Demo účet - ktorý broker?

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
shety
Dátum registrácie: Po 18 03, 2013 7:19 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Demo účet - ktorý broker?

Príspevok od používateľa shety »

Zdravím, 14 ročný syn prejavil záujem naučiť sa investovať online. Keďže by som rád podporil jeho záujem, ale asi nie je vhodné, aby sa "hral" s reálnymi peniazmi, rád by som mu otvoril demo účet, kde by sa v reálnom prostredí naučil typy príkazov, druhy CP a fundamenty za pohybmi CP a pod..

Viete prosím poradiť, ktorý demo účet sa na to hodí najviac?

Hlavné kritéria preto sú:
1. Userfriendly užívateľské prostredie.
2. Najlepšie tutoriály vhodné pre začiatočníkov.
3. Iné (podľa vášho uváženia)

Poznámka: syn ovláda angličtinu.
Vďaka.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 32 times
Been thanked: 1753 times

Re: Demo účet - ktorý broker?

Príspevok od používateľa MiBi »

ja by som asi odporucil Birdwingo ( first investing app for under-18 year old in Europe with a fun "Duolingo for finance" gamified academy )
https://teen.birdwingo.com/teen/

Len ta Academy nie je zadarmo, 9eur/mesiac, ale zase ak dieta dokonci lekciu tak mu dava "peniaze" na investovanie
Screenshot_20241023_152854_Birdwingo.jpg

Funguje to tak, ze v aplikacii sa najprv zalozis ucet ty a potom pozves dieta.
shety

MiBi napísal: St 23 10, 2024 3:20 pm ja by som asi odporucil Birdwingo ( first investing app for under-18 year old in Europe with a fun "Duolingo for finance" gamified academy )
https://teen.birdwingo.com/teen/

Len ta Academy nie je zadarmo, 9eur/mesiac, ale zase ak dieta dokonci lekciu tak mu dava "peniaze" na investovanie

Funguje to tak, ze v aplikacii sa najprv zalozis ucet ty a potom pozves dieta.
Vďaka za tip. Pozrel som si to, ale veľmi ma nepresvedčili. Z toho čo majú o aplikácii zverejené (a to majú pomerne chabé info) mám pocit, že je to pre niekoho kto hľadá investovanie na jeden klik, niečo ako Revolut. Tá akadémia, čo som videl pár screenov, mi príde tiež veľmi veľmi základná - čo je akcia, čo je ETF, čo je výnos, ale možno som len nevidel viac.
Skôr hľadám demo s tutoriálmi, kde sú vysvetlené napr. aj rôzne typy pokynov, čo znamenajú, v akých situáciách sa použivajú, typy grafov, základné financial ratios a pod. Možno niekto z veľkých brokerov (XTB, eToro, IB, Lynx, trading212 a pod)? Máte niekto skúsenosti s ich demo účtami?
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 466 times

Príspevok od používateľa jogo »

shety napísal: St 23 10, 2024 2:59 pm Zdravím, 14 ročný syn prejavil záujem naučiť sa investovať online. Keďže by som rád podporil jeho záujem, ale asi nie je vhodné, aby sa "hral" s reálnymi peniazmi, rád by som mu otvoril demo účet, kde by sa v reálnom prostredí naučil typy príkazov, druhy CP a fundamenty za pohybmi CP a pod..

Viete prosím poradiť, ktorý demo účet sa na to hodí najviac?

Hlavné kritéria preto sú:
1. Userfriendly užívateľské prostredie.
2. Najlepšie tutoriály vhodné pre začiatočníkov.
3. Iné (podľa vášho uváženia)

Poznámka: syn ovláda angličtinu.
Vďaka.
Veľmi by som zvažoval, či 14 ročnému synovi ukážem všetky "kúzla" investingu a hlavne tradingu na páku...hrozí tam riziko návyku na gambling a nechuť čokoľvek iné robiť, lebo to perspektívne neprináša zhodnotenie ako trading.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
shety

jogo napísal: St 23 10, 2024 6:17 pm Veľmi by som zvažoval, či 14 ročnému synovi ukážem všetky "kúzla" investingu a hlavne tradingu na páku...hrozí tam riziko návyku na gambling a nechuť čokoľvek iné robiť, lebo to perspektívne neprináša zhodnotenie ako trading.
Jasne, o páke sa ani nebavme, to predsa ani real účet nedovolí hneď každému. Ale keď ma záujem vedieť viac o finančných trhoch než len ako kliknúť na buy AAPL, lebo sa mi páči najnovší dizajn mobilu, tak mu tie info rád sprostredkujem.
Ale áno, súhlasím že je potrebné ustriehnúť kde končí základná finančná gramotnosť a kde začína gambling.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 32 times
Been thanked: 1753 times

Príspevok od používateľa MiBi »

XTB peknu databazu znalosti na https://www.xtb.com/sk/vzdelavanie ale ako platforma je podla mna pre 14r. dost komplexna a je tam to lakadlo v podobe CFD - nakup na paku, co moze ako pisal jogo zlakat k tradingu.
Birdwingo poskytuje ku kazdemu instrumentu celkom komplexne informacie, takze syn bude mat co robit, kym vsetko pochopi:
20241024_081653.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"