Investičná príležitosť - apartmány v Bulharsku...

Nehnuteľnosti ako alternatíva k (ne)existujúcemu slovenskému akciovému trhu. Hypotekárne úvery - na bývanie aj investovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Martinisko.eu
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 19 04, 2007 8:15 pm
Kontaktovať používateľa:

Investičná príležitosť - apartmány v Bulharsku...

Príspevok od používateľa Martinisko.eu »

Nehnuteľnosti v Bulharsku s nádychom prestíže a luxusu neboli pre Slovákov nikdy cenovo dostupnejšie! Apartmán rovno pri mori s rozlohou 51 metrov štvorcových za cenu petržalského jednoizbáku? Nech sa páči!
Viac tu:
http://www.mfc.sk/?vyhodne-apartmany-v- ... -na-predaj

Pre viac info: martin@martinisko.eu
Obrázok
Pette
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2007 4:59 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Investičná príležitosť - apartmány v Bulharsku...

Príspevok od používateľa Pette »

Jasne, vyhodte peniaze von oknom, ale hlavne, ze s usmevom:)
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Myslím si, že tie ceny/sumy, sú dosť dobré, nevidím tam nejaký reálny priestor pre možný prepad...
Obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Bol som tam /Bulharsko/ na dovolenke v lete, ale tak silny vplyv mafie ako som tam videl nebol ani u nas v casoch 90 tych.Vyhodene peniaze.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Pette
Guru Member ****

Vacsina priestor na prepad nevidi, dokial nenastane:)

Momentalna situacia v oblasti realit je tak na hrane, a to celosvetovo, ze kupovat cokolvek ako investiciu (jedneho cloveka za nasetrene peniaze) je hlupost.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Kocinavi, tak ku tomu sa žiaľ vyjadriť neviem. I keď som tam na dovolenke bol, všímal som si iné veci, ako mafiu...
Pette, áno, chápem... Ale keby si mal možnosť v súčastnosti, počas krízy, kúpiť troj izbový dom, novostavbu, v slušnej časti v BA za povedzme 50 000€, tak by si to nekúpil, lebo:
Pette napísal:Momentalna situacia v oblasti realit je tak na hrane, a to celosvetovo, ze kupovat cokolvek ako investiciu (jedneho cloveka za nasetrene peniaze) je hlupost.
Hm?
Ja by som to za takú cenu bral. Tým chcem povedať len to, že tie ceny sa mi zdajú veľmi slušné a radšej by som dal 35000€ do apartmánu v Bulharsku, ako keby som ich mal dať na terminovaný účet...
Obrázok
Pette
Guru Member ****

Ak by som mohol kupit dom v BA za 50 tisic eur, tak ho kupim, ale na byvanie:)

Volat apartman v bulharsku investiciou v dnesnej dobe je hlupost. Stoji ta to mesacne naklady, cena neporastie X rokov (je navyse sanca, ze klesne), je tu kurzove riziko, nie je to ziadna extra dovolenkova krajina (teda uspesne prenajmy su otazka, je tam X tisic takychto apartmanov)...

Ak to chce niekto aktivne vyuzivat, prosim. To ale nie je investicia, to je spotreba, ktora sa moze a nemusi sama zaplatit vonkajsimi okolnostami.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

No jasne, aj to je pohlad ;)

Neviem aký je tam predpokladaný výnos z nájmu, ale ak by mi výnos pokryl nájom 35000ového apartmánu + by mi to hodilo 2000eur ročne (zaplatenie hypo), tak do toho idem...
Obrázok
seven
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 07, 2007 2:51 pm
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa seven »

ked nehnutelnosti klesaju, taketo apartmany klesaju este rychlejsie ako je priemerny pokles.

Jeden moj znamy kupil taky apartman na konci 2007, 2 izb. 60 m2 za 60.000 EUR. V sezone 2008 mal zisk z prenajmu 2000 EUR. Samozrejme ze sa nalietal..atd, aby ho vytazil.
Rizika su ale podla mna vacsie ako v BA. Menove riziko ani nie, lebo bulh. mena je pevne naviazana na EUR zakonom....zatial. Ale to je jedno, kupil v EUR. Horsie je to naozaj s modnostou destinacii, kriza,,,. Cely rok sa tam nekuri, takze naklady su skresane na min.

Ja osobne by som do toho nesiel. Je tam naozaj mnozstvo novopostavenych apartm., ako v spanielsku.. a posobi to niekedy ako miesto duchov...

ale je to cisto tvoje rozhodnutie,..

