Interactive Brokers
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 165 times
Re: Interactive Brokers
Spominas tam nejakych 94 centov
Ak 6% urok - neviem aky bol.
5000 * 0,06 / 365 dni = 0,82 za den
Urcite ti teda neurocili len 6 €.
-
rmaly
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1119 times
- Been thanked: 117 times
Tak strhli mi to 8.8, pocitali to (asi) od 9/7? Teda mesiac... ak to bolo 94 eurocentov (1.03 usd)... tak by to mohlo byt z tych 6 eur, nie?kixog47100 napísal: ↑Ut 13 08, 2024 2:24 pm Spominas tam nejakych 94 centov
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Mne to skor vychadza na nejakych 6 dni.
Pristatie na ucte - mal si cakat 3 dni az potom zamenit EUR na USD
Zamena Fx - mal si cakat 3 dni az potom nakupit akcie.
Cize 6 dni ti asi pozicali.
Ale tak mal by si to mat v tom Custom teporte rozpisane pod.jednotlivych dnoch.
Pristatie na ucte - mal si cakat 3 dni az potom zamenit EUR na USD
Zamena Fx - mal si cakat 3 dni az potom nakupit akcie.
Cize 6 dni ti asi pozicali.
Ale tak mal by si to mat v tom Custom teporte rozpisane pod.jednotlivych dnoch.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Tak 1 den pozicky to vychadza
5400 USd * 0,0683 urokova sadzba/ 360 dni v roku * 1 den pozicky = 1,025 = zaokruhlene 1,03
Rataju, ze rok ma 360 dni
Tak mal si cakat 1 den bud po pripisani penazi na ucte alebo po zamene EUR na USD.
5400 USd * 0,0683 urokova sadzba/ 360 dni v roku * 1 den pozicky = 1,025 = zaokruhlene 1,03
Tak mal si cakat 1 den bud po pripisani penazi na ucte alebo po zamene EUR na USD.
- Baba Jaga
- Gold Member **
- Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 126 times
po zmene T+2dni.kixog47100 napísal: ↑Ut 13 08, 2024 3:32 pm Tak 1 den pozicky to vychadza
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
- Baba Jaga
- Gold Member **
Všimli ste si ,že TWS ukazuje no-base currency v hodnote base currency? Pamätám sa ,že predtým to tak nebolo. Z IB mi odpísali aby som prešiel na stable version , ale trt makový stále to tak ukazuje a je to dosť chaotické a niekoho to môže pomýliť.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Nasjkor preto lebo v No-base mas scitane viacere meny tak to musi byt prepocitane do hlavnej..
Najskor ta to upozornuje na kurzove riziko, ze mas aj cudziu men-u/y
- Baba Jaga
- Gold Member **
Pokiaľ to ukazuje v kolonke Total in base currency tak je to OK ,ale nie je to OK pokiaľ v kolonke EUR ti ukazuje hodnotu 5000 EUR ako 5450EUR a to už v poriadku nie je.kixog47100 napísal: ↑Ut 13 08, 2024 4:52 pm Nasjkor preto lebo v No-base mas scitane viacere meny tak to musi byt prepocitane do hlavnej..
-
Fund
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 103 times
...mam otazku,ked mam EUR base currency a nakupim americke akcie za USD,teda IBKR mi automaticky zameni EUR za USD a nakupy akcie a ked si potom pozriem Trade Confirmation pri EUR.USD zamene pod Code mam znacku L teda "Ordered by IB (Margin Violation)" je to v poriadku?Mate to podobne ked nakupujete za EUR Cash ucet americke akcie?
-
kixog47100
- Platinum Member ***
asi mas cashovy ucet a kedze nemozes nakupovat na marzu, chcel si obchodovat na marzu, za dolare, ktore nemas, tak ti automaticky zamenili.
Mozno budes platit urok do vysporiadania EUR/USD pozicie - co bude 1-3 dni.
Mozes si to odsledovat v custom reporte, ci budes platit urok a kolko dni a daj vediet.
Ak by si mal marzovy tak ti nic nezamenia.
A bol by si v USD minus (dlzny dolare, ktore ti pozicaju) a v EUR plus (EUR ti budu hnit na ucte), dokym by si si sam nezamenil, tak by si platil urok za USD.
Je to nieco podobne ako keby si si zobral hypoteku 100 tis., platil uroky a vlastnych nasetrenych 100 tis. by si mal bezurocne v ponozke.
Mozno budes platit urok do vysporiadania EUR/USD pozicie - co bude 1-3 dni.
Mozes si to odsledovat v custom reporte, ci budes platit urok a kolko dni a daj vediet.
Ak by si mal marzovy tak ti nic nezamenia.
A bol by si v USD minus (dlzny dolare, ktore ti pozicaju) a v EUR plus (EUR ti budu hnit na ucte), dokym by si si sam nezamenil, tak by si platil urok za USD.
Je to nieco podobne ako keby si si zobral hypoteku 100 tis., platil uroky a vlastnych nasetrenych 100 tis. by si mal bezurocne v ponozke.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Št 15 08, 2024 7:13 pm, upravené celkom 6 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Zamen si dopredu a pockaj min. 1 den., mozno 3 dni, ak ti budu pocitat urok.
A az potom nakupuj alebo to neries.
A az potom nakupuj alebo to neries.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
https://community.portfolio123.com/t/in ... sion/67680
Interactive Brokers now does automatic currency conversion - for clients with cash accounts
Change to Trading Policy After US Market Close on May 24, 2024
Dear Client,
We are writing to inform you of an important change in our trading policies that will take effect after US market close on May 24, 2024. At IBKR, we strive to provide our clients with a seamless and efficient trading experience, and this update is designed to enhance your trading experience further.
Effective after US market close on May 24, 2024, IBKR will no longer require clients with cash accounts to have cash in the trading currency of the stock they are purchasing in order to place their stock order.
Under the new policy, clients can have the necessary amount of cash in any IBKR-supported currency (e.g., a US stock trade can be executed versus a EUR cash balance), and IBKR will coordinate the necessary forex trade in the amount required to settle the trade on your behalf.
