Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa rmaly »

Tak mam dalsi hlavolam od IBKR :) :) (uz som trapny)...
Vcera 1.10. mi pripisali USD - "Your Adjustment Deposit of USD 21.85 is available for trading." (uz som zmenil base currency 19.9. na USD, prekonvertovali mi vsetko na USD hned druhy den)...
Najprv som cumel, ze co... vo vypise za vcera nic (ani v dividendach)...

Ked som navela navela pozrel nejaky komplexnejsi vypis, tak to vyzera na dividendu... to tam kurna nemozu rovno napisat ako pred tym? :)... alebo pekne medzi divi? Som sa tesil, ze to prehodia do IBIE, ale teda "za Madarska" to bolo lepsie :) :)
Betruger
Active Member
Dátum registrácie: St 07 03, 2018 10:50 am
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa Betruger »

Zdravím,

je tu niekto, kto má Interactive Brokers aj Lynx ? Momentálne mám Lynx, ale rád by som otvoril účet v aj Interactive Brokers. To, na čom mi najviac záleží je bezpečnosť brokerov. Účty klientov Lynxu sú síce vedené v Interactive Brokers, ale stále je tam jeden článok navyše (Lynx), o ktorého finančnom ani inom stave človek nevie nič. Je to navyše v podstate niečo ako naša s.r.o. Pri menšom kapitále celkom OK. Ak už by mal ale človek významne prekračovať maximálnu garančnú ochranu, 20 000 EURO, tak už asi má zmysel tie aktíva mať niekde, kde sú veci transparentnejšie, dá sa zistiť finančná kondícia subjektu, vie sa, že je to silný hráč v oblasti atď. Viem, že sa tu niekde spomínalo, že pri prechode musí človek zrušiť účet v Lynxe a čakať 6 mesiacov na možnosť otvorenia účtu v IB. Ak by sa dalo, tomuto by som sa rád vyhol a jednoducho to, čo už je v Lynxe nechal v Lynxe a nové nákupy robil už v IB.
mapper
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 153 times
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa mapper »

Ako mi jeden dobry clovek poradil tak to mam na gmail adresu kde som dal +1 k tej co mam v Lynx. Teras redukujem Lynx portfolio internym transferom do IB. Ale nie som s.r.o.
Jozki
Dátum registrácie: Pi 29 10, 2010 3:49 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times

Príspevok od používateľa Jozki »

Zacal som s Lynxom a po dvoch rokoch som presiel na IB. Pri registracii som zadal inu mailovu adresu a ucet bol schvaleny za 2 dni. Co som mal v LYNXe to som tam nechal, pribudaju tam len dividendy a ked sa nazbiera nejaka suma tak urobim nakup. Inac vsetko len v IB. Presun LYNX - IB nerobim.

Co sa tyka ochrany tak z LYNX webu :
V nepravdepodobnom prípade že by LYNX skrachoval, v dôsledku čoho by už LYNX nemohol ďalej plniť svoje záväzky súvisiace s Klientskou zmluvou, sa klienti môžu spoľahnúť na "Dutch Investor Compensation Scheme", v holandčine 'Beleggerscompensatiestelsel' (BCS). LYNX participuje na BCS ako licencovaný subjekt.
Maximálne kompenzácie v rámci holandskej investičnej kompenzačnej schémy je 20 000 EUR na klienta. Klienti si môžu nárokovať BCS v prípade, ak by LYNX neočakávane skrachoval a v dôsledku zlého hospodárenia alebo podvodu by LYNX už ďalej nemohol plniť svoje finančné záväzky a prostriedky alebo finančné inštrumenty klientov by už nebolo možné navrátiť.
Vzhľadom na skutočnosť, že klienti LYNX držia svoje finančné prostriedky u IBIE, tak situácia, že by LYNX nemohol vrátiť prostriedky či finančné inštrumenty klientov nenastane.

