Voľby 2023 (z pohľadu ekonomiky)
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
JanH
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ne 06 02, 2022 6:31 am
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 225 times
Re: Voľby 2023
Velka skoda, ze z tohto vlakna zmizlo like tlacidlo. Preto teda verbalne.george1 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 3:06 pm
Fund =![]()
Pod túto vetu od Funda sa podpisujem a naprosto súhlasím!
Nakoľko ja žijem na striedanie na Slovensku a mimo Európy s rodinou, stretávam aj slovákov žijúcich v zahraničí. A väčšina tých slovákov, ktorí sa úspešne profesne uchytili v zahraničí, nemienia voliť neofašistov z Republiky, či Kotlebu, ani exkomunistu, priateľa Bodora a prívrženca ruskej diktatúry - Fica, či Blahu. Títo slováci ak sa s nimi rozprávam a budú voliť zo zahraničia, mienia voliť PS alebo SaS
Dôvod je presne taký ako napísal Fund - majú prehľad
Väčšina voličov PS žijúcich na Slovensku detto - majú lepší prehľad.
Ak na webe ako-investovať volebnú anketu vyhrali strany PS a SaS, znamená to, že užívatelia fóra, ktorí takto idú voliť vidia lepší ekonomický program týchto strán. Ale nejde iba o ekonomiku
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale voliči, ktorí volia to, čo Fico, Mazurek, Uhrík, Blaha,Kotleba, Suja hlásajú, a ako žijú..tak je to presne obraz prehľadu týchto voličov a ich hodnôt.
Odhliadnuc od škandálov, kradnutia a káuz Smeru, neofašistických prejavov Mazureka, Blahových klamstiev na FB a jeho verejnej hanby keď nabádal na mítingu aby dav skandoval na prezidentku - americká k...a, či Sujovej minulosti u mafiána Černáka,, odhliadnuc od takýchto červených čiar,,,v dnešnej situácii, keď ruskí najvyšší vládni aj vojenskí predstavitelia otvorene sa vyhrážajú vojenským napadnutím Európe, vrátane východoeurópskych štátov a Slovenska = ja osobne podporu proruským slovenským politikom v tejto situácii považujem za hazardovanie s budúcnosťou Slovenska a našou slobodou. A konanie, vyhlásenia týchto slovenských proruských politikov považujem za vlastizradu
Naposledy sa vojenskou agresiou štátom východnej európy vyhrážal vysoký ruský vojenský predstaviteľ, generálplukovník Mordvičev. Mordvičev velil ruskému centrálnemu vojenskému okruhu, v súčastnosti vedie stredové zoskupenie síl na Ukrajine. Nie je náhoda, že na príkaz Putina bol Mordvičev nedávno povýšený
link na Mordvičevove vyhlásenia v debate ruskej štátnej TV Rossija-1 :
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rus ... 081540_afo
@Geoge1 som velmi rad, ze nie som jediny na tejto planete s rovnakym nazorom
-
Truncus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 104 times
Čo sa týka videa, tak nepleť si taktické jadrové zbrane a strategické, pretože rozdiel v účinnosti a sily deštrukcie je príliš rozdielny.wladas napísal: ↑Ut 12 09, 2023 2:52 pmTato hysteria...ked agresor vyciti strach tak to patricne vyuzije.Truncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 12:53 pmMnohí diskutéri tu zdá sa nechápu, že Rusko je jadrová mocnosť v súčasnosti s najvyspelejšími jadrovými zbraňami na svete a technicky pokročilejšími ako má USA a celý Západ. Pozor, to nie je propaganda, ale tvrdá realita i keď to v mainstream médiách nečítate.
Keby sme sa bavili o zautoceni na Rusko tak ano. Vtedy by to bola vysoka hrozba blizka istote. Toto ale nie je ten pripad. Rusko by malo z toho ovela viac nevyhod nez vyhod (silne shorsenie spoluprace Ciny, atd). Cize pouzitie jadrovych hlavic nema ziadnu logiku.
https://www.youtube.com/watch?v=4hO761paUOw
https://www.youtube.com/watch?v=s-ovFxgr6sw
Mas mylnu predstavu o sile nuklearnych hlavic. Radovo mylnu.Len jedna raketa Sarmant s hlavicami vymaže viac ako tretinu Francúzska a nie je proti nej obrany.
Poprosil by som o konkretizovanie devastacie Slovakov a ekonomiky.
Ruská jadrová doktrína je od roku 2020 verejná. Použitie jadrových zbraní pripúšťa len v prípade jadrového útoku na Rusko, útoku na ruské zariadenia systému jadrového odstrašovania alebo pri životnom ohrození Ruska (teda jeho existencie).
To znamená, že ak z územia Slovenska vzlietnu F 16 a zaútočia na ruské zariadenia systému jadrového odstrašovania, napríklad ruské jadrové bombardéry na letiskách alebo iné zariadenia, prípadne naše územie poslúži na výrobu zariadení použitých proti týmto cieľom, tak sú Rusi oprávnení použiť na nás kĺudne taktické jadrové zbrane v rámci ich doktríny...
Použitie jadrových zbraní nemá logiku možno len pre teba.
Rusko má strategické a taktické jadrové zbrane - jadrovú triádu ako najsilnejšie prostriedky odstrašovania.
A mýliš sa rovnako aj v sile strategickej jadrovej zbrane Sarmant :
"Strela označovaná v kóde NATO ako Satan 2 bude vybavená 16 jadrovými hlavicami a vraj má potenciál spustošiť územie veľkosti Francúzska alebo Texasu."
https://www.aktuality.sk/clanok/385001/ ... rancuzsko/
A to je starší článok ...
Najpr ty napíš, ako si predstavuješ politiku PS v praxi. Nech to tu zostane ako dokaz...
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
Ak by pri ruskom útoku bola zničená ukrajinská armáda(pretože nemožno nejak predpokladať masové vzdávanie), tak pri súčasnej mobilizácii to možno bude aj znamenať, že bude možno pripadať tak 5-10 žien na jedného zostávajúceho muža vrátane kojencov..
-
Truncus
- Gold Member **
Keď sa privatizovali slovenské banky, tak ich Dzurinda nechal oddĺžiť z peńazí slovenských daňových poplatníkov a potom ich za babku predal na Západ. Teraz má z toho výhody také Rakúsko a preto tu máme diskutéra, čo tam pracuje ...Prečo nevidí perspektívu u nás ? Že by tá privatizácia nebola taký ekonomický zázrak ?JanH napísal: ↑Ut 12 09, 2023 2:58 pm
K tomu jedna prihoda z mojho zivota, tak povediac to mas z prvej ruky. Ako student, niekedy v r. 2006 som si privyrabal v Kosiciach v stahovke. Stahovali sme bezne dve firmy. Jedna sa pred privatizaciou volala VSZ a druha VSE. Vies co tieto firmy spajalo? Obe boli tesne pred krachom - na kolenach - pod slovenskym vedenim. Nasledne ich kupil US Steel resp. RWE (zapadni kapitalisti). Ako mavnutim carovneho prutika sa firmam zacalo darit.
V roku 2008 som nastupil do prveho zamestania. Vdaka Miklos/Dzurinda reformam som si ako absolvent vyjednal velmi slusny plat. Navyse o tom ze reformovo a ekonomicky nastartovali krajinu duo Miklos/Dzurinda Ti povie kazdy lepsi ekonom, to nie su moje slova. Samozrejme druha strana si berie do ust tu tvoju privatizaciu. Comu uveris je na tebe.
Máme sa kvoli privatizácií tak dobre, že zadlženosť Slovenska len narastá a vačšina perspektívnych ľudí radšej emigruje.
Zjavne nechápeš základy ekonomiky. Ak štát privatizuje spoločnosti, ktoré dlhodobo generujú zisk a predá ich do zahraničia, tak daný štát sa stáva kolóniou, pretože nedokáže získať dosť peńazí pre potreby štátu a začne sa zadlžovať. To vedie do bankrotu a je to len otázka času...To je finančná matematika a žiadny hoax.. Potom sa zvyšuje DPH, orie sa na malom a strednom podnikateľovi, zamestnancoch, pretože cicať a dojiť nadnárodné korporácie dovoleníé nie je.