For example, if you wish to purchase a US stock and you only hold a EUR cash balance, IBKR will execute the stock trade against your EUR balance. After you place your US stock trade order, we will execute a EUR/USD forex trade to convert the necessary amount of your EUR balance to USD to settle the stock trade.
The automatic currency conversion required to settle your stock trade will be performed by IBKR using a conversion rate that is determined based on the prevailing foreign exchange market rates at the time of execution. However, please note that the conversion rate applied by IBKR may be adjusted from the standard market rate to account for any differences between the settlement cycle for your stock trade and the typical settlement cycle for that currency pair. This rate adjustment allows IBKR to manage the associated risk and costs.
The specific costs and charges applied by IBKR for these automatic currency conversion trades are transparently outlined on the Commission and Fees page of our website. We encourage you to review this information to understand the applicable rates and fees for your trades fully. This change will streamline the trading process for our clients, eliminating the need for pre-trade currency conversions and ensuring a more convenient and hassle-free trading experience. Clients preferring to avoid the new functionality should maintain a sufficient balance settled in their account of the trading currency of the stock they are purchasing.
Interactive Brokers now does automatic currency conversion - for clients with cash accounts
Change to Trading Policy After US Market Close on May 24, 2024
Dear Client,
We are writing to inform you of an important change in our trading policies that will take effect after US market close on May 24, 2024. At IBKR, we strive to provide our clients with a seamless and efficient trading experience, and this update is designed to enhance your trading experience further.
Effective after US market close on May 24, 2024, IBKR will no longer require clients with cash accounts to have cash in the trading currency of the stock they are purchasing in order to place their stock order.
Under the new policy, clients can have the necessary amount of cash in any IBKR-supported currency (e.g., a US stock trade can be executed versus a EUR cash balance), and IBKR will coordinate the necessary forex trade in the amount required to settle the trade on your behalf.
For example, if you wish to purchase a US stock and you only hold a EUR cash balance, IBKR will execute the stock trade against your EUR balance. After you place your US stock trade order, we will execute a EUR/USD forex trade to convert the necessary amount of your EUR balance to USD to settle the stock trade.
The automatic currency conversion required to settle your stock trade will be performed by IBKR using a conversion rate that is determined based on the prevailing foreign exchange market rates at the time of execution. However, please note that the conversion rate applied by IBKR may be adjusted from the standard market rate to account for any differences between the settlement cycle for your stock trade and the typical settlement cycle for that currency pair. This rate adjustment allows IBKR to manage the associated risk and costs.
The specific costs and charges applied by IBKR for these automatic currency conversion trades are transparently outlined on the Commission and Fees page of our website. We encourage you to review this information to understand the applicable rates and fees for your trades fully. This change will streamline the trading process for our clients, eliminating the need for pre-trade currency conversions and ensuring a more convenient and hassle-free trading experience. Clients preferring to avoid the new functionality should maintain a sufficient balance settled in their account of the trading currency of the stock they are purchasing.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Št 15 08, 2024 7:50 pm, upravené celkom 2 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Vysporiadanie Fx - 2 pracovne dni
https://www.interactivebrokers.co.uk/en ... ettlements.
https://www.interactivebrokers.co.uk/en ... ettlements.
-
rmaly
- Guru Member ****
Ako som pisal v niektorom z predoslych prispevkov... mam cash ucet od augusta 2023. Spravil som asi do 10 obchodov, vzdy tak, ze som si poslal eura na ucet a nakupil usd akcie. Akurat po poslednom nakupe (jul 24) mi to spravilo tu sarapatu s urokmi. Nic ine som nerobil, podla vsetkych mne dostupnych reportov (vdaka kixog47100) som nebol ani jeden den v minuse / bez settled cash - pisem si to aj do excelu...).Fund napísal: ↑Št 15 08, 2024 6:09 pm ...mam otazku,ked mam EUR base currency a nakupim americke akcie za USD,teda IBKR mi automaticky zameni EUR za USD a nakupy akcie a ked si potom pozriem Trade Confirmation pri EUR.USD zamene pod Code mam znacku L teda "Ordered by IB (Margin Violation)" je to v poriadku?Mate to podobne ked nakupujete za EUR Cash ucet americke akcie?
Na ticket sa mi este neozvali. Slusne som ich len poprosil, nech to vysvetlia, kde vznikla chyba (u mna), ze na to neviem prist... tak cakam.
Mam cash ucet v eur. Meni sa mi ten fx vzdy sekundu pred nakupom. Ak mam malo prostriedkov, hodi "error message", ze insufficient funds (asi raz som zle vyratal pocet akcii x cena)... obchod nepresiel
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Predtym si bol asi v HU a teraz si uz v IE?
V IB HU boli ine pravidla / podmienky ako v IB IE.
Tusim sa tam nedala zamienat mena za inu ako bola mena uctu.
Min.pri cashovych uctoch. Nieco take sa mi mari.
A musel si pri nakupe pouzivat auto-konverziu.
Podla mna si teraz poziciavate - min. tie prve 1-2 pracovne dni, ak si nezamenite (s predstihom) dopredu.
Som fakt zvedavy co vam odpisu.
Podla mna si teraz poziciavate - min. tie prve 1-2 pracovne dni, ak si nezamenite (s predstihom) dopredu.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Sice uz neaktualne, ale bolo to takto:
On the Hungarian branch you cannot buy USD if your base currency is EUR on a cash account (on a margin account you can only buy USD if your USD is negative). You can only buy EUR. You cannot change your base currency often, they block the base currency change for 3 months to prevent this.
On the Hungarian branch you cannot buy USD if your base currency is EUR on a cash account (on a margin account you can only buy USD if your USD is negative). You can only buy EUR. You cannot change your base currency often, they block the base currency change for 3 months to prevent this.
-
Fund
- Gold Member **
...dakujem za odpovede,mne islo o tu poznamku "Ordered by IB (Margin Violation)" vo vypise FX pri automatickej vymene,ci je to bezne a mate to podobne pri CASH ucte v EUR,ci nehrozi blokovanie uctu kvoli Margin Violation?
