Fio

Termínované vklady, sporiace účty, bežné účty, úroky v bankách, stavebné sporenie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 430 times

Re: Fio

Príspevok od používateľa Martin7 »

Áno, Fio vyzerá dobre, tiež si tam plánujem presunúť bežný účet z ČSOB (katastrofa banka, s TB asi najhoršie banky na SVK). Ešte by mohli vyladiť poplatky pri investíciach na obchodných účtoch a bolo by to dokonalé. :)

ČSOB je asi jediná banka na svete, kde platba cestuje 3 dni. :twisted:
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Unicredit je podobna slimacia karikatura, kde cestuju peniaze 2 dni.. pretoze cut off maju niekde 21hod (!ale na najblizsi pracovny den!).. resp nepmatam si takuto info presne, ale stavalo sa mi, ze v nedelu som zadal na IB prikaz a az v utorok prisli peniaze.. to bolo posledny krat, co som u nich nieco platil :)
Odoslané z počítača
Používateľov profilový obrázok
wladas
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 81 times
Been thanked: 247 times

Príspevok od používateľa wladas »

Martin7 napísal: Po 06 05, 2024 9:58 pm tiež si tam plánujem presunúť bežný účet z ČSOB (katastrofa banka, s TB asi najhoršie banky na SVK).
Akoze neda sa nesuhlasit len je zvlastne ze IB aj ten mobilny maju najlepsi zo vsetkych :D
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

wladas napísal: Po 06 05, 2024 10:14 pm
Martin7 napísal: Po 06 05, 2024 9:58 pm tiež si tam plánujem presunúť bežný účet z ČSOB (katastrofa banka, s TB asi najhoršie banky na SVK).
Akoze neda sa nesuhlasit len je zvlastne ze IB aj ten mobilny maju najlepsi zo vsetkych :D
TB ma nepochybne velmi dobry IB aj mobilbanking (mam ich od 1998)... ale pomer cena vykon uz posledne roky velmi velmi pokrivkava... za tie prachy to (mne) nestoji uz...
V principe ked vsetko nastavim ako mam, tak mi nejake krajsie prostredie vytvarania inkas apod je dost jedno... a poslat prachy cez fio ide uplne vpoho... proste tatrabanka ib a mb je "overkill" :)
danno
Active Member
Dátum registrácie: Št 18 02, 2021 3:18 pm
Has thanked: 21 times
Been thanked: 25 times

Príspevok od používateľa danno »

dneska prisiel aj mail z fio a zaujala ma jedna vec:
Ako okamžitú platbu môžete poslať jednorazovú platbu v eurách do výšky 4 000 EUR, a to do bánk, ktoré podporujú prijímanie takýchto platieb.
Ake limity maju ine banky?
iosephus
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 66 times

Príspevok od používateľa iosephus »

Mbank okamžité platby nemá?
Skúšal som dnes z Fio do Mbank a mal som na výber len štandardnú platbu, ale tak bude to zrejme pre tento dôvod.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 965 times
Been thanked: 527 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

iosephus napísal: Ut 07 05, 2024 7:32 pm Mbank okamžité platby nemá?
Skúšal som dnes z Fio do Mbank a mal som na výber len štandardnú platbu, ale tak bude to zrejme pre tento dôvod.
zatial ich maju na Svk len: Slovenská sporiteľňa, VÚB, Tatra banka, Raiffeisen banka, Oberbank a J&T Banka./a podla teda oslednych info aj Fio/. Ono to totiž nie je až tak jednoduche zprevadzkovat, pretoze kzdy prevod sprevadzaju kontrolne ukony banky ktore treba tym padom čo najviac zautomatizovat. Ten limit 4000e je prave preto že pri vyššich sumách je vyssia pravdepodobnos ze budu musiet byt manualne kontrolované.
xell
Dátum registrácie: Pi 24 02, 2023 10:34 am
Been thanked: 12 times

Príspevok od používateľa xell »

rmaly napísal: Ut 07 05, 2024 12:57 pm
wladas napísal: Po 06 05, 2024 10:14 pm
TB ma nepochybne velmi dobry IB aj mobilbanking (mam ich od 1998)... ale pomer cena vykon uz posledne roky velmi velmi pokrivkava... za tie prachy to (mne) nestoji uz...
V principe ked vsetko nastavim ako mam, tak mi nejake krajsie prostredie vytvarania inkas apod je dost jedno... a poslat prachy cez fio ide uplne vpoho... proste tatrabanka ib a mb je "overkill" :)
TB používam od 90tych rokov ,väčšinu času som bol spokojný aj keď nie s poplatkom za vedenie účtu . Neviem ako je to v súčasnosti
ale veľa vecí som vybavil cez telefon ,nemusel som chodiť na pobočku. Na infolinke som dostal potrebné informácie alebo sa to rovno
dalo zariadiť ,naproti tomu v ostatných bankách na infolinke vedeli povedať čo sa dá v banke zariadiť a odporúčali ma do pobočky.
V súčasnosti vidím pre seba jedinú výhodu v TB jednorázové číslo karty, keď robím platbu kartou vygenerujem si vždy nové číslo
a som spokojný. Tým si pre seba ospravedlnujem aj poplatok za vedenie účtu keďže mám ešte účty aj v iných bankách.
Robo_1
Active Member
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 46 times