Nie je ta ochrana 20.000 len na nezainvestovany cash ? A v pripade krachu brokera sa investicie presunu k inemu brokerovi ?
Betruger
Active Member

Žiaľ nepomohlo. Možno to v minulosti stačilo, ale dnes som dostal mail:

Dear Mr. XYZ,

You currently hold an account with Lynx b.v. and have applied for a standalone account XYZ. Your standalone account application is currently on hold. Please contact your IBroker and ask them to send us a web ticket confirming their acceptance for IBKR to proceed with the approval of your standalone account.

Regards,
Yash

Ono identifikovaný ako používateľ Lynxu som bol, keď som vypĺňal MIFIR identifikátor, čo je rodné ćíslo. Po tejto obrazovke na mňa vyskočilo, že už mám účet v Lynxe. Dá sa to odignorovať a pokračovať vo vytváraní účtu, ale človeka to neskôr dobehne zjavne. Dalo sa to aj nevyplniť s vedomím, že človek bez toho nebude môcť obchodovať. Vtedy hláška nevyskočí, ale aj tak to nakoniec preveruje nejaký človek, tak neviem, či sa to bude dať takto obísť. Zadávali ste MIFIR ?
Betruger
Active Member

Jozki napísal: St 09 10, 2024 8:43 am Nie je ta ochrana 20.000 len na nezainvestovany cash ? A v pripade krachu brokera sa investicie presunu k inemu brokerovi ?
Ochrana by sa mala týkať cenných papierov. A to myslím v prípadoch dokonca iných, než krach brokera. Takýmto prípadom by mohol byť podvod. Osoba, ktorá by zrealizovala podvod by mohla mať totiž prístup až k CP klientom, keďže by šlo o insidera. V prípade krachu by sa na cenné papiere šahať nemalo, preto si myslím aj píšu, že "takáto situácia nemôže nastať".

Lynx by mal byť, myslím, veľmi bezpečený broker, najväčšie potenciálne riziko by som videl podvod. Ten sa ale môže stať všade. Čo sa týka "nebezpečnosti", sú tú iní kandidáti, napríklad XTB, ktorí donedávna myslím ani nemali dvojfaktorovú autentiffikáciu :D.
mautinn
Dátum registrácie: Po 14 10, 2024 7:55 pm
Has thanked: 3 times

Príspevok od používateľa mautinn »

Ahoj, je tu toho fakt mnoho tak pardon za mozno duplicitne otazky.

Na IBKR investujem priblizne od korony. Vediem ucet v $, kedze som sa sustredil len na americke akcie. Momentalne chem trochu pozmenit moju investicnu strategiu a chcem zacat s investovanim do ETF, popri pokracovani investovania do vybranych akcii. Mam vyhliadnute akumulacne ETF - VWCE.

Otazky:

1. Na ktorej burze obchodovat toto ETF a preco ? Podotykam ze ucet je vedeny v $.
2. Da sa toto ETF kupovat aj frakcne ako akcie ? Teda ze nekupim celu jednotku ale povedzme len cast za 100$ ?
3. Ake poplatky ocakavat pri kupe tohto ETF (myslim ze bude zavisiet od burzy) - ucet mam nastaveny na "tiered"

Dakujem pekne za odpovede.

Martin
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

mautinn napísal: Po 14 10, 2024 8:04 pm Ahoj, je tu toho fakt mnoho tak pardon za mozno duplicitne otazky.

Na IBKR investujem priblizne od korony. Vediem ucet v $, kedze som sa sustredil len na americke akcie. Momentalne chem trochu pozmenit moju investicnu strategiu a chcem zacat s investovanim do ETF, popri pokracovani investovania do vybranych akcii. Mam vyhliadnute akumulacne ETF - VWCE.

Otazky:

1. Na ktorej burze obchodovat toto ETF a preco ? Podotykam ze ucet je vedeny v $.
2. Da sa toto ETF kupovat aj frakcne ako akcie ? Teda ze nekupim celu jednotku ale povedzme len cast za 100$ ?
3. Ake poplatky ocakavat pri kupe tohto ETF (myslim ze bude zavisiet od burzy) - ucet mam nastaveny na "tiered"

Dakujem pekne za odpovede.

