365 bank syslenie úrok 3.65 % bez limitu
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Fund
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 103 times
Re: 365 bank syslenie úrok 3.65 % bez limitu
len pre upresnenie...500€ bolo na zaciatku zavadzania platieb,aktualny denny limit pre okamzite platby (da sa nastavit aj individualna vyska)
SLSP - 5000€
TB - 3000€
VUB - 5000€
SLSP - 5000€
TB - 3000€
VUB - 5000€
-
rmaly
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
- Has thanked: 1119 times
- Been thanked: 117 times
Ano, okrem okamzitych platieb je to za normalnych okolnosti "dalsi pracovny den"... Niekedy sa to stihne vramci dna (myslim, ze hlavne ak sa poslu peniaze pred 8.00 rano... aspon z mbank do inych to tak funguje)...michalhornicheck napísal: ↑Po 06 03, 2023 1:02 pm Powers, myslím že ako fio, tak ani 365 zatiaľ nepodporujú okamžité platby (ktoré má veľká trojka aj tak okresané na nejakých cca 500€, inak to ide štandardne).
Je teda normálne, že ak v piatok zadáš pokyn v 365, tá ho najneskôr piatok večer sprocesuje. Cez víkend si chcú oddýchnuť aj peniaze..
A prvý pracovný deň po (dnes) po polnoci/doobeda túto informáciu dostane a sprocesuje fio. Z mojich skúseností fio je top čo sa týka rýchlosti "komunikácie" smerom dnu/von.
Plus treba zarátať, že 365-ka mala tento víkend (ako každý druhý) odstávku/prerábku na backende, netuším, čo tam stále riešia.
Nič extra za tým nehľadaj (a to som antifanúšik 365)
-
frakan
- Gold Member **
- Dátum registrácie: St 23 09, 2009 8:24 am
- Has thanked: 92 times
- Been thanked: 46 times
Ahojte, čo by ste robili, ak by vám banka na dvojročnom termínovanom vklade vyplatila miesto deklarovaného úroku 3% p.a. iba 0,3% p.a.?
-
Investor123
- Dátum registrácie: Ne 08 12, 2013 1:34 pm
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Ak znizili na 0.3%, tak boli pravdepodobne porusene podmienky pre ziskanie zvyhodneneho uroku. Na stranke uvadzaju 2 podmienky:
1. "Na získanie zvýhodneného úroku 3 % ročne je podmienkou mať aktívny Účet plus, z ktorého je potrebné vykonať debetné transakcie vo výške aspoň 300 eur mesačne cez platby kartou, prevodmi cez Internet banking alebo pravidelnými platbami ako trvalé príkazy a inkasá".
2. "..nedôjde k výberu/prevodu prostriedkov z termínovaného vkladu počas celej doby viazanosti".
Pokial bolo vsetko splnene, tak by som kontaktoval banku so ziadostou o vysvetlenie znizenia.
-
frakan
- Gold Member **
Ďakujem za reakciu... podmienky boli splnené. Kontaktoval som hotline linku, pán na linke mi povedal že to nevie vyriešiť operatívne, ale že sa mi ozve. Zatiaľ sa neozval ale verím že na tom intenzívne pracuje ha ha.
-
sibal4441
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ne 24 09, 2023 11:15 am
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 36 times
-
frakan
- Gold Member **
Áno, vyjadrili. Vraj som nesplnil podmienky, pričom sme to nastavovali s pracovníčkami na pobočke tak, aby to tie podmienky spĺňalo. Nie som predsa idiot aby som niekde vložil peniaze na dva roky na 0,3% úrok. No ale oni toho idiota zo mňa urobili. Takže adieu 365 bank.Bohatší o ďalšiu nepríjemnú skúsenosť som predal fond, zrušil sporenie a vybral peniaze. Toľko ku tomu.
