SLSP- Fond maximálnych výnosov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
SLSP- Fond maximálnych výnosov
Zdravím,
chcel by som sa s Vami poradiť. Uvažujem, že vyberiem celú sumu, ktorú mám v SLPS vo fonde maximálnych výnosov.
Investujem pravidelne, každý mesiac, od roku 2020.
Mám tam zisk, ktorý je nad 500 eur.
Prosím Vás, ako je to s daňami? Musím ten zisk uvádzať aj v daňovom priznaní alebo neriešim nič čo sa týka daňového priznania a banka mi to zdaní pri výbere?
Ďakujem.
chcel by som sa s Vami poradiť. Uvažujem, že vyberiem celú sumu, ktorú mám v SLPS vo fonde maximálnych výnosov.
Investujem pravidelne, každý mesiac, od roku 2020.
Mám tam zisk, ktorý je nad 500 eur.
Prosím Vás, ako je to s daňami? Musím ten zisk uvádzať aj v daňovom priznaní alebo neriešim nič čo sa týka daňového priznania a banka mi to zdaní pri výbere?
Ďakujem.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Re: SLSP- Fond maximálnych výnosov
v pripade tohto fondu, neriešis nič čo sa týka daňového priznania - banka ti to zdaní pri výbere
Chcem sa ešte dodatočne opýtať, ak mám ten zisk nad 500 eur, tak mi banka zdaňuje len to čo je nad 500 alebo celý zisk? Ďakujem.
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Čo viem, tak ti výnos zdania celý a príde ti to na účet zdanené. Neriešia 500€, lebo to nemajú odkiaľ vedieť či si tam nechceš dať prenájom alebo iné CP, daňové priznanie podávaš až v budúcom roku ako si odpredával.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
-
Paly
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 21 03, 2019 1:30 pm
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 8 times
Je to podielový fond, celý výnos bude zdanení zrážkou pri predaji. Nič ďalej neriešiš. Je to ako napr. pri termínovanom vklade.
Ďakujem za rady. Aproppo: je nejaký zmysel prečo sa dajú vybrať peniaze z FMV len osobne na pobočke a nie cez aplikáciu v Georgovi?
-
Paly
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 21 03, 2019 1:30 pm
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 8 times