Odporúčania Dlhopisy 2024
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Peterzosale
- Dátum registrácie: Po 02 09, 2024 3:29 pm
- Has thanked: 5 times
Dlhopisy 2024
Ahojte, chcel by som vás požiadať o rady a odporúčania ohľadom investovania do dlhopisov na Slovensku. Plánujem koncom mesiaca investovať 30-40 tisíc. Máte nejaké konkrétne typy, nad ktorými sa oplatí uvažovať? Zaujímali by ma najmä dlhopisy s trochu vyššou úrokovou sadzbou (6+) a samozrejme čo najnižším rizikom. Preferujem do 3-4 rokov a ak by bolo vyplácanie úroku častejšie ako rok, budem rád. Vopred ďakujem!
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dlhopisy 2024
definuj najnizsie riziko... AAA? Preco dlhopisy (nutnost danit ) a nie ETF (casovy test).
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2785 times
V tomto vlákne sme preberali zero coupon dlhopisy JT...tie sa dajú kúpiť a predať po 1 roku bez daní.
viewtopic.php?t=25187
Ale ten výnos 6% p.a. bol vtedy zaujímavý, lebo úročenie inde bolo len tesne nad 0% p.a.
Teraz ked máš bez rizika výnos cca 4% p.a., ponuka na 6% p.a. v junk dlhopisoch je príliš nízka.
Dospeli sme totiž k tomu, že tie dlhopisy sú dosť rizikové...vzhladom na to, že sú na eseročky a niekde to máme vo vlákne aj vysvetlené.
Proste darmo, že sa ešte nestalo, že by JT, Penta a spol nevyplatili dlhopisy....keby sa niečo systémovo pokazilo, tak tie eseročky
padnú ako Arca capital...
viewtopic.php?t=25187
Ale ten výnos 6% p.a. bol vtedy zaujímavý, lebo úročenie inde bolo len tesne nad 0% p.a.
Teraz ked máš bez rizika výnos cca 4% p.a., ponuka na 6% p.a. v junk dlhopisoch je príliš nízka.
Dospeli sme totiž k tomu, že tie dlhopisy sú dosť rizikové...vzhladom na to, že sú na eseročky a niekde to máme vo vlákne aj vysvetlené.
Proste darmo, že sa ešte nestalo, že by JT, Penta a spol nevyplatili dlhopisy....keby sa niečo systémovo pokazilo, tak tie eseročky
padnú ako Arca capital...
-
Peterzosale
Odporúčania Dlhopisy 2024
Ahojte, chcel by som vás požiadať o rady a odporúčania ohľadom investovania do dlhopisov na Slovensku. Plánujem investovať 30-40 tisíc. Máte nejaké konkrétne typy, nad ktorými sa oplatí uvažovať? Zaujímali by ma najmä dlhopisy s trochu vyššou úrokovou sadzbou (6+) a samozrejme čo najnižším rizikom. Preferujem do 3 rokov a ak by bolo vyplácanie úroku častejšie ako raz do roka, budem rád. Vopred ďakujem!
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2785 times
Re: Odporúčania Dlhopisy 2024
Ak si sa stratil v pôvodnom vlákne, ktoré si založil 2 septembra, tak som ti to spojil do jedného.Peterzosale napísal: ↑St 11 09, 2024 1:35 pm Ahojte, chcel by som vás požiadať o rady a odporúčania ohľadom investovania do dlhopisov na Slovensku. Plánujem investovať 30-40 tisíc. Máte nejaké konkrétne typy, nad ktorými sa oplatí uvažovať? Zaujímali by ma najmä dlhopisy s trochu vyššou úrokovou sadzbou (6+) a samozrejme čo najnižším rizikom. Preferujem do 3 rokov a ak by bolo vyplácanie úroku častejšie ako raz do roka, budem rád. Vopred ďakujem!
Hoci je divné, že tvoja otázka je na chĺp identická s tou 2 septembra...
-
Peterzosale
Re: Odporúčania Dlhopisy 2024
Vďaka, len som dúfal že v tejto kategórii bude viacero názorov tak som to skopčil aj sem. Sorry ak sa to nemá takto
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1566 times
Ono ten vynos 6% je aj bude vyssi, lebo dlhopisy sa budu precenovat vzhladom na zmenu urokovych sadzieb
Zoberme si priklad dlhopis: https://www.jtbanka.sk/detail-dlhopisu/ ... ds_2028_SR
Dátum emisie 11.4.2024
Emisný kurz 75,11% teda dlhopis si nakupil za 751 eur
Aktualna cena nakup: 79.3% teda dlhopis vies aktualne predat za 793 eur
Zisk 42 eur a ked urokovy vynos pocitam ako 42/751*100 dostanem 5,6% a to je len za 6 mesiacov, teda cca 11.2% p.a.
Vyvoj ceny si mozes pozriet aj na burze: https://www.bsse.sk/bcpb/detail-cp/?isi ... %7C1237%23