BUY 200 ks VST po 136
Jari - obchody
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Jari
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 28 01, 2015 6:01 pm
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 79 times
Re: Jari - obchody
SELL 400ks VST po 142 (+2000 USD), nedrzim nic
Time in the market beats timing the market…
-
Jari
- Guru Member ****
Dik Truncus, longy po rychlych a velkych prepadoch, samozrejme aj gapy su castou mojej strategie. Januar si mal skvely, klobuk dole 
-
Jari
- Guru Member ****
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2395 times
- Been thanked: 2785 times
Opatrne. Tak ako klesli tržby niektorým firmám vdaka prehnanej ideologickej angažovanosti, tak si Musk znepriateľuje fanúšikov:
To čo dal Mibi v obrázku do vlákna o Tesle má tento komentár:
Musk vyzval Nemcov, aby AFD v predčasných voľbách 23. februára volili.
Nemecko podľa Muska brzdí „šialená“ energetická politika, na základe ktorej by mala krajina zmeniť smer a vrátiť sa späť k jadru,
takisto nadmerná byrokracia a nekontrolovaná migrácia
Tesla má pri Berlíne veľký závod a v Nemecku investuje, Musk konštatuje, že má právo vyjadrovať sa ku stavu krajiny.
Multimiliardár však v Nemecku tvrdo narazil.
Podniká totiž v biznise, ktorý v Európe oceňujú skôr podporovatelia opačnej časti politického spektra.
Tej časti, v ktorej AfD vzbudzuje až hysterickú reakciu.
V januári sa predaje vozidiel Tesla prudko prepadli. Registrácie v Nemecku medziročne klesli skoro o 60 percent.
Najväčší výrobca elektromobilov zaregistroval v Nemecku v prvom mesiaci roka len 1 277 nových vozidiel.
Vlna odporu spotrebiteľov k autám jeho firmy sa pritom z Nemecka preniesla aj do Francúzska, Švédska, Nórska či Veľkej Británie.
Odpor k Tesle kontrastuje s novoročným oživením dopytu po elektromobiloch.
Predaj elektrických vozidiel na batérie sa v Nemecku v januári zvýšil o 53,5 percenta na takmer 34 500 vozidiel.
Trhový podiel Tesly sa preto dramaticky znížil zo 14 percent na štyri percentá.
... množia sa názory, ktoré za poklesom predajov vidia odpor spotrebiteľov k značke, ktorú vlastní podporovateľ AfD.
Túto tézu podporuje napríklad aj to, že na bojkot Tesly pre nesúhlas s Muskovými svetonázormi vyzýval v januári aj poľský minister športu Slawomir Nitras.
...od miliardárových vyjadrení začal prekvitať obchod s rôznymi nálepkami a doplnkami, na ktorých je napísané:
„Kúpil som si to predtým, ako sa Elon zbláznil.“
To čo dal Mibi v obrázku do vlákna o Tesle má tento komentár:
Musk vyzval Nemcov, aby AFD v predčasných voľbách 23. februára volili.
Nemecko podľa Muska brzdí „šialená“ energetická politika, na základe ktorej by mala krajina zmeniť smer a vrátiť sa späť k jadru,
takisto nadmerná byrokracia a nekontrolovaná migrácia
Tesla má pri Berlíne veľký závod a v Nemecku investuje, Musk konštatuje, že má právo vyjadrovať sa ku stavu krajiny.
Multimiliardár však v Nemecku tvrdo narazil.
Podniká totiž v biznise, ktorý v Európe oceňujú skôr podporovatelia opačnej časti politického spektra.
Tej časti, v ktorej AfD vzbudzuje až hysterickú reakciu.
V januári sa predaje vozidiel Tesla prudko prepadli. Registrácie v Nemecku medziročne klesli skoro o 60 percent.
Najväčší výrobca elektromobilov zaregistroval v Nemecku v prvom mesiaci roka len 1 277 nových vozidiel.
Vlna odporu spotrebiteľov k autám jeho firmy sa pritom z Nemecka preniesla aj do Francúzska, Švédska, Nórska či Veľkej Británie.
Odpor k Tesle kontrastuje s novoročným oživením dopytu po elektromobiloch.
Predaj elektrických vozidiel na batérie sa v Nemecku v januári zvýšil o 53,5 percenta na takmer 34 500 vozidiel.
Trhový podiel Tesly sa preto dramaticky znížil zo 14 percent na štyri percentá.
... množia sa názory, ktoré za poklesom predajov vidia odpor spotrebiteľov k značke, ktorú vlastní podporovateľ AfD.
Túto tézu podporuje napríklad aj to, že na bojkot Tesly pre nesúhlas s Muskovými svetonázormi vyzýval v januári aj poľský minister športu Slawomir Nitras.