Príspevok od používateľa Robo_1 »

xell napísal: St 08 05, 2024 9:54 am V súčasnosti vidím pre seba jedinú výhodu v TB jednorázové číslo karty, keď robím platbu kartou vygenerujem si vždy nové číslo
a som spokojný. Tým si pre seba ospravedlnujem aj poplatok za vedenie účtu keďže mám ešte účty aj v iných bankách.
Skombinuj Fio s Revolut a mas obe veci zadarmo. Nabijanie revolutu je mozne cez apple pay (asi aj google pay) instantne. Pre mna uz TB davno stratila vyznam.
xell
Dátum registrácie: Pi 24 02, 2023 10:34 am
Been thanked: 12 times

Príspevok od používateľa xell »

Robo_1 napísal: St 08 05, 2024 5:19 pm
xell napísal: St 08 05, 2024 9:54 am V súčasnosti vidím pre seba jedinú výhodu v TB jednorázové číslo karty, keď robím platbu kartou vygenerujem si vždy nové číslo
Skombinuj Fio s Revolut a mas obe veci zadarmo. Nabijanie revolutu je mozne cez apple pay (asi aj google pay) instantne. Pre mna uz TB davno stratila vyznam.
Fio mám a o Revolute viem že má tú funkciu , poprípade sa to dá riešiť aj cez 365 bank, ale tam sa dá mať vždy len jedna digitálna karta a po zrušení karty
sa dá nová vytvoriť asi až na druhý deň.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Fio sa stala terčom kyberútoku. Klienti prišli o peniaze, banka hovorí o phishingu

Banka na sociálnej sieti informovala, že čelí kybernetickému útoku. Tvrdila však, že financie klientov v ohrození nie sú. Následne nám zaslala stanovisko. Nevylučuje, že klienti sa stali obeťou podvodníkov a terčom phishingu.

„Klienti sa môžu stretnúť s podvodnými mailami, podvodnými SMS, hovormi alebo falošnými odkazmi rôzne po internete. Zisťujeme všetky okolnosti, či klient sám niekomu neposkytol svoje prihlasovanie údaje, pretože sa do bankovníctva nehlásil cez naše zabezpečené stránky. Vieme o klientoch, ktorí na nejakú formu podvodu naleteli,“ uviedol hovorca Fio banky Jakub Heřmánek.

https://spravy.rtvs.sk/2024/06/ceska-ba ... phishingu/
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

To by ma zaujimalo, ako mozu media napisat "klienti prisli o peniaze" spolu so slovami "utok".. to evokuje u neznaleho "banka nie je bezpecna"
Byt bankou, zazalujem ich za sirenie poplasnej spravy..

Za mojimi slovami si stojim, pretoze poznam 1 klienta vo Fio banke, a tato osoba bola v strese, ci jej peniaze su v banke OK.
Cca 3 dni po tom, co som zaregistroval nejake upozornenie na samotnej fio, media necitam, takze dana poplasna sprava sa ku mne v dany okamih nedostala.

Kto je za utokom na Fio? Konkurencia? Alebo len nejaky nahodny utok?

Tak napriklad, ak by chcel utocnik ukradnut prašule z mojho uctu, musel by sa prihlasit z doverihodneho zraidania, inak mi pride poziadavka na autorizacny kod. Ako toto obisiel ten udajny "hacker" ?

Co asi tak sposobi takato poplasna sprava v mediach? Nie len tak nahodou aj to, ze "zena moja prosim ta prihlas ma do internet benkingu ci mi nezmizli prašule, viees hovoria to v nóvinach" = DDOS... co este viac prileje palivo do ohna, napriklad..

Podrozrivy clanok opisuje pribeh DVOCH klientov, a v celom clanku pise "Mnohí klienti", pripomina mi to tie supplementy "recenzie od Zdeno z Popradu"
Odoslané z počítača
rmaly
Guru Member ****

iceberg8 napísal: St 26 06, 2024 10:18 am To by ma zaujimalo, ako mozu media napisat "klienti prisli o peniaze" spolu so slovami "utok".. to evokuje u neznaleho "banka nie je bezpecna"
Byt bankou, zazalujem ich za sirenie poplasnej spravy..

