FIO banka - cvičenie krízovej komunikácie.

Termínované vklady, sporiace účty, bežné účty, úroky v bankách, stavebné sporenie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Re: FIO banka - cvičenie krízovej komunikácie.

Príspevok od používateľa osamely chodec »

JUGGLER napísal: Ne 29 12, 2024 1:16 pm
Robo_1 napísal: Ne 29 12, 2024 11:23 am Taketo parcialne info bez blizsieho contentu maju 0 vypovedaciu hodnotu a iba umelo zivia tento topic.
Mozno zle zadal parametre platby, moze to ist cez ine intermediary banky a podobne.
Ked to pre teba má nulovú vypovedaciu hodnotu. Pre mňa nie. Je to FAKT.
Nezadal nič zle. Poslal mi potvrdenie o prevode. Všetko tam sedí. Som pedant na také veci.
Komunikujem s príjemcom v Kanade, ktorý už 2x bol kvôli tomu v banke.
Mysleli sme že to mešká ,,lebo sviatky,, ale 2 týždne je silná káva.

Prevod do IB je automatický prevod v rámci IBAN, väčšinou do Nemecka.
Prevod do Kanady a USA je zahraničný prevod, ktorý musí niekto v banke nahodiť ručne.
Intermediary bank už dnes odosielateľ nezadáva. Len SWIFT (BIC), najlepšie CC kod - routing number.
Na druhej strane IBAN je iba číslo. Kým pri zahraničnom udávaš plné informácie o príjemcovi, takže platba by nemala byť priradená inde.

Som zvedavý v čom to nakoniec bude. Netvrdím, že to nejak súvisí s témou, ale fakt že platba z FIO nedošla je reálny.
Posielali sme to v rovnakom čase, rovnakému príjemcovi, obaja z účtov v SR...len z jednej bánk to proste nedošlo.
mas istotu ze posielal eura na eurovy ucet? Mne sa stalo, ze som poslal eur na usd ucet a to bol problem , trvalo to tyzdne.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2787 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

osamely chodec napísal: Ne 29 12, 2024 5:20 pm mas istotu ze posielal eura na eurovy ucet? Mne sa stalo, ze som poslal eur na usd ucet a to bol problem , trvalo to tyzdne.
Posielali sme EUR na kanadský účet v CAD.
Prečo by to mal byť problem? Banka prichádzajúcu platbu s radosťou zmení na menu účtu vo svojom kurze. Zarobia pritom.

P.S. Dôležitá téma pre mňa, lebo sa takto bude prevádzať veľká suma - za predaj nehnuteľnosti.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

JUGGLER napísal: Ne 29 12, 2024 5:33 pm
osamely chodec napísal: Ne 29 12, 2024 5:20 pm mas istotu ze posielal eura na eurovy ucet? Mne sa stalo, ze som poslal eur na usd ucet a to bol problem , trvalo to tyzdne.
Posielali sme EUR na kanadský účet v CAD.
Prečo by to mal byť problem? Banka prichádzajúcu platbu s radosťou zmení na menu účtu vo svojom kurze. Zarobia pritom.

P.S. Dôležitá téma pre mňa, lebo sa takto bude prevádzať veľká suma - za predaj nehnuteľnosti.
najistejsie je tu si otvorit CAD ucet na revolute ( nizke poplatky) si tam zamenit EUR na CAD a potom do zahranicia poslat CAD na CAD ucet.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec napísal: Ne 29 12, 2024 6:03 pm najistejsie je tu si otvorit CAD ucet...
To je podružná téma, ktorá ma nezaujíma. Pretože pôjde o zmluvný prevod. Suma musí byť v EUR.
Zaujíma ma len to, či môže byť problém, ked sa vyššia suma pošle v EUR na kanadský účet v CAD.
Nikdy s prevodom EUR do zahraničia nebol problém, preto sa divím...
osamely chodec napísal: Ne 29 12, 2024 5:20 pm Mne sa stalo, ze som poslal eur na usd ucet a to bol problem , trvalo to tyzdne.
ale asi to bol IB účet, nie? Tam môže byť problém, lebo zberný účet v USD majú inde ako v EUR.
Preto v IB treba vždy dopredu vygenerovať deposit info.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

A čo tak sa spýtať banky, kde je problém ? Nie sú tak veľký, aby nenašli pracovníka, ktorý to robil. Aj z tel.infolinky sa v prípade vážnejšieho problému priamo napoja na platobné oddelenie a spýtajú. Cez Fio servis formulár to trvá dlhšie ale tiež odpovedia.