Martin
1. Ahoj, nevadí že máš úveč vedený v USD, pošleš tam eurá a nakúpiš VWCE za eurá, akurát celkovú hodnotu účtu budeš vidieť v USD. Ja mám účet v CZK, nakupujem za eurá a celkovú hodnotu účtu vidím v CZK. IB ti vyberie sám najvhodnejšiu burzu pre daný obchod, mne vždy pre VWCE vyberal XETRU ak sa dobre pamatám.

2. Áno dá, sám som raz kupil frakciu VWCE

3. Poplatok za nákup VWCE som mal vždy cca 1,25€ a je jedno či som robil nákup 1 kusu, alebo 5. kusov.

iba poznámka, nákupy na európských burzách sú výrazne drahšie voči USA burzám kde to je v podstate zadarmo.
mautinn

[/quote]
1. Ahoj, nevadí že máš úveč vedený v USD, pošleš tam eurá a nakúpiš VWCE za eurá, akurát celkovú hodnotu účtu budeš vidieť v USD. Ja mám účet v CZK, nakupujem za eurá a celkovú hodnotu účtu vidím v CZK. IB ti vyberie sám najvhodnejšiu burzu pre daný obchod, mne vždy pre VWCE vyberal XETRU ak sa dobre pamatám.

2. Áno dá, sám som raz kupil frakciu VWCE

3. Poplatok za nákup VWCE som mal vždy cca 1,25€ a je jedno či som robil nákup 1 kusu, alebo 5. kusov.

iba poznámka, nákupy na európských burzách sú výrazne drahšie voči USA burzám kde to je v podstate zadarmo.
[/quote]

Dakujem za odpovede.

Po zadani tickeru VWCE do search baru mi najde len IBIS2 burzu. Ked zadam ISIN, tak mi najde vsetko mozne, tickery VWCE maju dodatok STK (co neviem co znamena) a burzu XETR mi nenajde. Mam tam SMART, AEB, FWB2, IBIS2, BVME.ETF, GETTEX2, EUIBSI, TRWBIT.

Vdaka
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

IBIS2 je XETRA
Ivix
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
Has thanked: 389 times
Been thanked: 48 times

Príspevok od používateľa Ivix »

mautinn napísal: Po 14 10, 2024 8:04 pm 3. Ake poplatky ocakavat pri kupe tohto ETF (myslim ze bude zavisiet od burzy) - ucet mam nastaveny na "tiered"
Tu je stranka, kde si mozes vypocitat poplatok za ETF podla burzy a sumy:

https://www.bankeronwheels.com/ibkr-fixed-vs-tiered/

Na XETRE sa tiered oplati do cca 5500 eur za jednorazovy nakup.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
mautinn

Mne tam ukazuje poplatok pri VWCE cca 4.15$ na IBIS2 burze. A je jedno ci to dam ako nakup v EUR, alebo pocet shares ... Tak neviem teda. Zda sa mi to dost. Plan je investovat cca 150e do tohto etf mesacne
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

IBIS2=XETRA=4 € = 4.XX USD
Ivix
Silver Member *

mautinn napísal: Ut 15 10, 2024 6:25 pm Mne tam ukazuje poplatok pri VWCE cca 4.15$ na IBIS2 burze. A je jedno ci to dam ako nakup v EUR, alebo pocet shares ... Tak neviem teda. Zda sa mi to dost. Plan je investovat cca 150e do tohto etf mesacne
Nedavas market order namiesto limit order? IBKR by mal pouzit vyssi poplatok za lepsiu exekuciu pri market ordere. Inak len za 150e/mesacne by som nenakupoval, cena za nakup je takmer rovnaka ako pri 1500e nakupe.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
mautinn

