Krypto Market s minimalnymi poplatkami
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
12gb54as
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 29 times
Krypto Market s minimalnymi poplatkami
Zalozil som si ucet na Coinbase a chcel skusit kupit nieco za 10€, zarazil ma ale poplatok pri tomto ukonce, ktory cinil 0,99€.
Viete odporucit nieco lacnejsie, alebo to je vsade takto?
Viete odporucit nieco lacnejsie, alebo to je vsade takto?
-
Investor123
- Dátum registrácie: Ne 08 12, 2013 1:34 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Re: Krypto Market s minimalnymi poplatkami
Urcite je slusny vyber z lacnejsich alternativ. Coinbase je asi najdrahsi zo vsetkych. Ja pouzivam uz dlhe roky Kraken, ten sice nie je uplne najlacnejsi, ale oproti Coinbase su poplatky ovela nizsie. Este lacnejsie by malo byt Crypto.com.
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 258 times
Zaklad je nekupovat priamo v penazenke, ale v coinbase advanced trade(na burze) a pouzivat limit order(nastavis si svoju cenu, za ktoru chces kupit, ked ju das tesne pod market cenu, na 100% sa vyplni po nejakej dobe, radovo sekundy).
Su rozne cenove Tiers podla objemu, u teba prepokladajme max $10k/mes. Limit order(maker fee) 0,4%, Market order(taker fee) 0,6%.
Stale vela, preto Coinbase nedoporucujem, ich slava z obdobia GDAX je navzdy prec(maker fee 0%).
Kraken je na tom lepsie maker fee 0,25%, taker fee 0,4%.
Binance (0,1% pre taker/maker)
Pre zaciatocnikov doporucujem Nexo/Nexo Pro(uzivatelsky najmenej komplikovana apka, bonusy - Nexo card s kurzami MC asociacie, BTC u nich ponechane urocia 4% p.a.), taker/maker 0,2% z obchodu(realizuju sa na Kraken burze)
Su rozne cenove Tiers podla objemu, u teba prepokladajme max $10k/mes. Limit order(maker fee) 0,4%, Market order(taker fee) 0,6%.
Stale vela, preto Coinbase nedoporucujem, ich slava z obdobia GDAX je navzdy prec(maker fee 0%).
Kraken je na tom lepsie maker fee 0,25%, taker fee 0,4%.
Binance (0,1% pre taker/maker)
Pre zaciatocnikov doporucujem Nexo/Nexo Pro(uzivatelsky najmenej komplikovana apka, bonusy - Nexo card s kurzami MC asociacie, BTC u nich ponechane urocia 4% p.a.), taker/maker 0,2% z obchodu(realizuju sa na Kraken burze)
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
-
12gb54as
- Silver Member *
Netusim co je v kupovat v penazenke alebo na burze.. skusal som kupovat v coinbase cez ich web interface ..
Do krypta som sa pustil len vcera, tak sa vobec nevyznam.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
Toto vnimam tak trochu ako brzdu krypta, ze novy pouzivatel je tak trochu strateny v zlozitom systeme.
A preto aj vidim este potencionalny rast, ak raz pride nieco, co urobi pre novacikov ultra lahky sposob, ako zamenit krypto..
A preto aj vidim este potencionalny rast, ak raz pride nieco, co urobi pre novacikov ultra lahky sposob, ako zamenit krypto..
Odoslané z počítača
-
Adammd
- Guru Member ****
tak nakupujte cez revolut, vyjde to lacnejsie ako v coinbase
f.i.r.e.
-
12gb54as
- Silver Member *
Ja do krypta len okrajovo, t.j. 20€ mesacne. Len zamrzi, ze mi to pytal 0,9€ poplatok za 10€ nakup. Nechce sa mi registrovat a skusat, preto sa pytam. Skusim asi len ten crypto.com este.
Ved toto je ultralahke, akurat zbytocne velky poplatok.
-
12gb54as
- Silver Member *
Viete mi povedat, kolko zaplatim poplatok na Kraken alebo Binance, ak si kupim krypto za 20€?
