Velke plus za uprimnost.
Ak sa môžem spýtať, myslim to v dobrom, prečo sa potom tomu nadalej venujes? Zaujima ta proste táto oblasť?
Velke plus za uprimnost.
Je to velky , likvidny trh. Je transparentny. Pri zvladnuti FA verim, ze sa na nom da robit zisk. Ide to pomaly, niet sa od koho ucit a nik neda svoj edge ani za peniaze. Naco by to robil ? Takze idem pomaly metoda pokus omyl, zistujem co funguje a co nie, robim si svoju databazu, lebo data su drahe. Asi tak.Trumpeta1978 napísal: ↑St 12 06, 2024 1:42 pmVelke plus za uprimnost.![]()
Ak sa môžem spýtať, myslim to v dobrom, prečo sa potom tomu nadalej venujes? Zaujima ta proste táto oblasť?
Som sa rozprával tu v Blave s jedným poradcom SPP. Povedal mi, že privatizéri SPP tj. Ruhrgas a Gas de France naučili SPP obchodovať s plynom. Asi to chce skill podobný, ako dostal Airmike od tých traderských firiem. Proste prísť na to sám, na čom stovky ľudí pracovalo desiatky rokov nebude v silách jednotlivca. Preto sa teším, že tu máme sedliaka v indexových fondoch, ktorý dokáže porážať profíkov.osamely chodec napísal: ↑St 12 06, 2024 2:13 pm Je to velky , likvidny trh. Je transparentny. Pri zvladnuti FA verim, ze sa na nom da robit zisk. Ide to pomaly, niet sa od koho ucit a nik neda svoj edge ani za peniaze. Naco by to robil ? Takze idem pomaly metoda pokus omyl, zistujem co funguje a co nie, robim si svoju databazu, lebo data su drahe. Asi tak.
Skill privatizerov to si robis srandujogo napísal: ↑St 12 06, 2024 6:51 pmSom sa rozprával tu v Blave s jedným poradcom SPP. Povedal mi, že privatizéri SPP tj. Ruhrgas a Gas de France naučili SPP obchodovať s plynom. Asi to chce skill podobný, ako dostal Airmike od tých traderských firiem. Proste prísť na to sám, na čom stovky ľudí pracovalo desiatky rokov nebude v silách jednotlivca. Preto sa teším, že tu máme sedliaka v indexových fondoch, ktorý dokáže porážať profíkov.osamely chodec napísal: ↑St 12 06, 2024 2:13 pm Je to velky , likvidny trh. Je transparentny. Pri zvladnuti FA verim, ze sa na nom da robit zisk. Ide to pomaly, niet sa od koho ucit a nik neda svoj edge ani za peniaze. Naco by to robil ? Takze idem pomaly metoda pokus omyl, zistujem co funguje a co nie, robim si svoju databazu, lebo data su drahe. Asi tak.
Ano...tak ako minulé roky, keď štát zastropoval ceny a zdanil nadmerné zisky?osamely chodec napísal: ↑St 12 06, 2024 7:22 pm Skill privatizerov to si robis srandu. Ozaj musi byt narocne zarabat na monopolnom trhu - nevychadza zisk zvysime cenu.
Tak len ďalej pokračuj v hľadaní skillu traderov...ja som po tých rokoch vsadil na sedliaka ... ja totiž netúžim byť bohatý, ale postačí mi slušný dôchodok...ale ten ty už asi mášJa som bohateho sedliaka este nevidel, ale zopar bohatych traderov hej.
Mozem povedat, ze NG je jeden z najtazsich trhov, ktory sa da obchodovat. Ma prezyvku "Widowmaker". Asi vieme preco.
nakup 2x september 2024 2,100 spolu drzim 3xseptember 2024 2,355
rolujem na oktober cena 2,182 3x (zatial strata 355 bodov 2355-2000) cena september 2,000osamely chodec napísal: ↑Št 18 07, 2024 4:40 pmnakup 2x september 2024 2,100 spolu drzim 3xseptember 2024 2,355
osamely chodec napísal: ↑Po 26 08, 2024 3:51 pmrolujem na oktober cena 2,182 3x (zatial strata 355 bodov 2355-2000) cena september 2,000osamely chodec napísal: ↑Št 18 07, 2024 4:40 pmnakup 2x september 2024 2,100 spolu drzim 3xseptember 2024 2,355
dokup 1x 3,173 spolu mam 3x januar long 3,354
dokup 1x3,000 spolu 4x F24 long 3,266
exit 3,366osamely chodec napísal: ↑Št 31 10, 2024 4:05 pmdokup 1x3,000 spolu 4x F24 long 3,266
exit 2,990 +140 bodov
OMW zabavilo Gazpromu plyn bez platenia, Gazprom to vyhodnotil ako nezaplatenie za plyn a prestali dodavat dalsi.Exclusive: Austria's half-century bond with Gazprom ended by gas seizure, sources say.
Pokial budeme mat nadalej taku stedru vladu, ktora ponecha dotacie na plyn, tak sa ti to moc neoplati:

prikupujem 1x april 2,765 spolu 2x april 2,808
Ja som tak urobil hned ako vstupila noha najazdnika za svoju hranicu a nebanujem, narast nakladov to nebol, vyssiu cenu elektriny oproti plynu vyrovnala uspora z vykurovacieho koeficientu TČ.
Skôr budú dražieť distribučné poplatky, na čom bude zarábať SPP-distribúcia (tie sa odvíjajú od oprávnených nákladov, ktoré budú na mernú jednotku vyššie) ale cena plynu ako komodity nemá dôvod rásť, na malom Slovensku sa ceny urćujú podľa nájupných na trhoch a celosvetovo práve naopak pri menšej spotrebe sa budú zatvárať drahšie ložiská a bude cena klesať, podobne ako ropa.JUGGLER napísal: ↑Ut 26 11, 2024 12:49 pm
Otázka na zamyslenie:
..ak sa postupne ľudia i firmy odstavia od plynu, prevádzka sietí a menšie tržby budú tlačiť plynárov do dalšieho zvyšovania cien.
Takže povedzme si na rovinu. Američania zarobia, ale ked sa EU neodstaví od plynu a neprejde na elektrinu z jadra, rast ekonomiky skončil.
znizujem expoziciu predavam 1x april za 2,808 za nakup. Ostavam 1x long april 2,808.