Za mojimi slovami si stojim, pretoze poznam 1 klienta vo Fio banke, a tato osoba bola v strese, ci jej peniaze su v banke OK.
Cca 3 dni po tom, co som zaregistroval nejake upozornenie na samotnej fio, media necitam, takze dana poplasna sprava sa ku mne v dany okamih nedostala.

Kto je za utokom na Fio? Konkurencia? Alebo len nejaky nahodny utok?

Tak napriklad, ak by chcel utocnik ukradnut prašule z mojho uctu, musel by sa prihlasit z doverihodneho zraidania, inak mi pride poziadavka na autorizacny kod. Ako toto obisiel ten udajny "hacker" ?

Co asi tak sposobi takato poplasna sprava v mediach? Nie len tak nahodou aj to, ze "zena moja prosim ta prihlas ma do internet benkingu ci mi nezmizli prašule, viees hovoria to v nóvinach" = DDOS... co este viac prileje palivo do ohna, napriklad..

Podrozrivy clanok opisuje pribeh DVOCH klientov, a v celom clanku pise "Mnohí klienti", pripomina mi to tie supplementy "recenzie od Zdeno z Popradu"
Asi je to lacnejsie nechat napisat takyto clanok ako zdvihnut uroky na sporiacom ucte (pre konkurenciu) :) :)

a vpodstate aj ten DDoS "nema nic spolocne" so samotnym phishingom... moze to "podporit", ale to sa "nerovna"...

Osobne som sa este nestretol s vysvetlenim (vramci vsetkeho zverejneneho v roznych bankach aj v minulosti)... ze by zmizli prachy z uctu
1, bez insidera v banke
a/alebo
2, bez blbosti vlastnika uctu

Podla mna, ak by to bolo mozne bez vyssie uvedenych 2 bodov, bolo by to zaprve castejsie a za druhe by sa spustil shitstorm v mediach o chybe, co to umoznuje...
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

ono vela ludi funguje tak, ze zada do adresneho riadku v chrome len fio a spolahne sa na to co google vyhlada a potom to moze dopadnut takto:

Obrázok

https://www.zive.cz/clanky/podvodnici-s ... fault.aspx
rmaly
Guru Member ****

MiBi napísal: St 26 06, 2024 11:14 am ono vela ludi funguje tak, ze zada do adresneho riadku v chrome len fio a spolahne sa na to co google vyhlada a potom to moze dopadnut takto:

Obrázok

https://www.zive.cz/clanky/podvodnici-s ... fault.aspx
A to je ze zaklad... mat to bud vo favorites alebo teda napisat spravnu adresu, ale urcite to nehadzat do vyhladavaca... rovnako... ako vravim - bod 2 - blbost userov...
capitalcapital
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa capitalcapital »

Zdroj: Správa v app - 31.7.2024
Vážení klienti,
radi by sme Vás informovali o dôležitých zmenách podmienok našich sporiacich účtov. S účinnosťou od 1. 8. 2024 dochádza u sporiacich účtov typu Fio sporiaci účet k obmedzeniu v počte prevodov a výberov peňažných prostriedkov za jeden kalendárny mesiac zo štyroch na dva.
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

V podstate to zatial ani velmi nevadi lebo 3% urok je okrem sporiaceho uctu aj na BU (Fio Konto) do 10 tis. EUR.
Takze nie je ani prilis dovod vyberat zo sporiaceho uctu v jedno, mesiaci viackrat.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/spore ... riace-ucty

Uz je to aj v cenniku
https://www.fio.sk/o-nas/manualy-dokume ... sadzobniky
rmaly
Guru Member ****

kixog47100 napísal: St 31 07, 2024 6:16 pm V podstate to zatial ani velmi nevadi lebo 3% urok je okrem sporiaceho uctu aj na BU (Fio Konto) do 10 tis. EUR.
Takze nie je ani prilis dovod vyberat zo sporiaceho uctu v jedno, mesiaci viackrat.

Uz je to aj v cenniku
https://www.fio.sk/o-nas/manualy-dokume ... sadzobniky
Ked som dostal "mesidz", tiez som sa zlakol, ze znizuju uroky, ale toto je taka kozmeticka uprava... sam som viac krat ako 2x nevyberal za tu katku historiu (a hlavne sa viem pripravit keby daco)
solc
Active Member
Dátum registrácie: Ne 16 09, 2018 10:47 am
Has thanked: 104 times
Been thanked: 48 times

Príspevok od používateľa solc »

problém ale je, že to nie je len výber ale aj vklad, čiže 2x presunieš na sporiaci a si vybavený
kixog47100
Platinum Member ***