-
Fund
- Gold Member **
...este k tej migracii,az ked dostaneme novy ucet,az potom bude migracia uctu kompletna so vsetkym a asi aj konverzia mien bude fungovat
Since the Merger Date, IBCE client accounts are serviced by and through IBIE. In the weeks following the Merger, former clients of IBCE will be given a new account with access to IBIE’s full offering, including additional currencies, OTC Spot Metals and OTC Futures on LME Metals. We will notify you when your new account is in force.
Since the Merger Date, IBCE client accounts are serviced by and through IBIE. In the weeks following the Merger, former clients of IBCE will be given a new account with access to IBIE’s full offering, including additional currencies, OTC Spot Metals and OTC Futures on LME Metals. We will notify you when your new account is in force.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Podla mna nie, lebo v IB HU podla informacii na nete ani ina moznozst nebola.
Nedal sa zamienat cash podla lubovole. Ja som v HU ale nebol, takze informacie mam len z toho co sa popisalo na forach.
Je to len poznamka, preco ti otvorili Fx obchod.
Ono je vidiet, ze tu poziciu otvorilo IB.
-
rmaly
- Guru Member ****
Ano, toto ma napadlo, ze sa muselo nieco zmenit v podmienkach pri prechode do IE... Inac akoze nejak o tej zmene ked informovali, tak takuto vec tam mohli vypichnut. V principe pisali, ze vlastne "sa nic nemeni" (pre usera)... ale asi meni...kixog47100 napísal: ↑Pi 16 08, 2024 12:09 am Predtym si bol asi v HU a teraz si uz v IE?
Inac som si vsimol nieco, co by potvrdzovalo tvoje slova, ze vzdy som mal zostatok aj v eur (hlavnej mene) aj v USD (zostatok po divi a nakupoch)... a teraz mam USD 0 a iba eura...
A ano, myslim, ze neslo nakupit dolare ked som bol v HU... iba ta autokonverzia isla... menit som mohol len vsetko smerom na eur (zakladnu menu)
-
michalhornicheck
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 24 times
Ahoj, ak by niekoho zaujímalo, písal som na support ohľadom aktivácie autentifikačnej appky (Aegis, Authy, Google, Microsft Authen.. atď..). Tu je ich vyjadrenie.
Musím priznať, že sa mi to nepáči, oproti Aegisu to má pre mňa hlavne nevýhody (nemožnosť backup, preniesť na iné zariadenie, už som 2x menil kvôli nim telefón, lebo IB key prestal podporovať moju verziu android..). V neposlednom rade je autentifikátor anonymný - je to len seed a na základe neho sa generujú kódy. Ak by mi aj niekto ukradol telefón, a dostla sa do mojej Auth. appky, nik nemusí vedieť že je to ibkr. V nej si token kludne môžem pomenovať "bonifác", a stále bude generovať validné odpovede...
Mohli by sa uvedomiť a dať aj luďom na výber.
Ja mám síce tiež možnosť zmeny.. Je pravda že v IB som bol (aj kvôli) domicilu a ochrane do 100k, čo po prechode do IBIE už neplatí. Neviem, však či a aké sú reálne alternatívy.
Vyjadrenie IB:michalhornicheck napísal: ↑Št 20 06, 2024 9:31 pm Podarilo sa niekomu aktivovať ten 2FA - cez Authy/Aegis/Microsoft atp (nie IB key?) - v návode píšu, že treba oscanovať qr kód z obrazovky (štandardný postup pri kŕmení 2fa appky). Kde však tento kód vziať však už nepíšu...
ZáverDear Mr. <xyz>,
Please note that the mobile authenticator is only available to specific regions where the SMS delivery rate is extremely low which makes it difficult for the users to verify their phone number on the account. The mobile authenticator setup option is automatically provided to those users on their login page.
Our records indicate that you were able to verify your phone number and setup IB Key via IBKR mobile app for two factor authentication (2FA). Hence you will not have the option to enable the mobile authentication for 2FA. (You can switch from Authenticator to IB Key but not the other way around)
Musím priznať, že sa mi to nepáči, oproti Aegisu to má pre mňa hlavne nevýhody (nemožnosť backup, preniesť na iné zariadenie, už som 2x menil kvôli nim telefón, lebo IB key prestal podporovať moju verziu android..). V neposlednom rade je autentifikátor anonymný - je to len seed a na základe neho sa generujú kódy. Ak by mi aj niekto ukradol telefón, a dostla sa do mojej Auth. appky, nik nemusí vedieť že je to ibkr. V nej si token kludne môžem pomenovať "bonifác", a stále bude generovať validné odpovede...
Mohli by sa uvedomiť a dať aj luďom na výber.
Ja mám síce tiež možnosť zmeny.. Je pravda že v IB som bol (aj kvôli) domicilu a ochrane do 100k, čo po prechode do IBIE už neplatí. Neviem, však či a aké sú reálne alternatívy.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Bonifac ti nepomoze, vyskusaju iny kod v poradi.
Zlodeji su vynaliezavi.
Okrem toho vybrat sa da len na overeny ucet - na tvoje meno.
Mne skor vadi, ze pre prihlasenie do athentifikatora (napr.aj od Google) si nemozes nastavit iny pid ako do mt.
A o bezpecnocti cudzieho authentifikatora by sa dalo polemizovot. Ma ho pod kontrlou ina firma a este to ide do cloudu.
A do IE ta zmigroval priamo IB?
Alebo Lynx?
Zlodeji su vynaliezavi.
Okrem toho vybrat sa da len na overeny ucet - na tvoje meno.
Mne skor vadi, ze pre prihlasenie do athentifikatora (napr.aj od Google) si nemozes nastavit iny pid ako do mt.
A o bezpecnocti cudzieho authentifikatora by sa dalo polemizovot. Ma ho pod kontrlou ina firma a este to ide do cloudu.
A do IE ta zmigroval priamo IB?
Alebo Lynx?
-
michalhornicheck
- Silver Member *
autentifikátor vs ibkey
Asi mi niečo uniká, no to že v autentifikátore mám ibkr práve nikto nemusí vedieť, vie to len ibkr.
