potreboval by som este jedneho brokera okrem IBKR
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
jan7925
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Pi 04 12, 2020 6:28 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
potreboval by som este jedneho brokera okrem IBKR
Zdravim , momentalne tradujem cez ibkr ,ale chcel by som este jedneho brokera v pripade ,ze by mal ibkr nejake problemy , technicke alebo financne.
Je este nejaky iny broker , ktory nie je len ibkr dcerska spolocnost ktory je na tom dobre financne a ma nizke poplatky na akcie a opcie?
Pozeral som fio ,ale ich poplatky su velmi velke.
Dakujem
Je este nejaky iny broker , ktory nie je len ibkr dcerska spolocnost ktory je na tom dobre financne a ma nizke poplatky na akcie a opcie?
Pozeral som fio ,ale ich poplatky su velmi velke.
Dakujem
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 262 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: potreboval by som este jedneho brokera okrem IBKR
Asi ako alternatívu k IB by som bral XTB.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 257 times
- Been thanked: 627 times
v com je podla Teba lepsie XTB ako SAXO ?
P.S. Mam saxo.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
PredsaJa
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 88 times
Saxo možno bude kúpené IBKR, to len pre info, keďže sa hľadá niečo, čo nie je na IBKR závislé (čo hneď vylučuje napr. Lynx alebo T212).osamely chodec napísal: ↑Pi 01 11, 2024 1:23 pm v com je podla Teba lepsie XTB ako SAXO ?
P.S. Mam saxo.
Z väčších a klasickejších brokerov nebolo spomenuté napr. Degiro. Vo vlaknach aj na tomto fóre je toho pospomínané celkom dosť. Treba sa tým prelúskať.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 360 times
T212 je IBKR zavisle ???PredsaJa napísal: ↑Pi 01 11, 2024 2:20 pmSaxo možno bude kúpené IBKR, to len pre info, keďže sa hľadá niečo, čo nie je na IBKR závislé (čo hneď vylučuje napr. Lynx alebo T212).osamely chodec napísal: ↑Pi 01 11, 2024 1:23 pm v com je podla Teba lepsie XTB ako SAXO ?
P.S. Mam saxo.
Z väčších a klasickejších brokerov nebolo spomenuté napr. Degiro. Vo vlaknach aj na tomto fóre je toho pospomínané celkom dosť. Treba sa tým prelúskať.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
PredsaJa
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 25 04, 2022 9:27 pm
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 88 times
Áno, účty klientov ako aj všetky operácie v T212 sú realizované v IBKR. T212 tam má zriadený omnibus účet. Má to svoje výhody aj nevýhody, resp. určité riziká.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2584 times
- Been thanked: 2924 times
Asi by trebalo vedieť, čo znamená ,,momentalne tradujem cez ibkr,,.
Ja som si brokera vyberal podľa toho, čo potrebujem trejdiť ( k tomu samozrejme ,,deep discount,, teda bezkonkurenčne z najnižšími poplatkami).
Pri presune z IBUK do IBCE mi IB dvíhalo tlak a žlč... a najradšej by som išiel niekam inam , ale bohužiaľ v tom čo ja potrebujem trejdiť a ako to potrebujem trejdiť (platforma )som žiadneho iného podobného brokera nenašiel.
Preto sú dôležité kritéria na brokera. Ked teda ide o trading.
Ja som si brokera vyberal podľa toho, čo potrebujem trejdiť ( k tomu samozrejme ,,deep discount,, teda bezkonkurenčne z najnižšími poplatkami).
Pri presune z IBUK do IBCE mi IB dvíhalo tlak a žlč... a najradšej by som išiel niekam inam , ale bohužiaľ v tom čo ja potrebujem trejdiť a ako to potrebujem trejdiť (platforma )som žiadneho iného podobného brokera nenašiel.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 202 times
- Been thanked: 466 times
Mam zopár otázok na tvoje reálne skúsenosti so Saxom.osamely chodec napísal: ↑Pi 01 11, 2024 1:23 pmv com je podla Teba lepsie XTB ako SAXO ?
P.S. Mam saxo.
-Majú nulový poplatok ako XTB na nákup akcii a ETF podobne ako XTB?
