Dakujem
Idealna krajina na zivot
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
Idealna krajina na zivot
Poprosim tipy, ktora krajina je vhodna na zivot, mozete sa pokojne aj rozpisat preco, alebo ake ma zaroven aj nevyhody 
Dakujem
Dakujem
Odoslané z počítača
-
ibi2525
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 161 times
- Been thanked: 77 times
Re: Idealna krajina na zivot
Pre mňa by to bola Sardinia...osobne sa mi tam veľmi páči. Jedno z 5 miest kde sa ľudia dožívajú najvyššieho veku na svete...takže by som si to tam užíval dlhšie ako kde inde na svete. A Talianske slova "dolce far niente" si užívam vždy keď som v Taliansku a o to viac keď som na Sardinií. A ešte dodám že Sardínia nieje Taliansko ale berú sa ako samostatný štát
....osobná skúsenosť od miestnych ľudí
-
Martin7
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 430 times
Thajsko. Jediná nevýhoda je, že je tam celoročne až veľmi teplo (pokiaľ ste pri oceáne a nie na severe). Krajina je veľmi bezpečná, nehrozia konflikty a vojny, je tam veľmi lacno a aj zdravotná starostlivosť je lacná. Kvalita zdravotnej starostlivosti je jedna z najlepších na svete. Pokiaľ máte deti a dáte ich na súkromnú školu tak tie mali čo som pozeral úplne najvyššiu úroveň z celého sveta. A priam neuveriteľný bytový štandard. Nové condá postavené posledné dva roky sa nedajú vôbec porovnávať s SK. Byt v hodnote 2 mil. EUR na SK je ako ubytovňa pre sociálne slabších proti tomu, čo dostanete v Thajsku za 100 - 200k. Za konkrétne 113k USD máte dvojizbový apartmán s vlastným privátnym bazénom len pre ten apartmán. V tých ,,činžiakoch" máte v cene vždy posilovňu, detský kútik a 3-4 bazény, z čoho 2-3 sú na vysokých poschodiach a niektoré sú tzv. nekonečné - teda hladina vám splýva z oceánom. To sa ani nedá porovnávať. Často majú vo výbave saunu, vírivky, rôzne športoviská, knihovňu, pracovňu, miestnosti pre väčšie návštevy, vlastné kinosály, miestnosti pre influencerov so zeleným pozadím a statívom atď... Ich štandard je niekde úplne inde aj kvalitou. Žiaľ, do konca minulého roka to bol aj daňový raj. Teraz po prekročení pobytu po pol roku si nárokujú na zrealizované zisky z cenných papierov a nie je tam ročný časový test.
Dnes je ideálny spôsob života nasledovný: Daňovú rezidenciu treba presunúť do Paraguaja. Dane zo zahraničných príjmov, teda všetko čo zarobíte mimo Paraguaja nedaníte. Proste 0%. Áno aj cenné papiere. Žiť treba pol roka v Thajsku a druhú polku buď vo Vietname alebo v Malajzii (tak aby ste neprekročili dobu 183 dní, inak sa stanete daňovým rezidentom). Do Paraguaja vám úplne stačí prísť na deň na otočku raz za tri roky. Takto vidím svoju budúcnosť tak o 3-4 roky ja. Aby si však SK nič nemohlo nárokovať, treba tu všetko čo máte predať.
PS: Ešte je celkom zaujímavé zdaňovanie cenných papierov vo Vietname (v prípade, že by ste tam boli dlhšie ako 183 dní). Tam je to nasledovne: Nakúpili ste akcie za 100k a predáte ich (nemajú časový test) niekedy za povedzme 200k tak daníte celých 200k (je úplne jedno za koľko ste ich kúpili) avšak daňou len 0,1%. Viem, neznie to zaujímavo keď je u nás ročný časový test. Ale keď ho zrušia, bude to veľmi zaujímavé. Ale Paraguaj je v tomto stále lepší (0%).
Nejaká ochutnávka ako asi, ja ale preferujem iné mesto a miesto:
https://www.youtube.com/watch?v=_WTGfCSVYg4
https://www.youtube.com/watch?v=O4b9CbanS5o
https://www.youtube.com/watch?v=tSVyDEatWsw
Ešte jedna podstatná výhoda ázie a Thajska. US Trhy sú otvorené keď je tam večer-noc, takže cez deň by som mohol surfovať po oceáne (kiting)
.