Ivix napísal: Ut 15 10, 2024 7:47 pm
mautinn napísal: Ut 15 10, 2024 6:25 pm Mne tam ukazuje poplatok pri VWCE cca 4.15$ na IBIS2 burze. A je jedno ci to dam ako nakup v EUR, alebo pocet shares ... Tak neviem teda. Zda sa mi to dost. Plan je investovat cca 150e do tohto etf mesacne
Nedavas market order namiesto limit order? IBKR by mal pouzit vyssi poplatok za lepsiu exekuciu pri market ordere. Inak len za 150e/mesacne by som nenakupoval, cena za nakup je takmer rovnaka ako pri 1500e nakupe.
Ano daval som market order tak asi preto. Pri limit sa ale moze stat ze obchod neprebehne nie ? Je preto lepsie nastavit vyssiu sumu napr o 0.02€ aby obchod prebehol cim skor ?

Bohuzial, vyssi mesacny budget momentalne nie je. Ide o pravidelnu mesacnu investiciu. Pociatocna investicia vsak bude priblizne 3k
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa segi »

tak nekupuj mesačne ale napr. štvrťročne alebo polročne.
Ivix
Silver Member *

Pri limit sa ale moze stat ze obchod neprebehne nie ? Je preto lepsie nastavit vyssiu sumu napr o 0.02€ aby obchod prebehol cim skor ?
A potrebujes aby prebehol hned aj za cenu podstatne vyssieho poplatku? Praveze si vypytaj lepsiu cenu, nezoberie, posun vyssie, zoberie, super, kupujes likvidny svetovy index +-0.02e v konecnom dosledku vela nezmeni.
mautinn

Dakujem kazdemu
mandragora
Dátum registrácie: Ut 03 09, 2024 4:13 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa mandragora »

Ahojte, mám cash účet v EUR na IBKR, doteraz som vždy pri nákupe v inej mene v preview videla, koľko za jednotlivý pokyn zaplatím už po konverzii aj s poplatkami v eurach. Dnes som sa prihlásila a v prieview cenu v eurach uz nevidím, len tu v ktorej nakupujem. Vie mi prosím niekto poradiť? Bolo mi to prehladnejsie ked som videla kolko zaplatim po prepocte v eurach. Ďakujem
Myk
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 29 11, 2009 8:05 am
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa Myk »

Jaká je prosím výše pojištění u IB IE?
Používateľov profilový obrázok
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 259 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Myslím že je to 20.000 dolárov.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
Investor123
Dátum registrácie: Ne 08 12, 2013 1:34 pm
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Investor123 »

Myk napísal: Pi 25 10, 2024 10:01 am Jaká je prosím výše pojištění u IB IE?
90% stratenej ciastky, maximalne €20,000 na investora. Viac na tejto linke:
https://www.interactivebrokers.ie/en/ge ... ection.php
Okoloiduci
Dátum registrácie: Ne 15 10, 2023 7:14 pm
Has thanked: 17 times
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa Okoloiduci »

Ahojte,

ako si na základe IBKR statementov vypĺňate daňové priznanie?

Možno som si niečo nevšimol ale neviem sa doklikať k žiadnemu výpisu, kde by boli moje obchody spárované štýlom - Dňa A som nakúpil za B, dňa C som predal za D. Všetky statementy sú iba jednotlivý obchod na riadok (Dňa A som predal za B) a potom to neviem spárovať.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Chlapci to tu preberali. Musíš si nastaviť daňovú optimalizáciu a režim FIFO ( first in first out)
Mal by byť prednastavený. Skontroluj: Account management->Reports->Tax a napravo je Account Match Report

https://www.ibkrguides.com/taxoptimizer ... erview.htm
https://www.ibkrguides.com/taxoptimizer ... imizer.htm
https://www.ibkrguides.com/taxoptimizer ... xample.htm
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 963 times
Been thanked: 527 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

ahojte, prosím o radu, začalo mi furt vyskakovať upozornenie ohladom "requested tax treaty benefit on Irish interest income" .

