Allianz Index - petrol

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jozef.puchon
Gold Member **
Príspevky: 350
Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am

Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa jozef.puchon »

http://jozefpuchon.blog.sme.sk/clanok.a ... 4&bk=69168

Tu je môj článok o Allianz Index Petrole. Predpokladám,že to bude tu podrobené väčšej kritike a hlavne tu možem odpovedať na otázky ohladne opcii, druhu opcii, delty, zmeny delty (gama), z coho vyplyva náväznosť na odkupnú hodnotu skôr ako je investičný horizont atď. Jednoducho komplikovanejšie otazky možem zodpovedať tu, keby mal niekto zaujem.
Obrázok
noob08
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Št 09 10, 2008 11:09 am

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa noob08 »

S tymto ma z Allianzu bombardovali mozno od augusta, ze to chystaju atd...Ja som si vtedy robil srandu ,ze kym sa v takychto kolosoch rozkyvu k nejakej akcii tak je davno po zabave a tak sa aj stalo. Neviem o jedinej komodite na ktorej by sa v priebehu jedneho desatrocia zopakovala bublina (kto vie nech ma opravi). Na to musi najskor nastupit nova generacia co si predchadzajucu bublinu nepamata :). To je len reakcia na tvrdenie, ze pokles o 60% ma byt dovodom na vstup. Podla mna sme sa po splasnuti komoditnej bubliny len vratili tam kam ropa patri...Tipnem si ze vynos tohto produktu bude po 6 rokoch v najlepsom pripade na urovni terminovaneho uctu. Ako amatera by ma odradzal uz ten ultradlhy casovy horizont.
jozef.puchon
Gold Member **
Príspevky: 350
Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa jozef.puchon »

S tymto ma z Allianzu bombardovali mozno od augusta, ze to chystaju atd...Ja som si vtedy robil srandu ,ze kym sa v takychto kolosoch rozkyvu k nejakej akcii tak je davno po zabave a tak sa aj stalo.
A čo take sa stalo?
Neviem o jedinej komodite na ktorej by sa v priebehu jedneho desatrocia zopakovala bublina (kto vie nech ma opravi). Na to musi najskor nastupit nova generacia co si predchadzajucu bublinu nepamata :). To je len reakcia na tvrdenie, ze pokles o 60% ma byt dovodom na vstup
.

Je to len jeden z prvkov prečo by momohol klient rozmýšlať o vstupe. Daný produkt má na zaistený fond veľmi dobrú štruktúru, ktorá má potenciál. Ak by si študoval zaistené produkty, došiel by si k jasnému zaveru, rôzne knock-out optie a podobné produkty vyknosnej zložky majú absolutne minimálnu šancu na úspech, tu je ďaleko vyššia ničím neobmedzená.
Podla mna sme sa po splasnuti komoditnej bubliny len vratili tam kam ropa patri.
Áno máš pravdu. Može byť, že ropa našla svoje eqiulibrium a bude oscilovať okolo istej úrovne. Ide tu ale o investíciu a ja sa snažím vybrať pre klienta produkt s najvyšším potenciálom s relativne malou stratou. Klient jasne vie, že riziko daného produktu je 3,5% úrok na termináku,ale aj to je podľa mňa na 6 rokov veľa. Neviem,či by si daný terminák teraz zohnal.
Tipnem si ze vynos tohto produktu bude po 6 rokoch v najlepsom pripade na urovni terminovaneho uctu. Ako amatera by ma odradzal uz ten ultradlhy casovy horizont
A čo je podla teba normálny investičný horizont? My tu nerobime trading ale investiciu. Ja ak chce klient investovat pod 5 rokov tak sa o ničom inom ako o teminaku a sporiacich účtoch ani nebavím.
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3904
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 133 times
Been thanked: 362 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa osamely chodec »

mna by skor zaujimalo co ma z toho Allianz v pomere k moznym vynosom klienta. Nie je lepsie kupit ETF na ropu pri cene 45 USD a pri 6 rocnom horizonte s moznostou kedykolvek predat je vynos predpokladam min. tiez na urovni terminaku, alebo nie?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa filip glasa »

Nie je lepsie kupit ETF na ropu pri cene 45 USD a pri 6 rocnom horizonte s moznostou kedykolvek predat je vynos predpokladam min. tiez na urovni terminaku, alebo nie?
nemáš tam istenie zospodu. Musel by si to vykonštruovať s termiňákom + nejakým pákovou pákou na ropu.
jozef.puchon
Gold Member **
Príspevky: 350
Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa jozef.puchon »

kocinavi napísal:mna by skor zaujimalo co ma z toho Allianz v pomere k moznym vynosom klienta. Nie je lepšie kúpiť ETF na ropu pri cene 45 USD a pri 6 ročnom horizonte s moznostou kedykolvek predat je vynos predpokladam min. tiez na urovni terminaku, alebo nie?
1. Nemáš tam participáciu na poklese, čo je síce aj v tomto produkte len pro-forma,ale hlavne nemáš capital safe.T.j zaistenie nominálu.
2. Allianz participuje aj s emitentom (Bank of America) na podiele z výnosov z korporátnych dlhopisov plus participuje na opciach. Využívaju klientové peniaze na (pre nich bez nejakej priadnej hodnoty) na vlastný zárobok.

Štruktuované produkty so zaístením sa v zásade skladajú z dlhopisov. To ako malý investor ale ty nakúpiť nemožes. Mohol by si tento produkt vytvoriť cez terminák a nejaky warrant na ropu,ale nebude to ono. Korporatne dlhopisy majú vyššie úročenie.

V zásade pri zaistených produktoch sa treba vyhýbať knock-outom, a nájsť produkt kde si berie emitent čo najnimenšiu maržu.
Obrázok
radvan
Guru Member ****
Príspevky: 1263
Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
Been thanked: 6 times

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa radvan »

hmm ... ak to postavis cez terminak + warrant tak to postavis lacnejsie, kedze sa vyhnes poistke (ak nechces), poplatku, plus participacii na pokles (ktora tam je podla mna zbytocna) ... ale inak je to vcelku slusne postaveny produkt ...
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
jozef.puchon
Gold Member **
Príspevky: 350
Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa jozef.puchon »

radvan napísal:hmm ... ak to postavis cez terminak + warrant tak to postavis lacnejsie, kedze sa vyhnes poistke (ak nechces), poplatku, plus participacii na pokles (ktora tam je podla mna zbytocna) ... ale inak je to vcelku slusne postaveny produkt ...
Ano takto postavene to bude lacnejšie, bez dolnej participácie. Ja zas ale chápem, že je to retialovo postavené a to vycházdza zo psychologie klientov,takže je mi jasné ako tvorcovia rozmýšlali.
Obrázok
neviditelny
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Pi 09 11, 2007 10:58 am

Re: Allianz Index - petrol

Príspevok od používateľa neviditelny »

borci maju k dnesnemu dnu 12 aj nieco %. Za 3 mesiace. Normalne sa mi to nechce verit.
K čertu s tým - podme na to
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"