Nicméně otázka má směřovat jinam. U brokera mi leží cca 100 tis CZK, dalších asi 150 tis CZK mi leží na FIO kontě (3,5% p.a.). Rád bych znal Vaše tipy kam peníze investovat? Akciím se chci na chvíli vyhnout, mám sice vyhlédnutých pár zajímavých titulů, ale asi opatrně, dřív jak po volbách či v lednu do toho zpátky nejdu. Takže. Je možnost se na ty peníze dívat jako na celkovou sumu, popř. bych to rozdělil na ony peníze co leží u brokera a investovat je někde tam - do čeho? krom samotných akcií jsem nic nezkoušel.
Z bezpečnějších příležitostí jsem narazil na WPB Capital a jejich spořící účet s 4,15 % p.a.. Ovšem zde je pohyblivá úroková míra a umí někdo říci kterým směrem by se vzhledem k současné situaci na trzích měla do budoucna pohybovat?
Pak mě napadlo se vykašlat na trhy a koupit si druhou garáž a tu opět pronajmout (odhadem kolem 150 tis CZK tipuju). Zde mě ovšem napadají dvě negativa - jednak mají-li se přelít krize i do Evropy, nedojde následně i u nás k recesi a k následnému poklesu cen nemovitostí? Pak taky přijde-li nějaká recesa, aby měli lidi vůbec na to si pronájem nějaké garáže platit, že jo
Nevím. Zkuste mě prosím nějak nakopnout ...
Díky