Nezmyselná hádka aj o tradingu

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
singularita
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am

Nezmyselná hádka aj o tradingu

Príspevok od používateľa singularita »

Singularita: ty tiež tápaš v tom, čo píšeš. Nepriniesol si do debát nič konštruktívne, len kecy o ničom a emotívne výlevy. Keď nemáš skúsenosti s tradingom, mal by si viac načúvať ako kritizovať.

RE: Ok a v čom konkrétne som tápal? Na nič som sa tu nehral, prezentoval som svoj názor(aj keď som niekedy pustil hlupost v rýchlosti, co som si aj adekvátne priznal), veď toto je diskusia, píše tu kadekto, ten čo videl grafy v knižkách aj ten čo obchoduje. Kto ti povedal, že nemám skúsenosti s tradingom?
A priemerovať obchody smerom dole je vec obchodného systému. To predsa neznamená, že neprímem stratu. Prvý čo tu „tápe“ napísal, že s neobmedzeným účtom môžem nakupovať do nekonečna a taký HG aký GURU tu prezentoval si vyrobí ktokoľvek a môže sa tu hrať ako nakupuje. Problém je len ten keď to dno je ďaleko (posledný obchod gurov) potom si tu začal písať o stratách!!! Nebol som to ja čo písal, že to je systém ala martingale? Ty si sa toho chytil až keď mu trh zliezol nízko (si i to prepočítal) vtedy si začal pochybovať, že to je búda!!!. Teraz tu vyhlasuješ aký je guru podvodník na základe nejakých smiešnych príspevkov z iného fóra a ich porovnanie. A keby som chcel niečo prospešné pre druhých sem písať tak to určite nebudem robiť vo vlákne HG.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3224
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa jonatanus »

Blahoslavení chudobní v duchu, ktorí prijímajú slovo pravdy do svojho srdca jednoducho a prosto, bez zbytočného mudrovania, lebo ich je kráľovstvo nebeské.
Bobikpp
Gold Member **
Príspevky: 570
Dátum registrácie: So 10 03, 2007 2:24 pm

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa Bobikpp »

jonatanus napísal:Blahoslavení chudobní v duchu, ktorí prijímajú slovo pravdy do svojho srdca jednoducho a prosto, bez zbytočného mudrovania, lebo ich je kráľovstvo nebeské.
Amen! :wink:
singularita
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa singularita »

Jonataus
Nemusíš tu robiť kostolnú atmosféru :). Ja som sa nebál oponovať miliardárovi „vymývačov lebiek“ . A čo urobili tu vrátane "juglera" len zbytočne hádzať hnoj na mňa. Hnoj na nich :)

Preto som ani nepotreboval hľadať dôkaz na inom fóre.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa filip glasa »

ukončime off-topic a nadávanie jeden na druhého. Zbytočne sa tak rozrieďuje to čo je podstatné, Bguru vylákal cez internetové diskusie od dôverčivých ľudí peniaze a tí ich už nikdy neuvideli.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15997
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1100 times
Been thanked: 1457 times

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa JUGGLER »

silverlive napísal:Singularita, neviem čo pestuješ a ani ma to nezaujíma. Neuznávam žiadny HG, ale každopádne som príspevky od BGuru čítal omnoho radšej ako Tvoje. Jeho príspevky boli zaujímavé, tipy na obchody a aj načasovanie vstupov mal veľmi dobré a bolo cítiť, že sa tomu venuje už nejaký ten piatok. Naopak Tvoje (a aj niektorých ďaľších) príspevky boli vždy o tom istom. Pomocou obviňovania, zosmiešňovania, za každú cenu vnucovať ostatným svoj pohľad na vec. Už sa Ti tu snažili viacerí jemne naznačiť, že takto sa diskusia nevedie.
Súhlasím.

A ospravedľňujem sa.
Si tu jeden mesiac a do tohto vlákna si pridal sedemdesiat príspevkov - väčšinou bez hodnotného obsahu.
Len sa nad tým zamysli, nič viac.
Skrátka, ak z FÓRUMU urobíme POKEC o ničom ako na Azete, tak obsah, ktorý má význam sa stratí.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
singularita
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa singularita »