Teraz som skusal Coinbase a pyta 1,49€ za kupu krypta za 11€, co je absolutne sialenych 13%
Teraz som skusal Coinbase a pyta 1,49€ za kupu krypta za 11€, co je absolutne sialenych 13%
-
12gb54as
- Silver Member *
Skusil som Kraken a poplatok je tam vyrazne nizsi. Za 30€ nakup som platil len 0,3€, v Coinbase takmer 2€.
S tymto som celkom spokojny.
Dik za inspiraciu.
S tymto som celkom spokojny.
Dik za inspiraciu.
-
Adammd
- Guru Member ****
Len si daj pozor, ked kupujes akoby priamo v apke a nie v burzovom rozhrani, tak su tam vysoke spready, tzn horsie ceny.
Sice si nakupi x,xxx za 29,70€, na burze by si mal za dany naklad viac...ak pojde o desiatky eur, asi to nevadi, ale pri vyssich objemoch sa zbytocne ochudobnujes.
Sice si nakupi x,xxx za 29,70€, na burze by si mal za dany naklad viac...ak pojde o desiatky eur, asi to nevadi, ale pri vyssich objemoch sa zbytocne ochudobnujes.
f.i.r.e.
-
12gb54as
- Silver Member *
Ja nakupujem cez kraken.com, mobilnu app neplanujem pouzivat. Ziadne velke prachy sa tam aj tak tocit nebudu, to len aby som sa zbavil FOMO
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2787 times
Do bitcoinu by som sporil po 20 € úplne zadarmo cez niektoré crypto ETF napr. cez brokera XTB.
To sa na malé sumy podľa mňa hodí najlepšie a výnos je po 1 roku oslobodený od daní.
ETF je fond, ktorý vlastní reálne BTC, takže cena akcií fondu rastie/klesá s cenou BTC.
To sa na malé sumy podľa mňa hodí najlepšie a výnos je po 1 roku oslobodený od daní.
ETF je fond, ktorý vlastní reálne BTC, takže cena akcií fondu rastie/klesá s cenou BTC.
-
12gb54as
- Silver Member *
Nechcem krypto etf a uz vobec nechcem tie velke tokeny
.. Ja som si dnes kupil LINK, neskor nejake AAVE, POLKADOT.. ani nie pravidelne.. len podla chute
Na etf mam sp500, tam davam vyrazne vyssie sumy mesacne..
Na etf mam sp500, tam davam vyrazne vyssie sumy mesacne..
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
OK. Ked ti -33% zdaňovanie a odvod z výnosu nevadí...lebo aj na polkadot a iné crypto sú etf.
-
12gb54as
- Silver Member *
Nevadi. Plan je pokupit par tokenov, zabudbut a vytiahnut, ked to stupne na 100000€ – co sa nesatne.
Ja viem ze sa to zdanuje.
Na Xtb ani nie su Etp, ktore by som chcel – ani jedno. Chainlink, Polka, Aave, Avalanche tam maju len CFD.
Ja viem ze sa to zdanuje.
Na Xtb ani nie su Etp, ktore by som chcel – ani jedno. Chainlink, Polka, Aave, Avalanche tam maju len CFD.
-
dobrunoc
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 27 11, 2011 8:53 am
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 13 times
Asi neviem hľadať, ale ja som na xtb etf na btc nenašiel.. Je tam len CFDJUGGLER napísal: ↑Ut 17 12, 2024 7:29 pm Do bitcoinu by som sporil po 20 € úplne zadarmo cez niektoré crypto ETF napr. cez brokera XTB.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1566 times
-
12gb54as
- Silver Member *
Zda sa, ze krypto etf, co by som chcel, ma Interactive Broker, tak ho asi skusim. Nie prvykrat, co som na XTB nenasiel etf, ktore som chcel.
-
_Hustler_
- Dátum registrácie: So 10 03, 2018 10:03 pm
kupovať ETF na krypto je najvačšia prasáreň akú vie človek urobiť - keď si viete na spote nakúpiť "fyzické" krypto a poslať si ho na self custody (odporúčam electrum penaženku - to je za mňa najlepší open source projekt na slef custody pre crypto) - vieš si to prepojiť aj s trezorom.
coinbase a coinbase-exchange sú dva produkty ktoré táto firma poskytuje, pričom len "coinbase-exchange" je spotová burza - ktorá sa logicky oplatí podstatne viac ako ich zmenáreň coinbase.