"Írsky daňový úrad od nás vyžaduje, aby sme vyberali zrážkovú daň z úrokov získaných v Írsku. Táto zrážka je vo výške 20 % a musí byť odpočítaná z úrokových platieb na váš účet."
https://ibkr.info/system/files/file/For ... ovakia.pdf
Predpokladám že ta dan sa týka iba urokov z cashu.

viem že sme to tu už v minulosti riešili a konsenzus bol myslím taký, že pre bežneho retailoveho investora to velmi nemá finančný význam riešiť.
Takže môže sa to upozornenie ignorovať? že či nehrozi zablokovane účtu alebo niečo podobne, keď stale posielaju tie urgencie,

ďakujem
capitalcapital
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa capitalcapital »

Trumpeta1978 napísal: St 06 11, 2024 8:00 pm ahojte, prosím o radu, začalo mi furt vyskakovať upozornenie ohladom "requested tax treaty benefit on Irish interest income" .
Priamo IBKR alebo Lynx? Lebo mňa to otravuje u Lynx.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

capitalcapital napísal: St 06 11, 2024 8:19 pm
Trumpeta1978 napísal: St 06 11, 2024 8:00 pm ahojte, prosím o radu, začalo mi furt vyskakovať upozornenie ohladom "requested tax treaty benefit on Irish interest income" .
Priamo IBKR alebo Lynx? Lebo mňa to otravuje u Lynx.
áno, Lynx aj umňa
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

odpoveď z Lynxu:
Tento formulář Vám umožňuje zažádat o snížení irské daně z budoucích kreditních hotovostních úroků, ne však dividend. Tato srážková daň je 20 % a musí být strhnuta z přijatých úrokových plateb na Vašem účtu (standartně je stržena automaticky). Kompletní informace k této problematice uvádíme zde. https://www.lynxbroker.cz/podpora/vypis ... n-v-irsku/.

Vyplnění této žádosti není povinné. Možnost vyplnit tento formulář byla zaslána všem klientům a pro některé klienty není relevantní. Buď nemají žádné přijaté úroky, nebo jsou úroky tak nízké, že se jim nevyplatí žádat o snížení daně.
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 266 times
Been thanked: 320 times

Príspevok od používateľa Joki »

Viete mi niekto poradiť, ako vypnúť v IB "Interest Accruals". Nabiehajú mi tam úroky z hotovosti.
Prešiel som všetko, ale nenašiel :)

Diiiiiik
Interactive Brokers referral link, ak má niekto záujem. Ďakujem

https://ibkr.com/referral/jozef473
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ryšavý írsky iBot odpovedá:

IBot
It is not possible to cancel interest accruals at Interactive Brokers (IBKR).
Interest is calculated and accrued daily based on end-of-day settled cash balances.
The accrued interest is then posted to the account on the third business day of the following month.
If the accrual is less than the minimum unit for the currency type (e.g., $1.00 for USD), it will accumulate with subsequent accruals until it reaches the minimum unit before being posted. This process is automatic and cannot be cancelled or modified by the account holder.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

...tak to je poriadna blbost,ze sa to neda vypnut,takze ak tam ma clovek 10K a viac USD(ak som to dobre pozeral) tak uz mu nabiehaju uroky a ma potom ostaru to dodatocne danit a mat iba robotu naviac?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ja som zaregistroval z príspevkov, že ked sa nepožiada a nepredloži nejaký formulár, tak úrokový výnos v Írsku zdania zrážkovo sadzbou 20%.
Takže ja by som to nechal tak a daň je už zaplatená, kedže platí zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia. U nás by sme platili daň 19%
Tak to máme aj pri dividendách, nie? Amíci zrážkovo zdania 15% a my už nič nezdaňujeme... Pritom my máme daň 7%.
mandragora
Dátum registrácie: Ut 03 09, 2024 4:13 pm

Príspevok od používateľa mandragora »

Ahojte, robila som nákup outside RTH a nezrealizovala sa mi automatická konverzia ako zvyčajne (cash účet v EUR to USD). V total balance mi teraz svieti záporná hodnota v USD. Vie mi niekto poradit prečo a či mám urobiť konverziu ručne alebo prebehne sama? Ďakujem
jaja
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 68 times

Príspevok od používateľa jaja »