PS: aby som nezabudol. Ročná daň mestu za takú nehnuteľnosť je cca 11 až 14 USD. Čiže za tento životný štýl zaplatíte na daniach a odvodoch ročne cca 11 až 14 USD + víza.
(samozrejme v prípade ak si nepotrebujete platiť zdravotné odvody). Ak si zaplatíte, tak za 135 USD mesačne máte v cene aj zubára!!! Ale zdravotná úroveň je za tú cenu neporovnateľne kvalitnejšia ako u nás!
Mesačné náklady na taký byt ,,condo" cca 80 až 150 USD (vo vašom vlastníctve). Thajsko nieje iná krajina. Thajsko je raj.
Dnes je ideálny spôsob života nasledovný: Daňovú rezidenciu treba presunúť do Paraguaja. Dane zo zahraničných príjmov, teda všetko čo zarobíte mimo Paraguaja nedaníte. Proste 0%. Áno aj cenné papiere. Žiť treba pol roka v Thajsku a druhú polku buď vo Vietname alebo v Malajzii (tak aby ste neprekročili dobu 183 dní, inak sa stanete daňovým rezidentom). Do Paraguaja vám úplne stačí prísť na deň na otočku raz za tri roky. Takto vidím svoju budúcnosť tak o 3-4 roky ja. Aby si však SK nič nemohlo nárokovať, treba tu všetko čo máte predať.
PS: Ešte je celkom zaujímavé zdaňovanie cenných papierov vo Vietname (v prípade, že by ste tam boli dlhšie ako 183 dní). Tam je to nasledovne: Nakúpili ste akcie za 100k a predáte ich (nemajú časový test) niekedy za povedzme 200k tak daníte celých 200k (je úplne jedno za koľko ste ich kúpili) avšak daňou len 0,1%. Viem, neznie to zaujímavo keď je u nás ročný časový test. Ale keď ho zrušia, bude to veľmi zaujímavé. Ale Paraguaj je v tomto stále lepší (0%).
Nejaká ochutnávka ako asi, ja ale preferujem iné mesto a miesto:
https://www.youtube.com/watch?v=_WTGfCSVYg4
https://www.youtube.com/watch?v=O4b9CbanS5o
https://www.youtube.com/watch?v=tSVyDEatWsw
Ešte jedna podstatná výhoda ázie a Thajska. US Trhy sú otvorené keď je tam večer-noc, takže cez deň by som mohol surfovať po oceáne (kiting)
PS: aby som nezabudol. Ročná daň mestu za takú nehnuteľnosť je cca 11 až 14 USD. Čiže za tento životný štýl zaplatíte na daniach a odvodoch ročne cca 11 až 14 USD + víza.
Mesačné náklady na taký byt ,,condo" cca 80 až 150 USD (vo vašom vlastníctve). Thajsko nieje iná krajina. Thajsko je raj.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
Pravlad
- Dátum registrácie: Po 12 02, 2024 9:37 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 25 times
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Pekny graf.
Ospevovany Fiala na tretom, toto nevymyslis, toto je politika
Aj Grecko sme prekonali
Inak tu vidiet, ze nasobky vyssim platov (zapad/sever/bohatsi EU) uz nedavaju zmysel, tj, ak ma obycajny obcan plat 10K, politik logicky potrebuje 100K, ale ak ma obcan 50K, politikovi staci 150K a namiesto 10 nasobku ma len opticky krajsi troj nasobok.
Ospevovany Fiala na tretom, toto nevymyslis, toto je politika
Aj Grecko sme prekonali
Inak tu vidiet, ze nasobky vyssim platov (zapad/sever/bohatsi EU) uz nedavaju zmysel, tj, ak ma obycajny obcan plat 10K, politik logicky potrebuje 100K, ale ak ma obcan 50K, politikovi staci 150K a namiesto 10 nasobku ma len opticky krajsi troj nasobok.
Odoslané z počítača
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Všade draho, v Luxembursku najdrahšie. Ceny v jednotlivých krajinách EÚ zostávajú rozdielne, no všade vysoké. Vôbec najdrahšie je v Luxembursku, kde sú ceny o 52 % vyššie, ako priemer EÚ. Na opačnom konci rebríčka nájdeme Rumunsko s cenami o 46 % nižšími ako priemer EÚ. Slovenské ceny sú 18 % pod priemerom a práve Slovensko tvorí akúsi hranicu medzi drahšou a lacnejšou Európou.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2778 times
Pridávam prezentáciu Gruzínska, pre tých čo sa chcú vysťahovať: https://www.youtube.com/watch?v=jv54ykNbBdw
...alebo predčasný levný dúchod...