Totp nie je nič iné ako seed a synchronizovaný čas / tajný údaj s druhou stranou (teda ibkr).
Ono to fakticky ani nie je prepojené, tvoj mobil (autentifikátor) sa zosynchronizuje s druhou stranou cez ten qr kód prvý krát. Následne keď zadávaš totp, ibkr vie či daný kód ešte platí / ešte nie, príp je aktívny. Je tam odchýlka. Ak sa časy moc rozídu, dajú ti niečo podpísať - challenge/response, a tým sa ich "server znova naučí tvoj čas" a tak sa to opakuje... Celý proces funguje kompletne offline.
Služieb/webov, ktoré podporujú totp je neúrekom, ako by niekto uhádol že práve ten uložený v mojom mobile je do ibkr. Áno, pokiaľ by sa jednalo cielený útok, to sa bavíme o niečom inom.
Jednak nie som tak zaujímavý, jednak mobilné zariadenie s autentifikátormi neopúšťa svoje miesto - teda nenosím ho nikdy so sebou.
Plus samotný proces aktivácie IB key je deravý ako ementál. Útoky na telefónne číslo - keď sa podvodník tvári ako prijímateľ / odosielateľ sms sú dobre známe. Stačí ti teda poznať meno/heslo dotyčnej osoby do ibkr a vedieť sa "vydávať" za dotyčného na sieti / odchytiť jeho smsku.
Logneš sa do IB - povieš že si stratil mobil s IB Key a vec je vybavená. Aktivuješ si to na svojom "podvodníckom" mobile a už si veselo podpisuješ čo chceš...
Autentifikátorov je hromada - či už to open source Aegis, Redhat, Authy, Google, Microsoft...
Min. pri prvých dvoch nemusíš do cloudu synchronizovať, storage je kryptovaný, prípadne priamo vo vaulte androidu, von sa to nedá dostať bez rootu.
Osobne týmto gigantom verím viac, než "na kolene" urobeným autentifikátorom vo finančnej inštitúcii (nejakým tímom kontraktorov).
ibie
Bol som klientom IBCE (Maďarsko) - registrovaný priamo cez InteractiveBrokers, tento rok ma prehodili do IBIE. Mohol som nesúhlasiť, s novými obch. podmienkami a zmluvou - čo by viedlo k obmedzeniu fungovania účtu, a neviem čo s ním samotným by sa potom dialo.
Asi mi niečo uniká, no to že v autentifikátore mám ibkr práve nikto nemusí vedieť, vie to len ibkr.
Totp nie je nič iné ako seed a synchronizovaný čas / tajný údaj s druhou stranou (teda ibkr).
Ono to fakticky ani nie je prepojené, tvoj mobil (autentifikátor) sa zosynchronizuje s druhou stranou cez ten qr kód prvý krát. Následne keď zadávaš totp, ibkr vie či daný kód ešte platí / ešte nie, príp je aktívny. Je tam odchýlka. Ak sa časy moc rozídu, dajú ti niečo podpísať - challenge/response, a tým sa ich "server znova naučí tvoj čas" a tak sa to opakuje... Celý proces funguje kompletne offline.
Služieb/webov, ktoré podporujú totp je neúrekom, ako by niekto uhádol že práve ten uložený v mojom mobile je do ibkr. Áno, pokiaľ by sa jednalo cielený útok, to sa bavíme o niečom inom.
Jednak nie som tak zaujímavý, jednak mobilné zariadenie s autentifikátormi neopúšťa svoje miesto - teda nenosím ho nikdy so sebou.
Plus samotný proces aktivácie IB key je deravý ako ementál. Útoky na telefónne číslo - keď sa podvodník tvári ako prijímateľ / odosielateľ sms sú dobre známe. Stačí ti teda poznať meno/heslo dotyčnej osoby do ibkr a vedieť sa "vydávať" za dotyčného na sieti / odchytiť jeho smsku.
Logneš sa do IB - povieš že si stratil mobil s IB Key a vec je vybavená. Aktivuješ si to na svojom "podvodníckom" mobile a už si veselo podpisuješ čo chceš...
Autentifikátorov je hromada - či už to open source Aegis, Redhat, Authy, Google, Microsoft...
Min. pri prvých dvoch nemusíš do cloudu synchronizovať, storage je kryptovaný, prípadne priamo vo vaulte androidu, von sa to nedá dostať bez rootu.
Osobne týmto gigantom verím viac, než "na kolene" urobeným autentifikátorom vo finančnej inštitúcii (nejakým tímom kontraktorov).
ibie
Bol som klientom IBCE (Maďarsko) - registrovaný priamo cez InteractiveBrokers, tento rok ma prehodili do IBIE. Mohol som nesúhlasiť, s novými obch. podmienkami a zmluvou - čo by viedlo k obmedzeniu fungovania účtu, a neviem čo s ním samotným by sa potom dialo.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Nikto nie je taky blby aby ked mu vybehne v mobilnej apke napr. IB, Binance a pod., ze treba autentifikovat pokyn cez autentifikator aby nevyskusal vsetky co mate v mt ci uz google atd alebo vsetky kody ktore v tom authentifikatore (napr. od G) mate, nech ich mate pomenovane akokolvek.
Synchro v Google aut.prebieha cez cloud.
Nainstalujem do MT, nastavim a mam ho aj v dalsom mobile, tablete atd.
Takze ten kod ma aj google, pripadne vladne agentiury alebo ktokolvek kto vam ukradne heslo od Google uctu.
Ten od IB je urcite bezpecnejsi tak ako aj tokeny priamo od bank z ich autorizacnych apiek.
Synchro v Google aut.prebieha cez cloud.
Nainstalujem do MT, nastavim a mam ho aj v dalsom mobile, tablete atd.
Takze ten kod ma aj google, pripadne vladne agentiury alebo ktokolvek kto vam ukradne heslo od Google uctu.
Ten od IB je urcite bezpecnejsi tak ako aj tokeny priamo od bank z ich autorizacnych apiek.
