkym tym americkym filmom kde zobrazuju rusov na kozmickej lodi v usanke :). Inak vodku Rusky standard vymyslel tiez rus a ten isty co mendelejevovu tabulku :).
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 10:35 am [

- Ociernovat ze v USA vznikli nove veci len preto, ze tam prisli sikovni rusi, slovaci, indovia je tiez mimo misu. Ti sikovni ludia tam prisli preto, ze prave v USA mali moznosti svoju sikovnost uplatnit. Prave preto su USA tam kde su. a obhajujte si to Rusko kolko chcete. Ekonomicky su na dne aj nebyt vojny na Ukrajine. A keby nemali ropu plyn, je to len take vacsie mongolsko.
Toto ma zaujalo, preto sa strucne opytam, preco ine krajiny (Slovensko, India) nemali moznost sikovnost uplatnit?

"Prave preto su USA tam kde su."
Takze c/kto je vlastne USA? Importovane mozgy, alebo geograficke uzemie?
Uspesny Slovensky hokejista v NHL je american, alebo slovak?
Kde je ta hranica?
Odoslané z počítača
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

frakan
ano, mala cast z tych 140 milionov obyvatelov sa dostane aj na letoviska v Turecku ci Hurghade

miror
Jaroslav je jasny, tam z mojej strany bez komentara. Celkovo ludia castokrat prilis nerozumeju ekonomickym zakladom ako funguje globalny obchod a ekonomika.

osamely chodec
nikto rusom neberie ich skvele 50 rocne knihy o metalurgii a tahat sem Mendelejeva, no neviem.

Ja mam Rusko velmi rad- čím je ďalej, tým viacej..
Zdravym
Active Member

iceberg8 napísal: Št 24 03, 2022 1:38 pm
Kde je ta hranica?
Vobec si nepochopil pointu. Vsetky krajiny maju sikovnych ludi. Ide o to, dat im moznosti a vytvorit podmienky, aby svoju sikovnost mohli uplatnit. A to sa najviac podarilo USA, bez debaty.....
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 napísal: Št 24 03, 2022 12:59 pm mozem sa spytat? v tejto debate, "kto čo vyrába" o čo vlastne ide?
To by som aj ja rad vedel. Mirror ju zacal; ja si v zamestnani rad pokecam aj o nezmyselnej teme.
Ak chcel dokazat, ze od koho mame najviac vyrobkov, tomu mame sluzit - tak potom je to jasne - CINE.
Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 1:49 pm Vsetky krajiny maju sikovnych ludi. Ide o to, dat im moznosti a vytvorit podmienky, aby svoju sikovnost mohli uplatnit. A to sa najviac podarilo USA, bez debaty.....
HaHaHaHa. USA vedia len robit peknu trblietavu reklamu.
Pozri si pocet bezdomovcov a pocet uveznenych ludi na 1000 obyvatelov v USA a v normalnejsich krajinach.
USA su znacne rozpoltena krajina, moralne takmer na dne, parazitujuca na zvysku sveta a snaziaca sa vnucovat zvysku sveta ich ideologiu. Rusi im v tom siahaju tak do tretiny. Cina tiez.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Jaroslav
Zato Rusko ktore vojensky napadlo svojho vyrazne slabsieho suseda je urcite vzorom morálky. Nie je podla tvojho nazoru Putin vlastne svätec?
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Hovorim predsa, ze degenerovanosti americkych prezidentov typu Bush, Obama a spol. sa dotiahol uz do tretiny.

Poznas to prislovie "klin sa klinom vybija" ?

Myslis, ze Attilovi dali privlastok "bic bozi" preto ze bol svatec a nie skor preto, ze konecne zacal finalny kolaps dekadentnej zapadorimskej civilizacie?
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

nikto rusom neberie ich skvele 50 rocne knihy o metalurgii a tahat sem Mendelejeva, no neviem.

Preco ta ironia ...
Napisal som nieco co nebola pravda? Zadanie bolo rusky vyrobok .Ja tu vodku pijem doteraz, je excelentna. A tabulku pouziva cely svet. A ich najmodernejsie zbrane dufam nikdy neuvidim v akcii :(.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Slovan_sk
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
Has thanked: 93 times
Been thanked: 89 times

Príspevok od používateľa Slovan_sk »

Dnes je to 23 rokov co zapad ukazal Putinovi ako sa to robi , bez suhlasu OSN napadli a zbombradovali suverenny stat , krvava lady si dnesne vyrocie neuzije dobehla ju karma a sucasny prezident Kosova je kto? no predsa hrdlorez Thaci , vtedy bol na zozname teroristov ( dokonca aj v USA )
Pamatam sa ze ked sa este par rokov po tom kricalo na futbale alebo hokeji ze Kosovo je Srbija tak Slovanu zavreli stadion na par zapasov
Humanitarne bombardovanie nemocnic mostov a skol bolo samozrejme ine ako dnesne specialne operacie , bolo to predsa humanitarne nie specialne
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec

"A ich najmodernejsie zbrane dufam nikdy neuvidim v akcii"

to neuvidime, na to nemaju peniaze, rovnako ako predstavili Armatu pred 12 rokmi a doteraz nimi nevyzbrojili prakticky ziadne utvary, maju ho len na to aby sa raz do roka na nom presunuli po Cervenom namesti.

