XTB - Seriózny broker z Poľska

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
michalhornicheck
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 9:05 am
Has thanked: 38 times
Been thanked: 24 times

Re: XTB - Seriózny broker z Poľska?

Príspevok od používateľa michalhornicheck »

Ahoj, dá sa vám prihlásiť do XTB?
Nechodia mi 2FA SMS. Už som skúšal reštartovať telefón, opätovné zaslanie sms aj prihlásenie.. SMS s kódom neprichádza
kaspy
Dátum registrácie: Št 15 08, 2024 9:06 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa kaspy »

Mam app (android) bez 2FA a vsetko beží ako ma.
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

Na web sa prihlasim bez problemov. Sms mi to neposiela, kedze mam nastavene, ze si ma tento prehliadac pamatat.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

XTB ma novu verziu aplikacie, kde zmenili vzhlad aj umiestnenie jednotlivych funkcii. Ja osobne 2FA nepouzivam, ale ked ti nejde prihlasit, mozno by som skusil preinstalovat aplikaciu.
Pravlad
Dátum registrácie: Po 12 02, 2024 9:37 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 25 times

Príspevok od používateľa Pravlad »

Zrovna včera som 2FA potreboval a sms normálne prišla. Inak mám prehliadač aj mobil uložený takže sa prihlasujem aj bez sms.
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

...je prosim vas mozne previest EUR --> RoklenFX --> zamenit na USD a z RoklenFX poslat zamene USD priamo na ucet v XTB ?
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

Fund napísal: Pi 17 01, 2025 12:03 pm ...je prosim vas mozne previest EUR --> RoklenFX --> zamenit na USD a z RoklenFX poslat zamene USD priamo na ucet v XTB ?
Neviem či sa toto neriešilo tu na fóre ale viem, že v ČR ľudia využívajú Cyrrus fx a zatial to je tolerované aj keby sa to nemalo robiť, pretože peniaze na tvoj účet prídu od iného majiteľa. Kluďne skús s malou sumou.
Fund
Gold Member **

Croven napísal: Pi 17 01, 2025 12:09 pm
Fund napísal: Pi 17 01, 2025 12:03 pm ...je prosim vas mozne previest EUR --> RoklenFX --> zamenit na USD a z RoklenFX poslat zamene USD priamo na ucet v XTB ?
Neviem či sa toto neriešilo tu na fóre ale viem, že v ČR ľudia využívajú Cyrrus fx a zatial to je tolerované aj keby sa to nemalo robiť, pretože peniaze na tvoj účet prídu od iného majiteľa. Kluďne skús s malou sumou.
...pisal som aj na podporu XTB,zatial ziadna odpoved,ale ak by to fungovalo,malo by to byt prevod USD zdarma(ak sa teda nemylim),teda az na poplatok za zmenaren
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Nedoporucujem. Pretoze budes platit korespondencne poplatky okolo 25-30 USD.

Jedina moznost sa tomu vyhnut je(najlacnejsie riesenie) - zamenit EUR na USD v Revolute a potom cez Paypal(po pridani RVT karty) nabit ucet v XTB. V PP pre istotu nezabudnut globalne nastavit pouzivat FX bankou a nie PP.

V XTB samozrejme kecaju, pretoze oni nemozu ovplyvnit poplatok korespondencnej banky. Summarum - vzdy sa budu platit pri akejkolvek SWIFT platbe a je jedno ci posielate formou SHA/BEN/OUR. Paypal je riesenie v tomto pripade(pokial to v XTB nezpoplatnia)
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
Fund
Gold Member **

...chcem sa opytat,kto ma skusenost,ak vytvorim investicny plan napr.VUAA a po nejakom case chcem prestat pokracovat v investicnom plane,nakupene pozicie VUAA sa predaju alebo ostanu mi v portfoliu,kde si mozem nakupovat/dokupovat dalej VUAA etf podla seba kedy budem chciet?
MiBi
VETERAN MEMBER *****

investcny plan je akoby dalsi ucet, je nezavisly od toho co nakupujes priamo. Takze VUAA mozes nadalej nechat v inv. plane a aj zvlast nakupovat VUAA pozicie, ktore sa ti neobjavia v inv.plane. Nevies to vsak zlucit, jedine ako to dostat z inv.planu je to predat.
12gb54as
Silver Member *