úplne by som sa nefixoval na feečka - tam vedia marketéri čarovať, ak chceš ušetriť každý satoshi naviac fixoval by som sa na to koľko jednotiek krypta dostaneš na danej burze. Ono ak si vybereš akúkoľvek solídnu spotovú kryptoburzu a nebudeš to vkladať cez kartu, tak nakúpiš vždy lacno, úplne by som to neriešil, tie rozdieli sú pre teba ako klasického investora minimálne.
Viac by som sa na tvojom mieste zameral na solídnosť danej burzy, keď ti nevadí mať účet u americkej firmy- Kraken, ak chceš niečo viac punk - offshore tak určite kukoin. Binance je najlikvidnejšia burza na planéte, netuším aké sú retalové feečka, ale predpokladám že tam dostaneš za svoje eura najviac. Osobne som fanúšik kukoinu, ale to preto že sú offshore a majú najlepšie technologické inovácie a jediná burza ktorá má bezproblémové kotácie nonstop (to teba ako DCA investora nemusí zaujímať, ale asi to vypovedá dosť o solídnosti) plus vydávajú platobnú kartu - takže si vieš spendovať krypto kdekoľvek kde príjmajú visa karty alebo bezkontaktné google/ apple pay či vyberať cash.
takže si sa nič nedozvedel - otvor si binance, kukoin kraken a používaj tú ktorá ti vyhovuje.
coinbase a coinbase-exchange sú dva produkty ktoré táto firma poskytuje, pričom len "coinbase-exchange" je spotová burza - ktorá sa logicky oplatí podstatne viac ako ich zmenáreň coinbase.
úplne by som sa nefixoval na feečka - tam vedia marketéri čarovať, ak chceš ušetriť každý satoshi naviac fixoval by som sa na to koľko jednotiek krypta dostaneš na danej burze. Ono ak si vybereš akúkoľvek solídnu spotovú kryptoburzu a nebudeš to vkladať cez kartu, tak nakúpiš vždy lacno, úplne by som to neriešil, tie rozdieli sú pre teba ako klasického investora minimálne.
Viac by som sa na tvojom mieste zameral na solídnosť danej burzy, keď ti nevadí mať účet u americkej firmy- Kraken, ak chceš niečo viac punk - offshore tak určite kukoin. Binance je najlikvidnejšia burza na planéte, netuším aké sú retalové feečka, ale predpokladám že tam dostaneš za svoje eura najviac. Osobne som fanúšik kukoinu, ale to preto že sú offshore a majú najlepšie technologické inovácie a jediná burza ktorá má bezproblémové kotácie nonstop (to teba ako DCA investora nemusí zaujímať, ale asi to vypovedá dosť o solídnosti) plus vydávajú platobnú kartu - takže si vieš spendovať krypto kdekoľvek kde príjmajú visa karty alebo bezkontaktné google/ apple pay či vyberať cash.
takže si sa nič nedozvedel - otvor si binance, kukoin kraken a používaj tú ktorá ti vyhovuje.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Dal som ti thanks za hodnotný príspevok, ale bez urážky, tá ,,prasáreň,, ťa zrejme rozčuluje ako ,,likvidity providera,, nie?
Chápem, že praví fanúšikovia crypta chcú mať reálne crypto, ale ja mám k tomu pár sedliackých poznámok:
ETF je fond ktorý vlastní reálne crypto.
Teda pre mňa akoby sa niekto rozčuloval, že nenakupujem 500 akcií indexu SP500, ale investujem do ETF na SP500.
Kedysi som si založil účet na Binance a kúpil nejakú cryptomenu. Dnes už neviem ako sa volá, Binance ma len otravuje emailami
, pričom na ňom som len kúpil crypto, ktoré mám v nejakej peňaženke ( už ani neviem akej peňaženke, ale to crypto je zrejme bezcenné ).
Dnes Mibi dal alokáciu BTC, kde vidíme že 17,6% BTC je stratených...to je 3,7 miliónov BTC ( 370 mld USD ak počítam správne )
V ETF sa určite nestratia...a keby sa mu niečo stalo, budú predmetom dedičského konania.
Cez ETF je to bezpečné a oslobodené od daní.
Nie je pravda, že cez ETF neinvestujem do crypto, pretože samotný fond musí nakupovať a držať reálne crypto.