...od miliardárových vyjadrení začal prekvitať obchod s rôznymi nálepkami a doplnkami, na ktorých je napísané:
„Kúpil som si to predtým, ako sa Elon zbláznil.“
-
Jari
- Guru Member ****
SELL 300 TSLA po 333 (+400 USD), drzim 100 TSLA po 333
-
Jari
- Guru Member ****
SELL 100 TSLA po 340 (+700 USD), nedrzim nic
-
Jari
- Guru Member ****
SELL 1x NQ 21055 (0 USD), drzim 1x NQ po 21055
-
Jari
- Guru Member ****
SELL 1x NQ 21155 (+2000 USD), nedrzim nic
-
Martin7
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 430 times
Jari a ten PLTR za 96 už nedržíš? Ide ti to pekne. 
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
Jari
- Guru Member ****
Dik Martin7, drzim a mozno budem este prikupovat, zatial mam iba 100ks za 96, resp. mozno budem skupovat iba NQ, ak bude volatilita a pojdeme este nizsie.
- Joki
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 320 times
Jari, si taký bullish na PLTR?
Ja som práve dnes zvažovál odpredaj časť PLTR, ale zatiaľ si ho ponechávam…
-
Jari
- Guru Member ****
Na tejto cene nie. Ja ho predam na BE alebo v zisku.
- Joki
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
- Has thanked: 277 times
- Been thanked: 320 times
Veď sa mi zdalo, že to nebude asi tvoj “stýl” dlhodobo držať
-
Truncus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 104 times
Jari :
Až možem dotaz, až to nie je tajné...
Ako rozoznáš napríklad na NQ, že pri danej volatilite je cena už nízko a možeš nakupovať ? Máš vyrátané priemerné hodnoty týchto poklesov, používaš nejaké indikátory, TA, PA, alebo podĺa citu ? Vidím, že aj riediš a rýchlo zoberieš zisky, keď to trh umožní. Pri slušnom objeme a predpoklade spatného pohybu po páde je to dobrá stratégia, keď trhy prakticky pár rokov stúpajú...
I keď stále dosť odvážna.Lebo je nutné, aby sa trh správal štandartne, podĺa tohto vzorca.
Až možem dotaz, až to nie je tajné...
Ako rozoznáš napríklad na NQ, že pri danej volatilite je cena už nízko a možeš nakupovať ? Máš vyrátané priemerné hodnoty týchto poklesov, používaš nejaké indikátory, TA, PA, alebo podĺa citu ? Vidím, že aj riediš a rýchlo zoberieš zisky, keď to trh umožní. Pri slušnom objeme a predpoklade spatného pohybu po páde je to dobrá stratégia, keď trhy prakticky pár rokov stúpajú...
I keď stále dosť odvážna.Lebo je nutné, aby sa trh správal štandartne, podĺa tohto vzorca.
-
Jari
- Guru Member ****
Truncus, idem podla TA a PA, no hlavne vyuzivam usudok (porozumeniu trhu) a urcitu intuiciu nadobudnutu praxou. Napr. vcera som bol pripraveny na este nizsi pokles (potom by som skupil aj 2-3 kontrakty), preto som NQ predal a chcel som ho chytit nizsie, no trh sa obratil.Truncus napísal: ↑St 26 02, 2025 7:35 am Jari :
Až možem dotaz, až to nie je tajné...![]()
-
Jari
- Guru Member ****
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Robil som tu nejaký prepočet toho priemerovania a som sa zmýlil, tak som to zmazal. Musím si to v kľude prejsť, či tam nie je matematická chyba, lebo priemerka by mala byť 20720 a nie 20680, ale možno že to nakoniec dá správny výsledok po zavretí všetkých pozícii...len je to počítané iným spôsobom.
p.s: Tak som prepočítal "svojim spôsobom" dva veľké série obchodov v minulosti a výsledok sedí...tak očividne ma Jari nejaký iný systém výpočtu priemerovania ceny ako ja, ale výsledky vyšli rovnaké, čo som pozeral.
p.s: Tak som prepočítal "svojim spôsobom" dva veľké série obchodov v minulosti a výsledok sedí...tak očividne ma Jari nejaký iný systém výpočtu priemerovania ceny ako ja, ale výsledky vyšli rovnaké, čo som pozeral.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2395 times
- Been thanked: 2785 times
Máš pravdu. Priemerka je 20720. Však je to stred (priemer) aj na prvý pohľad.
Jari sa pomýlil, že započítal stratu ako za predaj 3 kontraktov.
Namiesto: ,,SELL 2x NQ 20680 (-2400 USD), drzim 1x NQ po 20680,,
má byť : SELL 2x NQ 20680 (-1600 USD), drzim 1x NQ po 20720
P.S. Chyba väčšej straty ( -800 USD) by sa však napravila pri väčšom zisku o 40b čo je +800 USD.