-
michalhornicheck
- Silver Member *
Asi mám medzery, budem musieť doštudovať TOTP. To, čo popisuješ vôbec nesedí s mojimi doterajšími skúsenosťami s jednorázovými kódmi.
Aká notifikácia, aké vyskakovanie? Funguje, a fungovalo to v offline svete, rovnaký princíp ako hardvérové generátory tokenov, napríklad ten od tatrabanky..
Ak sa jedná o to že by otvoril moj autentifikátor a skúšal všetky kódy ktoré vidí - na to by potreboval heslo/biometriu. Rovnako ako ju potrebuje do ibkey. Pričom ibkey ti rovno vyhodí notify. Takže žiaden rozdiel. Mnou popisované autentifikátory vieš tiež nastaviť tak, že ak zadáš dostatočne krát zlé heslo do appky, trezor sa "zničí" - údaje sa zmažú..
Btw, keď opíšeš iný kód, dostatočne veľa krát, je dôverné podozrenie, že niekto skúša. Čo tiež nebráni protistrane bloknúť celý totp. Jednoducho si povedia 'všetko čo podpíše týmto zariadením je neplatné'. Proste to revoknú.
Tiež som popísal, že existujú alternatívy bez cloudu. Seed zostane len v zariadení.
Nezhodneme sa, máme na to rozličný pohľad,
Popisujem možnosti, výhody a nevýhody z oboch strán a prečo by som si chcel vybrať tú ktorú. Ty mi na to namietaš jedným extrémnym prípadom.
Môžme to nechať tak. Každý z nás nech používa čomu dôveruje, a dúfajme že ani jeden zo scenárov hore uvedených u ani jedného z nás / nikoho nenastane.
Prajem pekný víkend
Aká notifikácia, aké vyskakovanie? Funguje, a fungovalo to v offline svete, rovnaký princíp ako hardvérové generátory tokenov, napríklad ten od tatrabanky..
Ak sa jedná o to že by otvoril moj autentifikátor a skúšal všetky kódy ktoré vidí - na to by potreboval heslo/biometriu. Rovnako ako ju potrebuje do ibkey. Pričom ibkey ti rovno vyhodí notify. Takže žiaden rozdiel. Mnou popisované autentifikátory vieš tiež nastaviť tak, že ak zadáš dostatočne krát zlé heslo do appky, trezor sa "zničí" - údaje sa zmažú..
Btw, keď opíšeš iný kód, dostatočne veľa krát, je dôverné podozrenie, že niekto skúša. Čo tiež nebráni protistrane bloknúť celý totp. Jednoducho si povedia 'všetko čo podpíše týmto zariadením je neplatné'. Proste to revoknú.
Tiež som popísal, že existujú alternatívy bez cloudu. Seed zostane len v zariadení.
Nezhodneme sa, máme na to rozličný pohľad,
Popisujem možnosti, výhody a nevýhody z oboch strán a prečo by som si chcel vybrať tú ktorú. Ty mi na to namietaš jedným extrémnym prípadom.
Môžme to nechať tak. Každý z nás nech používa čomu dôveruje, a dúfajme že ani jeden zo scenárov hore uvedených u ani jedného z nás / nikoho nenastane.
Prajem pekný víkend
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
A co by s tym utocnik robil?
Predal akcie a vybral cash?

Podla mna to uz skor namieri na vasu hlavu nieco, a vy mu to date dobrovolne nasilu
Predal akcie a vybral cash?
Podla mna to uz skor namieri na vasu hlavu nieco, a vy mu to date dobrovolne nasilu
Odoslané z počítača
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Do toho autentifikatora je rovnake heslo ako do mt - tj ten isty PIN, faceid alebo otlacok. Som nazoru, ze by nemalo byt zhodne ak sa bavime o bezpecnosti.
Plati to vseobecne - jeden PIN, faceid, otlacok.
ti odomyka vsetky aplikacie aj pristup do.psw manageru atd.
A to.je fail.
Ked ta niekto prepadne/okradne na odomknutie mu staci tvoj prst, face alebo odkukany PIN.
Autentifikator funguje tak, ze ten kod prepisujes niekam, kde sa chces prihlasit alebo nieco autorizovat.
Cize ak niekomu sa v apke zobrazi zadaj kod tak nie je blby a prehlada ti v mt vsetky autentifikatifikary v mt a a je jedno, ze v nom IB budes mas pomenovane ako Bonifac a Binace zase Servac.
Predpoklad je, ze ma pristup do MT.
Ak nema tak nema pristup ani do IB trading apky.
Riesenie od IB alebo tvojej banky je ale urcite o nieco bezpecnejsie, aj ked je tam tem isty fail, pretoze to maju vsetko vo vlastnej rezii - pod kontrolou. Plus niekedy tam je iny pin alebo heslo nez do mt.
Plati to vseobecne - jeden PIN, faceid, otlacok.
ti odomyka vsetky aplikacie aj pristup do.psw manageru atd.
A to.je fail.
Ked ta niekto prepadne/okradne na odomknutie mu staci tvoj prst, face alebo odkukany PIN.
Autentifikator funguje tak, ze ten kod prepisujes niekam, kde sa chces prihlasit alebo nieco autorizovat.
Cize ak niekomu sa v apke zobrazi zadaj kod tak nie je blby a prehlada ti v mt vsetky autentifikatifikary v mt a a je jedno, ze v nom IB budes mas pomenovane ako Bonifac a Binace zase Servac.
Predpoklad je, ze ma pristup do MT.
Ak nema tak nema pristup ani do IB trading apky.
Riesenie od IB alebo tvojej banky je ale urcite o nieco bezpecnejsie, aj ked je tam tem isty fail, pretoze to maju vsetko vo vlastnej rezii - pod kontrolou. Plus niekedy tam je iny pin alebo heslo nez do mt.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v So 17 08, 2024 4:26 pm, upravené celkom 1 krát.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Asi to ma svoje dovody ked podporuju aj G auth ale len za urcitych podmienok a inak ho obmadzuju.
