sem-tam zabŕdnem na stránku ako-investovat.sk (mimochodom pre laika ako som ja neoceniteľná pomoc - vďaka
P.S. Vem, že je teoreticky lepšia kombinácia 2 a viac poisťovní, ale v súčasnosti by som rád ostal iba pri tej Axe - teda ak mi ju doporučíte
Chcem sa opytat, ci sa takato poistka s horeuvedenymi podmienkami da uzavriet aj bez sporivej casti(proste nic si neusporim) a dostanem plnenie len v pripade poistnej udalosti. Pokial sa to da, o kolko % to asi znizi mesacnu platbu poistneho?Martinisko.eu napísal:
Poistka by mala obsahovať tieto riziká:
Smrť: cca 2-4násobok ročného príjmu + vykrytie záväzkov (úvery, hypotéky)
Smrť úrazom: môže, nemusí byť... Suma, cca 2-4x ročného príjmu
Trvalé následky následkom príjmu: samozrejme s progresiou, a suma? Čo najvyššia, kľudne aj 1 či 2 milióny SK.
Denné odškodné: toľko, aby Vám pri mesačnej PN vykrylo stratu spôsobené PNkou (pri príjme 20000sk, denné odškodné cca 300sk)
Nemocničné odškodné: môže a nemusí byť (ak áno, tak vo výške denného odškodného cca)
Kritické choroby: cca vo výške ročného príjmu (človek do roka buď zomrie, alebo sa z toho dostane a pracuje ďalej, štatisticky...)
A samozrejme oslobodenie od platenia v prípade trvalej invalidity...
PS: pokiaľ zarábate viac ako cca 13000sk v čistom, tak to pravdepodobne do 1000sk nespravíte na ,,normálne,, sumy...
Viete názov toho poistenia? Lebo niektoré sa dajú modifikovať jednoduchšie, niektoré zložitejšie... Aká stará je tá zmluva? Mohli by ste sem hodiť SCAN (bez osobných údajov)? Budeme sa Vám vedieť k tomu vyjadriť presnejšie...suchohrib napísal:Nejaké tie pripoistenia, smrť úrazom, choroby - len keby ste mali informácie či to už nie je ten "hotový produkt" ale dá sa modifikovať.
Ako napísal Peter Cmorej, všetko sa dá na SK pripoistiť z vyššie uvedených pripoistení, okrem poistenia smrti. A o koľko by to bolo lacnejšie? Cca o 40%-60%...jogobela napísal:Chcem sa opytat, ci sa takato poistka s horeuvedenymi podmienkami da uzavriet aj bez sporivej casti(proste nic si neusporim) a dostanem plnenie len v pripade poistnej udalosti. Pokial sa to da, o kolko % to asi znizi mesacnu platbu poistneho?
P.S: Zhodnocovat peniaze by som radsej sam.
Už si počul o vplyve obezity na predispozíciu vzniku diabetes melitus?peter.cmorej napísal:...Uz som pocul aj o navyseni z dovodu, ze klient je tucny...
tak to som sa trafil naozaj len odbokuthor295 napísal:j, budem to tou nadvahou, tiez ma to napadlo.. len ma zaskocilo a nastvalo, ze mi nevedeli v poistovni vysvetlit.. preco sa ta suma zvysila..
hehe, tak a mame tu aj vysoko odborne vysvetlenie od MUDR. MMMartinisko.eu napísal:Už si počul o vplyve obezity na predispozíciu vzniku diabetes melitus?Čím väčšia hmotnosť, tým väčšia pravdepodobnosť, že klient dostane cukrovku a následne môže dojsť ku komplikáciám ako napríklad amputácia končatiny, či dokonca smrť...
Do dvoch mesiacov môžes danú zmluvu bez udania dôvodu. Poistovňa by ti po strhnutí administratívnych poplatkov, plus krytie rizika mala vrátiť vložené peniaze.thor295 napísal:uzavrel som navrch zmluvy, samotna zmluva este nebola vydana a doma som si v nej este premyslel nejake zmeny.. co je lepsie, stornovat navrh zmluvy a spravit novy, alebo pockat dva mesiace a urobit v zmluve upravy?