Fund napísal: St 29 01, 2025 2:23 pm ...chcem sa opytat,kto ma skusenost,ak vytvorim investicny plan napr.VUAA a po nejakom case chcem prestat pokracovat v investicnom plane,nakupene pozicie VUAA sa predaju alebo ostanu mi v portfoliu,kde si mozem nakupovat/dokupovat dalej VUAA etf podla seba kedy budem chciet?
Ostanu ti. Do investicneho planu mozes vkladat peniaze ako chces a kedy chces. Nema to vplyv na to, co plan obsahuje.
Fund
Gold Member **

12gb54as napísal: St 29 01, 2025 2:44 pm
Fund napísal: St 29 01, 2025 2:23 pm ...chcem sa opytat,kto ma skusenost,ak vytvorim investicny plan napr.VUAA a po nejakom case chcem prestat pokracovat v investicnom plane,nakupene pozicie VUAA sa predaju alebo ostanu mi v portfoliu,kde si mozem nakupovat/dokupovat dalej VUAA etf podla seba kedy budem chciet?
Ostanu ti. Do investicneho planu mozes vkladat peniaze ako chces a kedy chces. Nema to vplyv na to, co plan obsahuje.
...takze ak zrusim investicny plan kde uz mam zainvestovane nakupene ETF,vsetko sa mi presunie do "klasickeho portfolia" a tam uz si mozem dokupovat ako chcem?
MiBi
VETERAN MEMBER *****

ak zrusis investicny plan, vsetko sa prevedie na hotovost a musis to znovu zainvestovat. Takisto pozor na casovy test, aby si nemusel platit dan.
Fund
Gold Member **

MiBi napísal: St 29 01, 2025 3:12 pm ak zrusis investicny plan, vsetko sa prevedie na hotovost a musis to znovu zainvestovat. Takisto pozor na casovy test, aby si nemusel platit dan.
...no skoda,ze sa to nepresunie,vdaka za odpoved,dostal som aj odpoved z podpory a je to ako pises.
12gb54as
Silver Member *

Preco ho chces rusit? Ved pises, ze chces len pauznut a potom zas investovat, podla chute. Na to ho nemusis rusit.
12gb54as
Silver Member *

Ak vyberiem cast penazi z investicneho planu, ten plan sa nasledne automaticky rebalancuje?
michalhornicheck
Silver Member *

v poslednej dobe mi výpisy chodia dosť náhodne - raz príde, raz nie...
mám pocit, že je to vtedy ak v jeden deň navýšim obchodný účet, a zároveň vykonám aj obchod.

stalo sa mi to v januári, písal som na podporu, report vygenerovali a poslali následne...
potom som skúsil ešte 1 obchod z prostriedkov ktoré v tom čase už boli na účte, report došiel, tak som to ďalej neriešil..

tento mesiac som skúsil založiť investičný plán. v pondelok mi cinkli peniaze na obchodnom účte (o čom mi prišiel email) a zároveň sa vykonal obchod - automatický nákup do IP.
výpis opäť chýba.

robí to aj vám?
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 161 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

Všimol som si aj ja... Štvrťročne výpisy ktoré mi chodili úplne zo začiatku... r2021.. Tie už vôbec... A do konca minulého roka mi chodili vždy jeden deň po nejakej aktivite.. Pripísanie penazi, nákup a predaj ako keby výpis co sa udialo... Od januára zatiaľ nič.. A už mali byť dva... Nákup a vloženie penazi
MiBi
VETERAN MEMBER *****

michalhornicheck
Silver Member *

Ahoj,
prosím vedel by niekto poradiť, ako je to so zdaňovaním ETF?

Je možné použiť aj LIFO, prípadne párovať predaj s konkrétnym nákupom?
Resp. ako je to v prípade, že ten istý ISIN v tej istej mene nakupujem u rôznych brokerov?