Žiadna západná spoločnosť by tu neprivatizovala, keby z toho nemala dlhodobý zisk. Ani US Steel.
Mne neprekáža podnikanie, ale to, že SR v rámci EÚ nie je politicky a ani ekonomicky v rovnoprávnom postavení a politici pri moci od 1989 majú zqplatené za to, aby SR zostala kolóniou...To je problém, ktorí mnohí nechápu...A rovnako mi prekáža chorá ideológia prichádzajúca z EÚ.
Česi napríklad dotujú Nemecko a preto majú drahú elektrinu, atď...Tiež neokoloniálna politika...
A ja nemám čo veriť, ja viem kde sú fakty a pravda...
- wladas
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 247 times
Viem aky je rozdiel medzi taktickou a strategickou.
Doktrina nedoktrina, pointa su nasledky. Cina aj India by v momente dala ruky prec a Rusko by isli este viac do izolacie.
Ked uz tu dokrimu spominas. Preco by sme my alebo niekto v EU mal utocit na cokolvel ruske? Logicky to nespravime. Rec bola o vojenskej pomoci a nie utoceni.
40 Mt urcite neznici rozlohu Francuzka. Radovo mensie uzemie. Navyse je extremne malo pravdepodobne ze Rusko ma takuto balistixku raketu aj skutocne funkcnu, pripadne ze ma take vlastvosti.
Niebudem volit PS takze sa k tomu nevyjadrim.
Ohladom privatizacie. Po vojne je kazdy general. Sme maly, nicim vynimocny statik. Vzdy budeme niekoho koloniou. Nemame zdroje hrajkat sa na vlastnom piesocku.
Naposledy upravil/-a wladas v Ut 12 09, 2023 4:09 pm, upravené celkom 1 krát.
-
Truncus
- Gold Member **
Takže zahraniční Slováci pracujúci v zahraničí majú prehľad...george1 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 3:06 pm
Fund =![]()
Pod túto vetu od Funda sa podpisujem a naprosto súhlasím!
Nakoľko ja žijem na striedanie na Slovensku a mimo Európy s rodinou, stretávam aj slovákov žijúcich v zahraničí. A väčšina tých slovákov, ktorí sa úspešne profesne uchytili v zahraničí, nemienia voliť neofašistov z Republiky, či Kotlebu, ani exkomunistu, priateľa Bodora a prívrženca ruskej diktatúry - Fica, či Blahu. Títo slováci ak sa s nimi rozprávam a budú voliť zo zahraničia, mienia voliť PS alebo SaS
Dôvod je presne taký ako napísal Fund - majú prehľad
Väčšina voličov PS žijúcich na Slovensku detto - majú lepší prehľad.
Ak na webe ako-investovať volebnú anketu vyhrali strany PS a SaS, znamená to, že užívatelia fóra, ktorí takto idú voliť vidia lepší ekonomický program týchto strán. Ale nejde iba o ekonomiku
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale voliči, ktorí volia to, čo Fico, Mazurek, Uhrík, Blaha,Kotleba, Suja hlásajú, a ako žijú..tak je to presne obraz prehľadu týchto voličov a ich hodnôt.
Odhliadnuc od škandálov, kradnutia a káuz Smeru, neofašistických prejavov Mazureka, Blahových klamstiev na FB a jeho verejnej hanby keď nabádal na mítingu aby dav skandoval na prezidentku - americká k...a, či Sujovej minulosti u mafiána Černáka,, odhliadnuc od takýchto červených čiar,,,v dnešnej situácii, keď ruskí najvyšší vládni aj vojenskí predstavitelia otvorene sa vyhrážajú vojenským napadnutím Európe, vrátane východoeurópskych štátov a Slovenska = ja osobne podporu proruským slovenským politikom v tejto situácii považujem za hazardovanie s budúcnosťou Slovenska a našou slobodou. A konanie, vyhlásenia týchto slovenských proruských politikov považujem za vlastizradu
Naposledy sa vojenskou agresiou štátom východnej európy vyhrážal vysoký ruský vojenský predstaviteľ, generálplukovník Mordvičev. Mordvičev velil ruskému centrálnemu vojenskému okruhu, v súčastnosti vedie stredové zoskupenie síl na Ukrajine. Nie je náhoda, že na príkaz Putina bol Mordvičev nedávno povýšený
link na Mordvičevove vyhlásenia v debate ruskej štátnej TV Rossija-1 :
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rus ... 081540_afo
Takže, keď volia PS, tak to znamená, že za 4 roky vládnutia sa bližšie priblížime pozitívami tomu, čo je v Rakúsku, Švajčiarsku, tým myslím výplatou a životnou úrovňou alebo sa priblížime len negatívami ? Lebo aj to je pravda, že na Západe sú aj niektoré negatívnejšie skutočnosti ako u nás a dokazom je odchod množstva dochodcov z Nemecka, napríklad do Maďarska, prečo to asi robia ?
Čo je pravdepodobnejšie ? Ja to viem už teraz...Ja tipujem, že preberieme HLAVNE TIE NEGATÍVA ZÁPADU. Od toho sme kolónia EÚ..
Ono je známy fakt, že všetci, čo odišli pracovať do zahraničia kvoli vyššiej životnej úrovni majú pocit, že len oni vedia , čo je pre Slovensko najlepšie, ale ani za svet sa nevrátia, aby nám domácim ukázali ako sa to dá v praxi realizovať...
Pretože to už je iná pesnička...Pretože by to nemohli dokázať.
Čo sa týka kradnutia a korupcie, tak škoda reči. Tvrdiť, že tie tvoje strany nie sú tiež korupčné pokladám za hlúposť...
Kradnú všetci a Čierneho Petra majú vždy tí dole, sociálne slabší, tak to vo svete vždy chodí.
-
Murosik
- Gold Member **
- Dátum registrácie: So 20 11, 2021 8:44 pm
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 64 times
Mne v PS vadí max ten ekonomický program, ze je ľavicový. Inak mi na nich nič veľmi nevadí. Akože aký progresivizmus mi má vadiť? Že si muž bude môcť vziať muža alebo čo tam majú také hrozné (pozeral som a nenašiel som).
Podporu verejnej dopravy na úkor individuálnej beriem pozitívne. Ale to už sú také drobnosti čo mi dušu netrhajú. Kto s kým súloží mi je jedno a rovnako aj to, či sa niekto cíti ako ženomuž. Ak sa toto zmení, tak s tým problém nemám. Ak sa bude po verejnosti promenádovať muž v ženských šatách, tak sa mi to vizuálne páčiť nebude, ale to sa mi nebude ani tučná žena v legínach. No nebudem to predsa zakazovať.
Sablutura: presne tak, ako som si mohol spochybniť dôveryhodnosť médií konkrétnou situáciou, ktorá minimálne stojí za pozornosť.
Mám akceptovať skutočnosť, že ľudia v prieskumoch sa zrazu prestali hanbiť za to koho budú voliť.
Podporu verejnej dopravy na úkor individuálnej beriem pozitívne. Ale to už sú také drobnosti čo mi dušu netrhajú. Kto s kým súloží mi je jedno a rovnako aj to, či sa niekto cíti ako ženomuž. Ak sa toto zmení, tak s tým problém nemám. Ak sa bude po verejnosti promenádovať muž v ženských šatách, tak sa mi to vizuálne páčiť nebude, ale to sa mi nebude ani tučná žena v legínach. No nebudem to predsa zakazovať.
Sablutura: presne tak, ako som si mohol spochybniť dôveryhodnosť médií konkrétnou situáciou, ktorá minimálne stojí za pozornosť.
Mám akceptovať skutočnosť, že ľudia v prieskumoch sa zrazu prestali hanbiť za to koho budú voliť.