Je tu někdo, kdo měl F&F advisor účet u IBCE a zmigroval do IBIE? Jak proběhla migrace? Nebyl jsem tam asi rok, teď se přihlásil, abych potvrdil withdrawal klienta a nemám tam žádné účty pod správou. Takže asi udělali jiný advisor účet s postfixem u username jako to bylo u migrace IBUK->IBCE?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

F&F advisor mi nedovolili kvôli európskej legislatíve. Resp. dovolia len blízkeho člena rodiny žijúceho v tej istej domácnosti (tá istá adresa - teda manželka, mama/otec, syn, dcéra ). Taký účet sa volá Family account.

Zmigrovali ma, ale potom mi zmrazili činnosť a mali požiadavku, aby som doložil dokument, že som investičný poradca.
My máme takú legislatívu, že advisor s licenciou NBS ani neexistuje....jedného máme pre starobné sporenie, ale nikoho na kapitálové trhy.
Snáď by tomu vyhoveli ľudia s titulom CFA, alebo takí čo robia pre o.c.p.

Non-Professional Advisor

An Interactive Brokers account structure designed for clients who manage 15 or fewer multiple accounts of varying types. Only Advisors in the United States who are exempt from registration are eligible to open an IBKR Non-Professional Advisor account. Generally, most jurisdictions require that an advisor have 15 or fewer clients in order to qualify for exemption from registration. However, registration requirements can vary among jurisdictions. For example, advisors residing in the United States may be required to register under either State or Federal law if they meet certain criteria (e.g., total assets under management, number of clients, whether they receive compensation, etc.).

Family Advisor Account

An Interactive Brokers account structure designed for clients who manage 15 or fewer multiple accounts of varying types. Only Advisors who are exempt from registration are eligible to open an IBKR Family Advisor account. Generally, most jurisdictions require that an advisor have 15 or fewer clients in order to qualify for exemption from registration. However, registration requirements can vary among jurisdictions. For example, advisors residing in the United States may be required to register under either State or Federal law if they meet certain criteria (e.g., total assets under management, number of clients, whether they receive compensation, etc.).

Advisor-Managed Account
An IBKR account managed by an Advisor. Our Advisor accounts let Professional Registered Investment Advisors (RIAs) and Commodity Trading Advisors (CTAs) execute and allocate trades among multiple clients from a single order management interface.
jaja
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 68 times

Príspevok od používateľa jaja »

No já mám u IBCE advisora pro manželku, ale teď když chci u manželky vybrat cash, čeká na consent u advisora, ale ten nemá žádné subaccounty v account managementu, takže consent nemůže udělit. Problém je, že jsem tam dlouho nebyl a nestihl udělit souhlasy k migraci, takže ty účty jsou určený k likvidaci. Tak jsem místo výběru dal příkaz k likvidaci a uvidím.
xerces
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 20 06, 2021 12:20 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 38 times

Príspevok od používateľa xerces »

Ahojte, mal by som otazku na IB. Doteraz ho pouzivam iba v takom testovacom mode, lebo primarne pouzivam XTB. Potreboval by som ale viac investicnych poductov aby som si vedel investicie rozdelit pre viacero ucelov. V XTB je mozne otvorit iba investicne ucty. Neviete ci je mozne v IB mat viacero uctov?
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa segi »

Ahoj xerces,
neviem či ej tam nejaké obmedzenie na počet, ale ja mám dva obchodné účty v rámci jedného loginu. Takže ide.
misooo
Dátum registrácie: Ut 05 03, 2024 11:15 pm
Has thanked: 12 times

Príspevok od používateľa misooo »

Čaute chcem sa opýtať :) Pozeral som si report o transakcii, ktorú som vykonal v IB a nie je mi jasné koľko som celkovo zaplatil za túto SELL transakciu. Rozumiem tomu správne, že to bolo celkovo 1,75 USD ? Vďaka
Bez názvu.png
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

Viete poradit, kde najdem zoznam etf dostupnych v IB aj bez registracie?
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"