Zatiaľ je to také tápanie, bez ich vyjadrenia a dosť predčasné robiť závery.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

JUGGLER napísal: Ne 29 12, 2024 6:22 pm
osamely chodec napísal: Ne 29 12, 2024 6:03 pm najistejsie je tu si otvorit CAD ucet...
To je podružná téma, ktorá ma nezaujíma. Pretože pôjde o zmluvný prevod. Suma musí byť v EUR.
Zaujíma ma len to, či môže byť problém, ked sa vyššia suma pošle v EUR na kanadský účet v CAD.
Nikdy s prevodom EUR do zahraničia nebol problém, preto sa divím...
osamely chodec napísal: Ne 29 12, 2024 5:20 pm Mne sa stalo, ze som poslal eur na usd ucet a to bol problem , trvalo to tyzdne.
ale asi to bol IB účet, nie? Tam môže byť problém, lebo zberný účet v USD majú inde ako v EUR.
Preto v IB treba vždy dopredu vygenerovať deposit info.
ano bolo to na IB, ale bol to rovnaky problem. Miror ma pravdu skonzultuj to s bankou, ale mam skusenosti ze napr. slsp odpoveda do 30 dni a tu lehotu aj vyuzivaju :(
zinok
Dátum registrácie: Po 02 04, 2012 7:57 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa zinok »

JUGGLER napísal: Ne 29 12, 2024 6:22 pm ...
Banka v Kanade vôbec nemusí vedieť prijať menu EUR. (t.z. nemá povinnosť mať korešpondenčnú banku vo SWIFTe pre menu EUR). Takýto prevod sa môže vrátiť ponížený o poplatky, alebo banka odosielateľa, prípadne niektorá z korešpondenčných bánk poruší inštrukciu odosielateľa a platbu skonvertuje do CAD, skôr ako sa dostane do banky príjemcu, bez ohľadu na to, že nepozná menu účtu príjemcu.

Ak vieme, že účet príjemcu je v CAD, najrozumnejšie, najrýchlejšie a najlacnejšie je odoslať platbu v CAD.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Neprichádza do úvahy. Majiteľ predáva nehnuteľnosť v SR a dostane zaplatené v eurách.
Prevod mám už 2 x vyskúšaný - z TB i zo SLSP. Nebol žiadny problém.
Takisto to bolo skonzultované z manažérom banky v Kanade. Nemal žiadne námietky.

Jediné, čo nie je aktuálne doriešené, že z FIO mu teraz platba nedošla. Nie však odo mňa a je to reklamované.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

JUGGLER napísal: St 01 01, 2025 9:48 pm Neprichádza do úvahy. Majiteľ predáva nehnuteľnosť v SR a dostane zaplatené v eurách.
Prevod mám už 2 x vyskúšaný - z TB i zo SLSP. Nebol žiadny problém.
Takisto to bolo skonzultované z manažérom banky v Kanade. Nemal žiadne námietky.

Jediné, čo nie je aktuálne doriešené, že z FIO mu teraz platba nedošla. Nie však odo mňa a je to reklamované.
A prijimatel v Kanade si nemoze otvorit Eur ucet? Istota je istota.
Spaceman
Dátum registrácie: Ut 29 05, 2018 10:56 am
Has thanked: 124 times
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa Spaceman »

Dnes som robil prevod väčsej sumy zo sporiaceho účtu vo FIO do SLSP a všetko prebehlo v poriadku, peniaze prišli v priebehu dňa.
miror
Platinum Member ***

Dnes zase cvične posielali SMS:

Dobrý deň, limit platobnej karty ** bol zmeneny. Ak ste o zmenu nežiadali, volajte +421220850410. Fio Banka

Po zavolaní na číslo (linka pre nahlásenie straty karty) niekoľkokrát bol hovor ukončený pred prepájaním na operátora a na piaty pokus dlhé čakanie (takže som nebol sám volajúci) mi operátor z fleku oznámil, že to bola chybne poslaná správa a mám ju ignorovať.
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Príspevok od používateľa Glogol »

miror napísal: Št 02 01, 2025 6:32 pm Dnes zase cvične posielali SMS:

Dobrý deň, limit platobnej karty ** bol zmeneny. Ak ste o zmenu nežiadali, volajte +421220850410. Fio Banka

Po zavolaní na číslo (linka pre nahlásenie straty karty) niekoľkokrát bol hovor ukončený pred prepájaním na operátora a na piaty pokus dlhé čakanie (takže som nebol sám volajúci) mi operátor z fleku oznámil, že to bola chybne poslaná správa a mám ju ignorovať.
Hmmm toto presne sa mi stalo s Binance pred cca 3 týždňami že niekto z Rumunska sa mi prihlásil do úctu a dnes znova že z Toronta ….
Prvýkrát som sa ešte vyplašil a volal som - hovor zrušený - dnes som to už ignoroval …
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
tregulee
Dátum registrácie: Št 28 12, 2023 4:27 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa tregulee »

Nejako ticho odvtedy, sme ok?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

tregulee napísal: Ne 12 01, 2025 12:58 pm Nejako ticho odvtedy, sme ok?
V mojom prípade peniaze do Kanady stále nedošli. Na budúci týždeň uplynie 1 mesiac !
Manažér FIO banky napísal odpoveď, že oni nemajú pod kontrolou korešpodenčné banky vo SWIFT,
ale že by to malo dôjsť do 14 pracovných dní. NEDOŠLO (pritom zo SLSP mne došli už 2 transfery ).

Takže počkám ešte do pondelka, zavolám do Kanady a navrhnem odosielateľovi, nech FIO písomne vysvetlí, že za bankové služby sú zodpovední tí, čo berú za to poplatky a že ak nedajú konkrétnu odpoveď a termín, že sa obráti na bankový dohľad, teda NBS, prípadne na bankového ombudsmana, alebo že to odovzdá advokátovi (žaloba, výzva, náhrada škody...).
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 65 times

Príspevok od používateľa dusantt »

No neviem, posielam z FIO rozne meny do Azie, a nikdy nebol problem (aj do "tretich krajin"), neviem ako dlho trva predov, 1-2-3dni, ale viem ze vzdy to bola uplna pohoda. Okrem teda toho poplatku, co je ale samozrejme pre kamenne banky normalne a bezne.

Inak casto pocuvam stories, ze napr broker zamrazi sumu penazi (napr 150K) aj na mesiac, aby preverili ci je vsetko OK, nemohlo sa to stat aj v tomto pripade?
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
Baba Jaga
Gold Member **
Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 126 times

Príspevok od používateľa Baba Jaga »

Mne sa raz stalo ,ked DriveWealth rušil investičné účty a vyberal som USD na USD do Fio banky tak sa stala taká vec ,že korešpondenčná banka mi konvertovala USD na CZK pretože americké doláre sú držané vo Fio v ČR iban začínal CZ a si mysleli ,že to je účet s CZK menou a následne mi Fio pripísalo CZ na USD. Som to reklamoval a do 14dní mi korešpondečná banka uhradila ten rozdiel o ktorý ma oj.bala.
Ak klient zadal správne číslo účtu a správny Swift kód peniaze už musia byť na účte príjemcu. Do USA ,ked som posielal peniaze do IB z Fio banky príkaz som zadal o 06:00 ráno a peniaze medzi 12:00-13:00 už boli pripísané. Do Kanady podla mňa ten prevod by nemal trvať viac ako 24 hodín.
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Baba Jaga napísal: Po 13 01, 2025 12:10 pm Ak klient zadal správne číslo účtu a správny Swift kód peniaze už musia byť na účte príjemcu. Do USA ,ked som posielal peniaze do IB z Fio
Ďakujem za poučenie , ale peniaze nedošli. Teraz je na západnom pobreží -9h, teda nad ránom...o pár hodín to budem mať potvrdené od majiteľa účtu, ktorý fyzicky kvôli tomu chodí do svojej pobočky.

IB do toho prosím nepliesť...IB má premakaný prevod a ked si vygenerujete deposit, tak zberný účet v USD má IB bud v európe, alebo u americkej banky pôsobiacej v EU...v minulosti si pametám Citigroup, v súčasnosti podľa mňa JP Morgan.