Naposledy upravil/-a Murosik v Ut 12 09, 2023 7:07 pm, upravené celkom 1 krát.
-
Kosa
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 27 10, 2016 11:24 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 37 times
Zbytočne tu mútiš vodu, tobôž keď neovládaš dávno známe fakty. Slovenské banky v 90. rokoch boli pred krachom … Boli predľženou rukou Mečiarovej politiky. Nájdi si kauzy Irb banky, Poštovej banky, Devín banky a ďaľšie.Truncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 3:49 pm
Keď sa privatizovali slovenské banky, tak ich Dzurinda nechal oddĺžiť z peńazí slovenských daňových poplatníkov a potom ich za babku predal na Západ. Teraz má z toho výhody také Rakúsko a preto tu máme diskutéra, čo tam pracuje ...Prečo nevidí perspektívu u nás ? Že by tá privatizácia nebola taký ekonomický zázrak ?
Máme sa kvoli privatizácií tak dobre, že zadlženosť Slovenska len narastá a vačšina perspektívnych ľudí radšej emigruje.
Zjavne nechápeš základy ekonomiky. Ak štát privatizuje spoločnosti, ktoré dlhodobo generujú zisk a predá ich do zahraničia, tak daný štát sa stáva kolóniou, pretože nedokáže získať dosť peńazí pre potreby štátu a začne sa zadlžovať. To vedie do bankrotu a je to len otázka času...To je finančná matematika a žiadny hoax.. …
https://www.sme.sk/c/1989658/restruktur ... nutna.html
Všetko si nájdeš na internete z renomovaných zdrojov.
Keďže tu pletieš ekonomiku, jadrové zbrane a ďaľší guláš a vypisuješ tu prečo nevoliť PS, alebo niečo iné, nepredložil si základný argument aká je tvoja predstava koho budeš voliť a prečo. Zatiaľ pôsobíš ako diskutér-nadhadzovač.
-
Truncus
- Gold Member **
Sporiteľňu a VÚB zachránil štátKosa napísal: ↑Ut 12 09, 2023 7:06 pmZbytočne tu mútiš vodu, tobôž keď neovládaš dávno známe fakty. Slovenské banky v 90. rokoch boli pred krachom … Boli predľženou rukou Mečiarovej politiky. Nájdi si kauzy Irb banky, Poštovej banky, Devín banky a ďaľšie.Truncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 3:49 pm
Keď sa privatizovali slovenské banky, tak ich Dzurinda nechal oddĺžiť z peńazí slovenských daňových poplatníkov a potom ich za babku predal na Západ. Teraz má z toho výhody také Rakúsko a preto tu máme diskutéra, čo tam pracuje ...Prečo nevidí perspektívu u nás ? Že by tá privatizácia nebola taký ekonomický zázrak ?
Zjavne nechápeš základy ekonomiky. Ak štát privatizuje spoločnosti, ktoré dlhodobo generujú zisk a predá ich do zahraničia, tak daný štát sa stáva kolóniou, pretože nedokáže získať dosť peńazí pre potreby štátu a začne sa zadlžovať. To vedie do bankrotu a je to len otázka času...To je finančná matematika a žiadny hoax.. …
https://www.sme.sk/c/1989658/restruktur ... nutna.html
Všetko si nájdeš na internete z renomovaných zdrojov.
Keďže tu pletieš ekonomiku, jadrové zbrane a ďaľší guláš a vypisuješ tu prečo nevoliť PS, alebo niečo iné, nepredložil si základný argument aká je tvoja predstava koho budeš voliť a prečo. Zatiaľ pôsobíš ako diskutér-nadhadzovač.
Na rozdiel od AG mali veľké systémové banky VÚB a Slovenská sporiteľňa šťastie na pomoc štátu, čo súviselo s ich pripravovanou privatizáciou. Ešte v polovici decembra 1999 zvýšilo ministerstvo financií základné imanie Všeobecnej úverovej banky o 8,9 miliardy korún (295 miliónov eur) a v Slovenskej sporiteľni o 4,3 miliardy (143 miliónov eur). V oboch ústavoch získalo vyše dvojtretinový vlastnícky podiel. Čo je dôležitejšie, väčšinu toxických úverov previedlo do Konsolidačnej banky. Už ozdravené inštitúcie skončili v rukách zahraničných investorov.
Hádam vieš čítať...
Kúpou SLSP sa Erste dostala do desiatky najväčších retailových bánk v Európe - Zavŕšená privatizácia sporiteľne
https://banky.sk/kupou-slsp-sa-erste-do ... poritelne/
-
Truncus
- Gold Member **
Doteraz nikto z voličov PS nenapísal nič konkrétne, čo vlastne očakáva, aké výhody pre SR, až bude vládnúť PS...Máme len akési hodnoty, ktoré uznávajú emigranti na Západe, ktorí si najskor myslia, že PS urobí z kolónie SR nové Rakúsko, pretože im sa tam niektorým darí.iceberg8 napísal: ↑Ut 12 09, 2023 1:20 pm Prosim prosim prosim, volici PS, nehanbite sa za svoj nazor a napiste, co si myslite, ze bude PS robit, dajme to nejak do archivu a stretnime sa o snad 4 roky, a uvidime, zasmejeme sa a karavana pojede dal
Pokojne aj ini volici, ale kedze PS vyhralo tu na fore, tak ma zaujimaju vitazi, nie porazeni
Nejake tie tipy do buducna, cokolvek, dovod takej volby, atd..
Osobne som nikdy nevolil Fica a ani Smer, ale faktom je,že za vlády neoliberálov sme na tom horšie ako za Fica a máme predposledné najnižšie platy z porovnateľných krajín a obrovský nárast zadĺženia.
Tak som zvedavý, s čím prídu...
-
Slovan_sk
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 89 times
Mne vadi smer ktorym sa uberame a to je ten progresivny smer , vid divadlo DPOH ukrajinska vlajka , duhova vlajka v ruke hlava Hviezdoslava , ok preco nie? Ak o tyzden bude obdobna karikatura sovietska vlajka , hakovy kriz , 1488 sek a v ruke hlava ja neviem napriklad Obamu , potom poviem ze.je to proste ich styl ala charlie Hebdo
Vadi mi ked kazda hadka v spolocnosti ohladom ruska sa da ukoncit jednou vetou , uznavas Izrael a Taiwan ? A verte ze aj niektori kandidati za poslancov su v tom momente v prdeli lebo vedia ze sa neda bojovat za Taiwan a jeho nezavislost a uznavat Izrael v sucasnych hraniciah a zaroven nadavat na Krym je to taky paradox a diskusia koncia nadavanim na fasitov , zazil som to osobne nebudem konkretizovat meno kandidata kvoli GPDR ale bolo to smiesne
Vadi mi ked kazda hadka v spolocnosti ohladom ruska sa da ukoncit jednou vetou , uznavas Izrael a Taiwan ? A verte ze aj niektori kandidati za poslancov su v tom momente v prdeli lebo vedia ze sa neda bojovat za Taiwan a jeho nezavislost a uznavat Izrael v sucasnych hraniciah a zaroven nadavat na Krym je to taky paradox a diskusia koncia nadavanim na fasitov , zazil som to osobne nebudem konkretizovat meno kandidata kvoli GPDR ale bolo to smiesne
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2780 times
Začal 2 prieskum. Dvojkolový. Prvé kolo bude trvať 5 dní. V nedeľu to vyhodnotím.
Ďalší týždeň bude druhé kolo, kde sa budú voliť iba strany, ktoré by sa dostali do parlamentu (nad 5%).
Vyskúšame si tak možnosť dvojkolových parlamentných volieb, v ktorých by neprepadli hlasy voličov.
Posledný týždeň potom bude posledné - jednokolové hlasovanie trvajúce až do skutočných volieb.
Ďalší týždeň bude druhé kolo, kde sa budú voliť iba strany, ktoré by sa dostali do parlamentu (nad 5%).