Tie ETF teraz reálne držia akolo 1 milióna BTC. Takže cez ETF to mám najlacnejšie a ešte k tomu oslobodené od daní.
Pre tvoju info KuKoin nie je v žiadnom daňovom raji.
Seychelly nepýtajú dane od firiem, to je pravda, ale čo sa týka hlásenia zdaniteľných výnosov, daní sa nezbavíš:
Seychely sú členom medzinárodných iniciatív na zdieľanie daňových informácií, čo znamená, že sa zapájajú do:
CRS (Common Reporting Standard): Seychely sú signatárom Dohody o spoločnom štandarde oznamovania (CRS), ktorú vytvorila Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). V rámci CRS finančné inštitúcie na Seychelách zbierajú informácie o zahraničných klientoch a zdieľajú ich s príslušnými daňovými orgánmi v ich krajinách rezidencie.
FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act): Seychely podpísali dohodu s USA na implementáciu FATCA, čo znamená, že finančné inštitúcie na Seychelách hlásia amerických občanov a rezidentov, ktorí majú na Seychelách finančné účty.
Ako to funguje:
Finančné inštitúcie (banky, investičné spoločnosti atď.) zhromažďujú informácie o klientoch, ktorí môžu podliehať CRS alebo FATCA.
Tieto údaje sa každoročne odosielajú príslušným daňovým úradom na Seychelách.
Seychely zdieľajú tieto informácie s inými krajinami na základe medzinárodných dohôd.
-
12gb54as
- Silver Member *
Hodnotny pre niekoho iste. Pisal som, ze som poskusal sam burzy, aj ze mam Kraken.. On odporuca aby som poskusal a aby som si otvoril Kraken.. nejak mi nesedi ta chronologia 
Ohladom krypto ETF, (ci ETN, ETP), v noci mi to preslo hlavou a usudil som, ze velmi dobry napad. Takze, aby som to uzavrel. Mam co som chcel, pasivne investovanie. Tymto Krypto temu presuvam do perfifernej oblasti vedomia a nejdem sa tomu viac venovat.
Ohladom krypto ETF, (ci ETN, ETP), v noci mi to preslo hlavou a usudil som, ze velmi dobry napad. Takze, aby som to uzavrel. Mam co som chcel, pasivne investovanie. Tymto Krypto temu presuvam do perfifernej oblasti vedomia a nejdem sa tomu viac venovat.
-
mapper
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 27 times
V poslednom cisle Index je prave napisane ze ani ETF na bitcoin nie su oslobodene od dani + zdravotky. Kryptomeny nepodliehaju oslobodeniu od dane. Ako to je teda?Nie je pravda, že cez ETF neinvestujem do crypto, pretože samotný fond musí nakupovať a držať reálne crypto.
Tie ETF teraz reálne držia akolo 1 milióna BTC. Takže cez ETF to mám najlacnejšie a ešte k tomu oslobodené od daní.
-
_Hustler_
- Dátum registrácie: So 10 03, 2018 10:03 pm
narážam iba na to, že tu máme prvý krát v historii - dajme tomu digitálnu komoditu - digitálne zlato, ktorú si vieme držať a spravovať bez tretej stany. Akcie, finančné inštrumenty - viete držať iba u brokera, a veríte že ten broker to etfko, alebo tú akciu skutočne nakúpil, a veríte mu že vám tie peniažky jedného dňa vyplatí a nezdrhne vám s nimi - tak ako to spravilo v minulosti veľa bánk, brokerov. Regulácie týchto subjektov a finančné krytia sú super ale nezabúdajte že papier znesie všetko - to si vysvetlite každý posvojom.
Viete sa stať súčasťou niečoho tak geniálneho a velkého ako je bitcoinová sieť, viete držať prístupy k svojím adresám na blockchaine na ktorých máte časť limitovaného bohatsva, a vy si to kúpite cez prostredníka ? - rozumiem tomu na jednej strane, na druhej strane mi príde zvláštne že sa ľudia zaujímajú iba o tú cenu, stojí za to minimálne si tú technologiu osahať, pochopiť s čím si to človek zahráva, možno pochopiť aj nedostatky jak onchainu tak lightningu - lebo tá technologia je v prvom rade robená nie aby bola dokonalá, ale aby bola rezistentná voči autoritám, útokom, aby bola digitálne stála, nemenná - to je prvok decentralizácie a asimetrickej kryptografie ktorý vytvára niečo tak geniálne elegantný a zároveň "šalamúnsky" poskladané a to je blockchain..
