Denný pokec 2024

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Slovan_sk
Platinum Member ***
Príspevky: 690
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 85 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa Slovan_sk »

wladas napísal: St 08 05, 2024 8:10 pm
JUGGLER napísal: St 08 05, 2024 7:29 pmČím dlhšie vojna potrvá, tým UA viac stratí. A my s ňou...
Sice ano ale sucastne cim skor skonci vojna v neprospech UA tym rychlejsie sa RF pripravi na pokracovanie smer zapad. Sach-Mat
Uplne zbytocne strasenie , RU nema zaujem pokracovat smer zapad . Zapad je pre RU uz strateny ich zaujima je len smer vychod nikto nechce vojnu ani RU ju nepotrebuje
Robo_1
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa Robo_1 »

Slovan_sk napísal: St 08 05, 2024 8:17 pm
wladas napísal: St 08 05, 2024 8:10 pm
JUGGLER napísal: St 08 05, 2024 7:29 pmČím dlhšie vojna potrvá, tým UA viac stratí. A my s ňou...
Sice ano ale sucastne cim skor skonci vojna v neprospech UA tym rychlejsie sa RF pripravi na pokracovanie smer zapad. Sach-Mat
Uplne zbytocne strasenie , RU nema zaujem pokracovat smer zapad . Zapad je pre RU uz strateny ich zaujima je len smer vychod nikto nechce vojnu ani RU ju nepotrebuje
:) toto pobavilo. Nepatris k tym ludom, co par dni pred utokom na Ukrajinu hovorili ze Rusko nikdy na Ukrajinu nezautoci a ze su to bludy? (Neviem iba sa pytam, lebo mam takych v okoli. Po utoku si na to uz nevedia spomenut.)
Používateľov profilový obrázok
wladas
Platinum Member ***
Príspevky: 1040
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 50 times
Been thanked: 144 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa wladas »

Slovan_sk napísal: St 08 05, 2024 8:17 pmUplne zbytocne strasenie , RU nema zaujem pokracovat smer zapad . Zapad je pre RU uz strateny ich zaujima je len smer vychod nikto nechce vojnu ani RU ju nepotrebuje
400k novych pracovnych miest v zbrojarenskom priemysle svedci presne o opaku :)
Robo_1
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa Robo_1 »

Slovan_sk napísal: St 08 05, 2024 7:31 pm Juggler tusim objavil blog Michala Svatoša 😁
Je to jednoduche F16 je schopny niest jadrovu bombu , nikto nevie ci ma alebo nema , je to rovnake ako kubanska kriza , USA nedovoli jadrove zbrane ani na zapapadnej pologuli ale rusom pod nos je pre svetovy mier ok.
Inak len pre pamatnikov. Tu sa bavime o krajine, ktora jadrove zbrane mala a sama sa ich dobrovolne vzdala za slub ochrany svojich hranic (mimochodom aj Ruskom). Za to take Bielorusko jadrove zbrane nemalo pokial sa nemylim. Uz ale ma - tiez velmi dolezite pre svetovy mier.
Este pridam pripojenie severskych statov k Nato, kde ak budu chciet moze byt jadrovych zbrani habakuk a putin sa moze na zadne postavit. Samozrejme neverim tomu ze USA na Ukrajine planovalo umiestnit jadrove zbrane. Len ak aj nahodou ano, tak teraz to maju este lahsie. Divny argument na vojnu.

A vobec nejdem riesit ze tych jadrovych zbrani je tolko ze podla mna je jedno kde su, lebo ak sa raz vypalia, tak sme v prdeli

EDIT: Lotysko a Estonsko su k Moskve rovnako blizko ako okraj Ukrajiny - co sa tyka jadrovych zbrani, myslim ze vobec nemuseli riesit krajinu mimo NATO v rizikovej oblasti, ked sa to da pohodlne vyriesit v NATO.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15955
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1091 times
Been thanked: 1445 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Robo_1 napísal: St 08 05, 2024 8:24 pm Nepatris k tym ludom, co par dni pred utokom na Ukrajinu hovorili ze Rusko nikdy na Ukrajinu nezautoci a ze su to bludy? (Neviem iba sa pytam, lebo mam takych v okoli. Po utoku si na to uz nevedia spomenut.)
Ja sa hlásim k tým, čo neverili, že Rusi napadnú UA.
Hlášky Bidena, že Rusi na 100% zaútočia som považoval za bludy. Ani Zelenský vtedy neveril američanom.

