Ahojte,
Viete mi poradit ake ETFka a v akom pomere by ste namixovali pre zenu, vek 48 rokov.
Zalozil som jej XTB s tym, ze jej vytvorim 2 investicne plany kde jeden bude investovanie na dochodok, teda investicny horizont 15+ rokov tam by stacilo asi teda len SP500 alebo svet...?
Druhy plan "sporenie" na horizont 2-5 rokov kde by som vlozil nieco menej rizikove.
Nikdy pred tym este neivestovala preto aj v vztach k riziku a tolerancia znasat vykyvy trhu si velmi nizke..ale s casom sa to urcite zlepsi.
Skladba portfolia v XTB pre 50tnika
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2780 times
Re: Skladba portfolia v XTB pre 50tnika
Môj názor: ja by som nemixoval. Investične sa pre ňu hodí ETF SVET nech sa jej s 1500 akciami nejlepších svetových firiem ľahko spí.
V tom druhom 3-4% p.a cez jedno z ETFs ktoré sme preberali (napr. XEON )
Aj obyčajný cash v XTB úročia...v XTB vlákne písali, že prvých 90 dní 4,2% p.a. - z toho zrazia daň, ostane 3,4%...ale úroková sadzba pôjde dole.