-
JanH
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ne 06 02, 2022 6:31 am
- Has thanked: 152 times
- Been thanked: 225 times
O to trpkejsie to muselo byt, ked vies, ze za posledne dva roky urobilo S&P500 +50%.frakan napísal: ↑Ut 04 02, 2025 11:17 amÁno, vyjadrili. Vraj som nesplnil podmienky, pričom sme to nastavovali s pracovníčkami na pobočke tak, aby to tie podmienky spĺňalo. Nie som predsa idiot aby som niekde vložil peniaze na dva roky na 0,3% úrok. No ale oni toho idiota zo mňa urobili. Takže adieu 365 bank.Bohatší o ďalšiu nepríjemnú skúsenosť som predal fond, zrušil sporenie a vybral peniaze. Toľko ku tomu.
-
sibal4441
- Silver Member *
Ja som tiez nastavoval s pracovnickou banky. Mam pocit ze tie podmienky si nastavili prave preto, aby to ludia nesplnili. Nenapises konkretne, preco povazovali podmienky za nesplnene, ci to nerobili zamerne a teda ze od zaciatku vsetkych klientov zamerne nespravne informovali?frakan napísal: ↑Ut 04 02, 2025 11:17 amÁno, vyjadrili. Vraj som nesplnil podmienky, pričom sme to nastavovali s pracovníčkami na pobočke tak, aby to tie podmienky spĺňalo. Nie som predsa idiot aby som niekde vložil peniaze na dva roky na 0,3% úrok. No ale oni toho idiota zo mňa urobili. Takže adieu 365 bank.Bohatší o ďalšiu nepríjemnú skúsenosť som predal fond, zrušil sporenie a vybral peniaze. Toľko ku tomu.
-
Martin7
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 430 times
Frakan, mal by si napísať podnet na prešetrenie do NBS, ale radšej poštou ako elektronicky cez stránku. To máš na 30 minút a je šanca na dobrý výsledok.frakan napísal: ↑Ut 04 02, 2025 11:17 amÁno, vyjadrili. Vraj som nesplnil podmienky, pričom sme to nastavovali s pracovníčkami na pobočke tak, aby to tie podmienky spĺňalo. Nie som predsa idiot aby som niekde vložil peniaze na dva roky na 0,3% úrok. No ale oni toho idiota zo mňa urobili. Takže adieu 365 bank.Bohatší o ďalšiu nepríjemnú skúsenosť som predal fond, zrušil sporenie a vybral peniaze. Toľko ku tomu.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
frakan
- Gold Member **
Pre Sibal4441:
Podmienkou na priznanie vyššieho úroku je mať účet u nich a mať tam mesačný pohyb aspoň 300€. Podľa pracovníka Hotline linky s ktorým som to pôvodne riešil bol problém v tom (ak som to pochopil správne), že som síce mal nastavené sporenie 300€ mesačne do ich fondu (čo malo podľa pracovníčok na pobočke, ktoré mi zriaďovali sporenie, na splnenie podmienok vyššieho úroku stačiť) ale to mi neuznali ako tie "správne" pohyby na účte.
Pre Martina: V prvom momente ma skutočne tiež napadlo že podám podnet na NBS ale potom som si to rozmyslel. Nejedná sa o nejaké veľké peniaze, nechal som im tam "zhodnocovať" časť z výplaty druhého piliera. Len ma veľmi sklamal ten ich prístup. Preto som tam všetky tie fondy a sporenie zrušil a nechcem o nich už nič ani počuť.
Podmienkou na priznanie vyššieho úroku je mať účet u nich a mať tam mesačný pohyb aspoň 300€. Podľa pracovníka Hotline linky s ktorým som to pôvodne riešil bol problém v tom (ak som to pochopil správne), že som síce mal nastavené sporenie 300€ mesačne do ich fondu (čo malo podľa pracovníčok na pobočke, ktoré mi zriaďovali sporenie, na splnenie podmienok vyššieho úroku stačiť) ale to mi neuznali ako tie "správne" pohyby na účte.
