Slovenská politika
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
pafe
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 31 12, 2020 12:11 am
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 83 times
Re: Slovenská politika
aha takze nejaka zena ktora nevie detaily vstupu a vystupu z eu a ani nie je v politike je mega giga pruser ale ze mame prezidenta podvodnika a klamara, poslusneho mopslika tejto koalicie bez vlastneho nazoru, ktory ani nema gule na to spravit coming out to je v pohode. no ale ved co sa cudovat, u istej casti populacie je pokrytectvo typicka vlastnost
-
ibi2525
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 162 times
- Been thanked: 81 times
Nie že je to mega pruser...ale je to niečo čo treba nazvať pravým slovom, tak isto ako bol semafor Danka., nevedomosť Remišovej o dani, Matovič,..dnešné hladanie 76 poslancov tým že neposlušných pošlem niekam na iné funkcie alebo im niečo sľubim ine. alebo Fico na nahrávke s colou a pod. Pre mňa je to pomenovanie pravdy nech je aká kolvek. A jednoznačne že taka žena nemá čo už viac robiť vo verejnom priestore a vôbec hovoriť niečo o EU a Slovensku .
Tak isto ako ja.. keď som sem prišiel pýtal som si rady a dokonca mi tu niektorý pomohli ako vyrátať percentuálnu úspešnosť do hitparády...a preto že sa nepokladám za matematika a finančného guru nejdem do tv a ani tu na fore nedávam niekomu finančné rady., max len moje osobne skúsenosti s XTB a Trade. A čo sa týka financií len čítam učím sa a počúvam skúsenejších a nepchám sa do diskusií o niečom čomu nerozumiem na 100%.
A ešte dám osobnú skúsenosť a ukážku zo života. Pracujem ako sprievodca vo vlaku a vozím aj linku BA- Galanta, Pred istým časom som viezol Chmelára. V tom istom kúpe ako on sedela slečna .študentka a nemala platný ISIC. Keď som ju upozornil na to a vystavoval nový listok tak sa zapojil do diskusie Chmelár že keď predsa slečna študuje tak je študentka a ma právo na študentský lístok. Odpovedal som mu a rovnako som mu povedal že tak ako on sa rozumie určitým veciam tak sa ja rozumiem tej svojej práci. Možno ja neviem robiť politologa a komentátora ale viem platnosť a pravidla ISIC a cestovania vo vlaku. Takže vidno nie som slepo za FIca, za Chmelara, za Pelegriniho, alebo za opačný stranu spectra ..som za pravdu a fakty a rozumných a triezvo zmýšlajúcich ľudí
Tak isto ako ja.. keď som sem prišiel pýtal som si rady a dokonca mi tu niektorý pomohli ako vyrátať percentuálnu úspešnosť do hitparády...a preto že sa nepokladám za matematika a finančného guru nejdem do tv a ani tu na fore nedávam niekomu finančné rady., max len moje osobne skúsenosti s XTB a Trade. A čo sa týka financií len čítam učím sa a počúvam skúsenejších a nepchám sa do diskusií o niečom čomu nerozumiem na 100%.
A ešte dám osobnú skúsenosť a ukážku zo života. Pracujem ako sprievodca vo vlaku a vozím aj linku BA- Galanta, Pred istým časom som viezol Chmelára. V tom istom kúpe ako on sedela slečna .študentka a nemala platný ISIC. Keď som ju upozornil na to a vystavoval nový listok tak sa zapojil do diskusie Chmelár že keď predsa slečna študuje tak je študentka a ma právo na študentský lístok. Odpovedal som mu a rovnako som mu povedal že tak ako on sa rozumie určitým veciam tak sa ja rozumiem tej svojej práci. Možno ja neviem robiť politologa a komentátora ale viem platnosť a pravidla ISIC a cestovania vo vlaku. Takže vidno nie som slepo za FIca, za Chmelara, za Pelegriniho, alebo za opačný stranu spectra ..som za pravdu a fakty a rozumných a triezvo zmýšlajúcich ľudí
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2485 times
- Been thanked: 2868 times
Súhlas Ibi. Si správny chlap. Poriadok musí byť. A základ všetkého je zdravý rozum.ibi2525 napísal: ↑So 08 02, 2025 4:50 pm A ešte dám osobnú skúsenosť a ukážku zo života. Pracujem ako sprievodca vo vlaku a vozím aj linku BA- Galanta, Pred istým časom som viezol Chmelára. V tom istom kúpe ako on sedela slečna .študentka a nemala platný ISIC. Keď som ju upozornil na to a vystavoval nový listok tak sa zapojil do diskusie Chmelár že keď predsa slečna študuje tak je študentka a ma právo na študentský lístok. Odpovedal som mu a rovnako som mu povedal že tak ako on sa rozumie určitým veciam tak sa ja rozumiem tej svojej práci. Možno ja neviem robiť politologa a komentátora ale viem platnosť a pravidla ISIC a cestovania vo vlaku. Takže vidno nie som slepo za FIca, za Chmelara, za Pelegriniho, alebo za opačný stranu spectra ..som za pravdu a fakty a rozumných a triezvo zmýšlajúcich ľudí
Nejaká žena? Hlavná organizátorka protestov!