áno, treba mať dobre spravené zálohy privátneho klúču alebo seedu - so slobodou prichádza zodpovednosť, to je úplne iný kocent ako banka postarajte sa o mna - V prípade bitcoinu ste sami sebe bankou - Ono bitcoiny nie sú fyzicky u vás na koncovom zariadení, bitcoiny existujú ako záznam v účtovnej knihe (v blockchaine) ktorý je rozdistribuovaný po desiatkach tisíc fullnode a tažiarských uzlov po celom svete, vo forme zostatku že daná adresa vlastní tolko a tolko bitcoinov - To čo vám vlastne dáva právo utrácať bitcoiny je privátny klúč , možno ste videli takých 12 alebo 24 slov - to je seed, to nie je žiadna centralizovaná recovery služba, je to štandardizovaná záležitosť, s tých slov sa dá determinovať a poskladať privátny klúč Napríklad vymyslím si slovo Car,elephnt = 0435340346454034696 , jednoducho buď musíte vedieť privátny klúč, alebo ked stratíte privátny klúč tak si z tých slov- z toho seedu musíte poskladať (tz obnoviť) privátny klúč. Tá self custody penaženka (penaženka ktorá nemá žiadne prístupy k vaším kryptomenám je opensouce, a ste sami sebe bankou) vám vlastne vygeneruje seed . privátny klúč, a umožní vám vygenerovať si vašu adresu, príjamť tam bitoiny a utrácať z nej tieto bitoiny.. keby utekáte zo severmej koreii, tak vám stačí si pamatať tých 12-24 slov, a viete si obnoviť prístup k bitcoinom kdedkolvek na svete, cez akúkoľvek penaženku.
normálne si nainštalujte do windowsu/linuxu electrum (open source slef custody penazenka) vygenerujte si adresu, zapíšte si seed, a pošlite si na tú adresu aspoň nejaké drobné z burzy .. skúste si tie bitcoiny odoslať medzi sebou na inú adresu - alebo ako donate niekomu - alebo si to vyskúšajte previesť na lightning a zaplatit si niekde v prahe paralerej polis kafe, žiadna štátna moc vám na tieto jendotky nesiahne - pokial jej nedáte seed alebo privátny klúč naopak účet u brokera, účet v banke vám štát zamrazý lusknutím prsta ak by chcel. - vy si k transakcii viete dať aj samozrejme krátky popis (funkcia op_return)- vy tam viete zanechať odkaz ktorý bude večný - blockchain je večný, ten záznam už nejde zmazať, ten záznam tam bude navždy - mne to príde fascinujúce že viem si potenciálne pozrdraviť svojich potomkov z búdúcnosti z roku 5300. - taká blbosť, mal by si ten človek skúsiť tú technologiu ako takú, aby vedel s čím ma dočinenia - toto nie je nejaká dalšia blbosť, ďalší fastfood, predjaca stupidných mobilov a kolových nápojov, toto je technologia na úrovni elektrickej energie, technologie ktorá má veľký význam ohľadom otáziek práva na súkromie, na suverenitu jednotlivca , je to ako by si fyzickú tehličku zlata vedel rozdeliť a ĺubovolnú časť z nej by si vedel vo svojej fyzickej podobe poslať cez internet na druhú stanu planéty.
Viete sa stať súčasťou niečoho tak geniálneho a velkého ako je bitcoinová sieť, viete držať prístupy k svojím adresám na blockchaine na ktorých máte časť limitovaného bohatsva, a vy si to kúpite cez prostredníka ? - rozumiem tomu na jednej strane, na druhej strane mi príde zvláštne že sa ľudia zaujímajú iba o tú cenu, stojí za to minimálne si tú technologiu osahať, pochopiť s čím si to človek zahráva, možno pochopiť aj nedostatky jak onchainu tak lightningu - lebo tá technologia je v prvom rade robená nie aby bola dokonalá, ale aby bola rezistentná voči autoritám, útokom, aby bola digitálne stála, nemenná - to je prvok decentralizácie a asimetrickej kryptografie ktorý vytvára niečo tak geniálne elegantný a zároveň "šalamúnsky" poskladané a to je blockchain..