Pre Martina: V prvom momente ma skutočne tiež napadlo že podám podnet na NBS ale potom som si to rozmyslel. Nejedná sa o nejaké veľké peniaze, nechal som im tam "zhodnocovať" časť z výplaty druhého piliera. Len ma veľmi sklamal ten ich prístup. Preto som tam všetky tie fondy a sporenie zrušil a nechcem o nich už nič ani počuť.
-
sibal4441
- Silver Member *
Dobre ze si to napisal aspon sem, su to minimalne neeticke postupy, ved oni si jednoducho nechali tvoje peniaze a teba o ne obrali. V kazdej banke by si tie 3 percenta ziskal. Treba o tychto praktikach bank hovorit, ked ludia tieto praktiky vidia snad si to uvedomia a vyhnu sa im.frakan napísal: ↑Ut 04 02, 2025 5:00 pm Pre Sibal4441:
-
danno
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 18 02, 2021 3:18 pm
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 25 times
skusim spravit malu analyzu. Podla datumu pisania prispevku predpokladam ze si koncom roka 2022 vyuzil akciu „TERMÍNOVANÝ VKLAD SO ZVÝHODNENÝM ÚROKOM“. Pametas si casy partners grupu, poistovakov IZP, obchodakov zdravovtnej poistovne, ci predajcov energii? Naslubuju hory doly ale potom predlozia zmluvu so slovami: Tu mi to podpis. Ja viem ze banka je renomovana institucia ale okienkovy zamestnanec je len pesiak. Tiez potrebuje splnit zakladne platove podmienky. Tak ponuka co moze.
Prave pozeram ze 365 mala vramci tejto kampane
https://365.bank/media/3yqbncz0/term%C3 ... 5-bank.pdf
obchodne podmienky na dve strany a skusim vybrat zneho bod IV
Kód: Vybrať všetko
IV. Podmienky aktívnosti
4.1 Účastník Kampane:
a) je na Účte plus evidovaný ako majiteľ a
b) vo vzťahu k tomuto Účtu plus budú zrealizované za kalendárny mesiac debetné transakcie v úhrnnom objeme aspoň
300 €, prostredníctvom úhrad platobnou kartou, trvalého príkazu, inkasa alebo prevodnými príkazmi cez elektronické
bankovníctvo (ďalej len „Podmienky aktívnosti“). Pre vylúčenie pochybností platí, že pri platbách platobnou kartou
je pre tento účel rozhodujúcim dátum zúčtovania transakcie v 365.bank, nie dátum realizácie úhrady.
4.2 Medzi transakcie podľa bodu 4.1 písm. b) Štatútu sa nezaratúvajú:
a) prevodné príkazy zadané osobne na obchodných miestach 365.bank,
b) výbery hotovosti (cez bankomat, v pobočke, na pošte ani tzv. CashBack),
c) akýkoľvek prevod na akýkoľvek ďalší účet majiteľa alebo disponenta Účtu plus vedeného v 365.bank alebo v
365.bank, a. s., odštepný závod Poštová banka (ďalej len „Poštová banka“), pričom je pod pojmom účet majiteľa
alebo disponenta Účtu plus potrebné rozumieť najmä, avšak nielen, jeho osobný účet, podnikateľský účet, vkladový
účet, termínovaný vklad, vkladnú knižku a úverový účet vedený v 365.bank alebo v Poštovej banke,
d) akýkoľvek prevod na produkt vedený členom Skupiny 365.bank1.Myslim ze bod 4.2 C bol tvoj dovod zamietnutia. Osobne ma prekvapuje ze obchodne podmienky su jasne dane a zretelne. Asi treba zacat chodit s diktafonom
-
danno
- Active Member
Frakan prepac ale si tu od 2009...a prist sa niekde stazovat na banku ze z teba urobili idota.....a napisat ze si si neprecital obchodne podmienky na dve strany je dost blbe.
V
Osobne si myslim ze 365ka dava vcelku jednoduche podmienky. Vcelku by ma zaujimalo kde si vlozil svoje prostriedky tentokrat?Vraj som nesplnil podmienky, pričom sme to nastavovali s pracovníčkami na pobočke tak, aby to tie podmienky spĺňalo. Nie som predsa idiot aby som niekde vložil peniaze na dva roky na 0,3% úrok. No ale oni toho idiota zo mňa urobili. Takže adieu 365 bank.Bohatší o ďalšiu nepríjemnú skúsenosť som predal fond, zrušil sporenie a vybral peniaze. Toľko ku tomu.
