Fondy zaistené voči menovému riziku SKK

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Fondy zaistené voči menovému riziku SKK

Príspevok od používateľa filip glasa »

v tejto téme http://ako-investovat.sk/viewtopic.php?t=8 sa okrem iného preberali aj podielové fondy v SKK zaistené voči menovému riziku. Sem to skopírujem aj keď to bude trošku duplicitná téma:

v ČSOB dva fondy:
ČSOB akciový korunový o.p.f.
ČSOB Property o.p.f.
Oba majú v predajnom prospekte uvedené:
Menové riziko - je riziko, kde pri zmene kurzu meny, v ktorej sú denominovné aktíva fondu, dochádza ku zmene hodnoty aktív fondu vyjadrených v SKK. Nakoľko cieľom fondu je zhodnotenie v SKK, správcovská spoločnosť používa v rozsahu dostupných informácií menové deriváty na obmedzenie alebo zabezpečenie menového rizika. Menové riziko je nízke.

Pioneer investments:
Pioneer Funds - Core European Equity
je zaistený viď.:
http://www.pioneerinvestments.sk/Fond/T ... &class=SKK

ďalej sa tu môžu spomenúť fondy denominované v SKK, ktoré nie sú zaistené voči menovému riziku. Aby si investori nemysleli, čo sa stáva, že ich menové riziko netrápi, keďže investujú v korunách.
Napr. fondy ESPA sa síce predávajú s korunách, ale tie sa len prerátavajú z napr. EUR na SKK a investor je naplno vystavený menovému riziku.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

V jednom článku na Trende som objavil, že kopec strešných fondov je zaistených voči menovému riziku v slovenských korunách. Doteraz som si tieto fondy nevšímal, tak som si to ani nevšimol :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"