Vysvetlím:
Mám zopár nákupov (4gld.de, ale myslím že to nie je podstatné) - rozhádzané medzi mojimi brokermi xtb a ibkr (nakúpené za ostatný rok, tzn. neuplatňuje sa časový test), ktoré za ostatný rok pekne nabrali na hodnote. Začiatkom tohto roka som si povedal, že skúsim investičné plány od xtb, nech to robí "samo".

Keďže sa mi plány neosvedčili (diskotéka vo výpisoch - raz chodia, raz nechodia, ten generovaný ani nie je zoradený podľa dátumu, nikde v gui nevidím koľko podielov sa vlastne nakúpilo - to len vo výpise kde platia skôr spomenunuté problémy.., náhodne ne/chodiace 2fa smsky..), chcem tento investičný plán rozpustiť - a to čo najskôr.

Vo výpise (dennom) sa pri uzatvorenej pozícii píše aj dátum jej otvorenia.

V prípade, že by sa dalo ísť cez LIFO / párovanie, jednalo by sa o zisk v rádoch eur. Ak by sa odpredala pozícia formou FIFO, tu už prekračujem limit 500€, čo sa mi nepáči.

Ako je to v prípade, že jeden cenný papier mám u rôznych brokerov? Prihliada sa pri danení na to, z ktorého účtu to ide? Alebo ja musím zosumarizovať (zgroupiť podľa isinu) všetky nákupy podľa dátumu a "predať" najstarší?
Príklad:
1.5.2024 som u IBKR nakúpil 20 akcí SXR8
1.1.2025 som nakúpil u XTB 20 akcí SXR8
---
1.2.2025 sa rozhodnem predať SXR8, ktoré mám vedené u xtb (z dôvodov uvedených vyššie)

Ako daním? "Zmiešam" všetko čo je nakúpené menej než pred rokom a idem zaradom? Teda výsledný zisk bude 20xSXR(XTB) - 20xSXR(IBKR)?
Alebo to ide per investičný účet?

Totožná otázka - ako je to, ak mám u brokera viacero pod/účtov? Teda povedzme, že ten istý inštrument mám kúpený aj "normálne" aj na investičný plán. Rozhodnem sa predať to z investičného plánu.

PS: Prosím držme sa témy, mám toho na xtb viacero, prečo chcem pozície postupne rozpustiť a opustiť platformu. Momentálne nehľadám riešenie, ako s nimi ostať ďalej. Výpisy, aj iné problémy som opakovane nahlasoval, a dodnes ignorované.

Ďakujem
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Ak predavas to co je v XTB tak si mozes zvolit FIFO alebo LIFO ale len v ramci XTB nemozes to miesat medzi brokermi pretoze pri predaji sa urcuje ktory nakup (za ktory den) predavas. Kazdy broker ina evidencia. Mozes si ale v danovom priznani zapocitat zisky/straty ale len vraci tej istej kategorie. Napr.Straty z akcii/ETF voci ziskom z akcii/ETF v tom istom danovom obdobi u ineho brokera.
Takisto si mozes akcie/ETF presunut medzi brokermi a tam si potom urcit co chces predat skorej (kvoli aptimalizacii dani...). Zvacsa je ten presun za poplatok.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 23 02, 2025 3:06 pm, upravené celkom 6 krát.
kixog47100
Platinum Member ***

Poducty to iste - co poducet to iny vypis. Poducet je o tom, ze to mas oddelene(evidenciu, vypisy). Cize mozes predat len to co tam mas nakupene a predavas prave nakupene v den dd.mm.yyyy, ktory si zvolis.
Realizovane Zisky a straty z uzavretych pozicii (tj po predaji) si ale mozes v DP zapocitas - v ramci toho isteho danoveho obdobia.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 23 02, 2025 3:06 pm, upravené celkom 2 krát.
kixog47100
Platinum Member ***