JUGGLER napísal na príspevok spec.
Vyzerá to presne naopak. Potencia zisku 1000 bodov k rezistencii 14000, s vysoko pravdepodobným breakoutom a new highs do konca roka.
Ja na to hľadím ako posadnutosť grafmi, ktorá neberie do úvahy kurzotvorné katalyzátory ako úrokové sadzby, makrá, fundamenty, psychológiu davov atd.
Uznávam, že technickí trejderi môžu fungovať aj na základe čistej TA, ale mne tento graf nedáva žiadnu logiku. Škoda, že tu nikto neprezentoval tip k bottomfishingu pri 13 000 (supporte) s targetom okolo 14 000 (reziste).
Jednoduché, technický logické. Veľké trejdy podla mna stoja na veľkej trpezlivosti a velkých príležitostiach. Nie na veľkých tajomstvách v grafoch.
Ja som síce pri poklese Dowu k 13000 radil nakupovať, ale s jasným odkazom, že rast bude ovplyvnený Fedom, správami s kreditných trhov, makrami, cenami komodít a pod. Na taký graf by som si netrúfal...po prvé nie som na TA expert a po druhé som historicky pri veľkých indexových trejdoch sám zlyhal.

Taký trejd s opatrným nákupom pri 13000 a dokupovaním po rozhodnutí FEDu sa mi vidí technicky čistý, jednoduchý a komplexný.

Nemôžem sa vyhnúť kritike, pričom viem, že autor je expert na technickú analýzu. Pripomína mi to podobný tip od Aheada, ktorého som skritizoval asi pred dvoma rokmi na tsv chate. Ahead je takisto jeden z extrémne fundovaných ľudí, expert vo fachu, len sa s času na čas necháva uniesť príliš úzkoprsou technickou analýzou. Tiež prezentoval tip na korekciu trhov v rovnakom období, čo je navyše kontraverzné i z hľadiska sezónnosti. Trhy za posledných 5 rokov ani raz neklesli v poslednom kvartáli roka. Neklesli ani pred dvoma rokmi, keď Ahead videl v grafoch veľkú príležitosť na short. Ani vtedy som nenachádzal nijaké katalyzátory na pokles. Dokonca sa mi vidí, že teraz by aj boli, ale jednoducho zachránil to Fed a prinajmenšom pokles oddialil (čo neberie Spec v úvahu)
Tým nechcem povedať, že trhy teraz nemôžu klesnúť, len si musia nájsť silný dôvod ( teraz to môže byť pokračujúca kreditná kríza, alebo cena ropy, alebo velmi slabé makrá ). Ak si trhy dôvod nenájdu je to málo pravdepodobné.
Pre mňa je trading hra o pravdepodobnosti. Preto som sa divil, ked som videl tento graf. Zvlášt, ked bol prezentovaný pred rozhodnutím FEDu.
V tom vidím tú úzkoprsosť , posadnutosť a nekomplexnosť.
Technickí trejderi, berte to ako môj názor, konštruktívnu kritiku, nie zaujatosť. Good luck.
No odhliadnúc od tvojích obchodných praktík, čo si tu prosím ťa "tu hodnotné napísal"? Písal si s podvodníkom aj na inom fóre, mal si ho pod nosom. Opakuješ len čo už niekto "iný" napísal v nejakej traderskej knížke. Ale ok, nabudúce si neobtieraj o mna svoj nabrúsený jazyk. Ja nepotrebujem meditovat na fórach ohladne tradingu, ale ked vidím vymývača tak mi to nedá aby som neurobil protipol. A mne je jedno ci sa ti to dobre alebo zle číta.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15997
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1100 times
Been thanked: 1457 times

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa JUGGLER »

singularita napísal: No odhliadnúc od tvojích obchodných praktík, čo si tu prosím ťa "tu hodnotné napísal"? Písal si s podvodníkom aj na inom fóre, mal si ho pod nosom. Opakuješ len čo už niekto "iný" napísal v nejakej traderskej knížke. Ale ok, nabudúce si neobtieraj o mna svoj nabrúsený jazyk. Ja nepotrebujem meditovat na fórach ohladne tradingu, ale ked vidím vymývača tak mi to nedá aby som neurobil protipol. A mne je jedno ci sa ti to dobre alebo zle číta.
Napísal so, že to vidím presne naopak ty blbče.
A mal som pravdu.
Aj Ahead aj Spec to vtedy videli presne tak ako BGuru ten posledný trejd.
Ako veľkú a neomylnú príležitosť na ktorú sa čaká dlhý čas.
A to je presne genéza krachu takých borcov.
A nemienim už s Tebou debatovať.
Nemáš úroveň.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3224
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa jonatanus »