Dobru vodku dokaze vyrobit /a aj vyraba/ ktokolvek kto chce a da si na tom zalezat, na to netreba Manhatansky projekt..
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

kiez by si mal pravdu , s tymi zbranami.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 - povedz teraz za seba. V pozicii prezidenta Ukrajiny, drzal by si tam zmobilizovanych Ukrajincov, ktori by s tvojou vojnou nechceli mat nic spolocne, ale tvoji dostojnici by mali rozkaz ich zastrelit ak opustia pozicie rozmiestneny medzi obytnymi budovami? Nechal by si, aby ich ruske rakety rozstrielavali spolu aj s tymi budovami?
Kludne by si si to zobral na svedomie, ze ved davam ich do mlynceka na maso nasobne silnejsej velmoci, ako ked Saddam nechal rozstrielat 30000 zmobilizovanych nanutenych Iracanov voci vojenskej presile USA+UK?
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Št 24 03, 2022 2:22 pm, upravené celkom 1 krát.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec

Rusko dostava "silné kvapky" na Ukrajine,chudobnej krajine ktoru maju naviac hned vedla, co by asi tak ukázali v boji s Nato?

jaroslav80
nie som prezident Ukrajiny, spytaj sa jeho
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Jeho rozhodnutie predsa jasne vidim. Pytam sa teba.
Lebo dookola obhajujes jeho nezmyselne rozhodnutia.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Trumpeta to je u mna ten problem, ze ja neviem kto komu dava kvapky. Nasim mediam neverim, neveril by som ani tym Ruskym. Pockam si na hodnotenie po rokoch. Aby som odlahcil temu, tak podla vzoru Veroniky Remisovej (ako spravny pravicovy volic) som doma vypol plynove kurenie. Velmi rychlo som zistil, ze manzelka nezdiela az take pravicove hodnoty :) .
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 2:23 pm Jeho rozhodnutie predsa jasne vidim. Pytam sa teba.
Lebo dookola obhajujes jeho nezmyselne rozhodnutia.
Konkretizuj prosim.

osamely chodec
ano, zeny su pomerne zimomravé :)
miror
Platinum Member ***

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 2:21 pm Trumpeta1978 - povedz teraz za seba. V pozicii prezidenta Ukrajiny, drzal by si tam zmobilizovanych Ukrajincov, ktori by s tvojou vojnou nechceli mat nic spolocne, ale tvoji dostojnici by mali rozkaz ich zastrelit ak opustia pozicie rozmiestneny medzi obytnymi budovami? Nechal by si, aby ich ruske rakety rozstrielavali spolu aj s tymi budovami?
Kludne by si si to zobral na svedomie, ze ved davam ich do mlynceka na maso nasobne silnejsej velmoci, ako ked Saddam nechal rozstrielat 30000 zmobilizovanych nanutenych Iracanov voci vojenskej presile USA+UK?
Kde ty chodíš na tie dezinfo ? Boli na Ukrajine zatrelení nejakí dezertéri ? Ja práve v správach vidím ako sa aj tu pracujúci ukrajinci aj bez pozvánky vracali brániť svoje územie a rodiny.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: Št 24 03, 2022 1:49 pm
iceberg8 napísal: Št 24 03, 2022 1:38 pm
Kde je ta hranica?
Vobec si nepochopil pointu. Vsetky krajiny maju sikovnych ludi. Ide o to, dat im moznosti a vytvorit podmienky, aby svoju sikovnost mohli uplatnit. A to sa najviac podarilo USA, bez debaty.....
Ved ano, prakticky len USA, mozno este UK? DE? Skandinavii? Slovensku? Japonsku?
Uz sa stracam, kto je ta USA? Politici? Alebo nativnyi Americania? Lebo migrant sam sebe nedal asi nic v USA..
Neviem ci chapes moju otazku, ak som uz ja nepochopil pointu.
Stale som nepochopil, kto je USA.
Odoslané z počítača
Zamknuté

Návrat na "Archív"