ETF zmena brokera a zmena ETF
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
ETF zmena brokera a zmena ETF
Ahojte,
aktualne pravidelne mesacne investujem do 2 ETF : Amundi MSCI Emerging Markets Acc a iShares Core MSCI World UCITS ETF Acc.
Planujem prejst z Degiro cisto do Trade Republic.Planujem po casovom teste 1 rok, ktory uplynul odpredat pozicie v Degiro a nakupit v Trade Republic.
Chcem vsak pokracovat v sporiacom programe, kde sa daju nakupovat aj zlomky alebo nasobky ETF za nejaku fixnu mesacnu sumu, investicny horizont este 25 rokov, mozno trocha viacej.
Aky jeden fond by som mal optimalne zvolit, s Emerging markets nechcem mat uz nic spolocne.Ide mi aj o to trocha znizit TER z O,2% na menej.
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc)
Dakujem za pripadne rady.
aktualne pravidelne mesacne investujem do 2 ETF : Amundi MSCI Emerging Markets Acc a iShares Core MSCI World UCITS ETF Acc.
Planujem prejst z Degiro cisto do Trade Republic.Planujem po casovom teste 1 rok, ktory uplynul odpredat pozicie v Degiro a nakupit v Trade Republic.
Chcem vsak pokracovat v sporiacom programe, kde sa daju nakupovat aj zlomky alebo nasobky ETF za nejaku fixnu mesacnu sumu, investicny horizont este 25 rokov, mozno trocha viacej.
Aky jeden fond by som mal optimalne zvolit, s Emerging markets nechcem mat uz nic spolocne.Ide mi aj o to trocha znizit TER z O,2% na menej.
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc)
Dakujem za pripadne rady.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Re: ETF zmena brokera a zmena ETF
Ako pekne si odpovedal sám. iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc) v eurách.
Brook je po anglicky potok. Pokiaľ nie si pstruh, tak ti opravujem toho brookera na brokera.

Brook je po anglicky potok. Pokiaľ nie si pstruh, tak ti opravujem toho brookera na brokera.
Dakujem, nejaku resers som si spravil, ale ide mi skor o utvrdenie sa.
-
rand
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 49 times
Prípadne Vanguard S&P 500 UCITS ETF Accumulating (VUAA) (IE00BFMXXD54) - rovnaké TER 0.07 % a nižšia cena za akciu oproti iShares (aktuálne cca 96 € vs 536 €).
Ako zistím, či Etf je v Euro?
Pretože v nadpise fondu vidím usd, ale pozíciu mam vždy EUR keď ju kupujem.Dakujem.
Pretože v nadpise fondu vidím usd, ale pozíciu mam vždy EUR keď ju kupujem.Dakujem.
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Aký ticker nakupuješ?
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
- wladas
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 247 times
Konkretne ETF vies nakupit v roznych menach. Zalezi len cez ktoru burzu ho budes nakupovat
Napr https://www.justetf.com/en/etf-profile. ... k-exchange
Napr https://www.justetf.com/en/etf-profile. ... k-exchange
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 165 times
Kludne mozes zostat v Degire a pokracovat sporeni v TR a rozlozis si tym riziko upadku/podvodu u brokera=kompenzacny fond u oboch je len 20 tis. EUR.