LIFO, FIFO si mozes kazdy rok menit jeden rok vyuzivat jednu a druhy rok druhu.
Alebo napriec bokermi inu.
Takisto si mozes zvolit aj to ze jednu akciu predas ako FIFO a druhu ako LIFO.
Tj nemusis pouzivat ziadnu metodu. Len to musis vediet vydokladovat. Viest si doslednejsiu evidenciu.
Napr, ak by si predaval nejaku akciu z obodia ked bol v nejakom roku nakupu iny danovy rezim. Napr.nizsia dan, alebo oslobodenie od dane pri naslednom predaji..
Je to na tebe ktory nakup predas, kludne aj prostredny.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 23 02, 2025 3:17 pm, upravené celkom 1 krát.
niktoalebokadekto
Active Member
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 23 times

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

Inak na margo tych reportov. Ja som s nimi nemal nikdy problem, aj ked nemam tie investicne plany. Tak ci onak, v desktopovej verzii sa daju vygenerovat celkom dobre reporty.
lllubolll
Dátum registrácie: Ne 06 09, 2015 1:29 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa lllubolll »

kixog47100 napísal: Ne 23 02, 2025 2:57 pm LIFO, FIFO si mozes kazdy rok menit jeden rok vyuzivat jednu a druhy rok druhu.
Tj nemusis pouzivat ziadnu metodu. Len to musis vediet vydokladovat. Viest si doslednejsiu evidenciu.
Napr, ak by si predaval nejaku akciu z obodia ked bol v nejakom roku nakupu iny danovy rezim. Napr.nizsia dan, alebo oslobodenie od dane pri naslednom predaji..
Zaujimava informacia, ze nemusis pouzivat ziadnu metodu a predavas hociktoru akciu. Mas tu informaciu podlozenu?
kixog47100
Platinum Member ***

Ty rozhodujes o tom ktoru akciu predavas.
FIFO, LIFO je len sposob ulahcenia reportovania.
Kde ti broker pripravi vypis podla danej metody.
Vacsinou ma vyznam pouzivat jednu z tychto metod.

Ale mozes si viest vlastnu evidenciu - dolozenu pohybmi z uctu.
Ak je pre teba vyhodnejsie nieco ine.

Mimochodom existuju aj obdobiach v legislative ked bol nasledny predaj oslobodeny od dane. (To uz asi nema vyznam, kedze aktualne uz su po roku oslobodene automaticky aj tie - ale bolo tak, mohol si predat hocikedy v buducnosti bez zdanenia)
Alebo boli aj rozne obdobia kde bola ina vyska oslobodena od zisku v pripade predaja.
Napr,do 500 a 300 EUR. Presne sumy si napam. Mozes si dohladat cez google.

A ty mozes mat tu istu akciu nakupenu v roznych obdobiach.
Cize pri predaji si sam urcis ktoru predavas, nadobudnutu v ktorom obdobi.
Napr.z dovodu optimalizacie dane.
Je to tvoj majetok, ty rozhodujes co predas.

Mimochodom existuju aj listinne akcie ktore maju ISIN. A jedna firma moze mat aj viac ISIN, lebo vydavala viac akcii postupne, s pribudajucimi rokmi. A ty mozes vlastnit rozne ISINs tej istej fimy a ten isty ISIN nadobudunuty aj v roznych obdobiach (podla inych danovych pravidiel) - lebo akcie koluju.
A tam zase ty sam rozhodujes ktory ISINs predas aj z ktoreho roku nadobudnutia . Len to musis nahlasit pri predaji tej firme a ta ti potom posle potvrdenie - kedy si nakupil a predal.

Tvoj majetok, tvoje rozhodnutie..
Ale okrem specialnych pripadov si vacsinou vystacis s FIFO, LIFO.
Kedze aktualne je predaj po 1 roku oslobodeny.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 23 02, 2025 6:06 pm, upravené celkom 4 krát.
kixog47100
Platinum Member ***

lllubolll napísal: Ne 23 02, 2025 4:27 pm
kixog47100 napísal: Ne 23 02, 2025 2:57 pm LIFO, FIFO si mozes kazdy rok menit jeden rok vyuzivat jednu a druhy rok druhu.
Zaujimava informacia, ze nemusis pouzivat ziadnu metodu a predavas hociktoru akciu. Mas tu informaciu podlozenu?
Nie som danovy poradca, nesledujem zmeny v danovych zakonoch - porad sa s danovakom.
gigant
Active Member
Dátum registrácie: Po 25 02, 2013 8:48 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa gigant »

..teda ja neviem o tom zeby si u xtb (ak to nie je cfd) mohol zatvarat pozicie v lubovolnom poradi v akom chces...pokial si pametam pouzivaju len FIFO..
niktoalebokadekto
Active Member
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Been thanked: 23 times

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

gigant napísal: Ne 23 02, 2025 10:27 pm ..teda ja neviem o tom zeby si u xtb (ak to nie je cfd) mohol zatvarat pozicie v lubovolnom poradi v akom chces...pokial si pametam pouzivaju len FIFO..