Fio je malá lokálna banka, ktorá nemá premakaný systém zahraničných platieb.
SLSP alebo TB je úplne niečo iné, lebo sú dcérami 300 ročnej rakúskej banky. Preto v tomto nikdy nesklamali.

Ked som posielal peniaze do USA a pravidelne každý mesiac, vtedy som išiel cez WISE.
Oni majú v rámci svojej siete svoje účty, takže peniaze idú v rámci jednej firmy na druhý účet v USA a odtial na americký účet...
To je úplne niečo iné ako ked sa posiela z FIO cez SWIFT ( podla mna ich problém je to, že nepýtajú cc number - ten lepšie identifikuje pobočku banky kde majú peniaze dôjsť ) .

Ide len o sumu v stovkách €, ale je to príprava na jednorazový transfer platby za nehnutelnosť, preto musím dohliadnúť aby to šlo cez spolahlivú medzinárodnú banku.
Baba Jaga
Gold Member **

JUGGLER napísal: Po 13 01, 2025 2:02 pm
Baba Jaga napísal: Po 13 01, 2025 12:10 pm Ak klient zadal správne číslo účtu a správny Swift kód peniaze už musia byť na účte príjemcu. Do USA ,ked som posielal peniaze do IB z Fio
Ďakujem za poučenie , ale peniaze nedošli. Teraz je na západnom pobreží -9h, teda nad ránom...o pár hodín to budem mať potvrdené od majiteľa účtu, ktorý fyzicky kvôli tomu chodí do svojej pobočky.
Ja som ťa nepoučoval ja som len konštatoval.
To je úplne niečo iné ako ked sa posiela z FIO cez SWIFT ( podla mna ich problém je to, že nepýtajú cc number - ten lepšie identifikuje pobočku banky kde majú peniaze dôjsť ) .
Ide len o sumu v stovkách €, ale je to príprava na jednorazový transfer platby za nehnutelnosť, preto musím dohliadnúť aby to šlo cez spolahlivú medzinárodnú banku.
Predpokladám ,že aj meno a priezvisko a prípadne adresa príjemcu aj to je spôsob ako identifikovať v rámci banky v ktorej pobočke je účet a tým spôsobom priradiť finančne prostriedky k účtu. Som zvedavý ako to dopadne určite daj vedieť ,kde nastala chyba , kto ju spôsobil.
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
vsadebol
Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
Has thanked: 4 times

Príspevok od používateľa vsadebol »

Juggler - posli este 1 usd ako test mozno?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Po 30 dňoch ( z toho 16 pracovných ) príjemca v Kanade potvrdil, že platba nedošla.
Manažér FIO napísal, že potom musela byť vrátená.

Volal som odosieľatelovi...ten si nič nevšimol ( má podnikatelský účet z mnohými pohybmi ).
Nakoniec zistil, že mu prišla podobná suma, ale oveľa nižšia. Vypočítal som, že nižšia o -6%.

Manažér Fio banky povedal, že ,, platba bola znížená o poplatky korešpondenčných bánk a o dvojnásobnú konverziu (z EUR na CAD a z CAD na EUR).

A citoval nejaké inštrukcie, že u nich možno zadávať deväť miestne číslo ABA routing do políčka správa pre príjemcu, alebo ho zadať namiesto SWIFT/BIC.

Kontaktoval som manažéra banky v Kanade.
Ten potvrdil, že sa dá poslať EUR na CAD účet a priložil k tomu inštrukcie.

Sranda je v tom, že 9 miestny ABA routing, ktorý funguje v USA, v Kanade funguje ako 8 miestny CC.
Ďalej CC sa delí na 3 miestny Route No. a na 5 miestny Transit No.

Do tretice som sa rozhodol zistiť ako to funguje v Tatrabanke, kedže odtial pôjde velká platba.
Podnikateľ mi peniaze poslal z Fio do TB a ja som to poslal z TB do Kanady.

Tatrabanka to má zariadené tak, že ked zadáte len číslo účtu príjemcu + SWIFT, platbu neodošle. Zamietne ju.
Ale nie v online formulári, až na druhý deň, keď to nejaký pracovník TB odosiela/schvaluje.