Skor sa mi pacil napad napr anglickych dochodcov, ktori sa rozhodli v 2007 predat svoj dom v angl. a prestahovat sa na dochodok do teplejsieho Bulharska. Predali ten dom tusim za 16 mil. sk prepocitane a kupili mensi stasi dom na vidieku v bulh. za 300.000sk.
Susedov maju velmi priatelskych a pod. Tak to by som bral na dochodok.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Dufam, ze beries aj bulharsku zdravotnu starostlivost.Na dochodku ju urcite budes potrebovat.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
seven
Gold Member **

:)) kebyze mam tych 500.000 EUR a anglicky dochodok k tomu, tak by sa hadam nasla slusna zdravotna staroslivost... :D
MarTiny
Dátum registrácie: Po 18 08, 2008 6:47 pm

Príspevok od používateľa MarTiny »

No len keby si býval na takom naozajstnom bulharskom vidieku, t.j kdekoľvek inde ako 50-60 km okolo Sofie, tak by si s tou starostlivosťou mohol mať naozaj problém.
Inak by ma celkom zaujímalo, kde sa to tí anličania presťahovali, pretože ako ja poznám bulharský vidiek, tak by som tam nešiel bývať ani zadarmo. :)
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

ja som sice zatial V Bulharsku na dovolenke nebol, ale pokial viem, aj tam su miesta a miesta. Niekde to nemusi byt nic extra a moze to vyzerat ako mesto duchov a niekde prave naopak. Ja osobne, mat peniaze s ktorymi velmi neviem co, tak si jeden letny apartman kupim aj v Bulharsku aj v USA. Myslim, ze ceny su celkom prijatelne. Btw. posledne spravy z USA hovoria o zvysujucom sa pocte ziadosti o hypoteky.
Keni
Dátum registrácie: Po 19 02, 2007 12:27 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Keni »

... a ja ze sa pise 2005 :)
MarTiny
Dátum registrácie: Po 18 08, 2008 6:47 pm

Príspevok od používateľa MarTiny »

Prímorské nehnuteľnosti zlacneli o polovicu - v článku sa spomína Bulharsko a Španielsko

http://living.hnonline.sk/clanky/hnreal ... o-polovicu
mao
Active Member
Dátum registrácie: Ut 10 06, 2008 9:12 pm

Príspevok od používateľa mao »

k tomu clanku

Odborníci radia kupovať nehnuteľnosti hneď teraz. Nielen ako letné sídlo pre rodinu či známych, ale aj ako strednodobú investíciu. "Nehnuteľnosti kúpené teraz pod cenu môžu byť od roku 2012 až 2013 - to sú roky, keď sa predpokladá návrat do "normálu“ - predané za podstatne viac,“ hovorí odborníčka na zahraničné nehnuteľnosti z realitnej kancelárie Mediterránea Martina Javorčeková.

dovolte mi zasmiat sa - HA HA :D

ja byt 2home.sk ci mediterranea.cz tiez by som sa triasol (a potom by som mozno spravil take vyjadrenie - Odborníci radia kupovať nehnuteľnosti hneď teraz.)

btw, neviete niekto prosim dake linky, weby original spanielske kde by bola prevazne obcianska inzercia - byty, apartmanty, domy a podobne (nieco ako u nas napr. http://byty.hyperinzercia.sk/" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.reality.sk/" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.kexik.sk/reality/reality-nehnutelnosti.htm" onclick="window.open(this.href);return false; , http://reality.bazos.sk/" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.byt.sk/" onclick="window.open(this.href);return false; a pod.) aby som si mohol porovnat ceny v realitkach a "obcianske ceny" v Spanielsku. Vrela vdaka.
Neli
Dátum registrácie: St 17 03, 2010 6:15 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Neli »