Vyskúšame si tak možnosť dvojkolových parlamentných volieb, v ktorých by neprepadli hlasy voličov.
Posledný týždeň potom bude posledné - jednokolové hlasovanie trvajúce až do skutočných volieb.
-
tomáš virdzek
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
- Has thanked: 838 times
- Been thanked: 487 times
-
Martin7
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 430 times
Juggler ich sem do vlákna vypísal.
Juggler píše:
Hlasovanie 1 bolo ukončené. Nové začne v priebehu budúceho týždňa. Výsledok nájdete aj v prvom príspevku vlákna.
Výsledok volebných preferencií portálu ako-investovať. Zúčastnení: 45 hlasov.
Ak by voľby boli v sobotu 9.9. 2023 vyhralo by ich Progresívne Slovensko z 36%
2. Saska s počtom hlasov 13 (29% )
3. Smer s počtom hlasov 4 ( 9% )
Do parlamentu by sa ešte dostali Demokrati (7%)
Za bránami parlamentu by ostali KDH a SNS ktoré získali po 2 hlasy ( po 4% )
Hlas a OĽano by získali po 1 hlase ( po 2% )
Žiadna iná strana nedostala hlas a 3 účastníci nepôjdu voliť
Juggler píše:
Hlasovanie 1 bolo ukončené. Nové začne v priebehu budúceho týždňa. Výsledok nájdete aj v prvom príspevku vlákna.
Výsledok volebných preferencií portálu ako-investovať. Zúčastnení: 45 hlasov.
Ak by voľby boli v sobotu 9.9. 2023 vyhralo by ich Progresívne Slovensko z 36%
2. Saska s počtom hlasov 13 (29% )
3. Smer s počtom hlasov 4 ( 9% )
Do parlamentu by sa ešte dostali Demokrati (7%)
Za bránami parlamentu by ostali KDH a SNS ktoré získali po 2 hlasy ( po 4% )
Hlas a OĽano by získali po 1 hlase ( po 2% )
Žiadna iná strana nedostala hlas a 3 účastníci nepôjdu voliť
Naposledy upravil/-a Martin7 v Ut 12 09, 2023 8:44 pm, upravené celkom 1 krát.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
Inak som si pozrel aj ten ich program, je tam napriklad mikropodnikanie..
"bude môcť jednoducho a legálne vystavovať elektronické faktúry cez jednoduchú aplikáciu v mobilnom telefóne. "
nemam appku sorry
"Štát si z tohto účtu a celkového ročného obratu automaticky zrazí malú zrážku – a to je všetko. "
Skoda, ze nenapisu kolko, to je ako ist na trh a nakupit akcie a nevediet za kolko..
Este chcu znizit dane, ale ako ? Nehovoril igor, ze nemame peniaze? nehovoril igor, ze smer kradol 8 miliard rocne? cakal som, ze teda bude o 8 miliard rocne viac, pretoze smer uz nemoze kradnut, ale stale nemame dost, kam sa to potom podelo? alebo mal vyrok v style hoax?
"Žiadne poplatky za elektromerom. "
A ten vypadok zaplati kto?
Pockat, toto je akoze progresivita? nejak mi to skor pride ako populizmus, nie? ale neberte ma v zlom, ja som ich papier nestudoval, len som to na rychlo pozrel..
Ale to je jedno, skoda ze tam nenapisali, co nastane AK sa toto nesplni.. Pretoze ja ked mna zvolia do pracovnej pozicie, tak mam urcitu odmenu AK dohodu splnim, ale AK ju nesplnim TAK nastanu nasledky.. Ake nasledky si nastavia ludia z PS (a inych stran, samozrejme)?
Ak sa niekto tvari, ze je fer, snadn ebude mat problem sa obhajit.
"bude môcť jednoducho a legálne vystavovať elektronické faktúry cez jednoduchú aplikáciu v mobilnom telefóne. "
nemam appku sorry
"Štát si z tohto účtu a celkového ročného obratu automaticky zrazí malú zrážku – a to je všetko. "
Skoda, ze nenapisu kolko, to je ako ist na trh a nakupit akcie a nevediet za kolko..
Este chcu znizit dane, ale ako ? Nehovoril igor, ze nemame peniaze? nehovoril igor, ze smer kradol 8 miliard rocne? cakal som, ze teda bude o 8 miliard rocne viac, pretoze smer uz nemoze kradnut, ale stale nemame dost, kam sa to potom podelo? alebo mal vyrok v style hoax?
"Žiadne poplatky za elektromerom. "
A ten vypadok zaplati kto?
Pockat, toto je akoze progresivita? nejak mi to skor pride ako populizmus, nie? ale neberte ma v zlom, ja som ich papier nestudoval, len som to na rychlo pozrel..
Ale to je jedno, skoda ze tam nenapisali, co nastane AK sa toto nesplni.. Pretoze ja ked mna zvolia do pracovnej pozicie, tak mam urcitu odmenu AK dohodu splnim, ale AK ju nesplnim TAK nastanu nasledky.. Ake nasledky si nastavia ludia z PS (a inych stran, samozrejme)?
Odoslané z počítača
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
"Postavit 3 velke nemocnice, najdeme epxertov, da sa to"
"dejte mi lidi jaá to udělám"
"
Vytvoríme krízový program pre návrat slovenských zdravotníkov a zdravotníčok, ktorých sú v zahraničí tisícky."
kto to zaplati?
"Zároveň zjednodušíme vstup pre kvalifikovaný zdravotnícky personál zo zahraničia vrátane tretích krajín. "
aha, to si jemne protireci, nie? chceme preplatit zapad, aby sa vratili "nasi" a zarven chceme potiahnut "lacnu silu" z "tretich krajin".. ?
aha 2, a tam akoze nebudu chybat? nerobi toto nam "druhemu svetu" "prvy svet" ?
bud mam IQ 140, alebo som blby. Takze.. PS chce "zobrat naspat" lekarov z napriklad Nemecka, a zaroven chce zobrat lekarov z Indie, napriklad.
Cize to, co urobilo Nemecko nam ako Slovnesku - zobralo nam lekarov, tak teraz ideme urobit na dovch frontoch sucasne?
Este pochopim, ak zoberieme lekarov z Indie, napriklad, ale potom by Indovia logicky mohli mat strany PROGRESIVNA INDIA a zobrat tych Indov naspat, nie?
Kto toto pisal? tento program?
"dejte mi lidi jaá to udělám"
"
Vytvoríme krízový program pre návrat slovenských zdravotníkov a zdravotníčok, ktorých sú v zahraničí tisícky."
kto to zaplati?
"Zároveň zjednodušíme vstup pre kvalifikovaný zdravotnícky personál zo zahraničia vrátane tretích krajín. "
aha, to si jemne protireci, nie? chceme preplatit zapad, aby sa vratili "nasi" a zarven chceme potiahnut "lacnu silu" z "tretich krajin".. ?
aha 2, a tam akoze nebudu chybat? nerobi toto nam "druhemu svetu" "prvy svet" ?
bud mam IQ 140, alebo som blby. Takze.. PS chce "zobrat naspat" lekarov z napriklad Nemecka, a zaroven chce zobrat lekarov z Indie, napriklad.
Cize to, co urobilo Nemecko nam ako Slovnesku - zobralo nam lekarov, tak teraz ideme urobit na dovch frontoch sucasne?
Este pochopim, ak zoberieme lekarov z Indie, napriklad, ale potom by Indovia logicky mohli mat strany PROGRESIVNA INDIA a zobrat tych Indov naspat, nie?
Kto toto pisal? tento program?
Odoslané z počítača
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
JUGGLER napísal: ↑Ut 12 09, 2023 8:09 pm Začal 2 prieskum. Dvojkolový. Prvé kolo bude trvať 5 dní. V nedeľu to vyhodnotím.
To navrhol Mibi a je to super nápad. Predsa máme aj dvojkolové volby prezidenta.