singularita napísal:No odhliadnúc od tvojích obchodných praktík, čo si tu prosím ťa "tu hodnotné napísal"? Písal si s podvodníkom aj na inom fóre, mal si ho pod nosom. Opakuješ len čo už niekto "iný" napísal v nejakej traderskej knížke. Ale ok, nabudúce si neobtieraj o mna svoj nabrúsený jazyk. Ja nepotrebujem meditovat na fórach ohladne tradingu, ale ked vidím vymývača tak mi to nedá aby som neurobil protipol. A mne je jedno ci sa ti to dobre alebo zle číta.
vidim ze tu uz citat z biblie nepomoze...
Ľahká duševná zaostalosť (starý názov je debilita; príslušná osoba je debil), v MKCH -10 F70, je najľahšia forma duševnej zaostalosti. Rozsah IQ je od 50 do 69 (u dospelých, mentálny vek od 9 do 12 rokov). Výsledkom budú pravdepodobne problémy s učením v škole. Veľa dospelých je schopných pracovať, udržiavať dobré spoločenské vzťahy a byť prospešnými spoločnosti. Zahŕňa: slabomyseľnosť [tu je chyba prekladu MKCH, vhodnejšie by bolo debilita] a ľahký stupeň psychickej podnormálnosti.
Pri automatizovaných činnostiach sa nemusí prejavovať, jedinec je vzdelávateľný.


filip prosim ta bud to zmaz, alebo zaloz temu "singularita" a presun tam teto prinosne prispevky
Ferin007
Platinum Member ***
Príspevky: 1194
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa Ferin007 »

Tak vidím dalšího kandidáta na vystrnadění z fóra. :|
singularita
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa singularita »

jugler:
Ty si presne ten "slušný" , čo rád nadáva ....

Jonataus:
Trafena hus zagágala. Poradím ti, pretože javíš známky psychotického chovania so zmesou náboženských prirovnaní, vyhľadaj odbornú pomoc, lebo ten stav sa ti bude zhoršovať vplyvom ďalších investícií do tradingu.
sufo
Silver Member *
Príspevky: 253
Dátum registrácie: So 27 09, 2008 11:17 pm

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa sufo »

Pekne sa to tu zvrhlo :lol:
Prilejem si aj ja trochu oleja do ohna aspon bude cim zabijat cas ked pridu reakcie, lebo tazko tu este cakat nieco o trhoch :cry: :
singularita, pises tu nieco o psychotickom spravani, tak si skus precitat tvoje tri prispevky v priebehu 40 minut, fakt to stoji za to (od prvej reakcie v pohode az po poslednu kde je uz len osobne napadanie):
Odoslané: So 10 11, 2008 11:07 am
Asi som si to zle prečítal coudy tam niečo písal o 30%. Písal si niečo v tom zmysle, že máš 3000 kontraktov k dispozícií na SP (tie tvoje náboje), takže z toho by sa dalo aspoň vychádzať. Nejdem to skúmať. Načo aj :)

Opakujem, že takto sa hrať na dokupovanie viem aj ja :) aj s 100000 kontraktami. Preto beriem tvoje príspevky s veľkou rezervou.

Odoslané: So 10 11, 2008 11:21 am
mal by si uznať, že takýto HG ti na počkanie vyrobí ktokoľvek metódou dokupovania, len to, že internet je zavalení kadejakým guruom s neobmedzenými finančnými prostriedkami.

Odoslané: So 10 11, 2008 11:47 am
A napíš tu tým, čo ti to tu žerú aký slippage si mal pri tých 1000 kontraktov, napíš presne kedy si ich umiestnil na trh, aby sa to dalo vysledovať pre tých, čo ti tu veria tie sprostosti o počte kontraktov a HG.

A dávaš tu grafy z kadejakých free serverov, čo nemáš vlastnu platformu s grafickým rozhraním? koho tu chceš neustále o*******?
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Nezmyselná hádka aj o tradingu

Príspevok od používateľa filip glasa »

posledné príspevky som odtrhol od Holy Grailu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15997
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1100 times
Been thanked: 1457 times

Re: Holy Grail

Príspevok od používateľa JUGGLER »

JUGGLER napísal: Napísal so, že to vidím presne naopak ty blbče.
A mal som pravdu.
Aj Ahead aj Spec to vtedy videli presne tak ako BGuru ten posledný trejd.
Ako veľkú a neomylnú príležitosť na ktorú sa čaká dlhý čas.
A to je presne genéza krachu takých borcov.
A nemienim už s Tebou debatovať.
Nemáš úroveň.
Ospravedlňujem sa za nadávku, ale Singularita ma už fakt vytočil.
Vybral si trejd starý 1 rok, z iného portálu a vytrhol obsah z kontextu.
Bol to trejd, kde videl Spec na Dowe 13 000 na short potenciu zisku
1 000 bodov (teda ku 12 000).
A bol o tom tak silne presvedčený (ako aj teraz o longu SP 500 v pásme 1130-1190), že to dal ako super tip na všetky fóra.
A ja som vyjadril stanovisko, že to vidím presne naopak.
Dow long z 13 000 na rezist 14 000.
A tak to aj bolo. Dow stúpol až ku 14 250.
A Singularita si vybral práve ten obsah ako príklad toho, že kecám do vetra.
No nie je to ,,tápanie,,?