Chlapík vraví, že video je prezentačná séria rôznych krajín, tak ked nájdete niečo extra zaujímavé, dajte tu.
Moje poznámky:
..podnebie od subtropického - prímorského až po horské ako u nás (susedí z Tureckom )
...môžete tam skúsiť žiť bez víza až 1 rok
...bankový účet založíte online a stav na ňom nepodlieha hláseniu CRS ( medzinárodný bonzovací systém )
... zdravotné poistenie 15-20 € mesačne ( nepovinné )
...daň pri obrate do 120 000 USD: 1%
...Daň pri investovaní/tradingu: 0-5%
..daň z nehnutelností ak by ste byt vlastnili: 0,1-1% ročne
( na trvalý pobyt tam treba kúpiť nehnuteľnosť za 90 000...ale môžete tam žiť i tak že pred uplynutím 1 roky odídete a vrátite sa )
daň z predaja crypta: 0%
...ubytovanie: 1 izba 250 €, prenájom dvijizbového z 2 bathrooms 540 € mes.
...jedlo asi o 30% lacnejšie ako u nás ... reštika 4-5 €
...alebo predčasný levný dúchod...
Chlapík vraví, že video je prezentačná séria rôznych krajín, tak ked nájdete niečo extra zaujímavé, dajte tu.
Moje poznámky:
..podnebie od subtropického - prímorského až po horské ako u nás (susedí z Tureckom )
...môžete tam skúsiť žiť bez víza až 1 rok
...bankový účet založíte online a stav na ňom nepodlieha hláseniu CRS ( medzinárodný bonzovací systém )
... zdravotné poistenie 15-20 € mesačne ( nepovinné )
...daň pri obrate do 120 000 USD: 1%
...Daň pri investovaní/tradingu: 0-5%
..daň z nehnutelností ak by ste byt vlastnili: 0,1-1% ročne
( na trvalý pobyt tam treba kúpiť nehnuteľnosť za 90 000...ale môžete tam žiť i tak že pred uplynutím 1 roky odídete a vrátite sa )
daň z predaja crypta: 0%
...ubytovanie: 1 izba 250 €, prenájom dvijizbového z 2 bathrooms 540 € mes.
...jedlo asi o 30% lacnejšie ako u nás ... reštika 4-5 €
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
To CRS je minulost
https://pbservices.ge/blog/georgia-joins-crs/
Georgia Joins CRS – What Happens Now?
https://pbservices.ge/blog/georgia-joins-crs/
Georgia Joins CRS – What Happens Now?
Odoslané z počítača
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ukrajinec odmietol zaspievať rakúsku hymnu, krajina zareagovala nekompromisne.
Muž vopred vyhlásil, že nie je pripravený spievať, no na slávnostný ceremoniál udeľovania občianstva sa dostavil.
Na základe jednomyseľného rozhodnutia dolnorakúskej krajinskej vlády bolo Ukrajincovi udelenie rakúskeho občianstva zrušené.
Spoločný spev hymny na slávnostnom ceremoniáli je povinný. Podľa rakúskeho zákona o štátnom občianstve sa pri udeľovaní občianstva vyžaduje spev hymny a viditeľná prítomnosť vlajky Rakúskej republiky a príslušnej spolkovej krajiny.
Rozhodnutie príslušného krajinského radcu Christopha Luissera o zrušení udelenia je pre neho preto právne záväzné.
„Občianstvo nie je dar, ale pocta, ktorá si vyžaduje rešpekt, vďačnosť a uznanie. Kto sa odmieta stotožniť s Rakúskom, dokazuje len to, že vôbec nie je ochotný akceptovať základné princípy našej vlasti,“ komentoval nedávny prípad v Dolnom Rakúsku zástupca krajinského guvernéra Udo Landbauer, ktorý správanie Ukrajinca označil za provokáciu.
Muž vopred vyhlásil, že nie je pripravený spievať, no na slávnostný ceremoniál udeľovania občianstva sa dostavil.
Na základe jednomyseľného rozhodnutia dolnorakúskej krajinskej vlády bolo Ukrajincovi udelenie rakúskeho občianstva zrušené.