-Robia konverziu mien EUR do USD a aký majú rozdiel nákup-predaj?(XTB klasickú menovú konverziu nerobí)
-Aký je ročný poplatok za držanie akcii a ETF v portfóliu? (XTB ma 0%)
-Aký je poplatok za obchodovanie futures na USA indexy a obchodujú sa reálne kontrakty alebo len CFD na kontrakty?(XTB ponúka len CFD na futures a ešte si k nim učtuje nočný swap)
-Dá sa otvoriť minimálna pozícia 0.01 kontraktu? (v XTB áno)
-Aké sú poplatky za občasný vklad a výber peňazí(XTB nemá)
-Majú pobočku na Slovensku, alebo sa účet otvára v Česku?(XTB má pobočku na Slovensku-výhoda pre prípadne dedičské konanie)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Jogo , saxo pouzivam iba na investovanie.
poplatkok za nakup ETF ma vyjde cca 0,05%
konverzia e/u robia ja mam poplatok 0,25% inak skusil som Georga investovat
mi urobili konverziu e/z za 1,6% !!! Otras.
obchoduju sa realne futky, ja tam neobchodujem
maju asi len cesku pobocku,
nemaju vsetky instrumenty, napr. pakove etf na nasdaq nemaju
su v Dansku pre mna istejsie ako Polsko, ale iba vec nazoru.
konverzia e/u robia ja mam poplatok 0,25% inak skusil som Georga investovat
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
-0.05% je lepšie ako v Patrii, Fio a LYNXE, kde je to v rozmedzí 0,12% až 0,15% pre eurové verzie ETF na USA indexy...aký je minimálny poplatok?osamely chodec napísal: ↑So 02 11, 2024 9:08 am Jogo , saxo pouzivam iba na investovanie.
konverzia e/u robia ja mam poplatok 0,25% inak skusil som Georga investovatmi urobili konverziu e/z za 1,6% !!! Otras.
-konverzia 0,25% je dobrá oproti Fio alebo Patrii
-Akú majú výšku poistenia majetku, keď je to dánska banka?
-Ročný poplatok nemajú?
-Menovú konverziu robia pri každom obchode tak, ako XTB alebo si viem zmeniť Euro na USD a obchodovať v USD bez ďalšicch konverzii tak ako napr. v IB/LYNXE?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Jogo nechce sa ti googlit?
https://www.home.saxo/sk-sk/rates-and-c ... n-schedule
https://www.home.saxo/legal/protection- ... ient-funds
ja mam dva ucty (su zadara) jeden eur a druhy usd, konverzia medzi nimi je okamzita za 0,25%
maju poplatok za drzanie etf 0,12 -0,15% p.a podla velkosti uctu uctuju mesacne a hodia na to este DPH25% , da sa vraj zrusit ak das suhlas s poziciavim tvojich cennych papierov, ja som nedal tak neviem ako to funguje. Ak ma niekto skusenost hlavne a rizikami sem s nimi.
https://www.home.saxo/sk-sk/rates-and-c ... n-schedule
https://www.home.saxo/legal/protection- ... ient-funds
ja mam dva ucty (su zadara) jeden eur a druhy usd, konverzia medzi nimi je okamzita za 0,25%
maju poplatok za drzanie etf 0,12 -0,15% p.a podla velkosti uctu uctuju mesacne a hodia na to este DPH25% , da sa vraj zrusit ak das suhlas s poziciavim tvojich cennych papierov, ja som nedal tak neviem ako to funguje. Ak ma niekto skusenost hlavne a rizikami sem s nimi.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Není nad reálnu skúsenosť.
Pretože nájsť v poplatkoch nejakú "fintu" na klienta napísanú malými písmenami nie je také jednoduché. Dosť ma zarazili kadejaké poplatky o ktorých som u svojich 4 brokeroch ešte nepočul. Napr. poplatok za reporting, formular 1042s, proxy hlasovanie...https://www.home.saxo/sk-sk/rates-and-c ... n-schedule
Je niečo, s čím si u SAXA nespokojný?
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
tak mna najviac iritoval poplatok za neaktivitu 100 eur polrocne ale ten uz zrusili, takze na investovanie je to za mna ok , hlavne je to v EU a nie v USA . Ja som spokojny.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Všetky banky v EU majú garanciu vkladov vo výške 100 000 €. Ale to sú vklady v banke, nie u brokera.
aj Saxo bank sa tým chváli:
Saxo Bank je členom dánskeho garančného fondu.