áno, treba mať dobre spravené zálohy privátneho klúču alebo seedu - so slobodou prichádza zodpovednosť, to je úplne iný kocent ako banka postarajte sa o mna - V prípade bitcoinu ste sami sebe bankou - Ono bitcoiny nie sú fyzicky u vás na koncovom zariadení, bitcoiny existujú ako záznam v účtovnej knihe (v blockchaine) ktorý je rozdistribuovaný po desiatkach tisíc fullnode a tažiarských uzlov po celom svete, vo forme zostatku že daná adresa vlastní tolko a tolko bitcoinov - To čo vám vlastne dáva právo utrácať bitcoiny je privátny klúč , možno ste videli takých 12 alebo 24 slov - to je seed, to nie je žiadna centralizovaná recovery služba, je to štandardizovaná záležitosť, s tých slov sa dá determinovať a poskladať privátny klúč Napríklad vymyslím si slovo Car,elephnt = 0435340346454034696 , jednoducho buď musíte vedieť privátny klúč, alebo ked stratíte privátny klúč tak si z tých slov- z toho seedu musíte poskladať (tz obnoviť) privátny klúč. Tá self custody penaženka (penaženka ktorá nemá žiadne prístupy k vaším kryptomenám je opensouce, a ste sami sebe bankou) vám vlastne vygeneruje seed . privátny klúč, a umožní vám vygenerovať si vašu adresu, príjamť tam bitoiny a utrácať z nej tieto bitoiny.. keby utekáte zo severmej koreii, tak vám stačí si pamatať tých 12-24 slov, a viete si obnoviť prístup k bitcoinom kdedkolvek na svete, cez akúkoľvek penaženku.
normálne si nainštalujte do windowsu/linuxu electrum (open source slef custody penazenka) vygenerujte si adresu, zapíšte si seed, a pošlite si na tú adresu aspoň nejaké drobné z burzy .. skúste si tie bitcoiny odoslať medzi sebou na inú adresu - alebo ako donate niekomu - alebo si to vyskúšajte previesť na lightning a zaplatit si niekde v prahe paralerej polis kafe, žiadna štátna moc vám na tieto jendotky nesiahne - pokial jej nedáte seed alebo privátny klúč naopak účet u brokera, účet v banke vám štát zamrazý lusknutím prsta ak by chcel. - vy si k transakcii viete dať aj samozrejme krátky popis (funkcia op_return)- vy tam viete zanechať odkaz ktorý bude večný - blockchain je večný, ten záznam už nejde zmazať, ten záznam tam bude navždy - mne to príde fascinujúce že viem si potenciálne pozrdraviť svojich potomkov z búdúcnosti z roku 5300. - taká blbosť, mal by si ten človek skúsiť tú technologiu ako takú, aby vedel s čím ma dočinenia - toto nie je nejaká dalšia blbosť, ďalší fastfood, predjaca stupidných mobilov a kolových nápojov, toto je technologia na úrovni elektrickej energie, technologie ktorá má veľký význam ohľadom otáziek práva na súkromie, na suverenitu jednotlivca , je to ako by si fyzickú tehličku zlata vedel rozdeliť a ĺubovolnú časť z nej by si vedel vo svojej fyzickej podobe poslať cez internet na druhú stanu planéty.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
To bude nejaké nedorozumenie. Tí ekonomickí žurnalisti nie sú nejakí extra odborníci, veď už skočili na lep aj R. Závodskému.
Neviem to nájsť, tak skús napísať názov článku.
Hustler:
Ja nemám až takú dôveru ku kryptografii a v bezpečnosti sa radšej spolieham na banku.
Nezdieľam takú nedôveru k bankám ani k inštitúciám, že by som sa musel spoliehať na seba.
Ak by som bol v pozícii, že mi môže štát zobrať majetok, určite by som to neriešil cez crypto.
Ja si myslím, že všetko, čo je v digitálnej podobe ti môžu zobrať oveľa ľahšie ako ked máš fyzicky cash, alebo zlato.