Tým končím moju polemiku k tejto ,,hádke,,.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3255
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Nezmyselná hádka aj o tradingu

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

tak ja si prihodim. Ked niekomu cca 10 ludi nezavisle od seba napise / naznaci, ze nema zaujem o jeho prispevky, lebo su o nicom, nekonstruktivne, neprimerane, proste je to sama blbost a tato osoba to napriek tomu nepochopi alebo nechce pochopit a stale vypisuje rovnake hovadiny, ako takuto osobu nazvat ?? Singularita, pomenuj sa prosim sam.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Nezmyselná hádka aj o tradingu

Príspevok od používateľa filip glasa »

no určite je tu minimálne 1001 príspevkov na základ ktorých by sme sa do ich autorov mohli navážať. Ale vždy sa to zvrhne len na jedného. Sprostosti tu píše hocikto a myslím, že vo väčšine prípadov ich stačí odignorovať (pokiaľ nie sú nejako závažné). Aby sa to tu nezmenilo na takú diskusiu ako je na sme.sk
Ferin007
Platinum Member ***
Príspevky: 1194
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Re: Nezmyselná hádka aj o tradingu

Príspevok od používateľa Ferin007 »

peter.cmorej napísal: jeho prispevky su o nicom, nekonstruktivne, neprimerane, proste je to sama blbost
No, zas bych to nepřeháněl. Dokud singularita diskutoval věcně, bylo to OK a o něčem. S tím ať pokračuje. Ale jakmile mu z mně neznámých důvodů ruply nervy (na fóru k tomu příčina nebyla), tak to s ním šlo od 10 k 5. Viz sufo výš. To je přesný. Taky sem valil oči, proč na BGura tak vyjel. :shock: Podotýkám, že tenkrát o žádným specim (nehledě na to, na kolik sou ty iformace pravdivý; já po tom pátrat nebudu a nic to nemění na tom, co sem napsal výš o navážení se) neměl nikdo ani tucha, tím spíš singularita.

Takže singularito, vrať se k věcnosti svých prvních příspěvků, nebo rači před každým příspěvkem počítej do 10. :wink:
singularita
Active Member
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Pi 19 09, 2008 10:09 am

Re: Nezmyselná hádka aj o tradingu

Príspevok od používateľa singularita »

No odhliadnúc od tvojích obchodných praktík, čo si tu prosím ťa "tu hodnotné napísal"? Písal si s podvodníkom aj na inom fóre, mal si ho pod nosom. Opakuješ len čo už niekto "iný" napísal v nejakej traderskej knížke. Ale ok, nabudúce si neobtieraj o mna svoj nabrúsený jazyk. Ja nepotrebujem meditovat na fórach ohladne tradingu, ale ked vidím vymývača tak mi to nedá aby som neurobil protipol. A mne je jedno ci sa ti to dobre alebo zle číta.
RE: Jugler
No pochopil si to nesprávne. Ten príspevok, ktorý som vybral som vybral iba preto, že si komunikoval s tým, čo sa nápadne podobá na gurua. Nešlo o obsah príspevku, čo si si nesprávne vyložil a praskli ti nervy. V otázke čo si „tu“ hodnotné napísal bolo myslené vo vlákne „HG“ a to len z jedného dôvodu, pretože si znova zbytočne atakoval, že ja som „tu“ vo vlákne HG nič hodnotné nenapísal. Internetové diskusie sú nebezpečné hlavne v tom, že si niekto niečo inak vysvetlí ako to autor myslel a už je oheň na streche. A reagujem len na akciu, ktorú si sám vyprovokoval.
A jonatausa.. , to nemusím ani komentovať, s ním sa ani nebavil a dostal „..“ a začal tu niečo splietať o iq. Mne takéto prestrelky nevadia (všeobecne) , človek sa aspoň dozvie kto má aké nervy. Priznávam, že provokujem aj zámerne ibaže nikdy nie bez príčiny :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"