Niekedy boli aj volby prezidenta jednokolové a potom to zmenili. Mibi to výborne pripomenul:
MiBi napísal: ↑Pi 08 09, 2023 9:04 am Ja by som chcel nieco k tym prepadnutym hlasom, ktore tvoria cca 1/4 - 1/5 hlasov kazde volby.
Ci by nemalo zmysel uvazovat o 2. kole aj v pripade parlamentnych volieb, kde by sa volici uz vyberali len zo stran, ktore v 1.kole ziskali nad 5%. Neviem, ci to este niekde vo svete takto maju ale v pripade Slovenska, by to urcite malo vyznam. Tych par milionov, co by islo na 2.kolo by sa urcite vratilo. Ja osobne by som si vedeli predstavit aj vyssie quorum ako 5% na 2.kolo, aby sa zabezpecila aj vyssia stabilita.
prepadnute hlasy.JPG
Nemám. Ale čísla sú tam podrobné a bude to vždy zhrnuté v príspevku č. 1. Po tvojím menom, takže na konci tú štatistiku môžeš obrátiť/upraviť ako šla v čase.tomáš virdzek napísal: ↑Ut 12 09, 2023 8:50 pm PS: možno to má ešte sfotené Juggler, keď to vyhodnocoval.
Prosím, ťa aj ty sa kroť. Nepoužívajme vulgárnosti.jartyGulak napísal: Program PS je ten najväčší HNUS aký som od r. 1994 videl z Politických strán. Tfuuuuj...
Vlákno je zrovnoprávnené s ekonomickými ( odkazy linkujú verejnosť z main page ) predovšetkým kvôli ekonomickému vplyvu volieb. Chceli sme presúvať debaty tohto typu do neprelinkovanej sekcie:
viewforum.php?f=30
Ale to sa nedá stíhať !
Preto majme na pameti hlavne to, že tento portál nechce emocionálne rozdelovať ľudí, iba fakticky a konštruktívne diskutovať !
Ďakujem všetkým
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
A potom ze som troll rusky diskuter, pytal som sa myslim ze prvy, co sa stane s tymi hlasmi, ktore nespadaju nad 5%, MiBi perfektne zareagoval tym co zaragoval 
troll my ass, spoluprispejem tu este k lepsiemu Slovensku , a zadarmo, pani a damy
EDIT:
troll my ass, spoluprispejem tu este k lepsiemu Slovensku , a zadarmo, pani a damy
EDIT:
iceberg8 napísal: ↑Št 07 09, 2023 9:17 am Ako to vlastne funguje s tym, ak sa strana ktorej odovzdam hlas nedostane do prdlamentu?
Tj. ak nepremrhat svoj hlas?
Tie hlasy/strany, ktore sa nedostanu do siene slavy, tak ich hlas sa rozdeli nejakym sposobm tym stranam, ktore si vacsina zvolila?
Cize, idealne ako nepodporit mafiu, ci uz roberta alebo igora, tak je zvolit stranu, ktora bude mat aspon tesne nad 5,00% a tie kresla ziska?
ou jeeMiBi napísal: ↑Pi 08 09, 2023 9:04 am Ja by som chcel nieco k tym prepadnutym hlasom, ktore tvoria cca 1/4 - 1/5 hlasov kazde volby.
Ci by nemalo zmysel uvazovat o 2. kole aj v pripade parlamentnych volieb, kde by sa volici uz vyberali len zo stran, ktore v 1.kole ziskali nad 5%. Neviem, ci to este niekde vo svete takto maju ale v pripade Slovenska, by to urcite malo vyznam. Tych par milionov, co by islo na 2.kolo by sa urcite vratilo. Ja osobne by som si vedeli predstavit aj vyssie quorum ako 5% na 2.kolo, aby sa zabezpecila aj vyssia stabilita.
prepadnute hlasy.JPG
Naposledy upravil/-a iceberg8 v Ut 12 09, 2023 9:30 pm, upravené celkom 1 krát.
Odoslané z počítača
- Joki
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Has thanked: 269 times
- Been thanked: 320 times
stranka “plenum”JartyGulak napísal: ↑Ut 12 09, 2023 9:18 pmPretože, vieme čo chcú Liberálni Fašistické svine zavádzať na Slovensku... .
Však Joki ? Aby "6 ročné dievčatá" v školách vyučovali porno a ako si kvalitne zapíchať s chlapom... . Najodpornejšia, najzvrátenejšia LGBTI kultúra... .
Stretnúť Šimečku, tak si odpľujem pre ním... .
ODKAZY na preštudovanie :
www.plenum.sk/dcera-clintonovej-chce-po ... -skolkach/
www.plenum.sk/americanka-si-nechala-nal ... byt-slepa/
www.plenum.sk/biologicky-muz-sa-vyhlasi ... predbehol/
www.plenum.sk/v-usa-spevacka-odpovedala ... ozpravala/
Vôbec mi nevadia Gayovia a Lesby, a registrované partnerstvá. Bol som v Brne super kamarátom z Moravy na registrovanom partnerstve a ich hostine. Ži a nechaj Žiť.
Nevadí mi ani adopcia detí Gaymi a Lesbami (majú nárok na rodinu), ak prejdú Psychologickými pohovormi, sedeniami a kontrolou sociálky. Stále lepšia adopcia, aby deti hnili do 18 roku v preplnených Detských domovoch.
V prvom rade som za tradičnú rodinu Muža a Ženy !!! To čo som napísal, je pre mňa maximum čo akceptujem.
Pardón za vulgarizmi, ale to ma vie vytočiť na maximum a rozprúdiť vo mne krv... . Ak vidím program PS. To už 100 krát radšej nech je v NR SR Sulík so SaSkou.
https://konspiratori.sk/stranka/1255
Pozadie webu
Pozadie webu
V sekcii Kontakt je uvedený všeobecný email redakcie a informácie o spoločnosti MAG MEDIA s. .r. o., ktorá podľa výpisu z Obchodného registra patrí Máriovi Vidákovi. Mário Vidák v roku 2017 kandidoval za extrémistickú ĽSNS za poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja. Podľa článku Denníka N je prepojený aj na web Magazin1.sk, ktorý navodzuje dojem nezávislého spravodajstva, v skutočnosti však propaguje aktivity ĽSNS. Webová stránka Magazin1.sk bola komisiou projektu Konšpirátori.sk zaradená na zoznam webov s pochybným obsahom. Časopis .týždeň upozornil, že ĽSNS platila Máriovi Vidákovi za „reklamné a marketingové služby.“ Historik, expert na fašizmus a člen komisie Konšpirátori.sk Jakub Drábik o ĽSNS napísal: „ĽSNS je vo svojej podstate neonacistická strana, patriaca do väčšej rodiny fašistických hnutí.“
Naposledy upravil/-a Joki v Ut 12 09, 2023 9:38 pm, upravené celkom 1 krát.
-
JanH
- Platinum Member ***
Niečo malo z toho extrémuTruncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 9:46 pm Prvé 3 body z tej prílohy, čo sem postol JartyGulag majú v programe, už som si to preveril...
Takže rozhodne všetko, čo je tam nie je hoax a je smutné, že Joki to nevie...
Kto chce ,tak nech si preverí aj zbytok ja na to kašlem, pre mňa je PS nevoliteľná extrémistická strana...
-
Truncus
- Gold Member **
JanH :
Presadzujeme progresívny zákon o interrupciách, ktorého hlavným cieľom je zabezpečenie dostupnej interrupcie pre všetky tehotné osoby, ktoré sa pre ňu rozhodnú. K tomu patrí odstránenie čakacej lehoty, zrušenie povinného poučenia nad rámec informovaného súhlasu nevyhnutného pre výkon medicínskeho zákroku, zrušenie 6-mesačného obmedzenia, ale aj povinného súhlasu pre neplnoleté osoby. Zabezpečíme umožnenie medikamentóznej formy interrupcie, ktorá je v iných krajinách normálnou súčasťou kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre ženy. Presadzujeme tiež plné hradenie interrupcií z verejného zdravotného poistenia pre všetky osoby bez rozdielu veku a dôvodov na interrupciu.