Ak by bol lepsi/bezpecnejsi tak nebudu vyvijat svoje riesenie. Je tam riziko dalsej strany - Google/Cloud.
Plus aj ten kod sa da zapisat do viacerych zariadeni.
Pomozem ti s aktivaciou Autentifikatora a rozbeham si ho aj na svojom zariadeni.
V IB maju osetrene vybery - ze sa da len na ucet z ktoreho prisiel vklad - Musi sediet Meno a priezvisko.
Horsie je to s obchodovaním - tam uz by ti zaskodnik mohol nieco nakupit/predat napr. na marzu.
Ak zas nepozna tvoje heslo do IB - tak potom nema zmysel sa bavit o ziadnom rieseni autentifikator - ci od IB alebo od G atd.
Ak by bol lepsi/bezpecnejsi tak nebudu vyvijat svoje riesenie. Je tam riziko dalsej strany - Google/Cloud.
Plus aj ten kod sa da zapisat do viacerych zariadeni.
Pomozem ti s aktivaciou Autentifikatora a rozbeham si ho aj na svojom zariadeni.
V IB maju osetrene vybery - ze sa da len na ucet z ktoreho prisiel vklad - Musi sediet Meno a priezvisko.
Horsie je to s obchodovaním - tam uz by ti zaskodnik mohol nieco nakupit/predat napr. na marzu.
Ak zas nepozna tvoje heslo do IB - tak potom nema zmysel sa bavit o ziadnom rieseni autentifikator - ci od IB alebo od G atd.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
ALL: tí čo podpísali súhlas z migráciou už zmigrovali.
Zistil som to tak, že vo výpise (report) vidím v hlavičke:
Interactive Brokers Ireland Limited (formerly Interactive Brokers Central Europe Zrt.), North Dock One, 91/92 North Wall Quay, Dublin 1
Dávam do pozornosti pre tých, čo si nevšímajú emaily, že v podstate každý IBCE klient by sa mal nalogovať do account manažmentu a odkliknúť IB súhlas a zmeny ( na konci podpísať vypísaním mena), aby migrácia prebehla bez zníženej funkcionality účtu.
Ste sa tu minule bavili o úrokoch ktoré si účtovalo IB u IBCE.
Tento problém bol spôsobený tým, že maďari na jednom type účtu (napr. eurovom) neumožnovali zmeniť si USD, ale nákupom dolárových aktív vám v podstate USD broker požičal. Neviem ako to presne fungovalo..myslím si, že u CASH účtov sa po predaji cudzia mena automaticky vysporiadala, ale u margin účtov možno nie. Malo by sa to dať zistiť podľa toho, či v ACCOUNT neostala cudzia mena v mínuse.
Problém bol v tom, že pri otvorených obchodoch bolo vždy niečo požičané, ale nevedel som, či nemám požičané viac a neplatím úroky zbytočne.
Nebudem to teraz rozoberať, ale v starom IBUK do ktorého nastavenia sa cez Irsko vrátime si môžete na účet nakupovať rôzne meny.
Napr. mám účet v EUR a chcem mať polovicu v amerických akciách, tak su zamením polovicu účtu na USD a nakúpim za vlastné.
Alebo na USD účte chcem mať nejakú akciu/fond v EUR, kúpim si EUR a nepožičiavam si od brokera. Alebo otvorím obchod v cudzej mene, broker mi požičia, ale ja mu okamžite vrátim zmenou požičanej meny na vlastnú ( dva kliky)
Alebo chcem časť účtu držať cash vo vyššie úročenej mene...kúpim si ju a hotovo.
Chcem upozorniť na to, že po migrácii bude asi fajn ked sa v TWS pozriete do ACCOUNT do položky MARKET VALUE - REAL FX BALANCE, aké meny máte na účte a či niektorá mena nie je negatívna. Napr. na Eurovom účte máte stav účtu vykazovaný v EUR, ale na účte môžete mať viaceré meny. Môžete mať viac mien, ale potom stav účtu sa vám bude meniť aj podľa kurzových zmien tých iných mien voči hlavnej mene účtu.
Ak je niektorá mena negatívna (znamienko mínus), tak by to malo znamenať, že ju máte požičanú od brokera ( a platíte úrok).
Brokerovi vrátime menu tak, že pravou myškou kliknete do tej meny a dáte close Currency balance, alebo close all non-base currency balance.
Ono to vtedy automaticky vygeneruje nákupný/predajný príkaz za trhovú cenu, ktorý ked odkliknete zmení sa daná mena.
Treba to robiť počas najlikvidnejších hodín, aby spread bol najmenší. Market príkaz si môžete zmeniť na limit a zmenu meny mať pod kontrolou.
Ak máte v IB USD účet, tak si tam môžete posielať EUR z normálneho účtu v SR (predtým vygenerujte v account manažmente deposit) a potom tie EUR na IB účte môžete zmeniť na USD. Ked vyberáte peniaze z IB USD účtu, zmeňte si potrebnú čiastku na EUR a pošlete si na eurový účet domov ( výber je zadarmo 1 x mesačne a ináč skoro zadarmo lebo je to SEPA ). IB je najlepšia zmenárňa na svete ( minimálne spready).
Zistil som to tak, že vo výpise (report) vidím v hlavičke:
Interactive Brokers Ireland Limited (formerly Interactive Brokers Central Europe Zrt.), North Dock One, 91/92 North Wall Quay, Dublin 1
Dávam do pozornosti pre tých, čo si nevšímajú emaily, že v podstate každý IBCE klient by sa mal nalogovať do account manažmentu a odkliknúť IB súhlas a zmeny ( na konci podpísať vypísaním mena), aby migrácia prebehla bez zníženej funkcionality účtu.
Ste sa tu minule bavili o úrokoch ktoré si účtovalo IB u IBCE.
Tento problém bol spôsobený tým, že maďari na jednom type účtu (napr. eurovom) neumožnovali zmeniť si USD, ale nákupom dolárových aktív vám v podstate USD broker požičal. Neviem ako to presne fungovalo..myslím si, že u CASH účtov sa po predaji cudzia mena automaticky vysporiadala, ale u margin účtov možno nie. Malo by sa to dať zistiť podľa toho, či v ACCOUNT neostala cudzia mena v mínuse.