Hotovostní Akcie STC se uzavírají podle pravidla FIFO. FIFO znamená First-In-First-Out (první do prvního). First-In-First-Out. V kontextu finančního trhu je FIFO pravidlo o pořadí, v jakém makléř provádí příkazy.

​Podle pravidla FIFO musí být nejprve uzavřen první otevřený příkaz, a teprve poté všechny následné pozice, které byly otevřeny později. To znamená, že Klient si nemůže vybrat, které konkrétní pozice chce uzavřít a které chce nechat otevřené.

Pozici na hotovostních Akciích na platformě xStation můžete uzavřít dvěma způsoby:
1. kliknutím na červený křížek na řádku otevřené pozice.
2. otevřením nového okna příkazu na daném instrumentu a po úpravě objemu, který chcete uzavřít, kliknutím na tlačítko SELL.

toto maju napisane na stranke
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 838 times
Been thanked: 487 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

@niktoalebokadekto: zvýraznil som Ti v tej citácii tú najpodstatnejšiu vetu, ak nemáš nič proti :)
kixog47100
Platinum Member ***

Ake vypisy ti poskytne broker je jedna vec.
Danovy zakon druha.

Ak v zakone nie je urcene (neviem ako to je na Slovensku teraz), ze musis pouzit FIFO tak je na tebe aku metodu si urcis (LiFO, selektivny vyber ktoru poziciu odpredavas, alebo cenu priemerneho nakupu - v prehlade otvorenej pozizie zvyknu zobrazovat priemer - ak vyuzijes priemer tak by si ho mal pouzit aj pri zvysku pozicie, dokym neodpredas celok). Nesledujem momentalne danove zakony. Ale okrem vypisu mas k dispo aj pohyby.
https://taxomat.cz/jak-na-dane/fifo-lif ... vani-akcii
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Po 24 02, 2025 8:12 am, upravené celkom 3 krát.
kixog47100
Platinum Member ***

Nemam XTB. Ale su brokeri kde si mozes zvolit metodu aby si danovankom nemusel prikladat dalsie svoje reporty.
kixog47100
Platinum Member ***

V IB si tie pozicie tusim mozes aj oznackovat aby sa ti nezliali do jednej a potom mozes zatvarat/predavat manualne, presne tu ktoru chces. Bud si ju pri nakupe ocislovat (resp. kazda objednavka ma svoje interne cislo) alebo si na nu naparovat stop loss take profit, dlasiu objednaku na dokup alebo predaj atd. Nevyuzivam, takze len pre info ake su moznosti.
ibi2525
Silver Member *
Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
Has thanked: 161 times

Príspevok od používateľa ibi2525 »

gigant napísal: Ne 23 02, 2025 10:27 pm ..teda ja neviem o tom zeby si u xtb (ak to nie je cfd) mohol zatvarat pozicie v lubovolnom poradi v akom chces...pokial si pametam pouzivaju len FIFO..
V aplikácii myslím že to ide vybrať konkrétnu pozíciu a uzavrieť ju ..
michalhornicheck
Silver Member *

Chalani, diky za odpovede.
Máte pravdu, zmiatlo ma, že na výpise je pri každom buy-close uvedený aj buy-open dátum.. V realite však ide o FIFO.

