Binance je predsa cinska firma. Povedzme, ze ma vela dcer. Jednu aj v USA. Nieco ako Unicredit banka ma dcery, jednu aj v Rusku.dusantt napísal: ↑Št 16 01, 2025 6:54 pm Ale dajme tomu, ze chcem ako Slovak poslat peniaze niekam do inej spolupracujucej krajiny, tak pouzit Binance mi pride tazkopadne - dalsi sprostredkovatel. Tam moze nastat problem. A tiez tam budu poplatky a to 2x (EUR > BTC a BTC>USD) namiesto EUR > USD. Nie som si isty, ci je to udrzatelne, technicky by to bol len akysi "PayPal" alebo "banka v banke" ten Binance konkretne (alebo niekto iny). Nie som si ani isty, ci by tymto utrpel SWIFT, ak by islo o to. Respektive, co by bolo cielom tejto schemy. (asi som trochu prepracovany dnes)
No a teraz Rusko, Cina, Venezuela, JAR, Iran, Argentina ... nemaju vzajomne ziaden konflikt. Tak preco by si trebars Rusi a Iranci nemohli posielat platby cez Binance, ked to je cinska firma a zrejme si tam moze otvorit ucet aj Iranec aj Rus? Obisli by tak SWIFT.
Ved predsa to ma byt akoze jedna z VYHOD BTC. Ze vladna moc ziadneho statu ho nema mat pod kontrolou (uradujucu vlady USA alebo Ciny nevynimajuc).
A to ze BTC transfer by mal vyssi poplatok nez SWIFT transfer by predsa bolo irelevantne. Ak by trebars sejk zo Saudskej Arabie platil Rusovi za zbrane a mal by moznost vyrovnat to "takmer anonymne" a mimo SWIFT. Alebo kedy Cinan platil Irancovi za ropu prostrednictvom cinskej Binance.