Spoločný spev hymny na slávnostnom ceremoniáli je povinný. Podľa rakúskeho zákona o štátnom občianstve sa pri udeľovaní občianstva vyžaduje spev hymny a viditeľná prítomnosť vlajky Rakúskej republiky a príslušnej spolkovej krajiny.
Rozhodnutie príslušného krajinského radcu Christopha Luissera o zrušení udelenia je pre neho preto právne záväzné.
„Občianstvo nie je dar, ale pocta, ktorá si vyžaduje rešpekt, vďačnosť a uznanie. Kto sa odmieta stotožniť s Rakúskom, dokazuje len to, že vôbec nie je ochotný akceptovať základné princípy našej vlasti,“ komentoval nedávny prípad v Dolnom Rakúsku zástupca krajinského guvernéra Udo Landbauer, ktorý správanie Ukrajinca označil za provokáciu.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
2025's Best Countries to Live & Work In
Zaujimave je vysoka pozicia Madarska:
https://www.henleyglobal.com/publicatio ... nity-index
https://www.henleyglobal.com/publicatio ... nity-index
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Znovu sa narodíte do náhodnej krajiny v jednom z týchto regiónov s písmenami.
Aká je najlepšia voľba?
Aká je najlepšia voľba?
-
dusantt
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 65 times
I ma pekne plaze.
Je to zakerna mapa, pretoze kazda zona ma lepsie a horsie.
B ma asi najvyssie danovo-odvodove zatazenie.
Podla mna zalezi od povahy a prideleneho mozgu. (+rodina a okruh priatelov, +stastie)
Je to zakerna mapa, pretoze kazda zona ma lepsie a horsie.
B ma asi najvyssie danovo-odvodove zatazenie.
Podla mna zalezi od povahy a prideleneho mozgu. (+rodina a okruh priatelov, +stastie)
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
-
Martin7
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 430 times
Malajzia sa stáva daňovým rajom pre trejderov a investorov. Z kapitálových výnosov sa neplatí vôbec žiadna daň. Teda žiaden časový test, nič. Je to úplne úžasné, kým u nás a v EU sa dane stále zvyšujú a vymýšľajú a zavádzajú sa stále nové, v juhovýchodnej ázii a južnej amerike sa pre expatov stávajú nulové dane úplným štandardom! Stále viac a viac štátov prechádza na nulové dane pre expatov!
26-minútové video, ktoré by si mal celé pozrieť úplne každý!
https://www.youtube.com/watch?v=mj2ZBT-R5Fc
26-minútové video, ktoré by si mal celé pozrieť úplne každý!
https://www.youtube.com/watch?v=mj2ZBT-R5Fc
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
O čom asi neviete, je že existujú krajiny EÚ, ktoré sa rozhodli prilákať veľmi bohatých ľudí ("high net worth individuals") a ponúkajú im úplne špeciálny daňový režim - platíte ročný fix a to je všetko. Akýkoľvek ďalší príjem zo zahraničia (vrátane krypto) obvykle už nedeklarujete, ani nezdaňujete, takže máte defacto v rámci EÚ teritoriálnu taxáciu (!) ako v Paraguaji či Paname.
Aby ste o tento daňový režim mohli požiadať, tak obvykle nemôžete žiť v danej krajine predtým / mať tam normálnu daňovú rezidenciu, ani nemôžete byť občan danej krajiny.
Medzi takéto krajiny patrí Grécko, Malta, Cyprus, Taliansko a pridalo sa k nim aj Poľsko za zaujímavých podmienok.
1. Ak v Grécku zainvestujete minimálne 500.000 EUR do nehnuteľnosti, gréckej ekonomiky a nikdy predtým ste tam dlhodobo nežili, tak za ročný paušál 100.000 EUR získate non-dom status a nemusíte už platiť žiadne dane zo žiadnych vašich zahraničných príjmov (!) Čo v situácii, že v Grécku je progresívna daň až 44% je slušné). Tento program môžete využívať až 15 rokov.
2. Malta je dlhodobo atraktívna krajina pre paraguajských fešákov, kde môžete požiadať o "non-dom" status (vysvetliť im, že daňovú rezidenciu nechcete na Malte, lebo ju máte v Paraguaji). Môžete tam dlhodobo žiť a neplatiť žiadne dane zo zahraničného príjmu, iba z peňazí, ktoré si pošlete do svojej maltskej banky.