Čo sa výpisu týka, tak XTB dokonca mieša podiely z investičného plánu s podielmi na investičnom účte. Teda po uzavretí inv. plánu (ktorý som otvoril tento rok) mi ako buy-open uviedol pozície z bežného účtu (nie investičného plánu) z minulého roka.
Pre mňa o dôvod viac nepoužívať to.
Nič v zlom, xtb bol (je) fajn broker na začiatok. No investičné plány sú za mňa nedotiahnuté dokonca, a akýsi kočkopes. Možno som len "dozrel" na viac profi orientovaného brokera aj za cenu mierne vyšších poplatkov.

Tie výpisy (ich absencia, tak aspoň zoradiť podľa dátumu. fakt - v generovanom výpise mám transakcie rozhádzané náhodne).
Alebo by to mohli posielať aspoň mesačne..

"Naštastie" som vrámci xtb tesne pod danú hranicu oslobodenia od dane (a podávania dpfo-B). Čiastkové transakcie nákupov - pomiešané s čiastkovými odpredajmi na investičnom účte. Teda nesedí to 1:1. Odpredaj čiastky na IP rozbije inú celú na IU.. Ach, nechce sa mi to riešiť a párovať.
Zvyšok roka si teda budem musieť dávať pozor, nech to neprekročím. Prípadne pri vhodnej príležitosti "optimalizovať" realizovaním straty.

Nech opravia výpisy, a naďalej ich budem odporúčať začiatočníkom, s jedným veľkým ale! (Pozor na IP, pozor na CFD.), resp. nechávam si ich vrámci diverzifikácie / rozdelenia portfólia.
Len počet transakcí budem momentálne limitovať, pre zjednodušenie "správy" / papierovania / zapisovania mojich obchodov.

Mimochodom, neviete kedy posielajú ročný výpis (za 2024)?

Dík,
MH
Ondrej17
Active Member
Dátum registrácie: Ut 17 05, 2022 2:22 pm
Has thanked: 28 times

Príspevok od používateľa Ondrej17 »

Ahojte je normálne, že som posielal v ten istý deň 4 platby do XTB na 4 investičné plány, 2 dorazili na druhý deň a 2 nie?
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Ondrej17 napísal: Ut 25 02, 2025 2:06 pm Ahojte je normálne, že som posielal v ten istý deň 4 platby do XTB na 4 investičné plány, 2 dorazili na druhý deň a 2 nie?
posielal si naraz v rovnaku hodinu?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Používateľov profilový obrázok
BudFox
Active Member
Dátum registrácie: Ut 14 06, 2022 1:05 pm
Been thanked: 35 times

Príspevok od používateľa BudFox »

ibi2525 napísal: Po 24 02, 2025 10:22 am
V aplikácii myslím že to ide vybrať konkrétnu pozíciu a uzavrieť ju ..
Ahojte, nie nejde to. Vždy FIFO. Je úplne jedno ktorú pozíciu v aplikácii zavrieš, aj tak ti zavrie FIFO. Riešil som to už s viacerými ľuďmi :| :| :| Kostrtbato to cez tax lots funguje v IBKR, ale tiež to "haluzí" a treba si dávať pri každej pozícii pozor aby človek nastavil LIFO a hlavne aby to systém zaregistroval správne. Vo výpisoch (realized summary) aj tak nakoniec vidíte zas len FIFO. LIFO podľa toho čo som sa dočítal hodí IBKR iba v celoročnom výpise k daňovému priznaniu, čo je pre mňa nepoužiteľné. Juggler tu odporúčal nejaký tracking svojich pozícií mimo IBKR (keďže IBKR umožňuje export výpisov)...
I don't know. I guess I realized that I'm just Bud Fox... and as much as I wanted to be Gordon Gekko, I'll always be Bud Fox. https://www.youtube.com/@PeniazeNikdyNespia
Ondrej17
Active Member
Dátum registrácie: Ut 17 05, 2022 2:22 pm
Has thanked: 28 times

Príspevok od používateľa Ondrej17 »

osamely chodec napísal: Ut 25 02, 2025 2:51 pm
Ondrej17 napísal: Ut 25 02, 2025 2:06 pm Ahojte je normálne, že som posielal v ten istý deň 4 platby do XTB na 4 investičné plány, 2 dorazili na druhý deň a 2 nie?
posielal si naraz v rovnaku hodinu?

Áno mam trvalé príkazy odišli po sebe
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"