V
-
frakan
- Gold Member **
No vidíš, prílišná dôverčivosť. Peniaze mám zatiaľ na účte.danno napísal: ↑St 05 02, 2025 12:01 am Frakan prepac ale si tu od 2009...a prist sa niekde stazovat na banku ze z teba urobili idota.....a napisat ze si si neprecital obchodne podmienky na dve strany je dost blbe.Osobne si myslim ze 365ka dava vcelku jednoduche podmienky. Vcelku by ma zaujimalo kde si vlozil svoje prostriedky tentokrat?Vraj som nesplnil podmienky, pričom sme to nastavovali s pracovníčkami na pobočke tak, aby to tie podmienky spĺňalo. Nie som predsa idiot aby som niekde vložil peniaze na dva roky na 0,3% úrok. No ale oni toho idiota zo mňa urobili. Takže adieu 365 bank.Bohatší o ďalšiu nepríjemnú skúsenosť som predal fond, zrušil sporenie a vybral peniaze. Toľko ku tomu.
V
-
sibal4441
- Silver Member *
danno napísal: ↑Ut 04 02, 2025 10:32 pmskusim spravit malu analyzu. Podla datumu pisania prispevku predpokladam ze si koncom roka 2022 vyuzil akciu „TERMÍNOVANÝ VKLAD SO ZVÝHODNENÝM ÚROKOM“. Pametas si casy partners grupu, poistovakov IZP, obchodakov zdravovtnej poistovne, ci predajcov energii? Naslubuju hory doly ale potom predlozia zmluvu so slovami: Tu mi to podpis. Ja viem ze banka je renomovana institucia ale okienkovy zamestnanec je len pesiak. Tiez potrebuje splnit zakladne platove podmienky. Tak ponuka co moze.
Prave pozeram ze 365 mala vramci tejto kampane
https://365.bank/media/3yqbncz0/term%C3 ... 5-bank.pdf
obchodne podmienky na dve strany a skusim vybrat zneho bod IVKód: Vybrať všetko
IV. Podmienky aktívnosti 4.1 Účastník Kampane: a) je na Účte plus evidovaný ako majiteľ a b) vo vzťahu k tomuto Účtu plus budú zrealizované za kalendárny mesiac debetné transakcie v úhrnnom objeme aspoň 300 €, prostredníctvom úhrad platobnou kartou, trvalého príkazu, inkasa alebo prevodnými príkazmi cez elektronické bankovníctvo (ďalej len „Podmienky aktívnosti“). Pre vylúčenie pochybností platí, že pri platbách platobnou kartou je pre tento účel rozhodujúcim dátum zúčtovania transakcie v 365.bank, nie dátum realizácie úhrady. 4.2 Medzi transakcie podľa bodu 4.1 písm. b) Štatútu sa nezaratúvajú: a) prevodné príkazy zadané osobne na obchodných miestach 365.bank, b) výbery hotovosti (cez bankomat, v pobočke, na pošte ani tzv. CashBack), c) akýkoľvek prevod na akýkoľvek ďalší účet majiteľa alebo disponenta Účtu plus vedeného v 365.bank alebo v 365.bank, a. s., odštepný závod Poštová banka (ďalej len „Poštová banka“), pričom je pod pojmom účet majiteľa alebo disponenta Účtu plus potrebné rozumieť najmä, avšak nielen, jeho osobný účet, podnikateľský účet, vkladový účet, termínovaný vklad, vkladnú knižku a úverový účet vedený v 365.bank alebo v Poštovej banke, d) akýkoľvek prevod na produkt vedený členom Skupiny 365.bank1.