Aj v dátach na kľúči som bol minule prekvapený, ked mi expert povedal, že sa mi môžu sami vymazať velmi ľahko.
Ani som nevedel, že kľúč nemáš vyťahovať len tak...Ten expert má na dôležité dáta až 3 zálohy !
Všetko, čo mám v PC a telefóne považujem za silne zraniteľné. Nerobím si ilúzie o tom, že moje dáta sú len moje...
V prípade FIAT meny som spokojný, že môžem investovať do amerických aktív, lebo doláru verím najviac.
Vôbec nie som presvedčený, že BTC ako digitálne zlato vydrží tak dlho, aby som crypto nechal pre budúce generácie.
Skôr si myslím, že na BTC skôr, či neskôr niekto zaútočí, možno práve tá skrytá štátna moc, ktorá potrebuje FIAT menu.
Ja určite majetok do crypta nebudem dávať, ale nebudem ani crypto hrať na pokles, kým bude BTC Trump podporovať.
V hlasovaní vo vlákne Bitcoin som pri cene BTC tesne pod 100 000 USD zaškrtol ,,Nové rekordy budú v 2024, aj v budúcnosti,,
BTC má nateraz moju dôveru, ale neverím téze, že cena BTC musí donekonečna stúpať.
BTC budem so záujmom sledovať, ale na rast ceny sa mi vidí najjednoduchšie a najlogickejšie hľadať akcie ( podnikanie z reálnymi výsledkami ).
-
12gb54as
- Silver Member *
So zalohami ma expert pravdu, hlavne cloud je dnes dostupne a dobre riesenie.
S tym usb klucom to uz nie je pravda, kedysi bolo, ale dnesne OS to maju pri klucoch defaultne nastavne takto. Btw. nechem strasit, ale ak by si Slnko trochu viac zavystrajalo a spustilo znenazdajky nieco o sile Carringtonovej udalosti, tak maju vsetci po tokenoch – a nielen nich.
-
mapper
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 27 times
Index strana 25 posledny odstavec - viac v prilohe. Akurat neviem preco nech tu fotku v PC otocim akokolvek a ulozim vzdy mi to da hore nohami...
Naposledy upravil/-a mapper v Št 19 12, 2024 8:43 am, upravené celkom 4 krát.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
mapper: som napísal tomu Furmaníkovi, na základe čoho ako daňový poradca šíri tvrdenie, že ETF sú oslobodené od daní iba ak držia akcie.
P.S. voľakedy Finančná správa vydala také rozporuplné stanovisko, v zmysle, že nie je fond ako fond a treba ho skúmať...sme to tu preberali.
Pokial sa pametám, FS nakoniec uznala a stanovisko stiahla s tým, že daňovník nie je povinný skúmať komu patrí cenný papier, ked zákon hovorí jasne, že oslobodený je výnos s prevodu cenného papiera prijatého na obchodovanie na regulovanom trhu.
Len už bohužiaľ neviem nájsť to stanovisko v ktorom sme danú tému uzavreli, že oslobodenie platí pre každé ETF, ETN, ETC...
P.S. voľakedy Finančná správa vydala také rozporuplné stanovisko, v zmysle, že nie je fond ako fond a treba ho skúmať...sme to tu preberali.
Pokial sa pametám, FS nakoniec uznala a stanovisko stiahla s tým, že daňovník nie je povinný skúmať komu patrí cenný papier, ked zákon hovorí jasne, že oslobodený je výnos s prevodu cenného papiera prijatého na obchodovanie na regulovanom trhu.
Len už bohužiaľ neviem nájsť to stanovisko v ktorom sme danú tému uzavreli, že oslobodenie platí pre každé ETF, ETN, ETC...
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
@mapper: ten chlapík to NEVIE. Myslel si, že vie, ale nevie.
Ego neomylného daňového poradcu mu nedovolilo priznať si, že sa pomýlil (a pustil do média Index Sme dezinformáciu).
Namiesto toho si vyfabuloval , že ja som naštvaný finančný sprostredkovateľ, lebo on mi svojím názorom berie biznis.
Začal mi vysvetlovať, že jeho názor je opatrný, tak trochu sa opiera aj o niektoré stanoviská predstaviteľov štátu - ktorí hovoria, že ETF fond nie je ,,cenný papier,,.