Čiže to, čo odoslalo Fio, Tatrabanka neodošle a uchráni klienta od možnej dvojitej konverzie, poplatkov i vrátenia platby.

Tatrabanka vyžaduje číslo účtu klienta, jasnú identifikáciu pobočky i klienta, SWIFT/BIC a takisto 5 miestny transit No

Našťastie, z inštrukcií z Kanady som zistil, že 9 miestny ABA je v Kanade bez prvej číslice 8 miestny CC a Tatrabanka z toho nepotrebuje 3 miestny Route No. ale vyžaduje 5 miestny Transit No.

SLSP chce identifikáciu klienta + SWIFT a upozorňuje, že miesto SWIFT je lepšie zadať 8 miestny CC.
Keď sa zadá CC, už netreba SWIFT.

V TB prevod stojí 10€, v SLSP 20 €.

P.S. Tak som zvedavý, či to dôjde z TB bez problémov.
Aj keď dôjde, zrejme bude treba aby sa väčší prevod robil priamo fyzicky v pobočke.

P.S. neuveriteľné, že žijeme v 21 storočí, v digitálnej dobe a je taký chaos v platobnom systéme Západu.
miror
Platinum Member ***

A potom sa cuduj rozmachu BTC medzi urcitymi vrstvami ludi.
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

JUGGLER napísal: Št 16 01, 2025 11:50 pm Po 30 dňoch ( z toho 16 pracovných ) príjemca v Kanade potvrdil, že platba nedošla.
Manažér FIO napísal, že potom musela byť vrátená.

Volal som odosieľatelovi...ten si nič nevšimol ( má podnikatelský účet z mnohými pohybmi ).
Nakoniec zistil, že mu prišla podobná suma, ale oveľa nižšia. Vypočítal som, že nižšia o -6%.

Manažér Fio banky povedal, že ,, platba bola znížená o poplatky korešpondenčných bánk a o dvojnásobnú konverziu (z EUR na CAD a z CAD na EUR).

A citoval nejaké inštrukcie, že u nich možno zadávať deväť miestne číslo ABA routing do políčka správa pre príjemcu, alebo ho zadať namiesto SWIFT/BIC.

Kontaktoval som manažéra banky v Kanade.
Ten potvrdil, že sa dá poslať EUR na CAD účet a priložil k tomu inštrukcie.

Sranda je v tom, že 9 miestny ABA routing, ktorý funguje v USA, v Kanade funguje ako 8 miestny CC.
Ďalej CC sa delí na 3 miestny Route No. a na 5 miestny Transit No.

Do tretice som sa rozhodol zistiť ako to funguje v Tatrabanke, kedže odtial pôjde velká platba.
Podnikateľ mi peniaze poslal z Fio do TB a ja som to poslal z TB do Kanady.

Tatrabanka to má zariadené tak, že ked zadáte len číslo účtu príjemcu + SWIFT, platbu neodošle. Zamietne ju.
Ale nie v online formulári, až na druhý deň, keď to nejaký pracovník TB odosiela/schvaluje.

Čiže to, čo odoslalo Fio, Tatrabanka neodošle a uchráni klienta od možnej dvojitej konverzie, poplatkov i vrátenia platby.

Tatrabanka vyžaduje číslo účtu klienta, jasnú identifikáciu pobočky i klienta, SWIFT/BIC a takisto 5 miestny transit No

Našťastie, z inštrukcií z Kanady som zistil, že 9 miestny ABA je v Kanade bez prvej číslice 8 miestny CC a Tatrabanka z toho nepotrebuje 3 miestny Route No. ale vyžaduje 5 miestny Transit No.

SLSP chce identifikáciu klienta + SWIFT a upozorňuje, že miesto SWIFT je lepšie zadať 8 miestny CC.
Keď sa zadá CC, už netreba SWIFT.

V TB prevod stojí 10€, v SLSP 20 €.

P.S. Tak som zvedavý, či to dôjde z TB bez problémov.
Aj keď dôjde, zrejme bude treba aby sa väčší prevod robil priamo fyzicky v pobočke.

