Zdravotné odvody pri živnosti popri zamestnaní.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Zdravotné odvody pri živnosti popri zamestnaní.
Zdravím, môj internetový research ma doviedol k informácii, že ak mám živnosť popri TPP, tak by som nemal byť povinný platit si preddavky na zdravotné odvody a následne po podaní DP zaplatiť zdravotné odvody vypočítané z reálneho príjmu. Za rok 2023 som bol celý rok na TPP a mal som živnosť na ktorú som nevystavil ani jednu faktúru. Zo zdravotnej poisťovne mi prišiel nedoplatok 270€ vypočítaný z nejakého vymeriavacieho základu vo výške 1 958,78€.
Pochopil som niečo zle ja, alebo je možné, že som niečo zle vyplnil v DP? Ďakujem.
Pochopil som niečo zle ja, alebo je možné, že som niečo zle vyplnil v DP? Ďakujem.
-
capitalcapital
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
- Has thanked: 95 times
- Been thanked: 86 times
Re: Zdravotné odvody pri živnosti popri zamestnaní.
Ak si nevystavil žiadnu faktúru, nedal si si robiť daňové priznanie zamestnávateľovi?
-
capitalcapital
- Gold Member **
Čiže ten vymeriavací základ bol uvedený len v tomto riadku:
-
capitalcapital
- Gold Member **
Ak si si do DP pre § 6 neuviedol žiadny príjem a máš tam nulu, tak to potom reklamuj.
Zistil som, že som spravil chybu v tom, že zaplatené sociálne odvody z TPP som nakopíroval aj do prílohy 3, zrejme do políčka, ktoré slúžia na zaplatené odvody zo živnosti a z toho si nejako vypočítali príjem.capitalcapital napísal: ↑Pi 25 10, 2024 11:42 amAk si si do DP pre § 6 neuviedol žiadny príjem a máš tam nulu, tak to potom reklamuj.
-
capitalcapital
- Gold Member **
Dik za info. DP tlačivo má kontrolne mechanizmy ale tie prílohy tuším nemajú úplne zapojené. Tak si spracuj opravné DP.Daredd napísal: ↑Pi 25 10, 2024 2:47 pmZistil som, že som spravil chybu v tom, že zaplatené sociálne odvody z TPP som nakopíroval aj do prílohy 3, zrejme do políčka, ktoré slúžia na zaplatené odvody zo živnosti a z toho si nejako vypočítali príjem.capitalcapital napísal: ↑Pi 25 10, 2024 11:42 amAk si si do DP pre § 6 neuviedol žiadny príjem a máš tam nulu, tak to potom reklamuj.
-
rand
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 58 times
Ale už uplynula lehota na podanie daňového priznania za rok 2023, takže sa podáva dodatočné daňové priznanie (nie opravné DP).