Na Malte je úžasné to, že žiadny ročný daňový paušal platíte nemusíte, stačí tam žiť väčšinu času (čo môže byť trochu nuda).
3. Aj Cyprus môže byť atraktívna krajina pre ľudí, ktorí sú tam ochotní žiť minimálne 60 dní do roka (je tam určite väčšia nuda ako na Malte). Na získanie "non-dom" statusu musíte na Cypre žiť buď väčšinu času (viac ako 183 dni do roka) alebo viac ako 60 dní, ak splníte isté podmienky - máte na Cypre trvalú rezidenciu (máte vlastný alebo prenajatý byt), nevyskytujete sa v žiadnej inej krajine viac ako 183 dní do roka a nie ste daňovým rezidentom inej krajiny a na Cypre máte vlastný biznis (firmu, zamestnanie, office).
Nemusíte platiť žiadny ročný paušál, aby ste neplatili dane z vášho zahraničného príjmu, ale musíte minimalne 2 mesiace do roka žiť na Cypre a mať tam stredisko životných záujov.
4. Taliansko sa teraz stáva veľmi atraktívna krajina pre bohatých milionárov. Zaplatíte si ročný paušál 200.000 EUR a už žiadne ďalšie dane riešiť nemusíte. Nemôžete byť samozrjeme predtým talianski občania alebo daňoví rezidenti. A tento program môžete čerpať ďalších 15 rokov.
5. A to najzaujímavejšie Poľsko, kde si môžete zaplatiť ročný paušál 200.000 PLN (47.000 EUR), následne musíte 100.000 PLN (23.500 EUR) ročne venovať ročne poľským neziskovým , charitatívnym organizáciam alebo na podporu poľskej ekonomiky a následne už nemusíte platiť _ŽIADNE_ DANE zo zahraničného príjmu (takže čistý Paraguajský štýl). Tento režim môžete využívať až 10 rokov.
Ak ste teda bohatý človek v Čechách alebo na Slovensku a nechcete platiť už žiadne dane z krypta či akéhokoľvek zahraničného príjmu a pritom žiť 5 kilometrov od slovenských či českých hraníc, s možnosťou kedykoľvek navštíviť vašich blízkych, tak Poľsko môže byť za ročný paušál 70.500 EUR ročne skvelá destinácia.
https://www.facebook.com/wilderko/posts ... 4YijDRiMrl
Aby ste o tento daňový režim mohli požiadať, tak obvykle nemôžete žiť v danej krajine predtým / mať tam normálnu daňovú rezidenciu, ani nemôžete byť občan danej krajiny.
Medzi takéto krajiny patrí Grécko, Malta, Cyprus, Taliansko a pridalo sa k nim aj Poľsko za zaujímavých podmienok.
1. Ak v Grécku zainvestujete minimálne 500.000 EUR do nehnuteľnosti, gréckej ekonomiky a nikdy predtým ste tam dlhodobo nežili, tak za ročný paušál 100.000 EUR získate non-dom status a nemusíte už platiť žiadne dane zo žiadnych vašich zahraničných príjmov (!) Čo v situácii, že v Grécku je progresívna daň až 44% je slušné). Tento program môžete využívať až 15 rokov.
2. Malta je dlhodobo atraktívna krajina pre paraguajských fešákov, kde môžete požiadať o "non-dom" status (vysvetliť im, že daňovú rezidenciu nechcete na Malte, lebo ju máte v Paraguaji). Môžete tam dlhodobo žiť a neplatiť žiadne dane zo zahraničného príjmu, iba z peňazí, ktoré si pošlete do svojej maltskej banky.
Na Malte je úžasné to, že žiadny ročný daňový paušal platíte nemusíte, stačí tam žiť väčšinu času (čo môže byť trochu nuda).
3. Aj Cyprus môže byť atraktívna krajina pre ľudí, ktorí sú tam ochotní žiť minimálne 60 dní do roka (je tam určite väčšia nuda ako na Malte). Na získanie "non-dom" statusu musíte na Cypre žiť buď väčšinu času (viac ako 183 dni do roka) alebo viac ako 60 dní, ak splníte isté podmienky - máte na Cypre trvalú rezidenciu (máte vlastný alebo prenajatý byt), nevyskytujete sa v žiadnej inej krajine viac ako 183 dní do roka a nie ste daňovým rezidentom inej krajiny a na Cypre máte vlastný biznis (firmu, zamestnanie, office).