Myslim ze bod 4.2 C bol tvoj dovod zamietnutia. Osobne ma prekvapuje ze obchodne podmienky su jasne dane a zretelne. Asi treba zacat chodit s diktafonoma upozornovat zamestanncou ze aj ustna dohoda ma platit
No mne trvaly prikaz zriadila iniciativna pracovnicka na pobocke, pritom nevidim v bode 4.1 ani 4.2. ze by to porusovalo podmienky. Je tam napisane len ze
prevodné príkazy zadané osobne sa vylucuju. Aky je tvoj nazor? lebo mne tiez povedali ze mam zhodnotenie len 0,3 percenta
-
danno
- Active Member
frakanov problem bol ze v nastavom prikaze mu odchadzalo 300€ na terminovany ucet..a to sa odporuje s bodom 4.2 C. Zaujimavy je aj bod D...cize prevod nebude zaratany aj ked ho prevedies na iny ucet v 365 banke a ani Postovej banke. Vsetkych clenov 365 banky najdes tu: https://365.bank/skupina-365bank
Takze ostava otazka kam ti zriadili prevodny prikaz? Splnil si podmienky ze kazdy mesiac si minul 300€ mimo skupiny 365.bank?
Takze ostava otazka kam ti zriadili prevodny prikaz? Splnil si podmienky ze kazdy mesiac si minul 300€ mimo skupiny 365.bank?
-
sibal4441
- Silver Member *
predbehnem ta, viem, ze som asi idiot, ze som nevedel ze Postova banka a 365 banka su akoze jedna banka, ale jednoducho pred tymi dvomi rokmi som o tom netusil.danno napísal: ↑St 05 02, 2025 1:07 pm frakanov problem bol ze v nastavom prikaze mu odchadzalo 300€ na terminovany ucet..a to sa odporuje s bodom 4.2 C. Zaujimavy je aj bod D...cize prevod nebude zaratany aj ked ho prevedies na iny ucet v 365 banke a ani Postovej banke. Vsetkych clenov 365 banky najdes tu: https://365.bank/skupina-365bank
Stale vsak na tom trvam, ze terminovy vklad by mal byt definovany ako jednoduchy produkt kde mas danu urokovu sadzbu, ktora je zhodna s tou v reklame, bez podmienok pre ktore si sam musel vytiahnut clenov 365 banky z externeho zdroja, prdstav si, ze Berkshire by ti odmietli dat dividendu pretoze si nesplnil podmienku ktoru oni mali napisanu niekde v obchodnych podmienkach.
Ja chapem, vigilantibus iura scripta sunt, , ale cisto z etickych dovodov som sklamany z pristupu banky.
-
danno
- Active Member
Ano ale podmienka extra uroku bola dana, a trebalo ju splnit. Skor je blbe ze zamestnanec banky podaval nespravne informacie. Je otazne ci vedome alebo nevedome.
Inac aj teraz maju akciu na terminak s 3%. Tie podmienky su jednoduche a pekne uvedene na konci stranky v otazkach a odpovediach. Podmienka je mat inkasa, alebo platby kartou v hodnote 365€ mesacne. Dam jeden tip: V Revolute si dobijem ucet cez kartu na 365€. Jednym klikom a podmienka je splnena.
Inac aj teraz maju akciu na terminak s 3%. Tie podmienky su jednoduche a pekne uvedene na konci stranky v otazkach a odpovediach. Podmienka je mat inkasa, alebo platby kartou v hodnote 365€ mesacne. Dam jeden tip: V Revolute si dobijem ucet cez kartu na 365€. Jednym klikom a podmienka je splnena.
-
sibal4441
- Silver Member *
Dakujem za tip, ja este cakam ci na tie dlhopisy pre ludi daju skutocne 3 percenta urok ako avizovali, to by bola o 20 percent lepsia investicia vdaka oslobodeniu od dane.danno napísal: ↑Št 06 02, 2025 9:22 am Ano ale podmienka extra uroku bola dana, a trebalo ju splnit. Skor je blbe ze zamestnanec banky podaval nespravne informacie. Je otazne ci vedome alebo nevedome.