Presadzujeme bezplatnú antikoncepciu a núdzovú tabletku hradenú z verejného zdravotného poistenia. Navrhujeme, aby boli všetky hormonálne antikoncepčné prípravky viazané na lekársky predpis a tiež aby boli vnútromaternicové teliesko a sterilizácie plne hradené z verejného zdravotného poistenia. Okrem toho navrhujeme preplácanie tzv. núdzovej tabletky, po ktorej Slovenky siahajú len v krajných a urgentných prípadoch. Zároveň chceme, aby boli nehormonálne formy antikoncepcie dostupné v lekárňach zadarmo pre osoby od 16 do 25 rokov.
https://progresivne.sk/programy/rovnost ... gbti-ludia
Prvé 3 body z tej prílohy sú potvrdené...
Presadzujeme progresívny zákon o interrupciách, ktorého hlavným cieľom je zabezpečenie dostupnej interrupcie pre všetky tehotné osoby, ktoré sa pre ňu rozhodnú. K tomu patrí odstránenie čakacej lehoty, zrušenie povinného poučenia nad rámec informovaného súhlasu nevyhnutného pre výkon medicínskeho zákroku, zrušenie 6-mesačného obmedzenia, ale aj povinného súhlasu pre neplnoleté osoby. Zabezpečíme umožnenie medikamentóznej formy interrupcie, ktorá je v iných krajinách normálnou súčasťou kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre ženy. Presadzujeme tiež plné hradenie interrupcií z verejného zdravotného poistenia pre všetky osoby bez rozdielu veku a dôvodov na interrupciu.
Presadzujeme bezplatnú antikoncepciu a núdzovú tabletku hradenú z verejného zdravotného poistenia. Navrhujeme, aby boli všetky hormonálne antikoncepčné prípravky viazané na lekársky predpis a tiež aby boli vnútromaternicové teliesko a sterilizácie plne hradené z verejného zdravotného poistenia. Okrem toho navrhujeme preplácanie tzv. núdzovej tabletky, po ktorej Slovenky siahajú len v krajných a urgentných prípadoch. Zároveň chceme, aby boli nehormonálne formy antikoncepcie dostupné v lekárňach zadarmo pre osoby od 16 do 25 rokov.
-
JanH
- Platinum Member ***
Neviem aku senzáciu si objavil, ale interupcie dlhodobo klesajú a späť do 19. storočia sa mi tiež nechce. Navyše si chlap ja tiež nerád sa miešam do výsostne ženských tém.Truncus napísal: ↑Ut 12 09, 2023 9:59 pm JanH :
Spolu s premnoženými medveďmi by to nemala byť tvoja téma dňa. Môžem sa mýliť..
Naposledy upravil/-a JanH v Ut 12 09, 2023 10:11 pm, upravené celkom 3 krát.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
Mne sa paci tento bod
Podporíme zvyšovanie rovnomerného zastúpenia žien na rozhodovacích pozíciách vo verejných funkciách, v diplomacii, v riadiacich a výkonných orgánoch právnických osôb ovládaných štátom alebo samosprávami či pri prezentácii kultúry.
Cize na pohovore nebudu uchadzacov posudzovat podla ich schopnosti na danu poziciu, ale ci su muz alebo zena alebo vrtulnik - a zeny budu vo vyhode. Cize diskriminacia na zaklade pohlavia.
Cize ak by posledne roky klesal pocet ozbrojenych lupezi na SK, stal by si o vymazanie ozbrojenych lupezi z trestneho zakonnika?
Tiez splodenie dietata si zvnimas ako vysostne zensku temu.
A trebars zabitie manzelky manzelom (ako sa to obcas stane v arabskom svete) vnimas ako vysostne muzsku temu?
Podporíme zvyšovanie rovnomerného zastúpenia žien na rozhodovacích pozíciách vo verejných funkciách, v diplomacii, v riadiacich a výkonných orgánoch právnických osôb ovládaných štátom alebo samosprávami či pri prezentácii kultúry.
Cize na pohovore nebudu uchadzacov posudzovat podla ich schopnosti na danu poziciu, ale ci su muz alebo zena alebo vrtulnik - a zeny budu vo vyhode. Cize diskriminacia na zaklade pohlavia.
Pocet umelych potratov vykonanych v SR urcite klesol vdaka povolnym zakonom v tej oblasti. Cize cim povolnejsie zakony, tym menej umelych potratov.
Cize ak by posledne roky klesal pocet ozbrojenych lupezi na SK, stal by si o vymazanie ozbrojenych lupezi z trestneho zakonnika?
Tiez splodenie dietata si zvnimas ako vysostne zensku temu.
A trebars zabitie manzelky manzelom (ako sa to obcas stane v arabskom svete) vnimas ako vysostne muzsku temu?
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Ut 12 09, 2023 10:18 pm, upravené celkom 1 krát.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Este k tym programom
predposledny bod
nie je hoax, vid clanok
https://standard.sk/224151/progresivne- ... -formalit/
Progresívne Slovensko podporuje zmenu pohlavia na úradoch a bez ďalších formalít
nie je hoax, mozno s mensim dodatkom, ze autor nebol jednoznacny, presne tak, ako mnoho veci na programe volenych stran.
pred-pred posledny bod "zmena pohlavia mladistvych"
ako som pisal, zamhlievanie to politikom ide dobre, ved nato maju odbornikov,
z webu PS:
Volíme pojem tranzícia, pretože pojem zmena pohlavia podsúva falošné predstavy o tom, čo sa s telami ľudí deje a to, že telo sa u každej trans osoby mení konkrétnym, jednakým spôsobom
Je na Slovensku možné podstúpiť tranzíciu?
Áno, slovenská legislatíva to na základe zákonov umožňuje. V praxi však býva prístupná až od osemnástich rokov.
moj komentar:
Nikdy v zivote by mi nenapadlo smiat sa, ak niekto povie, ze "zmena pohlavia", proste by som povedal "aha, ok, tak dobre", ak by sa jednalo o kamarata, alebo neznameho cloveka.. Inak by som to riesil v rodine, pochopitelne. Diskusiou, nenasilnou, tak ako vzdy. Preco maju potrebu pretlacat a robit zo seba obete? Utlacal tu z vas niekto niekedy homosexualov? Potrebuju vacsiu ochranu, ako napriklad hendikepovane deti?
Niekde som nasiel statistiku
"Na Slovensku je cez 6 percent detí v špeciálnych školách a špeciálnych triedach. Je to až šokujúco vysoké číslo"
Ak sem niekto hodi prieskum, poprosim aj zdroj financovania prieskumu. A podrobnu metodiku prieskumu a vytvorenia vysledku. Nie take hoaxy, ako napriklad tu
https://www.startitup.sk/prieskum-lgbt- ... -pohlavie/
PRIESKUM: LGBT komunita rastie. Len polovicu mladých ľudí priťahuje iba opačné pohlavie
titulka preukazatelne zavadza, pretoze Medzi skupinou 18-24 ročných ľudí sa zistilo, že 50 % z nich priťahujú iba osoby opačného pohlavia. Podiel ľudí, ktorých lákalo iba opačné pohlavie, sa však s pribúdajúcimi rokmi zvyšoval.
inak, pride mi mierne zaujimave,
záujme podpory pôrodnosti a pomoci k otehotneniu navrhujeme
zabezpečenie dostupnej interrupcie pre všetky tehotné osoby, ktoré sa pre ňu rozhodnú
To by ma zuajimalo, ci budu moct na interupciu aj tie osoby rovnakeho pohlavia.. nejak sa mi zacyklilo..
je cas na spanok..
nie je hoaxumelého oplodnenia je na Slovensku dopriata len osobám v pároch odlišného pohlavia a preplácané sú len prvé 3 cykly. To považujeme za neférové. Preto aj v záujme podpory pôrodnosti a pomoci k otehotneniu navrhujeme zvýšiť jeho cenovú a vekovú dostupnosť bez ohľadu na formu vzťahu, v ktorej sa daná osoba nachádza.
