tomáš virdzek napísal: ↑Po 05 08, 2024 9:08 amĎaleko sme dnes od toho haltu na NQ neboli. Martinjogo napísal: ↑Ne 04 08, 2024 7:54 amPrerušovanie obchodovania pre vysoký prepad indexov občas nastal, ale dôvod bol veľká panika nie z recesie, ale z totálneho krachu ekonomiky- v 2008 roku to nastavalo pri krachu veľkých bank a poisťovní, keď hrozil kolaps celého finančného systému a v roku 2020 to zase nastalo počas covidu, keď sa nevedelo, aké dôsledky bude mať pandémia.
Ano, zníženie úroku paradoxne je často doprevádzané pádom indexov, lebo FED reaguje na zlé správy v ekonomike napr. roky 2007-2008, 2001-2003 alebo covid a paradoxne aj napriek zníženiu úrokov trhy padajú ďalej, ale niekedy zníženie úroku pomôže, ak nastane až po prepade napr. rok 2018, 1989, 1974. Uvidíme, kde trhy padnú, kým FED zníži úrok.
Dobrá analýza Martin, na reálnom účtoch som už zavrel časť pozícii, len dôvod bol prozaickejší, trh mi došiel na otváraciu cenu častí mojich pozícii, tak som to zavrel na BE a budem tieto peniaze postupne investovať v prepade(ak príde) alebo raste(ak príde).![]()
![]()
Martin Burry nabral ine schopnosti
Klobuk dole.