Dovoľte mi napísať niečo ako vlastník apartmánu na brehu mora.Je to úžasný pocit že môžem isť k moru hoci kedy na ako dlho chcem a dostanem sa tam za 1,5 hod letu.
kúpili sme apartmán za cenu 730 eur/m2 pred dvomi rokmi a momentálne cena je podobná ale doteraz si na seba pekne zarobil.po dvoch rokoch to hodnotím ako výbornú investíciu hlavne do zdravia mojich deti.
a ohľadom zdravotnej starostlivosti v Bg -dovoľte mi sa zasmiať,lieky ktoré tu používam na bežnú chrípku a črevné choroby deti -tam zoženiete v lepšej kvalite ,rýchlejšie účinkujú a kúpite lacno bez predpisu a čakania u lekára. Porezanú nohu dcérke zalepili a nie šili -dala sa rýchlo do poriadku.Lekár Vám v Bulharsku bude tykať ale nenechá Vás čakať s bolesťami .
Žijem na Slovensku a platím si súkromnú kliniku a najskorší voľný termín na rontgenové vyšetrenie boľavého ramena mali až o dva mesiace.
Bulharsko má veľa výhôd ale len pre ľudí bez predsudkov.
spoločnosť mfc poznám a v tomto im treba naozaj dôverovať.
neli
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

ale doteraz si na seba pekne zarobil.
čo to presne znamená?

keď to máte ako alternatívu k chate na Slovensku, tak nie je problém, to sa mi zdá ako veľmi vhodné pre toho kto má rád more (ja ho moc nemám rád). Ale investične to asi žiadne terno nebude.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2778 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Neli napísal:Dovoľte mi napísať niečo ako vlastník apartmánu na brehu mora. Je to úžasný pocit že môžem isť k moru hoci kedy na ako dlho chcem a dostanem sa tam za 1,5 hod letu.
To je úžasné! Dúfam, že aj teraz tam si. Už sa roztopil sneh?
Otužilci potvrdzujú, že plávať v studenej vode je dobrá investícia do zdravia.
Lieta sa tam iba od júna do septembra, letenka stojí 250-300 € na osobu, takže hocikedy si tam zaletieť s celou rodinou napríklad na víkend môže akurát Jano Slota.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
seven
Gold Member **

Neli napísal:Dovoľte mi napísať niečo ako vlastník apartmánu na brehu mora.Je to úžasný pocit že môžem isť k moru hoci kedy na ako dlho chcem a dostanem sa tam za 1,5 hod letu.

Sezona su 2 max. 3 mesiace. Naco nieco take vlastnit, ked si tam hocikedy v sezone mozem zajst-prenajat a vzdy na ine miesto za cenu 40E/ 4 osoby/den. Chodit na to iste miesto nie je zrovna lákavé. ( iba ak v Polynezii:) )Z mojho pohladu to je nezmysel. Investicne- vacsie riziko za malo muziky.
Myk
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 29 11, 2009 8:05 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa Myk »

Neli napísal:Dovoľte mi napísať niečo ako vlastník apartmánu na brehu mora.Je to úžasný pocit že môžem isť k moru hoci kedy na ako dlho chcem a dostanem sa tam za 1,5 hod letu.
Seven, JUGGLER:
Chlapi, vy jste to vůbec nepochopili. On přece nepsal, že tam chodí, on jen psal, že je to úžasný pocit, že tam může hoci kedy isť a trvá to jen 1,5 hodiny letu. Já ho chápu. Když dosáhnu dobrého pocitu, tak to taky považuji za dobrou investici, i když to vlastně znamená, že jsem peníze utratil. Někdo utrácí za dobré jídlo, někdo za holky, někdo za nemovitosti, do kterých jede jednou za rok. :wink:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Myk napísal: Seven, JUGGLER:
Chlapi, vy jste to vůbec nepochopili. On přece nepsal, že tam chodí, on jen psal, že je to úžasný pocit, že tam může hoci kedy isť a trvá to jen 1,5 hodiny letu. Já ho chápu. Když dosáhnu dobrého pocitu, tak to taky považuji za dobrou investici, i když to vlastně znamená, že jsem peníze utratil. Někdo utrácí za dobré jídlo, někdo za holky, někdo za nemovitosti, do kterých jede jednou za rok. :wink:

OK. Proti gustu žiadny dišputát.
Asi nie som dosť empatický.
Mňa len tie argumenty podráždili.
Akoby sa bez kúpy apartmánu v BG nedalo ísť k moru...

....lieky ktoré tu používam na bežnú chrípku a črevné choroby deti -tam zoženiete v lepšej kvalite ,rýchlejšie účinkujú a kúpite lacno bez predpisu a čakania u lekára. Porezanú nohu dcérke zalepili a nie šili -dala sa rýchlo do poriadku.