Patrím aj k tým loserom, čo pred inváziou longovali indexy a utrpeli straty. Predávali tí, čo vedeli, že bude vojna.
Keďže američania neobvinili nikoho z manipulácie trhu, je logické, že oni boli tí insideri, čo si dali vopred vedieť.

Dnes po dvoch rokoch môžem spokojne vyhodnotiť, že keby som mal v hlave tie informácie, čo mám teraz, tak by som veril tomu, že Rusi napadnú Ukrajinu. Mýlil som sa, lebo som to nesledoval.
Je to však na toľko článkov a analýz, že nemá cenu to teraz dávať dohromady a publikovať.
Američania sami uvoľnili toľko informácii, že pre mňa nemá cenu o tom polemizovať, hádať sa.
Ako v každej analýze, môžem akurát prijať fakty, spočítať čísla a urobiť si svoj vlastný záver.

Spomeniem napríklad len takú maličkosť - o fašizme na Ukrajine, o oficiálnej vládnej podpore náckov a extrémistov som ziskaval informácie až ked mi vŕtalo v hlave, prečo sa Putin odvoláva na denacifikáciu. Naše média držali o tom bobríka mlčania. Úplne iné info mali napr. občania v Maďarsku kde sa reportovalo o tom ako sa ukrajinci chovajú k ukrajinským maďarom. V tom je celé tajomstvo, prečo majú maďari úplne iný pohľad na príčiny ruskej agresie.
Netvrdím, že Putin nie je agresor. Je hrozné, že sa rozhodol pre vojnu. Ale nerozhodol sa len tak - bez príčin, bez provokácii, bez dôvodov.
Keby západným elitám záležalo na dobrých vzťahoch z Rusmi, nemuselo sa stať to, čo sa stalo. A možno to skončí fatálne...to si vojnové hlavy neuvedomujú.

Zrovna včera som čítal pekný článok o mieri, tak si stačí prečítať o čo išlo Rusom, aby dali ukrajincom pokoj.
A bohužiaľ ukrajinci známi svojou úplatnosťou a korupciou sa nechali uplatiť prísľubom miliárd...

Mierovú dohodu s Ruskom nepotopila Ukrajina, ale Západ

Nemecký magazín Welt am Sonntag zverejnil podrobnosti z návrhu mierovej dohody medzi Ukrajinou a Ruskom (marec 2022).
Tvrdí, že Ukrajina mala hneď na začiatku vojny veľmi blízko k mierovému riešeniu. A za veľmi výhodných podmienok.
Lenže – blízko k mierovému riešeniu vtedy nemal Západ.
Dnes, po dvoch rokoch bojov a územných ziskov Rusov, je preukázané, že stratégia Západu bola chybná.

Je dobré, že nemecké médiá sa opakovane vracajú k zlomovým udalostiam z marca a apríla 2022.
Nastavujú tým zrkadlo Británii a Spojeným štátom – a napokon všetkým jastrabom, ktorí trvali na vojenskom riešení a na vylúčení akýchkoľvek rokovaní s Ruskom.

Dnes, v apríli 2024, je dokázané, že sa mýlili. Rozdiel medzi ich pôvodnými očakávaniami a výslednou realitou je drastický.

Očakávania: Ukrajina mala s podporou Západu vojensky poraziť Rusko a obnoviť svoju suverenitu v hraniciach spred roka 2014.
Alebo aspoň v hraniciach spred februára 2022.

Realita: Rusko dobylo Mariupol, Bachmut, Avdijivku… Anektovalo štyri ruskojazyčné regióny z východu Ukrajiny. Cez víkend opäť prelomilo front na viacerých miestach, ukrajinské velenie priznáva, že situácia je kritická. A hlavne: torzo Ukrajiny po dvoch rokoch vojny, utečeneckých krízach a prepade HDP prestalo existovať ako suverénny štát. Kyjev je úplne závislý od vojenskej aj finančnej pomoci Západu. Bez desiatok miliárd z EÚ a Spojených štátov by Ukrajina okamžite skolabovala.

Rovnako zle vyzerajú prognózy. Ráta sa s ďalším postupom ruských síl. Ukrajinská obrana sa buď prelomí, alebo v lepšom prípade len spomalí ruský postup.