Problém bol v tom, že pri otvorených obchodoch bolo vždy niečo požičané, ale nevedel som, či nemám požičané viac a neplatím úroky zbytočne.
Nebudem to teraz rozoberať, ale v starom IBUK do ktorého nastavenia sa cez Irsko vrátime si môžete na účet nakupovať rôzne meny.
Napr. mám účet v EUR a chcem mať polovicu v amerických akciách, tak su zamením polovicu účtu na USD a nakúpim za vlastné.
Alebo na USD účte chcem mať nejakú akciu/fond v EUR, kúpim si EUR a nepožičiavam si od brokera. Alebo otvorím obchod v cudzej mene, broker mi požičia, ale ja mu okamžite vrátim zmenou požičanej meny na vlastnú ( dva kliky)
Alebo chcem časť účtu držať cash vo vyššie úročenej mene...kúpim si ju a hotovo.
Chcem upozorniť na to, že po migrácii bude asi fajn ked sa v TWS pozriete do ACCOUNT do položky MARKET VALUE - REAL FX BALANCE, aké meny máte na účte a či niektorá mena nie je negatívna. Napr. na Eurovom účte máte stav účtu vykazovaný v EUR, ale na účte môžete mať viaceré meny. Môžete mať viac mien, ale potom stav účtu sa vám bude meniť aj podľa kurzových zmien tých iných mien voči hlavnej mene účtu.
Ak je niektorá mena negatívna (znamienko mínus), tak by to malo znamenať, že ju máte požičanú od brokera ( a platíte úrok).
Brokerovi vrátime menu tak, že pravou myškou kliknete do tej meny a dáte close Currency balance, alebo close all non-base currency balance.
Ono to vtedy automaticky vygeneruje nákupný/predajný príkaz za trhovú cenu, ktorý ked odkliknete zmení sa daná mena.
Treba to robiť počas najlikvidnejších hodín, aby spread bol najmenší. Market príkaz si môžete zmeniť na limit a zmenu meny mať pod kontrolou.
Ak máte v IB USD účet, tak si tam môžete posielať EUR z normálneho účtu v SR (predtým vygenerujte v account manažmente deposit) a potom tie EUR na IB účte môžete zmeniť na USD. Ked vyberáte peniaze z IB USD účtu, zmeňte si potrebnú čiastku na EUR a pošlete si na eurový účet domov ( výber je zadarmo 1 x mesačne a ináč skoro zadarmo lebo je to SEPA ). IB je najlepšia zmenárňa na svete ( minimálne spready).
-
rmaly
- Guru Member ****
Dik Juggler... mal som (mam) cash ucet. Vzdy (asi 5-6x za posledny necely rok v IB HU) som vzdy nakupoval "z eur" a automaticky to skonvertovalo (nakupilo dolare) pred kupou akcie. Vzdy zadarmo.
Chodim do IBKR len cez web. Tam je vidiet cash rozpisany - eur a usd (usd bud co ostali po nakupe, alebo prijate dividendy). Podrobnejsi rozpis sa dal tiez niekde pozriet, i ked je pravda, ze celkove "imanie" ukazovalo podla aktualneho kurzu v eur.
Stale cakam na odpoved z ibkr, ale nie som si vedomi, ze by som ktorykolvek den isiel z hociktorou menou do minusu (teda ze by to nevedeli "vykryt" inou menou / eurom)... zadarmo - ako doteraz.
Jedina zmena naozaj mohla byt ta migracia do IBIE... len si nepamatam, ci som to cele poodklepaval aj s conirmation pred alebo po nakupe. Nic hrozne sa nestalo, len nemam rad, ked nerozumiem veciam (do buducna, nech nespravim rovnaku chybu - ak to bola moja chyba - s vacsou sumou).
Uvidime, co odpisu... ci som ja nieco prehliadol alebo sa zmenili teda podmienky a odteraz budem nakupovat usd vopred (co je neprakticke, lebo "kolko presne" bude na dany obchod treba nie je nikdy iste).
Chodim do IBKR len cez web. Tam je vidiet cash rozpisany - eur a usd (usd bud co ostali po nakupe, alebo prijate dividendy). Podrobnejsi rozpis sa dal tiez niekde pozriet, i ked je pravda, ze celkove "imanie" ukazovalo podla aktualneho kurzu v eur.
Stale cakam na odpoved z ibkr, ale nie som si vedomi, ze by som ktorykolvek den isiel z hociktorou menou do minusu (teda ze by to nevedeli "vykryt" inou menou / eurom)... zadarmo - ako doteraz.
Jedina zmena naozaj mohla byt ta migracia do IBIE... len si nepamatam, ci som to cele poodklepaval aj s conirmation pred alebo po nakupe. Nic hrozne sa nestalo, len nemam rad, ked nerozumiem veciam (do buducna, nech nespravim rovnaku chybu - ak to bola moja chyba - s vacsou sumou).
Uvidime, co odpisu... ci som ja nieco prehliadol alebo sa zmenili teda podmienky a odteraz budem nakupovat usd vopred (co je neprakticke, lebo "kolko presne" bude na dany obchod treba nie je nikdy iste).
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Len pre info
Pri autokonverzii je poplatok 0,003 ale nie je tam min. 2 USD (do urcitej vysky obchodu teda lacnejsie, je to teda vhodnejsie na pravidelne investovanie)
Pri Fx je 0,003 USD a min. 2 USD.
V IB UK - bola.moznost, ci chces auto alebo manual. Ale uz su to roky takze si uz nepamatam ako sa to nastavovalo.
Pri autokonverzii je poplatok 0,003 ale nie je tam min. 2 USD (do urcitej vysky obchodu teda lacnejsie, je to teda vhodnejsie na pravidelne investovanie)
Pri Fx je 0,003 USD a min. 2 USD.
V IB UK - bola.moznost, ci chces auto alebo manual. Ale uz su to roky takze si uz nepamatam ako sa to nastavovalo.
