Životné poistenie

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2788 times

Re: Životné poistenie

Príspevok od používateľa JUGGLER »

iceberg8 napísal: Ne 22 12, 2024 1:38 pm Zoberme si priklad 20 a pol rocneho cloveka, ktory nestuduje (cize by uz mal pracovat), ale je dobrovolne nezamestnany a cestuje, napriklad na Slovensku, alebo pomaha invalidnej mame v domacnosti, proste nie je poisteny. A nastane uraz, alebo choroba. Co myslis, kolko dostane od statu invalidne?
Prečo by mal dostať niečo od štátu, ked nie je poistený? :shock:
Ďakuj bohu, že vôbec niečo dostane, pretože SR je sociálny štát. A vol populistov, ked chceš aby to tak ostalo.

Tvoj 20 a pol ročný neštudent a nepracujúci ako dobrovolne nezamestnaný má platiť minimálne zdravotné poistenie, čo je cca 100€ mesačne.
A za to v prípade urazu, alebo choroby dostane plnú zdravotnú starostlivosť, aj keby ho prešiel parný válec a štát by to stálo 1 milión.

Čo ty človeče čakáš od štátu? Ak je to tvoj syn a nikdy ešte nepracoval, tak zober palicu a žeň ho do práce. Je 70 tisíc volných pracovných miest.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Mam pocit, ze sme tu nastava nedorozumenie v poisteni a poisteni.
Je zdravotne poistenie a potom socialne poistenie napr invalidita.
Cely cas som pisal o tom invalidnom poisteni.
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2788 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Skús si prečítať čo píšeš... lebo mám dojem, že sám nevieš, čo riešiš.
Z mojej strany končím debatu o ničom. Čo som chcel napísať, to som napísal...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

wladas napísal: Pi 20 12, 2024 6:59 pm Hraje v tom vela aj individualita. Poznam napr pripad hlava rodiny do 40r, dve decka na krku, manzelka toho moc nezarobi. Samozrejme hypo na krku. Tak na rizikove poistenie + urazove s nahradom prijmu minie 7% z platu. V mojich ociach spalene peniaze.
Otazka je, keby nemal to poistenie a nieco fakt zle sa stane (nie smrt, ale skor ta invalidita), ci sa budu mat horsie ako teraz bez tych penazi za poistenie...
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"