V prípade, že dánska banka (vrátane Saxo Bank) pozastaví svoje platby alebo zbankrotuje, vklady klientov sú zaručené fondom až do výšky 100 000 EUR pre hotovostné vklady. Hotovostné vklady sa počítajú ako čistý voľný vklad po odpočítaní akéhokoľvek dlhu voči banke.
U Saxo Bank ako u brokera je však v Dánsku garancia do 20 000 €. To majú napísané aj oni, ale menšími písmenami:
Vo všeobecnosti platí, že cenné papiere nebudú ovplyvnené pozastavením platieb alebo nútenou likvidáciou a budú vrátené klientovi. V prípade, že dánska banka (vrátane Saxo Bank) nie je schopná vrátiť cenné papiere držané v úschove, Garančný fond pokryje cenné papiere až 20 000 EUR na klienta.
https://www.home.saxo/sk-sk/legal/prote ... ient-funds
Na Smartinvestorovi mám súhrn zabezpečenia a čísla 16 štátov : https://smartinvestor.sk/diskusia/viewt ... p=385#p385
To si zaškrtni to požičiavanie. Veď 0,15% p.a. je dosť. Pritom požičiavanie nie je ničím limitované a nejaké drobné ti pripíšu.osamely chodec napísal: ↑So 02 11, 2024 11:08 am maju poplatok za drzanie etf 0,12 -0,15% p.a podla velkosti uctu uctuju mesacne a hodia na to este DPH25% , da sa vraj zrusit ak das suhlas s poziciavim tvojich cennych papierov
Ale hlavne ti nezoberú ročne 150€ z každých 100 000.
-
jan7925
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Pi 04 12, 2020 6:28 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
cez ibkr robim vsetko,,day trading ,swing trading ako aj long term investing.JUGGLER napísal: ↑Pi 01 11, 2024 9:53 pm Asi by trebalo vedieť, čo znamená ,,momentalne tradujem cez ibkr,,.
tradujem iba akcie, opcie a etf's
Hladam alternativu ku ibkr , nizke poplatky a hlavne aby to bol stabilny broker .
Pozriem si podrobjensie vsetkych odporucanych brokerov ale ked mas este nejaky iny nazor , necham si poradit.
Cez tohto noveho brokere nebudem robit casto daytrading , bude to skor back-up ucet ktory bude skor na swing a investing ,mozno 20 trades na mesiac , mozno nejake covered calls .
---a hlavne ato bol direct acces broker
dakujem
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Hej, máš pravdu.
Ja som u IB od začiatku, 22 alebo 23 rokov...už sa ani nepametám, či od 2001, alebo 2002.
Nikdy som nepotreboval iného brokera, lebo IB je mimoriadne spoľahlivé.
Ked som mal výpadky tradingu, nikdy neboli technické zo strany IB , len byrokratické pri prechode z UK, alebo zakladaní iného typu účtu.
Takisto voľakedy vypadával internet, to už dnes neexistuje. Ked vypadnú dáta, v TWS sa tok dát refreshuje a hotovo...
Mojím dôležitým kritériom (mimo deep discount a DMA) bol extended trading 4 hod. pred open a 4 hodiny po open.
Vyskúšal som viac brokerov, ale to už nemá význam spomínať, lebo to bolo dávno. Nijaký nemal tú kvalitu, čo IB.
A v brokerskom biznise, špeciálne pri tradingu sa to stále mení. Brokeri sú dnes špecializovaní na kadečo...napr. aj na shorting.
Urobil som rýchly research, ak by si chcel američanov, pozri CenterPoint (min. 50K), alebo TradeZero.
Na swing a investing by som kludne zvážil aj európskeho brokera. Na dlhodobé investovanie len európskeho.
Hlavný problém tradingu v SR vidím vo vysokom daňovom a odvodovom zaťažení.
Keď však prejdeš na firmu, dáta na trading sú drahé ( musíš platiť inštitucionálne ). Preto sú dvaja DMA brokeri luxus.
Najväčší problém, ktorý vidím u fyzických osôb je, že obchodujú rôzne kategórie - cenné papiere, opcie, deriváty, forex.
Keď ich nezabije vysoké zdanenie ( 31% až 36% ), zabije ich nemožnosť započítať stratové kategórie, takisto nemožnosť prenosu straty z minulého roku. Trading je proste daňový a odvodový zabiják a vďaka medzinárodnej výmene informácii nie je možné tieto veci ignorovať. Dobehnú každého.