Jednoducho: politika vojnových jastrabov, ktorí chceli konflikt vyriešiť silou, zlyhala. Ukázalo sa, že pravdu mali realisti, ktorí navrhovali krízu riešiť dohodami. A radili to už od roku 2014, keď ukrajinská armáda útočila proti rebelujúcim ruskojazyčným regiónom z Donbasu.

Mimochodom, okrem výročia potopenia mierových rokovaní (apríl 2022) tu máme aj jedno ďalšie výročie. Obe úzko súvisia.

Pred desiatimi rokmi, v apríli 2014, vycestoval do Kyjeva šéf CIA John Brennan. Návšteva sa konala presne v tom čase, keď ukrajinská vláda pripravovala „protiteroristickú operáciu“ (ATO) namierenú na rebelujúce regióny Doneck a Luhansk.

V apríli 2014, krátko po návšteve šéfa CIA v Kyjeve, sa začala ukrajinská „protiteroristická operácia“ a vojna o Donbas.
Z pohľadu Kyjeva išlo o potlačenie separatistov vojenskou silou. Z pohľadu Moskvy išlo o občiansku vojnu, respektíve o útok ukrajinskej armády proti ruským menšinám z východu Ukrajiny.

Slovom, potom, čo do Kyjeva vycestoval šéf CIA, konflikt začal eskalovať. Nijaké rokovania Kyjeva so separatistami z Donecka. Boj.

Vojna ukrajinskej armády a doneckých separatistov podporovaných Ruskom si v rokoch 2014 a 2015 vyžiadala tisíce obetí a viac ako milión utečencov.

V decembri 2021 a v januári 2022 Rusko žiadalo rokovania o nových bezpečnostných dohodách NATO – Rusko v Európe. A v rámci toho rokovania o neutralite Ukrajiny a garanciách pre ruské menšiny na východe Ukrajiny. Odpoveď bola strohá: no way. Vo februári 2022 do vojny o Donbas priamo vstúpilo Rusko – vojenským útokom na Ukrajinu, čiže porušením medzinárodného práva. Súbežne s tým si Rusko nechávalo priestor aj na rokovania a prípadné bezpečnostné dohody o štatúte Ukrajiny.

Pokus o rýchlu mierovú dohodu Ukrajiny a Ruska sprostredkoval Izrael. Spočiatku pomerne úspešne. Ukrajinskí a ruskí vyjednávači mali v apríli 2022 hotový 17-stranový návrh mierovej dohody. O návrhu mali rokovať prezidenti Zelenskyj a Putin. Sporné ostávali limity pre ukrajinskú armádu alebo postavenie ruštiny ako jedného z úradných jazykov na Ukrajine.

Nakoniec z toho nič nebolo.

Osem rokov po misii Brennanovej CIA v Kyjeve, v apríli 2022, totiž do Kyjeva vycestoval britský premiér Boris Johnson.
Ukrajine poradil, aby s Rusmi nerokovala, ale bojovala. Pretože „kolektívny Západ“, za ktorý sa vyhlásil britský premiér, nie je pripravený na nijaké dohody s Ruskom.

Vycúvanie z rokovaní o mierovej dohode sa minulý rok považovalo za chybu ukrajinského vedenia. Nakoniec sa však ukazuje, že to bola skôr zodpovednosť a chyba Británie, Spojených štátov a Francúzska.

Návrh mierovej dohody 2022, o ktorej v nedeľu informoval Welt, stál na dvoch základných predpokladoch. Prvým bola vojenská neutralita Ukrajiny. Nielen formálna. Reálna. Ukrajina mala garantovať, že jej územie nebudú používať ozbrojené sily iných krajín. Ruské sily sa mali výmenou za neutralitu Ukrajiny stiahnuť na línie spred vojny (požiadavka ukrajinskej strany), prípadne na línie dohodnuté Putinom a Zelenským (požiadavka ruskej strany). Otázka Krymu a časti Donbasu by ostala otvorená pre špeciálne rokovania.

Druhým predpokladom dohody boli bezpečnostné záruky pre neutrálnu Ukrajinu. Ako to v takýchto prípadoch chodí, neutralitu Ukrajiny mali rešpektovať a garantovať obe súperiace strany. Rusko aj Západ.