P.S.
Keď je niekto hladný, aj nedozretá slivka mu pripadá ako pochúťka.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Vilo
Dátum registrácie: Po 22 02, 2010 7:46 pm

Príspevok od používateľa Vilo »

kúpili sme apartmán za cenu 730 eur/m2 pred dvomi rokmi a momentálne cena je podobná ale doteraz si na seba pekne zarobil.po dvoch rokoch to hodnotím ako výbornú investíciu hlavne do zdravia mojich deti.
neli
Tak to sa ti uz oplati kupit aj lietadlo spolu aj s apartmanom :lol:
Vsak ak mam niekde chatu v horach, tiez na nu nechodim taxikom.
seven
Gold Member **

Myk napísal:Seven, JUGGLER:
Chlapi, vy jste to vůbec nepochopili. On přece nepsal, že tam chodí, on jen psal, že je to úžasný pocit

ak je to o pocite tak je vsetko ok. :)

myslel som, ze sa bavime o vyhodnosti investície, teda o zisku. Pocity som tam akosi zabudol zahrnut.

Páni, pekny víkend a nezabudnite poriadne zainvestovat do dievcat:) Nie je nad dobry pocit z výstreku:)
timeinvestbg
Dátum registrácie: St 07 04, 2010 10:46 am

Príspevok od používateľa timeinvestbg »

S priatelom vlastnime niekolko nehnutelnosti(roddinych domov-novostavby) v Bulharsku.Takze vsetky tie reci o tom ze ake je to tam zle su hlupost to tvrdia iba taky co si nemozu dovolit lepsie.Drzat krok s dobou je vysada uspesnych!!!!!!Takze podporujem kupu nehnutelnosti v Bg nam to prinieslo poriadny zisk v porovnani s moznostou zarobit na SR.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

nam to prinieslo poriadny zisk
konkretizuj to:

1. koľko stál apartmán
2. aký je ročný výnos
3. aké sú ročné náklady
seven
Gold Member **

Filip- myslis ze ti povie pravdu? :)

Napr. dnes mi hovoril znamy, ze jedna jeho znama kupovala novy byt v novostavbe Obydick v BA niekedy v lete 2008 a teraz ho predala so ziskom 10%. Da sa tomu verit?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

velmi tazko, lebo ten obidick je drahy jak svina a predat to o 10% drahsie sa mi zda nerealne.

Ale mozno tam vychytila nejaky lacnejsi byt, pripadne dostala zlavu.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

seven napísal:Napr. dnes mi hovoril znamy, ze jedna jeho znama kupovala novy byt v novostavbe Obydick v BA niekedy v lete 2008 a teraz ho predala so ziskom 10%. Da sa tomu verit?
hehe, vtip roka :mrgreen:
Andrej
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Príspevok od používateľa Andrej »

Všetky úžasné veci sa dejú známym našich známych, toto je základné pravidlo urban legends. Nikdy sa to nedeje nikomu koho priamo poznáš. To len známi našich známych žijú tie úžasné životy :D
Brani
Silver Member *
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Príspevok od používateľa Brani »

Tak ale pozrite sa na to takto. Ak sa to stane vám a poviete to nejakému známemu a ten to povie svojmu známemu, tak vy ste zase iba známy známeho :wink:
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

http://spravy.pravda.sk/po-grecku-sa-k- ... nomika_p01" onclick="window.open(this.href);return false;

Po Grécku sa k falšovaniu čísiel priznalo aj Bulharsko
Reuters, FT | 12. apríla 2010

K zámernému falšovaniu údajov o hospodárení štátu a stave verejných financií sa po Grécku priznalo aj Bulharsko. Krajina pri Čiernom mori uviedla, že klamala o schodku rozpočtu za rok 2009. Nervozita v súvislosti so schopnosťami členov únie podržať euro ešte vzrástla a spoločná európska mena stratila na hodnote.

Finančné problémy susedov začali triasť aj Bulharskom, najchudobnejšou krajinou Európskej únie. Predseda vlády Bojko Borisov, ktorý sa dostal na čelo balkánskej krajiny po minuloročných voľbách, vyhlásil, že po socialistickej vláde zdedil dosiaľ nezapočítané dlhy. Po ich zrátaní dospel k tomu, že rozpočtový deficit Bulharska nebol 1,9 percenta, ako oficiálne uvádza EÚ, ale až 3,7 percenta hrubého domáceho produktu. Je to rovnaký prípad ako Grécko, kde tiež schodok po objavení nových faktov vyskočil dvojnásobne na 12,5 percenta.