Pričom hlavný dôvod protestov je strašenie, že nás politici chcú dostať z EU.
To nie sú detaily. To je najpodstatnejšia vec.
To je pravda o tom, že nijaká vláda nemôže dostať Slovensko z EU.
O vystúpení z EU by museli rozhodnúť ľudia v referende a museli by to odhlasovať v nadpolovičnej väčšine !.
Môžno si pozrieť poslednú reláciu Do kríža, kde to vysvetľuje Schutz so Sme, Chmelár i bývalý minister vnútra Palko:
https://www.stvr.sk/televizia/archiv/15289
Myslíš Kisku? Jediný usvedčený a odsúdený podvodník (daňový ) je Kiska
-
pafe
- Active Member
takze podla tvojho meritka by mal pelle okamzite odstupit kedze klamal a podvadzal v kampani. rovnaky meter pre vsetkychibi2525 napísal: ↑So 08 02, 2025 4:50 pm Nie že je to mega pruser...ale je to niečo čo treba nazvať pravým slovom, tak isto ako bol semafor Danka., nevedomosť Remišovej o dani, Matovič,..dnešné hladanie 76 poslancov tým že neposlušných pošlem niekam na iné funkcie alebo im niečo sľubim ine. alebo Fico na nahrávke s colou a pod. Pre mňa je to pomenovanie pravdy nech je aká kolvek. A jednoznačne že taka žena nemá čo už viac robiť vo verejnom priestore a vôbec hovoriť niečo o EU a Slovensku .
-
pafe
- Active Member
ak si si nevsimol tak protesty zacali uz davno predtym nez smeraci zacali hovorit o vystupeni z eu. a zintenzivnili sa potom co bol fico po instrukcie do moskvy ohladne majdanu. takze zase len ta tvoja dojmologia a ziadne fakty.JUGGLER napísal: ↑So 08 02, 2025 5:07 pm Nejaká žena? Hlavná organizátorka protestov!
O vystúpení z EU by museli rozhodnúť ľudia v referende a museli by to odhlasovať v nadpolovičnej väčšine !.
Myslíš Kisku? Jediný usvedčený a odsúdený podvodník (daňový ) je Kiska![]()
kiska bol asi jediny clovek odsudeny za takyto trestny cin. keby sa meralo rovnakym metrom pre vsetkych tak polovica podnikatelov je za mrezami. ale tak ficiakova pomsta. chapem ze si volil pellerinu a ze vidis len to co chces vidiet ale fakty nepustia a je to podvodnik a klamar
-
ibi2525
- Silver Member *
To že pani je nevedomá o tom sa dúfam baviť nemusíme a zhodneme sa v tom že taká na dribunu aby prehovorila k davu nepatrí. A teraz k Pelemu tento tvoj názor som si všimol už pred tým len mi chýba nie že dôkaz (čert ho vem) veď na čo by nám bol...ale mne chýba aby som sa ti k tomu vyjadril že predmet toho klamstva. Nemám problém ukázať na ňho ako na klamára ale najprv chcem vedieť čo mu ideme vykričať z tej kampane t.j o čom konkrétne mňa ako občana klamal, a verím že budeš konkrétny lebo zatial je to výkrik do tmy zo širokým záberom a v politike snáď ani jeden nieje v tomto čistý. Páčil sa mi rozhovor z Borisom Kolarom....hovoril: klamať môžte ale nesmiete sa nechať pri tom nahrať ..natočiť., to potom už nikdy nevysvetlite a v čase internetu už ani nezoberiete späť. Názorne uvediem príklad pri dialniciach., Všetci dávali vyhlásenia kedy bude hotová dialnica do KE a teraz im to všetci každý rok hádžu do tváre...a to Mečiar, Dzurinda aj Fico..pafe napísal: ↑So 08 02, 2025 5:32 pmtakze podla tvojho meritka by mal pelle okamzite odstupit kedze klamal a podvadzal v kampani. rovnaky meter pre vsetkychibi2525 napísal: ↑So 08 02, 2025 4:50 pm Nie že je to mega pruser...ale je to niečo čo treba nazvať pravým slovom, tak isto ako bol semafor Danka., nevedomosť Remišovej o dani, Matovič,..dnešné hladanie 76 poslancov tým že neposlušných pošlem niekam na iné funkcie alebo im niečo sľubim ine. alebo Fico na nahrávke s colou a pod. Pre mňa je to pomenovanie pravdy nech je aká kolvek. A jednoznačne že taka žena nemá čo už viac robiť vo verejnom priestore a vôbec hovoriť niečo o EU a Slovensku .