Sadzobnik urocenia 2a
Poznamka
1 / Z uctu je mozne vykonat 2 prevody / vybery penaznich prostriedkov za jeden kalendarny mesiac.
rmaly
Guru Member ****

solc napísal: Pi 02 08, 2024 9:40 am problém ale je, že to nie je len výber ale aj vklad, čiže 2x presunieš na sporiaci a si vybavený
Tuto info mas odkial prosim ta... na stranke pisu:

Fio sporiaci účet úročí všetky vložené peniaze bez obmedzenia sadzbou 3 % p.a., počet odchádzajúcich platieb je obmedzený na 2 mesačne.
jordi
Dátum registrácie: Pi 14 11, 2014 10:03 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Príspevok od používateľa jordi »

Nikde, podľa mňa to len zle pochopil:)
kixog47100
Platinum Member ***

Prislo to ako sprava do IB - ale plati to co je v cenniku.
2 prevody (inbox) vs. 2 prevody z (cennik)

Vážení klienti,

radi by sme Vás informovali o dôležitých zmenách podmienok našich sporiacich účtov. S účinnosťou od 1. 8. 2024 dochádza u sporiacich účtov typu Fio sporiaci účet k obmedzeniu v počte prevodov a výberov peňažných prostriedkov za jeden kalendárny mesiac zo štyroch na dva.

Nové sadzobníky zohľadňujúce uvedenú zmenu vám budú zaslané v samostatnej správe.

Prajeme Vám príjemný deň.

Váš tím klientskej podpory
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

Snad mysleli 2+2 a nie 2.
Odoslané z počítača
jordi
Dátum registrácie: Pi 14 11, 2014 10:03 am
Has thanked: 14 times

Príspevok od používateľa jordi »

Na stránke zase majú inak formulované
rmaly
Guru Member ****

Citam teraz tu spravu do inboxu co dosla a ano, tam to napisali pekne debilne. V cenniku je to prevody / vybery, a asi teda v tej sprave mali "chybu", ze tam dali "a" miesto lomeno... asi mysleli, ze teda vyber / prevod (v zmysle vyber zo sporenia)... Lebo logicky, naco by obmedzovali peniaze smerom tam.
Martin7
Guru Member ****

Viete sa pripojiť do fio-brokera? Od 13-tej mi to nejde. Pravdepodobne som ten pokyn na SOXL mal len do piatku, ale neviem sa tam dostať.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 80 times

Príspevok od používateľa Max100 »

Martin7 napísal: Po 05 08, 2024 2:22 pm Viete sa pripojiť do fio-brokera? Od 13-tej mi to nejde. Pravdepodobne som ten pokyn na SOXL mal len do piatku, ale neviem sa tam dostať.
Ano da sa.
Martin7
Guru Member ****

Dík, mne to nejde crasne to. Ja ale idem cez PC, možno ide len mobilná verzia. Ideš cez mobil, či PC?
Max100
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
Has thanked: 40 times
Been thanked: 80 times

Príspevok od používateľa Max100 »

PC
Martin7
Guru Member ****

Zaujímavé, dík. Nejde mi ani cez Mozilu ani Edge.
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 161 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

Fio znižuje od 11.10 úrok na sporiace účty na 2.5%
wladas
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 22 09, 2021 7:42 pm
Has thanked: 81 times
Been thanked: 247 times

Príspevok od používateľa wladas »

RIP
solc
Active Member

Niežeby to bol prelomový rozdiel ale termiňáky do 12m "až" 2,6%, ja som využíval týždňový vklad. Tak treba sa poobzerať kde ponúkajú vyššie či už bude len dobre a akcie pôjdu len a len vyššie ? :)))
seven
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 07, 2007 2:51 pm
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa seven »

Da sa vam normalne prihlasit do Fio.sk?
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 838 times
Been thanked: 487 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

seven napísal: Št 09 01, 2025 4:17 pm Da sa vam normalne prihlasit do Fio.sk?
áno, ide úplne normálne
seven
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 07, 2007 2:51 pm
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa seven »

Uz ide aj mne.

Predtym mi to niekolkokrat vypisovalo

,,Stranka, ktoru hladate , neexistuje. Vratte sa prosim na hlavnu stranku.,, a na tie posl. 2 slova som mal kliknut.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 838 times
Been thanked: 487 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

Hmm... s tým som sa ešte nestretol, ja som maximálne spokojný, nikdy žiaden problém/výpadok.
solc
Active Member

FIO znižuje úrok na sporení na 2,4% do 10k ( FIO KONTO), FIO SPORIACI Účet neobmedzená suma 2,1% od DNES 20.1.2025
thrston
Dátum registrácie: Ut 11 01, 2022 4:46 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa thrston »

Za týchto podmienok sa spytujem či nenastal čas presunúť hotovostnú rezervu inam.

Premýšľam nad Money market ETF ako XEON.DE
Napísať odpoveď

Návrat na "Banky, vklady, sporenie, stavebné sporiteľne"