Bulharská vláda sa po odhalení vzdala zámeru požiadať v tomto roku o vstup do mechanizmu výmenných kurzov ERM-2, ktorý je čakárňou pre prijatie eura. Problémy zatriasli aj menami susedných štátov. Rumunský lei spadol oproti euru na dvojmesačné minimum. Rovnako začali stúpať aj náklady na obhospodarovanie národného dlhu oboch krajín.
Neli
Kontaktovať používateľa:

Tak som zase tu po dlhšom čase a odkazujem všetkým závistlivcov a hlavné tým mudriým kt. ešte nevlastnia nehnuteľnosť ani tu ani v Bulharsku ani asi záhradu na okraj mesta.Už toľko nekecajte ale ponúknite mi investíciu kde za cenu apartmánu pri mori
-43 000 eur mám ročne 4000 eur zisk.Po odratani nakladov s tym spojených.
A lieta sa do Bg celoročne nie iba jun-sept.
A ....ak predsa sa chcete ubytovať pri mori za 15 eur v 4**** komplexe dám Vám zľavu...
ale už toľko nezavidte.
Naposledy upravil/-a Neli v St 26 05, 2010 8:45 pm, upravené celkom 1 krát.
Neli
Kontaktovať používateľa:

Pette napísal:Ak by som mohol kupit dom v BA za 50 tisic eur, tak ho kupim, ale na byvanie:)

Volat apartman v bulharsku investiciou v dnesnej dobe je hlupost. Stoji ta to mesacne naklady, cena neporastie X rokov (je navyse sanca, ze klesne), je tu kurzove riziko, nie je to ziadna extra dovolenkova krajina (teda uspesne prenajmy su otazka, je tam X tisic takychto apartmanov)...

Ak to chce niekto aktivne vyuzivat, prosim. To ale nie je investicia, to je spotreba, ktora sa moze a nemusi sama zaplatit vonkajsimi okolnostami.
No je to dosť obmedzene tvrdenie
pre nas je to investicia a vyborna a pre 29 slovenských rodin ktoré už 2 roky tam maju svoje apartmány tiež.
Skôr mám problém kde investovať na Slovensku peňazí z prenájmu bulharského apartmánu.neminieme tam totiž všetko.

http://www.bulharskoapartmany.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

neli, neviem co sa paprcis. Ak si na tom zainteresovany a toto ma byt styl tvojej prezentacia, tak je to dost amaterske.

Este pridam link, ked sme uz v tejto teme:
http://www.mfc.sk/?vyhodne-apartmany-v- ... -na-predaj" onclick="window.open(this.href);return false;
jan
Gold Member **
Dátum registrácie: So 15 09, 2007 7:54 pm

Príspevok od používateľa jan »

"43 000 eur mám ročne 4000 eur zisk.Po odratani nakladov s tym spojených.

A ....ak predsa sa chcete ubytovať pri mori za 15 eur v 4**** komplexe dám Vám zľavu..."

S touto kalkulaciou pri plnej celorocnej vytazenosti ziskas 15*30*12 = 5500 Eur bez zaratania nakladov.

Celorocna vytazenost apartmanov v letovisku. :lol:
To je skor velky sen majitelov nehnutelnosti. To bol problem aj pred krizou.
Ubytovacie zariadenia v kazdej krajine hlasili slabe vysledky. A medzi dovodmi nespominali, ze im vsetci klienti usli do Bulharska.
Ja teda zisku 4000 Eur rocne po odratani nakladov neverim.

Ale viem, ze z tvojej strany ide iba o reklamu a predaj nehnutelnosti. Si predajca, takze tieto tvoje texty beriem ako inzerciu.

A este k tomuto ti mozem dat radu. A cudujem sa, ze si na to aj sam neprisiel:
"Skôr mám problém kde investovať na Slovensku peňazí z prenájmu bulharského apartmánu.neminieme tam totiž všetko."

