Jan 06 8:30 AM Nonfarm Payrolls Dec 223K 210K 256K
Jan 06 8:30 AM Nonfarm Private Payrolls Dec 220K 200K 202K
Jan 06 8:30 AM Unemployment Rate Dec 3.5% 3.7% 3.6%
Spojené štáty proste fičia..
USA ficia ale motor riadne spomaluje...Trumpeta1978 napísal: ↑Pi 06 01, 2023 8:50 pm niektore dnesne Us makrodata velmi slušné![]()
Jan 06 8:30 AM Nonfarm Payrolls Dec 223K 210K 256K
Jan 06 8:30 AM Nonfarm Private Payrolls Dec 220K 200K 202K
Jan 06 8:30 AM Unemployment Rate Dec 3.5% 3.7% 3.6%
Spojené štáty proste fičia..![]()
osamely chodec napísal: ↑So 07 01, 2023 12:36 pmA to spomalovanie vystreluje indexy ....vieme preco. FED-u uz nikto neveri ze bude drzat sadzby hore aj bude zle,
istota nie je v ničom, existuju len predpoklady
možno dno ešte nebolo. Ale kto to bude vedieť presne v tej dobe?Ja osobne to vidím cez grafy tak, že trhy ešte svoje dno nenašli
osamely chodec napísal: ↑So 07 01, 2023 6:25 pm To ze v blizkej minulosti boli realne vynosy vyssie zas hovori, ze v dalsej blizkej buducnosti sa vratia k normalu , teda musia byt podpriemerne. Takze trpezlivost.
ten graf pocita real zhodnotenie?JanH napísal: ↑So 07 01, 2023 7:24 pm Ja by som až taký pesimistický nebol.
Aktuálne máme povedzme 1.1Y bear market. A pozrime sa na historické údaje za posledných zhruba 65 rokov . Je tam presne jedna udalosť >2Y. Ale na druhej strane ani na ATH sa (asi) tak skoro nedostaneme.
Teda s tou rýchlosťou zotavenia plne súhlasím.
takze, bez inflacie, poplatkov, transakcnych nakladov a dani...
Ahoj Martin. S tým, že to nie je v záujme nikoho a škodia všetkým, s tým asi budeme súhlasiť všetci.
asi skor ze áno aj nie zaroven. Fundamenty maju stale svoj vplyv, ale tym ze existuje tak vela spekulativneho kapitalu na trhoch, tak to castokrat iba o fundamentoch nie je.Rokosák napísal: ↑So 07 01, 2023 11:34 pm Vyzera to, ze akciovy trh a ceny firiem sa nezakladaju na racionalnych, meratelnych, opakovatelnych a realnych vysledkov firemneho hospodarenia, ale na dopyte a ponuky investorov, medialnou manipulaciou a vo vseobecnosti iracionalnymi pohnutkami namiesto faktov.
áno, rovnako ako sa da prerobit, tak sa da aj zarobit.Vdaka tomu co robia v poslednych rokoch raz zacas centralne banky /napr QE/ tak zarobit dokaze aj uplne priemerny investor bez vacsich znalostí, staci sa zviest na prilive ktory zdviha vsetky loďky. Tiez aj moznost akcioveho investovana pre retail sa za poslednych par desiatok rokov vyrazne zjednodusil, nehovoriac o tom že je lahko pristupnych vela informácii ktore v minulosti bud vobec neexistovali, alebo moznost sa k nim dostat ci vobec aby clovek vedel ze existuju, bola limitovana
Hlášky JPM beriem s rezervou. Rovnako hlášky Goldman Sachs. Jednu vec vravia, druhú robia
Úplne súhlasím Juggler, aj som to tam pôvodne chcel rovno napísať. Celé CNBC nikdy nesledujem kvôli informáciam, ale čisto kvôli psychologickej analýze. Lebo chcem vedieť, čo chcú aby si myslel retail.
Vo Forexe som amater ale to investori vedia tak pohnut s kurzom?Trumpeta1978 napísal: ↑Št 12 01, 2023 6:13 ama caka sa dalsie solabovanie Usd. Hlavny dovod bude asi ten, ze sa neocakava vyraznejsi dalsi narast urokov na Usd zo strany Fedu co znizuje atraktivitu Usd v ociach investorov.