-
ibi2525
- Silver Member *
Ja z protestami nemám problém ako taký ..len mi vadí že protestujeme za hlúposť keďže naozaj ani Fico ani iný politik nás z EU nevie dostať von... takže zas protest ano ale za vec ktorá za to stojí a potom jedna myšlienka ...včera v BB ludia symbolicky išli z námestia k pamätníku SNP kde zakončili protest...a hovorím si koľký z nich si spomenuli že pred 2 -3 rokmi im zakázali počas osláv SNP ísť k tomu istému pamätníku...A to ani nehovorím o tých veciach že dôchodca a aj študent a rovnako v začiatkoch aj Ukrajinec sa doviezol na protest vlakom na Bezplatnu prepravu ktorú im dal Fico...premrznutý prišiel domov navaril a zakúril prevažne plynom...Aj ja pôjdem zvrhnúť Fica na námestie ale nie za ne (vystúpenie) z EU, za rokovanie o plyne ktorým si varím a kurím ale bude to za prešlapy, rozkrádanie a nominovanie ľudí ktorý nemajú čo robiť vo verejnom priestorepafe napísal: ↑So 08 02, 2025 5:44 pmak si si nevsimol tak protesty zacali uz davno predtym nez smeraci zacali hovorit o vystupeni z eu. a zintenzivnili sa potom co bol fico po instrukcie do moskvy ohladne majdanu. takze zase len ta tvoja dojmologia a ziadne fakty.JUGGLER napísal: ↑So 08 02, 2025 5:07 pm Nejaká žena? Hlavná organizátorka protestov!
Myslíš Kisku? Jediný usvedčený a odsúdený podvodník (daňový ) je Kiska![]()
kiska bol asi jediny clovek odsudeny za takyto trestny cin. keby sa meralo rovnakym metrom pre vsetkych tak polovica podnikatelov je za mrezami. ale tak ficiakova pomsta. chapem ze si volil pellerinu a ze vidis len to co chces vidiet ale fakty nepustia a je to podvodnik a klamar
-
miror
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 284 times
Keďže som trochu "z fachu", som rád že to tu niekto napísal. Za rozdielny názor daňovníka a daňového úradu, čo súvisí a čo nesúvisí s dosahovaním príjmov a teda môže byť v nákladoch, sa dávajú pokuty a penále pri skoro každej daňovej kontrole a firma doplatí a vybavené. Ale odsúdiť za to konateľa, je čisté zneužitie systému. Smer mal svojho Bašternáka, ktorý predával státisícové byty za 1€ a tomu skoro uznali účinnú lútosť a to bolo fiktívne a jasne dokázateľné. Kiska si dal do nákladov skutočné výdavky, ktoré zaplatil a keďže finančná správa mala iný názor, odpočítanú daň vrátil.pafe napísal: ↑So 08 02, 2025 5:44 pm kiska bol asi jediny clovek odsudeny za takyto trestny cin. keby sa meralo rovnakym metrom pre vsetkych tak polovica podnikatelov je za mrezami. ale tak ficiakova pomsta. chapem ze si volil pellerinu a ze vidis len to co chces vidiet ale fakty nepustia a je to podvodnik a klamar
-
Max100
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
- Has thanked: 41 times
- Been thanked: 87 times
Kiska lezal Ficovi v zaludku dlhe roky.Ponizeny prehrou o prezidentske kreslo,potom ho nechcel vymenovat za predsedu ustavneho sudu.Fico neodpusta.Vzdy bol zakerny a zakomplexovany.Kiska mozno podnikal trochu nemoralnym sposobom,co sa tyka poziciek s vysokym urokom,ale taka bola doba.Ale zalozil Dobreho Anjela,kde vlozil svoj milion eur.Pocas celej doby vo funkcii prezidenta daroval cely plat rodinam v nudzi.Vzdal by sa Fico so svojou druzinou svojich platov v prospech ludi v nudzi?Kdeze.Ten mysli len a len na seba.