Na Slovensku teraz JaT predavaju tatranske hotely. Tiez hovoria o uzasnych vynosoch, s ktorymi by sa radi s verejnostou podelili.
Napadlo ma, ze ty ako odbornik v cestovnom ruchu by si mohol investovat prave tymto smerom.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

článok ešte z roku 2006, keď bolo v Bulharsku menej apartmánov a obsadenosť bola teda vyššia:
http://property.timesonline.co.uk/tol/l ... 072772.ece" onclick="window.open(this.href);return false;
preložená verzia:
http://translate.google.sk/translate?hl ... %26hl%3Dsk" onclick="window.open(this.href);return false;
“I think we’ll be lucky to cover our costs. Bulgaria is a building site. How can they build so many apartments and expect to fill them with tourists?”
One flat has been rented out for two weeks and the other for six weeks — far less than he was led to believe when he bought.
Research by The Sunday Times suggests that for most people, net returns are more likely to be in the 3%-4% range at best, that six to eight weeks’ rental is optimistic
Obsadenosť a výnosy boli už v roku 2006 mizerné
Neli
Kontaktovať používateľa:

1. koľko stál apartmán
2. aký je ročný výnos
3. aké sú ročné náklady[/quote]

1.Apartmán stal 43 000 eur (Pre 4 os.-59m2)
2.vynos 5000 eur(obsadený od 10 juna do 15.sept.)
3.naklady 395 eur.za rok aj s mes.spotrebou vody a el.v lete.
V ostatnom čase je vypnuté všetko a nie sú náklady.
pre tých čo potrebujú informáciu prečo píšem že celoročné:
V blízkosti je golf-hra sa 8 mes v roku a liečivé termálne kúpele-celoročné-sauna krytý bazen a t.d.Tak že nekúpeme sa len v mori a liečia sa tam aj choroby dýchacích ciest tiež celoročné.Hlavne v mesiaci marec-apríl je tam priaznivejšie podnebie pre alergikov .

ine náklady nie sú

http://www.bulharskoapartmany.eu/investicie" onclick="window.open(this.href);return false;
Neli
Kontaktovať používateľa:

Na Slovensku teraz JaT predavaju tatranske hotely. Tiez hovoria o uzasnych vynosoch, s ktorymi by sa radi s verejnostou podelili.
Napadlo ma, ze ty ako odbornik v cestovnom ruchu by si mohol investovat prave tymto smerom.
prečo nie -Tatry tiež sú dobra investícia len nemam rad lesnu zver a sneh a sú drahšie ako apartmány v Bg .tak isto služby v Tatrách momentálne ,sú horšie ako v Bg.
Tym chcem povedať že ľudia investuju aj srdcom nie vždy len rozumom a cez čisla.

pripadá mi však tato diskusia zbytočná ak rady ponukaju ľudia ktorí sami nevlastnia podobnú nehnuteľnosť potom je to číra zavišť a nevedomosť.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Nebuď smiešna.
Prečo by sme ti mali závidieť apartmán v Bulharsku?
Ak je tvoje srdce na Balkáne, naše tam proste nie je.
Každý len vyjadruje svoj názor.

Píšeš, že apartmán vynesie pri plnej obsadenosti 4000 €.
Prižmúrim oči nad tou plnou obsadenosťou a rozmýšlam:

Načo mi je apartmán, ktorý je obsadený?
Pre 4000 € ročne?
Ak ho obsadím ja, tak mi nevynesie nič.
Ak ho obsadím, tak sám miniem za tri mesiace 5000 €.

Ak mám minúť 5000 €, tak nie v posratom Bulharsku, ale môžem striedať krajiny a pláže.
V Španielsku sa dá prenajať apartmán na tri mesiace pri podobných výdavkoch ako na Slovensku.
Mallorka, Egypt, Turecko atď - ďalšie low cost destinácie.

Môj osobný názor: z Rumunska a Bulharska je mi na zvracanie.
Som ochotný sa tam počlapkať v mori 2 týždne raz za 10 rokov.
Ale na tri mesiace ma tam nedostaneš ani keby si mi všetko platila (a nevyšlo by ťa to lacno).

Okrem toho: leto na Slovensku je krásne.
Moja filozofia je, že leto treba stráviť doma a dovolenky tráviť v teplejších destináciách, keď je u nás sychravé počasie.

V tom zmysle, ak by som mal uvažovať nad LACNOTOU, tak by som uvažoval nad apartmánom v EGYPTE, alebo ŠPANIELSKU.

Ak by som uvažoval nad pobrežím, ktoré sa mi páči a je dostupné za 6-8 hodín autom, hoci aj na víkend, tak volím CHORVÁTSKO.

A ak by som mal niekomu závidieť, tak to sú ľudia, ktorí strávia každý rok niekoľko mesiacov vo FRANCÚZSKU, alebo ITÁLII.
Napísať odpoveď

Návrat na "Nehnuteľnosti / Nemovitosti, Reality, Hypotekárne úvery"