https://twitter.com/Nicnevim11/status/1 ... 0706874374
pre istotu skopirujem sem :
Často zde sdílím tyto obchody. Jedná se o bezpečný a konzervativní způsob investování. Moje úspěšnost s touto strategií přesahuje 90% a moje nejhorší ztráta byla pouze -8%.
Možná vám to zní až příliš dobře, ale můžete se přesvědčit sami. Obchody tu sdílím vždy v reálném čase a nikdy nic nemažu.
Jak mohu mít tak vysokou úspěšnost?
To je kouzlo vypisování opcí. Nepotřebuji aby akcie šla nahoru. Vydělávám totiž peníze i když cena stagnuje nebo mírně klesá. Hned si vysvětlíme, jak to funguje.
Jde o derivát, který dává držiteli právo (ale ne povinnost) prodat 100ks akcií za předem stanovenou cenu (tzv. strike price) do určitého data (tzv. datum expirace). Za toto právo musí zaplatit (tzv. opční premium).
Opce můžete buď kupovat nebo prodávat (vypisovat). Obvykle preferuji vypisování opcí a jen výjimečně je kupuji.
Kupující platí opční premium a získává právo prodat #akcie za stanovenou cenu do data expirace.
Prodejce má povinnost koupit #akcie za stanovenou cenu ve chvíli, kdy se držitel akcií rozhodne prodat. Výměnou za tuto povinnost obdržel prodejce opční premium.
Myšlenka je, že dostávám zaplaceno, zatímco čekám až akcie klesne na cenu, kde chci nakupovat.
Například $BABA se dnes obchoduje za 83$, ale já chci nakupovat za 80$. Mohu vypsat put opci se strike cenou 80$ a datem expirace za měsíc. Za tuto opci obdržím premium ve výši 300$.
Pokud během měsíce klesne $BABA pod 80$, mám povinnost nakoupit akcie za tuto cenu. Moje nákupní cena je vlastně 77$, protože premium odpovídá 3$ za akcii.
Pokud $BABA vydrží nad 80$, k obchodu vůbec nedojde. Opce expiruje a já si ponechám premium 300$. Můj výnos činí zhruba 4% za měsíc. Celý proces pak mohu opakovat.
Rizika jsou stejná, jako při držení akcií. Pokud cena výrazně klesne, budu muset nakoupit za stanovenou cenu, což může vést k nerealizované ztrátě.
Osobně používám Interactive Brokers (IBKR), který umožňuje obchodovat #opce. Většina menších brokerů tuto možnost neposkytuje.
8:40 odp. · 17. 10. 2023
·
126,1 tis.
zobrazení
co si o tom myslite ?