-
pafe
- Active Member
asi si tu nebol ked prebiehala kampan. pelle tvrdil o korcokovi ze je vojnovy stvac a ked sa stane prezidentom tak slovenski vojaci pojdu na frontu. nech sa paci dokaz:ibi2525 napísal: ↑So 08 02, 2025 6:00 pm To že pani je nevedomá o tom sa dúfam baviť nemusíme a zhodneme sa v tom že taká na dribunu aby prehovorila k davu nepatrí. A teraz k Pelemu tento tvoj názor som si všimol už pred tým len mi chýba nie že dôkaz (čert ho vem) veď na čo by nám bol...ale mne chýba aby som sa ti k tomu vyjadril že predmet toho klamstva. Nemám problém ukázať na ňho ako na klamára ale najprv chcem vedieť čo mu ideme vykričať z tej kampane t.j o čom konkrétne mňa ako občana klamal, a verím že budeš konkrétny lebo zatial je to výkrik do tmy zo širokým záberom a v politike snáď ani jeden nieje v tomto čistý. Páčil sa mi rozhovor z Borisom Kolarom....hovoril: klamať môžte ale nesmiete sa nechať pri tom nahrať ..natočiť., to potom už nikdy nevysvetlite a v čase internetu už ani nezoberiete späť. Názorne uvediem príklad pri dialniciach., Všetci dávali vyhlásenia kedy bude hotová dialnica do KE a teraz im to všetci každý rok hádžu do tváre...a to Mečiar, Dzurinda aj Fico..
https://www.postoj.sk/153442/ministri-z ... eho-vojaka
https://news.refresher.sk/157436-Strana ... -ist-volit
-
nevedzgdo
- Active Member
- Dátum registrácie: St 20 11, 2024 10:48 pm
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 47 times
Že len toto si si všimol...
Už som to tu písal, je na zamyslenie:
- čo ti vadí a aj to riešiš siahodlhými vetami
- a čo ani len neokomentuješ jedným slovom
-
ibi2525
- Silver Member *
Na začiatok som čakal aspoň krátke ..potvrdenie toho čo som napísal na začiatku..ale vidím že nie. Skúsim sa spýtať teda na našu planétu, jednoznačnú a priamu otázku...Je naša planéta guľatá? A chcel by som odpoveď lebo ak sa nezhodneme na niečom takom tak potom už si nemáme čo povedať v normálnej diskusií.pafe napísal: ↑So 08 02, 2025 11:34 pm
asi si tu nebol ked prebiehala kampan. pelle tvrdil o korcokovi ze je vojnovy stvac a ked sa stane prezidentom tak slovenski vojaci pojdu na frontu. nech sa paci dokaz:
A teraz k Pelemu. To čo si tu vypichol z celej kampane a ako vec čo je najhoršie na Pelem tak to ja pokladám za kampaň v ktorej každá strana zavádza, klame nafukuje, prekrúca fakty. To robil Pele a robil to aj Korčok. To je to iste keď Korčok tvrdil že ak vyhrá Pele tak vystúpime z Nato a EU, že Slovensko sa pripojí k Rusku a tak ďalej. Rovnako ako teraz ľudí klamu z vystúpením Z EU ktoré nieje možné bez referenda tak tak isto klamal a zavádzal Pele z vojakmi lebo dobre vedel že keby Korčok vyhral a bude prezident nebude môcť poslať našich vojakov bojovať na Ukrajinu. Obidvom veciam uverili len ľudia ktorý sú neznalí a skočia na každú blbosť čo politik aký kolvek povie. Tak isto ako som napísal...FAKTY...sú dôležité.