Ukrajina v návrhu dohody žiadala z jednej strany garancie Ruska a Číny, z druhej strany garancie Spojených štátov, Británie a Francúzska (ako západných stálych členov Bezpečnostnej rady OSN).

Na bezpečnostných zárukách pre neutrálnu Ukrajinu sa teda mali podieľať Rusko aj západné jadrové mocnosti. Záruky mali mať podobu medzinárodnej zmluvy, ktorú by ratifikovali všetky zúčastnené krajiny.

Západ to však ústami britského premiéra Johnsona odmietol. Johnson v apríli 2022 ukrajinskú vládu informoval, že ak sa dohodne s Ruskom na mierovom riešení, tak to bude bez záruk Západu pre Ukrajinu.

Z dohody tým vypadla jedna z nosných častí. Tá, bez ktorej by tá prvá (vojenská neutralita) nemala reálne krytie.

Ukrajinský prezident Zelenskyj asi nemal veľmi na výber. Ak by pristúpil na dohody s Ruskom proti vôli západných spojencov, z Ukrajiny by bol de facto protektorát Ruska (bez protektorov zo Západu). Nie preto, že by si Rusko vynucovalo takéto neprijateľné podmienky. Jednoducho preto, že Západ odmietol mierové dohody o vojenskej neutralite Ukrajiny. A trval na vyriešení konfliktu silou.

A čo je zarážajúce – Západ trvá na tom istom aj dnes, keď sa ukazuje, že stratégia tvrdej línie stroskotala a obrala Ukrajinu o ďalšie územia.

Škoda, že zrkadlo, ktoré nemecké médiá vystavujú zodpovedným, ostáva bez odozvy. V Británii aj Spojených štátoch sa táto téma buď nerieši, alebo sa odbíja obvinením, že mierové rokovania potopili Rusi – masakrou v Buči. Toto vysvetlenie pritom kríva na obe nohy. Ukrajinské obvinenia o masakre v Buči Rusko odmieta. Tragédia v tom čase, v apríli 2022, vôbec nebola vyšetrená. A nie je definitívne objasnená a vyšetrená dodnes (ako mnohé iné poburujúce incidenty na Ukrajine).

Zato je čoraz lepšie zdokumentované to, ako prebiehali mierové rokovania, ako vyzeral predbežný návrh dohody medzi Ukrajinou a Ruskom a ako mierovú dohodu odmietol britský premiér. S prísľubom, že Západ dodá Ukrajine vojenskú pomoc potrebnú na porážku Ruska…

Žiaľ, po dvoch rokoch sa do bodky naplnilo to, pred čím varoval ukrajinského prezidenta Zelenského izraelský premiér Bennett. V marci 2022 mu povedal, že Ukrajina sa môže spoliehať len na vlastné sily a podľa toho má konať, teda rokovať s Ruskom o čo najrýchlejšom konci vojny. Pretože Západ podľa neho v konečnom dôsledku nebude Ukrajinu zachraňovať. Bude ju len využívať na konfrontáciu s Ruskom.

Lekcie izraelského premiéra boli presné a realistické.

Hovorí sa, že mier nebude možný bez dohôd s Ruskom. To sedí. Treba len dodať to, čo v rovnici od začiatku, teda od roku 2014, chýba: že mier nebude možný ani bez širších dohôd Ukrajiny a Ruska s Britániou a Spojenými štátmi. S najčastejšími návštevníkmi Kyjeva.

Ak sa to nepodarí, konflikt sa vyrieši podľa receptu západných jastrabov: silou. No pravdepodobne s takým výsledkom, po ktorom sa budú doživotne vyhýbať zrkadlám.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Slovan_sk
Platinum Member ***
Príspevky: 690
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 85 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa Slovan_sk »