Nemusíte platiť žiadny ročný paušál, aby ste neplatili dane z vášho zahraničného príjmu, ale musíte minimalne 2 mesiace do roka žiť na Cypre a mať tam stredisko životných záujov.
4. Taliansko sa teraz stáva veľmi atraktívna krajina pre bohatých milionárov. Zaplatíte si ročný paušál 200.000 EUR a už žiadne ďalšie dane riešiť nemusíte. Nemôžete byť samozrjeme predtým talianski občania alebo daňoví rezidenti. A tento program môžete čerpať ďalších 15 rokov.
5. A to najzaujímavejšie Poľsko, kde si môžete zaplatiť ročný paušál 200.000 PLN (47.000 EUR), následne musíte 100.000 PLN (23.500 EUR) ročne venovať ročne poľským neziskovým , charitatívnym organizáciam alebo na podporu poľskej ekonomiky a následne už nemusíte platiť _ŽIADNE_ DANE zo zahraničného príjmu (takže čistý Paraguajský štýl). Tento režim môžete využívať až 10 rokov.
Ak ste teda bohatý človek v Čechách alebo na Slovensku a nechcete platiť už žiadne dane z krypta či akéhokoľvek zahraničného príjmu a pritom žiť 5 kilometrov od slovenských či českých hraníc, s možnosťou kedykoľvek navštíviť vašich blízkych, tak Poľsko môže byť za ročný paušál 70.500 EUR ročne skvelá destinácia.
https://www.facebook.com/wilderko/posts ... 4YijDRiMrl
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 459 times
- Been thanked: 258 times
Domov deti je tam, kde je domov rodicov. Deti su najprisposobivejsi clenovia rodiny
.
Kto riesi relokaciu koli daniam, asi nema majetok pod 1mil €(mimo nemovitost), aby to vobec malo aky taky ekonomicky zmysel.
Ale SK/CZ ma zatial obrovske privilegium casoveho testu.
Kto riesi relokaciu koli daniam, asi nema majetok pod 1mil €(mimo nemovitost), aby to vobec malo aky taky ekonomicky zmysel.
Ale SK/CZ ma zatial obrovske privilegium casoveho testu.
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
-
rast
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 11 09, 2025 4:04 pm
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 12 times
Máš pravdu, zabudol som, že tu ide o niekoho, kto nebude musieť riešiť školu pre deti a jednoducho si zaplatí niečo súkromne. Potom áno, s peniazmi je všetko jednoduchšie 
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 459 times
- Been thanked: 258 times
Ked nepocitame Camorru, tak prvych 15 miest je v UK, Francuzku a Svedsku. Kto vie co je za tym? 
Prekvapuje ma absencia nemecka, ale to pride.
Prekvapuje ma absencia nemecka, ale to pride.
f.i.r.e.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ešteže to nevyšlo tým všetkým mimovládkam, čo mali opačný názor ako poslanci, ktorí jednohlasne odmietli nekontrolovanú migráciu pred 10 rokmi. Britom nepomohol ani brexit…
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
rast
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 11 09, 2025 4:04 pm
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 12 times
Zaujímavý ma graf, no podľa mňa záleží od toho, koho sa pýtajú. Ak sa opýtajú neskúseného mladého človeka, odpovie inak, ako ženy v strednom veku s dieťaťom, napríklad.
Opíšem teraz jednu veľmi konkrétnu ulicu v BA – ale nebudem ju menovať. Moja žena tam raz musela prespať v hoteli, pretože jej nešiel spoj domov (samozrejme, vlaky meškali alebo boli odrieknuté). Keď sa ráno zobudila a vyšla von, čo videla, boli ľudské biologické nečistoty, ktoré mesto ešte nestihlo upratať. Podľa jej slov šlo aj o rôzne látky, ktoré majú „vzbudiť odvahu a preniesť do iných dimenzií“.
No poznám aj mladšieho človeka, ktorý týchto ľudí zásobuje. Od oboch by ste dostali diametrálne, ba dokonca úplne opačné odpovede na otázku: „Bojíte sa večer alebo v noci touto ulicou prejsť?“
Opíšem teraz jednu veľmi konkrétnu ulicu v BA – ale nebudem ju menovať. Moja žena tam raz musela prespať v hoteli, pretože jej nešiel spoj domov (samozrejme, vlaky meškali alebo boli odrieknuté). Keď sa ráno zobudila a vyšla von, čo videla, boli ľudské biologické nečistoty, ktoré mesto ešte nestihlo upratať. Podľa jej slov šlo aj o rôzne látky, ktoré majú „vzbudiť odvahu a preniesť do iných dimenzií“.