predposledny bod
nie je hoax, vid clanok
https://standard.sk/224151/progresivne- ... -formalit/
Progresívne Slovensko podporuje zmenu pohlavia na úradoch a bez ďalších formalít
nie je hoax, mozno s mensim dodatkom, ze autor nebol jednoznacny, presne tak, ako mnoho veci na programe volenych stran.
pred-pred posledny bod "zmena pohlavia mladistvych"
ako som pisal, zamhlievanie to politikom ide dobre, ved nato maju odbornikov,
z webu PS:
z ineho webu, nie z webu PSUmožníme tranzíciu na princípe sebaurčenia. Prijatie postupov tranzície, ktoré budú založené na rešpektovaní rodovej identity dotknutej osoby a princípe sebaurčenia, teda bez nútených sterilizácií a iných nevyžiadaných zákrokov. Transrodové osoby musia mať možnosť zosúladiť svoju rodovú identitu s úradnými záznamami, vrátane všetkých súvisiacich dokladov (to znamená aj dokladov o vzdelávaní). Zároveň budeme presadzovať ospravedlnenie sa zo strany štátu a odškodnenie transrodových ľudí za nútené sterilizácie, ktorým sú transrodoví ľudia v rozpore so základnými hodnotami ľudskosti na Slovensku roky vystavovaní.
Volíme pojem tranzícia, pretože pojem zmena pohlavia podsúva falošné predstavy o tom, čo sa s telami ľudí deje a to, že telo sa u každej trans osoby mení konkrétnym, jednakým spôsobom
Je na Slovensku možné podstúpiť tranzíciu?
Áno, slovenská legislatíva to na základe zákonov umožňuje. V praxi však býva prístupná až od osemnástich rokov.
moj komentar:
Nikdy v zivote by mi nenapadlo smiat sa, ak niekto povie, ze "zmena pohlavia", proste by som povedal "aha, ok, tak dobre", ak by sa jednalo o kamarata, alebo neznameho cloveka.. Inak by som to riesil v rodine, pochopitelne. Diskusiou, nenasilnou, tak ako vzdy. Preco maju potrebu pretlacat a robit zo seba obete? Utlacal tu z vas niekto niekedy homosexualov? Potrebuju vacsiu ochranu, ako napriklad hendikepovane deti?
Niekde som nasiel statistiku
"Na Slovensku je cez 6 percent detí v špeciálnych školách a špeciálnych triedach. Je to až šokujúco vysoké číslo"
Ak sem niekto hodi prieskum, poprosim aj zdroj financovania prieskumu. A podrobnu metodiku prieskumu a vytvorenia vysledku. Nie take hoaxy, ako napriklad tu
https://www.startitup.sk/prieskum-lgbt- ... -pohlavie/
PRIESKUM: LGBT komunita rastie. Len polovicu mladých ľudí priťahuje iba opačné pohlavie
titulka preukazatelne zavadza, pretoze Medzi skupinou 18-24 ročných ľudí sa zistilo, že 50 % z nich priťahujú iba osoby opačného pohlavia. Podiel ľudí, ktorých lákalo iba opačné pohlavie, sa však s pribúdajúcimi rokmi zvyšoval.
inak, pride mi mierne zaujimave,
záujme podpory pôrodnosti a pomoci k otehotneniu navrhujeme
zabezpečenie dostupnej interrupcie pre všetky tehotné osoby, ktoré sa pre ňu rozhodnú
To by ma zuajimalo, ci budu moct na interupciu aj tie osoby rovnakeho pohlavia.. nejak sa mi zacyklilo..
je cas na spanok..
Odoslané z počítača
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Idem to tu prečistiť. Väčšina bude presunutá do Voľby 2023, ale v sekcii Politika a názory. Tu v sekcii Politika a ekonomika nechám len obsahovo prínosné príspevky.
Vulgarizmy, osočovanie a nadávky vymažem.
Vulgarizmy, osočovanie a nadávky vymažem.
-
tomáš virdzek
- VETERAN MEMBER *****
Dík Juggler, strihni to, už sa to rozbieha znova 
Tu toho bude ale do volieb veľa ešte. Nabudúce to počistím ja.
Tu toho bude ale do volieb veľa ešte. Nabudúce to počistím ja.
- Joki
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Has thanked: 269 times
- Been thanked: 320 times
Heslovito, útržkovito a bez kontextu, manipulatívne vytrhnuté časti z programového bodu č.8. Ak si to niekto prečita, má dojem, že ide o hlavny program PS.
K tomu agresivne správanie JartyGulak.
Napr. Širenie LGBTI+ propagandy na školach.
Kde to tam je?
Citujem zo stránky PS.
“Podporujeme zaradenie vzťahovej a sexuálnej výchovy do kurikula. Naším cieľom je, aby boli deti od raného veku vychovávané k vzájomnému rešpektu, rovnosti a zdravým vzťahom. Účelom vzťahovej a sexuálnej výchovy je tiež predchádzať sexuálnemu násiliu a zneužívaniu detí a mladých ľudí.”
Plus stranka plenum.sk z ktorej tu zdiela članky:
Pozadie webu
V sekcii Kontakt je uvedený všeobecný email redakcie a informácie o spoločnosti MAG MEDIA s. .r. o., ktorá podľa výpisu z Obchodného registra patrí Máriovi Vidákovi. Mário Vidák v roku 2017 kandidoval za extrémistickú ĽSNS za poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja. Podľa článku Denníka N je prepojený aj na web Magazin1.sk, ktorý navodzuje dojem nezávislého spravodajstva, v skutočnosti však propaguje aktivity ĽSNS. Webová stránka Magazin1.sk bola komisiou projektu Konšpirátori.sk zaradená na zoznam webov s pochybným obsahom. Časopis .týždeň upozornil, že ĽSNS platila Máriovi Vidákovi za „reklamné a marketingové služby.“ Historik, expert na fašizmus a člen komisie Konšpirátori.sk Jakub Drábik o ĽSNS napísal: „ĽSNS je vo svojej podstate neonacistická strana, patriaca do väčšej rodiny fašistických hnutí.“
P.S.
Jedine george sa ozval, že má jarty nevhodne spravania. Nikomu inému to nevadilo. Určitá časť diskutujucich sa dožaduje len mojej odpoveďe, že prečo som nazval jeho prispevok hoaxom.
K tomu agresivne správanie JartyGulak.
Napr. Širenie LGBTI+ propagandy na školach.
Kde to tam je?
Citujem zo stránky PS.
“Podporujeme zaradenie vzťahovej a sexuálnej výchovy do kurikula. Naším cieľom je, aby boli deti od raného veku vychovávané k vzájomnému rešpektu, rovnosti a zdravým vzťahom. Účelom vzťahovej a sexuálnej výchovy je tiež predchádzať sexuálnemu násiliu a zneužívaniu detí a mladých ľudí.”
Plus stranka plenum.sk z ktorej tu zdiela članky:
Pozadie webu
P.S.
Jedine george sa ozval, že má jarty nevhodne spravania. Nikomu inému to nevadilo. Určitá časť diskutujucich sa dožaduje len mojej odpoveďe, že prečo som nazval jeho prispevok hoaxom.
-
tomáš virdzek
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Zaujimave, ze na ekonomickom fore sa najviac diskutuju kulturno-eticke programove body, ktore su u mna druhorade, pretoze ani jedni nebudu mat dost hlasov, aby ich presadili. Dolezite je zachovanie smerovania SR a predpoklad vediet spolupracovat s inymi stranami. Co zvysne strany (SaS a OLANO), ktore prichadzaju do uvahy nesplnaju.
A je aj jedna vec v programe PS, ktora ma vyrusuje:
Zvýšime počet bytov v nájomnom bývaní miest a obcí vďaka zavedeniu povinnosti pre vlastníkov nehnuteľností pri odpredaji ponúknuť najprv túto nehnuteľnosť pre samosprávu a až potom pre komerčný trh.