Nebudem sa s ním ďalej baviť a vysvetľovať, že daňový poradca by nemal mať názor.
Mal by presne vedieť, čo je oslobodené od daní a čo nie je. Hotovo.
A keďže on to nevie... ale ja som ten zlý, ktorého to vyrušuje, nebudem mu dávať darček na Vianoce v podobe jasnej a nespochybniteľnej argumentácie podloženej právnym stanoviskom (aj vyjadrením FS ).
Môžem ťa potešiť v tom, že niekto zariadil, že v Index Sme to dezinfo už stiahli.
V tlačovej verzii to zostalo, s tým už neurobia nič. Na našom portáli teda ostal vďaka tebe originálny text:
. .
.
V online verzii jeho tvrdenie vymazali a nahradili typickým neutrálnym vyjadrením hovorcu FS:
„Zákon o dani z príjmov explicitne nerieši túto problematiku a každý prípad sa posudzuje samostatne,“:
. .
Ešte FS zvykne napísať, že s posúdením vašej situácie sa obrátte na vášho daňového poradcu...
FS proste vyhovuje, ked sa blbečkovia ,,neznalí zákona,, zdania aj tam kde nemusia...
Môj názor: kto sa chce radiť s daňovým poradcom, nehľadajte v zozname poradcov účtovníka, ale právnika:
Daňovým poradcom sa môže stať iba vyštudovaný právnik alebo ekonóm.
Podmienkou je 5-ročná odborná prax a absolvovanie náročnej skúšky. V skúškach uspeje približne 20% uchádzačov.
Ak chcú získať platnú licenciu daňového poradcu a legálne poskytovať daňové poradenstvo, musia sa stať členom SKDP.
Každý člen komory je povinne poistený proti spôsobenej škode.
Teraz je v zozname daňových poradcov 784 fyzických osôb a 136 právnických osôb.
To nevymyslíš, to je život.

Ego neomylného daňového poradcu mu nedovolilo priznať si, že sa pomýlil (a pustil do média Index Sme dezinformáciu).
Namiesto toho si vyfabuloval , že ja som naštvaný finančný sprostredkovateľ, lebo on mi svojím názorom berie biznis.
Začal mi vysvetlovať, že jeho názor je opatrný, tak trochu sa opiera aj o niektoré stanoviská predstaviteľov štátu - ktorí hovoria, že ETF fond nie je ,,cenný papier,,.
Nebudem sa s ním ďalej baviť a vysvetľovať, že daňový poradca by nemal mať názor.
Mal by presne vedieť, čo je oslobodené od daní a čo nie je. Hotovo.
A keďže on to nevie... ale ja som ten zlý, ktorého to vyrušuje, nebudem mu dávať darček na Vianoce v podobe jasnej a nespochybniteľnej argumentácie podloženej právnym stanoviskom (aj vyjadrením FS ).
Môžem ťa potešiť v tom, že niekto zariadil, že v Index Sme to dezinfo už stiahli.
V tlačovej verzii to zostalo, s tým už neurobia nič. Na našom portáli teda ostal vďaka tebe originálny text:
. .
.
V online verzii jeho tvrdenie vymazali a nahradili typickým neutrálnym vyjadrením hovorcu FS:
„Zákon o dani z príjmov explicitne nerieši túto problematiku a každý prípad sa posudzuje samostatne,“:
. .
Ešte FS zvykne napísať, že s posúdením vašej situácie sa obrátte na vášho daňového poradcu...
FS proste vyhovuje, ked sa blbečkovia ,,neznalí zákona,, zdania aj tam kde nemusia...
Môj názor: kto sa chce radiť s daňovým poradcom, nehľadajte v zozname poradcov účtovníka, ale právnika:
Daňovým poradcom sa môže stať iba vyštudovaný právnik alebo ekonóm.
Podmienkou je 5-ročná odborná prax a absolvovanie náročnej skúšky. V skúškach uspeje približne 20% uchádzačov.
Ak chcú získať platnú licenciu daňového poradcu a legálne poskytovať daňové poradenstvo, musia sa stať členom SKDP.
Každý člen komory je povinne poistený proti spôsobenej škode.
Teraz je v zozname daňových poradcov 784 fyzických osôb a 136 právnických osôb.
To nevymyslíš, to je život.