No poznám aj mladšieho človeka, ktorý týchto ľudí zásobuje. Od oboch by ste dostali diametrálne, ba dokonca úplne opačné odpovede na otázku: „Bojíte sa večer alebo v noci touto ulicou prejsť?“
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Bali - ako si zariadiť život v raji
Vyber z clanku; https://dennikn.sk/5098232/slovenka-na- ... vot-v-raji
Koľko vychádza ročný prenájom vily?
Turistov, ktorí si prenajmú apartmán trochu ďalej od mora, povedzme štyri až päť kilometrov, čo na motorke nie je tak ďaleko, to vyjde zhruba 800 až 1000 eur na mesiac. Toľko môže stáť apartmán, v ktorom je kuchyňa, obývačka, izba a je bez bazénu. Nájmy víl sa pohybujú od 1 600 do 2 000 eur na mesiac, ale novostavby s troma izbami a s bazénom môžu stáť mesačne aj 2 400 eur.
Poznám tu však viacerých ľudí, ktorí tu žijú dlhší čas v zdieľanom priestore, majú vlastnú izbu a kuchyňu s obývačkou spoločnú s ďalšími ľuďmi. Ak bývajú desať kilometrov od oceánu, zaplatia mesačne okolo 500 eur. Záleží na tom, aké má človek štandardy a očakávania, či je sám, či prišiel na Bali s jedným ruksakom alebo si praje komfort.
Vy ste si už postavili vlastný dom?
Áno, na Bali je to však tak, že ak nie ste Indonézan, nikdy vám nebude patriť aj pozemok; môžete si ho len prenajať. Preto som si pár rokov dozadu hovorila, že si tu nikdy nepostavíme dom, no ak tu chce človek žiť, napokon to nastavenie prijme.
Pozemok sme si prenajali na dvadsaťpäť rokov. Kedykoľvek môžeme majiteľa pozemku, na ktorom stojí náš dom, požiadať o predĺženie nájmu a on môže súhlasiť alebo nemusí. Ten náš nám povedal, že teraz platbu nepotrebuje a že si to môžeme predĺžiť o dvadsať rokov, keď sa nám zmluva skončí. Je to od neho veľmi šikovné, pretože o dvadsať rokov už budú úplne iné ceny.
Ako ste na Bali spokojní so zdravotnou starostlivosťou?
Fungujú tu aj ambulancie pre cudzincov, no nemali sme zatiaľ veľmi dôvod navštevovať lekárov. Teda okrem zubára. Raz sa stalo, že Michal musel ísť na akútne ošetrenie a zaplombovanie zuba, tak sme šli do typickej lokálnej ordinácie. Radšej som tam ani neurobila fotku. Ošetrenie nás síce nestálo skoro nič, ale bola tam pleseň na stenách.
Samozrejme, že tu je aj kvalitná lekárska starostlivosť, len si za ňu musíte zaplatiť. Mám kamarátky, ktoré tu rodili a boli spokojné; nejakí známi mali zlomeniny, ja som si tu dala spraviť strojček na zuby, ktorý som nosila pol roka.
A keď sme s manželom chorí a nepotrebujeme vyslovene lekára, uvaríme si nápoj džamu – kurkuma, zázvor, miestne bylinky.
A keď už využívate zdravotnícke služby, ako platíte? Máte nejaké poistenie?
Poistenie nemáme, za všetko si zaplatíme priamo v zariadeniach.
Ako vychádzajú úkony u zubára na priamu platbu cenovo v porovnaní so Slovenskom?
Je to oveľa lacnejšie. Aj preto som si tu dala robiť strojček na zuby. Stálo ma to 15 miliónov indonézskych rupií, čo je necelých 800 eur. Keby som si taký strojček dala robiť na Slovensku alebo v Česku, vyšlo by ma to na minimálne 3-tisíc eur. Už sa tu v tom začalo podnikať, sú tu kliniky so zahraničnými majiteľmi.
Koľko vychádza ročný prenájom vily?