A je aj jedna vec v programe PS, ktora ma vyrusuje:
Zvýšime počet bytov v nájomnom bývaní miest a obcí vďaka zavedeniu povinnosti pre vlastníkov nehnuteľností pri odpredaji ponúknuť najprv túto nehnuteľnosť pre samosprávu a až potom pre komerčný trh.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Joki nazval obrazok hoaxom, a potom vybral 1 z 10 poloziek, ktoru sa snaizl vyvratit, zvysok tam zostal a znovu sa chyta slamky s vulgarizmom.
Za mna je ten text z PS zaobaleny do cukru..
" “Podporujeme zaradenie vzťahovej a sexuálnej výchovy do kurikula. Naším cieľom je, aby boli deti od raného veku vychovávané k vzájomnému rešpektu, rovnosti a zdravým vzťahom. Účelom vzťahovej a sexuálnej výchovy je tiež predchádzať sexuálnemu násiliu a zneužívaniu detí a mladých ľudí.”"
Mna by zaujimalo, co je to "ranny vek",
A co konkretne bude obsahovat tato seualna vychova.
"predchádzať sexuálnemu násiliu a zneužívaniu detí a mladých ľudí."je extrmne siroky pojem
Presne tak, ako tie za mna populisticke "znizenie dani" - nikdy nepovedali, cim tento deficit vyrovnaju. macka vo vreci..
MiBi, nie je vsetko o peniazoch. Zivot je aj o hodnotach.
Za mna je ten text z PS zaobaleny do cukru..
" “Podporujeme zaradenie vzťahovej a sexuálnej výchovy do kurikula. Naším cieľom je, aby boli deti od raného veku vychovávané k vzájomnému rešpektu, rovnosti a zdravým vzťahom. Účelom vzťahovej a sexuálnej výchovy je tiež predchádzať sexuálnemu násiliu a zneužívaniu detí a mladých ľudí.”"
Mna by zaujimalo, co je to "ranny vek",
A co konkretne bude obsahovat tato seualna vychova.
"predchádzať sexuálnemu násiliu a zneužívaniu detí a mladých ľudí."je extrmne siroky pojem
Presne tak, ako tie za mna populisticke "znizenie dani" - nikdy nepovedali, cim tento deficit vyrovnaju. macka vo vreci..
MiBi, nie je vsetko o peniazoch. Zivot je aj o hodnotach.
Odoslané z počítača
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Iceberg8, chces sexualnu vychovu svojich deti radsej prenechat internetu ? Pozri si: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15242/394360
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
V normálnom meste máš na výber od barabizne po palác a vyber si... A niektoré nehnuteľnosti sú dostupné na trhu iba určitý čas, takže niekedy je ich nedostatok alebo prebytok... Špekulatívne nákupy veľkých investičných firiem prebiehajú väčšinou štýlom, že sa dohodnú so staviteľom na financovaní(IPO)... A čo robia malí investori, môžu robiť aj v iných finančných nástrojoch inde...
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Kto povedal, ze pustim deti na internet nestrazene?MiBi napísal: ↑St 13 09, 2023 7:39 am Iceberg8, chces sexualnu vychovu svojich deti radsej prenechat internetu ? Pozri si: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15242/394360
Odoslané z počítača
-
JanH
- Platinum Member ***
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Iceberg8 a co byvas niekde na samote a deti mas na homeschoolingu? Ak si to nepozru na svojom mobile, tak na kamaratovom.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
MiBi,
"Iceberg8 a co byvas niekde na samote a deti mas na homeschoolingu? Ak si to nepozru na svojom mobile, tak na kamaratovom."
no, ja som mal pristup na net a mal som pristup aj k drogam, pretoze ak som ich nemohol kupit na vlastnej ulici, kde ma rodicia z okna videli, tak mi stacilo prejst za roh a voila, svet sa mi otvoril - aj napriek tomu som nepricuchol ani k cigaretam. Ani k alkoholu, ani k trave, ani k prostitutkam, atd. Ale toto dufam nikto nebude brat ako moralizujuci prispevok. Hovorim len fakty zo svojho zivota.
Mas pravdu, nezabranis tomu, aby dieta pozeralo porno na kamaratovom mobile, ale dokazes naucit svoje dieta k samostatnosti, aby vedelo, co je dobre a co dobre nie je. Je to fajn, pretoze potom dieta nebude skakat po streche a nezrani sa.
Ludia ma nenavidia za vyrok "zbavovat sa deti v skolke", pretoze sa ich to velmi dotkne.
Ale ja mam svoj nazor, a za nim si stojim, preco by som ho mal menit, len preto, ze vacsina ma iny nazor?
Ulov niekomu rybu, nasytis ho na jeden den.
Nauc niekoho lovit, nasytis ho na cely zivot.
"Iceberg8 a co byvas niekde na samote a deti mas na homeschoolingu? Ak si to nepozru na svojom mobile, tak na kamaratovom."
no, ja som mal pristup na net a mal som pristup aj k drogam, pretoze ak som ich nemohol kupit na vlastnej ulici, kde ma rodicia z okna videli, tak mi stacilo prejst za roh a voila, svet sa mi otvoril - aj napriek tomu som nepricuchol ani k cigaretam. Ani k alkoholu, ani k trave, ani k prostitutkam, atd. Ale toto dufam nikto nebude brat ako moralizujuci prispevok. Hovorim len fakty zo svojho zivota.
Mas pravdu, nezabranis tomu, aby dieta pozeralo porno na kamaratovom mobile, ale dokazes naucit svoje dieta k samostatnosti, aby vedelo, co je dobre a co dobre nie je. Je to fajn, pretoze potom dieta nebude skakat po streche a nezrani sa.
Ludia ma nenavidia za vyrok "zbavovat sa deti v skolke", pretoze sa ich to velmi dotkne.
Ale ja mam svoj nazor, a za nim si stojim, preco by som ho mal menit, len preto, ze vacsina ma iny nazor?
Ulov niekomu rybu, nasytis ho na jeden den.
Nauc niekoho lovit, nasytis ho na cely zivot.
Odoslané z počítača
- wladas
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 247 times
Toto vies konkretizovat? Hlavne sa mi jedna o SaS.
Spravi to tak kazdy? Resp vie to kazdy rodic ustrazit?
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 965 times
- Been thanked: 528 times
iceberg8
aby sa mladý chalan nedostal k erotickemu materialu ktoreho je plny net, to by nemohol mat nikdy mobil, Pc, ci tablet. A to je v dnesnej dobe v podstate nemožné, pretoze deti s tymito zariadeniami sa musia ucit pracovat.
Si pamatam, ze v dobe ked este internet na Slovensku nebol bežný a aj vo svete bol v podstate v plienkach, tak pubertaci si už vtedy vymienali eroticke fotografie na disketach /videá ešte nie, resp keď aj nejaky par sekundovy klip existoval, tak rozlišenie bolo take nízke, že hodnu chvilu trvalo, pokym si clovek uvedomil, na čo sa to vlastne pozerá
/
aby sa mladý chalan nedostal k erotickemu materialu ktoreho je plny net, to by nemohol mat nikdy mobil, Pc, ci tablet. A to je v dnesnej dobe v podstate nemožné, pretoze deti s tymito zariadeniami sa musia ucit pracovat.
Si pamatam, ze v dobe ked este internet na Slovensku nebol bežný a aj vo svete bol v podstate v plienkach, tak pubertaci si už vtedy vymienali eroticke fotografie na disketach /videá ešte nie, resp keď aj nejaky par sekundovy klip existoval, tak rozlišenie bolo take nízke, že hodnu chvilu trvalo, pokym si clovek uvedomil, na čo sa to vlastne pozerá
Naposledy upravil/-a Trumpeta1978 v St 13 09, 2023 8:51 am, upravené celkom 1 krát.