Robo_1 napísal: St 08 05, 2024 8:24 pm
Slovan_sk napísal: St 08 05, 2024 8:17 pm
wladas napísal: St 08 05, 2024 8:10 pm
JUGGLER napísal: St 08 05, 2024 7:29 pmČím dlhšie vojna potrvá, tým UA viac stratí. A my s ňou...
Sice ano ale sucastne cim skor skonci vojna v neprospech UA tym rychlejsie sa RF pripravi na pokracovanie smer zapad. Sach-Mat
Uplne zbytocne strasenie , RU nema zaujem pokracovat smer zapad . Zapad je pre RU uz strateny ich zaujima je len smer vychod nikto nechce vojnu ani RU ju nepotrebuje
:) toto pobavilo. Nepatris k tym ludom, co par dni pred utokom na Ukrajinu hovorili ze Rusko nikdy na Ukrajinu nezautoci a ze su to bludy? (Neviem iba sa pytam, lebo mam takych v okoli. Po utoku si na to uz nevedia spomenut.)
musim sa priznat ze ano neveril som ze RU len nestrasi , ale ako uz spominal Juggler az po tom ako sa to som si zacal overovat fakty , nie ze by mi bol osud ukrajiny dovtedy lahostajny , registroval som majdan , registroval som aj 2.8 a dom odborov v odese ale to bolo tak vsetko , bez vetra sa ani listok nepohne
pravidla spravania sa na destkom ihrisku Kyjev, photoshop ? netusim
rus.JPG
MiBi
Platinum Member ***
Príspevky: 660
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 309 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa MiBi »

Zopar mojich poznamok k teme:
  • Ruske letectvo musi byt na tom velmi zle, ked sa tak obava 50 rokov starych (vyrabaju sa od 1973) F16, ze chce na ne pouzit jadrovy arzenal.
  • Zamienka F16 darovane UA povazovat za nosice jadrovych zbrani je smiesna - krajiny ktore ich darovali nie su ich drzitelmi a stale plati dohoda o ich nesireni
  • Ak jadrove zbrane predsa pouzili, tak dufam reakcia Ciny a Indie bude taka, ze obmedzia obchod s Ruskom na minimum - co mozno riesenie konfliktu este urychli
  • Rusko konvencnym zbranami asi nie je mozne porazit - treba uplne ekonomicke sankcie a nie take, ze vyznamne europske banky stale vyznamne profituju v RU a stale odoberame ropu a plyn odtial.
  • Mierova dohoda 2022 - uz som to pisal, ze zapad nemohol dat zaruky UA za podmienky podstatnej redukcie UA armady. Tie zaruky sa v podstate rovnali clanku 5 NATO. Celkovy pohlad a vyvratenie co JUGGLER napisal je tu: https://demagog.sk/mierove-rokovania-me ... is-johnson
    napr:
    JUGGLER napísal: St 08 05, 2024 9:22 pm Lekcie izraelského premiéra boli presné a realistické.
    Bennett upozornil, že rozhovor s ním bol účelovo zostrihaný
  • Zaroven chcem navrhnut aby tato diskusia bola presunuta do OFF TOPIC, POLITIKA
vyskúšaj FINAX https://www.finax.eu/sk/invite/0/3cd0cdaf (1000 eur riadených 3 roky bez poplatku)
Robo_1
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa Robo_1 »

Slovan_sk napísal: Št 09 05, 2024 7:17 am bez vetra sa ani listok nepohne
pravidla spravania sa na destkom ihrisku Kyjev, photoshop ? netusim

rus.JPG
Tak zhodou nahod som spoznal zopar Ukrajincov, vsetci do jedneho hovoria iba po rusky. Jeden manzelsky par zil posledne mesiace v Moskve. Nikto z nich nikdy nespominal ze by tam bola nejaka diskriminacia ak hovoria po rusky. Je to pre nich rodny jazyk, nevedia po ukrajinsky. Napriek tomu usli na SK a naozaj nemaju pocit ze ich rusi zachranuju.
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Silver Member *
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 16 times
Been thanked: 34 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa iosephus »

Neverím tomu, všetko by bolo v azbuke, iba nápis "RUS" v latinke? To je blbosť.
Robo_1
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa Robo_1 »

Inak krasna paralela na slovensku a nasi madari zijuci na juhu. Kym do toho politici nerypu, tak normalni ludia si tam ziju a rozpravaju slovenskomadarsky a je im dobre.

Potom ale prisli SNS a zacali rozduchavat narodnostnu tematiku. Potom SMK a podobna nacionalisticka smotanka zacala vytahovat autonomiu. A chvilu to tu vyzeralo celkom nedobre.