Turistov, ktorí si prenajmú apartmán trochu ďalej od mora, povedzme štyri až päť kilometrov, čo na motorke nie je tak ďaleko, to vyjde zhruba 800 až 1000 eur na mesiac. Toľko môže stáť apartmán, v ktorom je kuchyňa, obývačka, izba a je bez bazénu. Nájmy víl sa pohybujú od 1 600 do 2 000 eur na mesiac, ale novostavby s troma izbami a s bazénom môžu stáť mesačne aj 2 400 eur.
Poznám tu však viacerých ľudí, ktorí tu žijú dlhší čas v zdieľanom priestore, majú vlastnú izbu a kuchyňu s obývačkou spoločnú s ďalšími ľuďmi. Ak bývajú desať kilometrov od oceánu, zaplatia mesačne okolo 500 eur. Záleží na tom, aké má človek štandardy a očakávania, či je sám, či prišiel na Bali s jedným ruksakom alebo si praje komfort.
Vy ste si už postavili vlastný dom?
Áno, na Bali je to však tak, že ak nie ste Indonézan, nikdy vám nebude patriť aj pozemok; môžete si ho len prenajať. Preto som si pár rokov dozadu hovorila, že si tu nikdy nepostavíme dom, no ak tu chce človek žiť, napokon to nastavenie prijme.
Pozemok sme si prenajali na dvadsaťpäť rokov. Kedykoľvek môžeme majiteľa pozemku, na ktorom stojí náš dom, požiadať o predĺženie nájmu a on môže súhlasiť alebo nemusí. Ten náš nám povedal, že teraz platbu nepotrebuje a že si to môžeme predĺžiť o dvadsať rokov, keď sa nám zmluva skončí. Je to od neho veľmi šikovné, pretože o dvadsať rokov už budú úplne iné ceny.
Ako ste na Bali spokojní so zdravotnou starostlivosťou?
Fungujú tu aj ambulancie pre cudzincov, no nemali sme zatiaľ veľmi dôvod navštevovať lekárov. Teda okrem zubára. Raz sa stalo, že Michal musel ísť na akútne ošetrenie a zaplombovanie zuba, tak sme šli do typickej lokálnej ordinácie. Radšej som tam ani neurobila fotku. Ošetrenie nás síce nestálo skoro nič, ale bola tam pleseň na stenách.
Samozrejme, že tu je aj kvalitná lekárska starostlivosť, len si za ňu musíte zaplatiť. Mám kamarátky, ktoré tu rodili a boli spokojné; nejakí známi mali zlomeniny, ja som si tu dala spraviť strojček na zuby, ktorý som nosila pol roka.
A keď sme s manželom chorí a nepotrebujeme vyslovene lekára, uvaríme si nápoj džamu – kurkuma, zázvor, miestne bylinky.
A keď už využívate zdravotnícke služby, ako platíte? Máte nejaké poistenie?
Poistenie nemáme, za všetko si zaplatíme priamo v zariadeniach.
Ako vychádzajú úkony u zubára na priamu platbu cenovo v porovnaní so Slovenskom?
Je to oveľa lacnejšie. Aj preto som si tu dala robiť strojček na zuby. Stálo ma to 15 miliónov indonézskych rupií, čo je necelých 800 eur. Keby som si taký strojček dala robiť na Slovensku alebo v Česku, vyšlo by ma to na minimálne 3-tisíc eur. Už sa tu v tom začalo podnikať, sú tu kliniky so zahraničnými majiteľmi.
- iosephus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 117 times
Tomu prenájmu pozemku vôbec nerozumiem, keď sa v priebehu tých 25 rokov niečo zmení, pôvodný majiteľ zomrie a dedič bude mať s pozemkom iné plány, tak vezmú dom na plecia?
Prečo si neprenajať rovno celý dom, ako stavať na prenajatom pozemku bez možnosti odkúpenia?
Prečo si neprenajať rovno celý dom, ako stavať na prenajatom pozemku bez možnosti odkúpenia?
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
https://smartinvestor.sk/
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 964 times
- Been thanked: 527 times
pravdepodobne dediči domu maju prioritné právo nadalej užívať daný pozemok v dalsom prenajme.iosephus napísal: ↑Št 29 01, 2026 10:59 am Tomu prenájmu pozemku vôbec nerozumiem, keď sa v priebehu tých 25 rokov niečo zmení, pôvodný majiteľ zomrie a dedič bude mať s pozemkom iné plány, tak vezmú dom na plecia?