-
Fund
- Gold Member **
@JUGGLER
...myslim,ze kompletne ukoncena migracia bude az ked Vas o kompletnej migracii bude informovat IBKR,nakolko IBCE klienti dostanu "new account"
...mam tiez hlavicku na vypise uz pod Ireland pobockou a konverzia nefunguje
How does the Merger impact investment services provided to IBCE clients?
...tu je odkaz na FAQ ohladne migracie
https://www.ibkrguides.com/kb/merger-of ... ealers.htm
...myslim,ze kompletne ukoncena migracia bude az ked Vas o kompletnej migracii bude informovat IBKR,nakolko IBCE klienti dostanu "new account"
...mam tiez hlavicku na vypise uz pod Ireland pobockou a konverzia nefunguje
How does the Merger impact investment services provided to IBCE clients?
...tu je odkaz na FAQ ohladne migracie
https://www.ibkrguides.com/kb/merger-of ... ealers.htm
-
michalhornicheck
- Silver Member *
Ahoj,
vedeli by ste poradiť ohľadom konverzie USD -> EUR, po predaji titulu kótovaného v USD?
Mám EUR cash účet. Predal som IBKR akcie (referal), ktoré sú v USD.
Keď otvorím svoje portfolio, vidím tam EUR(base currency), a k tomu USD za odpredané akcie.
Dôjde niekedy k automatickej konverzii, alebo to musím urobiť ručne?
V minulosti som musel doláre (dividendy) ručne konvertovať.
Od nejakej doby sa dividendy konvertujú "samé".
No doláriky za včerajší odpredaj sú stále doláre.
Skúšal som klikať aj na ten "Convert All to EUR", no po pár krokoch to skončilo s chybou "FX trade would expose account to currency leverage".
vedeli by ste poradiť ohľadom konverzie USD -> EUR, po predaji titulu kótovaného v USD?
Mám EUR cash účet. Predal som IBKR akcie (referal), ktoré sú v USD.
Keď otvorím svoje portfolio, vidím tam EUR(base currency), a k tomu USD za odpredané akcie.
Dôjde niekedy k automatickej konverzii, alebo to musím urobiť ručne?
V minulosti som musel doláre (dividendy) ručne konvertovať.
Od nejakej doby sa dividendy konvertujú "samé".
No doláriky za včerajší odpredaj sú stále doláre.
Skúšal som klikať aj na ten "Convert All to EUR", no po pár krokoch to skončilo s chybou "FX trade would expose account to currency leverage".
-
kixog47100
- Platinum Member ***
2 USD je poplatok za FX. A ten ti chyba.
Takze musis zamenit o 2$ menej aby ti zostalo na poplatok. Cize predaj o 2$ menej.
Takze musis zamenit o 2$ menej aby ti zostalo na poplatok. Cize predaj o 2$ menej.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Ak ide napriklad o vyber na EUR ucet, tak by som povedal, ze nechat to tak v USD a ono nech si to zameni kolko chce.
Ale ak potrebujes EUR, napriklad na nakup EUR akcii, tiez by som to nakupil za "USD" (urobi sa automaticka konverzia)
Ale ak chces drzat EUR, lebo chces EUR na ucte, tak potom asi ako kixog pise.
Alebo ide o to, co sa tu debatovalo, aby sa neplatili uroky z pozicaneho?
Ale ak potrebujes EUR, napriklad na nakup EUR akcii, tiez by som to nakupil za "USD" (urobi sa automaticka konverzia)
Ale ak chces drzat EUR, lebo chces EUR na ucte, tak potom asi ako kixog pise.
Alebo ide o to, co sa tu debatovalo, aby sa neplatili uroky z pozicaneho?
Odoslané z počítača
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
- Baba Jaga
- Gold Member **
Chcem sa opýtať či ste museli na daňovom úrade vypisovať nejakú žiadosť o potvrdenie zahraničného tlačiva.(8-3-6 interest).
-
dodojanik
- Dátum registrácie: Ne 29 08, 2021 6:36 pm
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 3 times
Vytváram si podúčet v IBKR, kde by som si chcel previesť časť akcií z môjho účtu, ktoré som priebežne nakupoval posledné 3roky.
Previesť by som chcel akcie, ktoré som dokupoval pred mesiacom, koli tomu aby som si výkonnosť prevedennych akcií vedel trackovat osobitne.
Bude mi pri prevedenych akciach pocitana priemerná cena ktorú mam za posledné 3roky alebo sa budú dať vybrať kontretne nákupy?
Previesť by som chcel akcie, ktoré som dokupoval pred mesiacom, koli tomu aby som si výkonnosť prevedennych akcií vedel trackovat osobitne.
Bude mi pri prevedenych akciach pocitana priemerná cena ktorú mam za posledné 3roky alebo sa budú dať vybrať kontretne nákupy?
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
Bude sa to prenasat podla toho, ci mas zvolene FIFO LIFO alebo iny model, ktory mozes zvolit na ten konkretny prevod.
Odoslané z počítača
-
rmaly
- Guru Member ****
rmaly napísal: ↑Ut 13 08, 2024 3:07 pmTak strhli mi to 8.8, pocitali to (asi) od 9/7? Teda mesiac... ak to bolo 94 eurocentov (1.03 usd)... tak by to mohlo byt z tych 6 eur, nie?kixog47100 napísal: ↑Ut 13 08, 2024 2:24 pm Spominas tam nejakych 94 centov
na margo nasej debaty... po dlllhej dobe napisali (ospravedlnili sa, ze to "hnilo" tak dlho u nich...)... a teda prd zistili a prd napisali, ale uz to nebudem riesit (budem si davat nabuduce pozor a radsej nechavat vacsi cash)... doteraz som si nie isty, ci nespravili chybu oni
salamunska odpoved (As per our records, you had a negative USD cash balance in the account on 10 July 2024, and margin interest accrued on this balance was USD 1.03. This amount has been deducted in the following month.)... cize to co som im napisal... ja som sa pytal, kde (ako) vznikol ten negative balance... ale teda to uz nezistili...
nevadi...dam si pozor nabuduce a ked tak im znova napisem