P.S. neuveriteľné, že žijeme v 21 storočí, v digitálnej dobe a je taký chaos v platobnom systéme Západu.
A nebolo by lepšie na takúto platbu využiť Wise/Revolut, prípadne to zzaplatiť cez paypal? Všetky tieto možnosti Ti vybavia platbu na "jeden klik" a peniaze budú prepísané v podstate hneď.
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 65 times

Príspevok od používateľa dusantt »

Paypal by zodral z koze na poplatkoch, a mnoho ludi malo zamrazeny ucet vdaka overovaniu platby. Paypal som osobne prestal pouzivat z tohoto dovodu. Wise je o nieco lepsi, ale tiez sa da dopocut horror stories uz aj pri 10-20tisicovej sume. AML je AML...
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
vsadebol
Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
Has thanked: 4 times

Príspevok od používateľa vsadebol »

PayPal wise Revolut je tak do 1000€ ok. Potom zmrazia účet a aj rok čakáš kým sa to vyrieši.
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

vsadebol napísal: Pi 17 01, 2025 9:44 am PayPal wise Revolut je tak do 1000€ ok. Potom zmrazia účet a aj rok čakáš kým sa to vyrieši.
To nemusí byť pravda vždy. Čo sleduje FB sk/cz skupinu tak veľa ľudi ročne cez to poťahá miliony. Samozrejme ani ja by som to neriskoval. Potreboval som asi 90 000 kč zameniť za eurá a radšej som využil onloine zmenáreň Roklen kde to bolo bez problémov, čo by bolo asi aj cez revolut, pretoŽe to nieje veľká suma v podstate.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Croven napísal: Pi 17 01, 2025 10:54 am
vsadebol napísal: Pi 17 01, 2025 9:44 am PayPal wise Revolut je tak do 1000€ ok. Potom zmrazia účet a aj rok čakáš kým sa to vyrieši.
To nemusí byť pravda vždy. Čo sleduje FB sk/cz skupinu tak veľa ľudi ročne cez to poťahá miliony. Samozrejme ani ja by som to neriskoval. Potreboval som asi 90 000 kč zameniť za eurá a radšej som využil onloine zmenáreň Roklen kde to bolo bez problémov, čo by bolo asi aj cez revolut, pretoŽe to nieje veľká suma v podstate.
Ano, cez roklex tocim vpohode desiatky tisic eur na jednu transakciu a je to ok.. Ale cital som od viacerych ludi, ze revolut im robi sarapatu...
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Fio od 20.1. upravuje urocenie (bude rozdielne pre fio sporiaci a fio konto)

Vyhlásenie dokumentácie - Ponuka a sadzobník úročenia účtov
Doručené 17.01.2025 01:26:02
Prečítané
Vážení klienti,

dovoľujeme si Vás informovať, že s účinnosťou od 20. 1. 2025 pristupujeme k zmene úrokovej sadzby našich sporiacich produktov vedených v eurách pre fyzické aj právnické osoby. Spolu s tým nadobudne účinnosť nová verzia dokumentov:

• Ponuka a sadzobník úročenia účtov pre fyzické osoby
• Ponuka a sadzobník úročenia účtov pre právnické osoby

Na Fio konte budú vložené prostriedky do 10 tis. EUR po novom úročené sadzbou 2,40 % p. a. Touto sadzbou úročíme každému klientovi iba jedno Fio konto. V prípade, že ich u nás máte viac, bude táto sadzba použitá na to najskôr založené.

Úroková sadzba Fio sporiaceho účtu sa upravuje na 2,10 % p. a. bez obmedzenia výšky vkladu.

Menia sa aj úrokové sadzby na termínovaných vkladoch s obnovou v EUR. Pre termínované vklady na 1 týždeň až 1 mesiac a 6 mesiacov bude po novom ponúkaná sadzba 2,20 % p. a., pre termínované vklady na 2, 3 a 60 mesiacov meníme sadzbu na 2,10 % p. a. a pre 9 až 48 mesiacov bude nová sadzba 2,00 % p. a.
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

Cez Wise som robil viaceré niekoľko tisícové prevody do USA (Tastytrade) a zatiaľ nebol žiadny problém so zmrazením účtu.
Baba Jaga
Gold Member **

Ja som prevádzal viac ako 9500EUR a kolega skoro 20000EUR z Fio do Revolutu a žiadna blokácia účtu nebola
Napísať odpoveď

Návrat na "Banky, vklady, sporenie, stavebné sporiteľne"