Teraz sa SNS (ta ista sns ktora par rokov dozadu chcela so svojim sefom ist s tankami na Budapest) kamarati s Orbanom, Orban podporil Pelegriniho, ktory btw hlasoval proti dvojjazycnym nazvom dedin. a zrazu problemy zmizli. Teraz mame slnieckarskeho nepriatela, tak madarsku kartu mozeme odlozit. V zalohe ale ostava + mame migracnu kartu (ktoru teraz netahame), teraz su dolezite medvede.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4038
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 490 times
Been thanked: 183 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Ivix napísal: St 08 05, 2024 5:52 pm....Taktiez si mocni bankari v pozadi nedaju ponicit majetky. Dufajme, ze sa to coskoro skonci mierom, lebo potom uz bude jedno ake ETFka mame v portfoliu. Mier s vami.
Podla mna je to naopak.. bankari chcu skazu, pretoze je uz aj tak vela postaveneho, chcu stavat znovu...
Tu sa da zarobit hned 2x.. ludia bohatnu, to je pre mocipanov zle, pretoze sluhovia musia byt tak chudobni, ako je to len pre nich unosne.. Inak by ludai prstali pracovat a uzivali si ETFka..
Druhy krat sa zarobi na znovu budovani,, To je taky cyklus... Cize, ja osobne, by som sa na bankarov nespoliehal, oni skocia do postele tomu, kto da viac..
Odoslané z počítača
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4038
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 490 times
Been thanked: 183 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Robo_1 napísal: St 08 05, 2024 5:58 pm
Ivix napísal: St 08 05, 2024 5:52 pm Ukrajinci mali skvelu mierovu ponuku uz v marci 2022, ktoru vsak na tlak zapadu odmietli.
By som bol zvedavy ako by ste sa tvarili, keby nam orban zabral juh a ponukol skvelu mierovu dohodu.
Tak by som v marci namiesto uctu s koncovkou 8180 pouzil ucet s koncovkou 1003
alebo by tam boli aj ine zmeny pre bezneho obcana? :) neviem, len sa pytam..
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4101
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 56 times
Been thanked: 72 times

Re: TRHY AKTUÁLNE 2024

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

wladas napísal: St 08 05, 2024 8:10 pm Sice ano ale sucastne cim skor skonci vojna v neprospech UA tym rychlejsie sa RF pripravi na pokracovanie smer zapad. Sach-Mat
Ked Rusi za 2 roky nedokazali dobyt Charkov, ktory maju 50km od hranic a maju tam nabehnutu celu armadu v plnej polnej, tak urcite pojdu utocit na Pobaltie, po zuby ozbrojene Polsko a budu sa snazit okupovat Prahu...
Vladni uradnici na cele EU ta chcu akurat zdanit 3% na zbrojenie a poslat to americkym zbrojovkam, to je cele.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15955
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1091 times
Been thanked: 1445 times

Re: Denný pokec 2024

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Bývalá neúspešná kandidátka na prezidentku s bývalým neúspešným kandidátom na prezidenta...ale to je tak všetko, čo majú spoločné.
V prezidentských debatách si pametám, že si narobila hanbu....Teraz idú debatovať o zahraničnej politike :shock:
Prílohy
Na Telo.jpg
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
MiBi
Platinum Member ***
Príspevky: 660
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 309 times

index demokracie

Príspevok od používateľa MiBi »

vyskúšaj FINAX https://www.finax.eu/sk/invite/0/3cd0cdaf (1000 eur riadených 3 roky bez poplatku)
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 4101
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 56 times
Been thanked: 72 times

Re: Denný pokec 2024

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

The war in Ukraine is weakening its already fragile democratic institutions (though it remains far more democratic than Russia
Vynatok z clanku prisluchajucemu k tej mape. Dost diskutabilny. Nie je to Putin, kto nahana Rusov po celej Azii, aby ich zosikoval a poslal do zakopov, ale Zelensky s jeho mafiou nahanajuci Ukrajincov po celej Europe (a posliapavajuci tym ich zakladne ludske prava). Cize co uz je to len za demokracia na Ukrajine. To ma byt asi nejaky vysmech. Nieco ako ked si Kim udrziava v nazve republiky, ze je "demokraticka".
Ukrajinska ludovo-demokraticka republika; pekne by to znelo :D .
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15955
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1091 times
Been thanked: 1445 times

Re: Denný pokec 2024

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Blahoželám bratom Čechom k deklasovaniu Švédov a postupu do finále Majstrovstiev sveta v hokeji.
Fantastický výkon ! ( 7:3 ).
Držím palce zajtra proti Kanade ( neverím, že Swiss postúpia ).
:beer:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"