Vieme vystúpiť z EU bez referenda? NIE
Vie prezident poslať našich vojakov aj keď je najvyšší veliteľ bojovať na Ukrajinu? NIE
Takže keď počujem hovoriť z tribúni o vystúpení z EU viem že klamu..a rovnako keď som počul hovoriť Peleho že keď zvolíme Korčoka pôjdem bojovať na Ukrajinu tiež som vedel že klame.
Otázka ale je čo urobíme Ja a TY keď niekedy sa veci ktorými nás teraz strašia jedna aj druha strana o tom druhom naplnia náhodou. Pekne to vidno na 15r približne starom rozhovore Slotu z Matovičom..(Viem aký bol Slota o tom sa nebudem teraz tu) ...Ale vtedy povedal že ak zvolíme niekedy Matoviča k moci tak pán boh ochraňuj Slovensko. Všetci sa mu smiali ani ja som neveril...no ruku na srdce nemal pravdu?.
Takže si myslím že Korčok aj Pele len strašili ľudí pri každom z nich tým ich...a verím že sa nenaplní ani jedno ani vystúpenie z EU ani poslanie vojakov na Ukrajinu.
-
pafe
- Active Member
ja o tej pani neviem nic ja nechodim na bratislavske protesty. pre mna nie su podstatni ludia na tribune ale pod tribunou. takze pre mna za mna nech ju vymenia alebo nech tam zostane. je mi to jedno.ibi2525 napísal: ↑Ne 09 02, 2025 9:29 amNa začiatok som čakal aspoň krátke ..potvrdenie toho čo som napísal na začiatku..ale vidím že nie. Skúsim sa spýtať teda na našu planétu, jednoznačnú a priamu otázku...Je naša planéta guľatá? A chcel by som odpoveď lebo ak sa nezhodneme na niečom takom tak potom už si nemáme čo povedať v normálnej diskusií.pafe napísal: ↑So 08 02, 2025 11:34 pm
asi si tu nebol ked prebiehala kampan. pelle tvrdil o korcokovi ze je vojnovy stvac a ked sa stane prezidentom tak slovenski vojaci pojdu na frontu. nech sa paci dokaz:
A teraz k Pelemu. To čo si tu vypichol z celej kampane a ako vec čo je najhoršie na Pelem tak to ja pokladám za kampaň v ktorej každá strana zavádza, klame nafukuje, prekrúca fakty. To robil Pele a robil to aj Korčok. To je to iste keď Korčok tvrdil že ak vyhrá Pele tak vystúpime z Nato a EU, že Slovensko sa pripojí k Rusku a tak ďalej. Rovnako ako teraz ľudí klamu z vystúpením Z EU ktoré nieje možné bez referenda tak tak isto klamal a zavádzal Pele z vojakmi lebo dobre vedel že keby Korčok vyhral a bude prezident nebude môcť poslať našich vojakov bojovať na Ukrajinu. Obidvom veciam uverili len ľudia ktorý sú neznalí a skočia na každú blbosť čo politik aký kolvek povie. Tak isto ako som napísal...FAKTY...sú dôležité.
Vieme vystúpiť z EU bez referenda? NIE
Vie prezident poslať našich vojakov aj keď je najvyšší veliteľ bojovať na Ukrajinu? NIE
Takže keď počujem hovoriť z tribúni o vystúpení z EU viem že klamu..a rovnako keď som počul hovoriť Peleho že keď zvolíme Korčoka pôjdem bojovať na Ukrajinu tiež som vedel že klame.
Otázka ale je čo urobíme Ja a TY keď niekedy sa veci ktorými nás teraz strašia jedna aj druha strana o tom druhom naplnia náhodou. Pekne to vidno na 15r približne starom rozhovore Slotu z Matovičom..(Viem aký bol Slota o tom sa nebudem teraz tu) ...Ale vtedy povedal že ak zvolíme niekedy Matoviča k moci tak pán boh ochraňuj Slovensko. Všetci sa mu smiali ani ja som neveril...no ruku na srdce nemal pravdu?.
Takže si myslím že Korčok aj Pele len strašili ľudí pri každom z nich tým ich...a verím že sa nenaplní ani jedno ani vystúpenie z EU ani poslanie vojakov na Ukrajinu.
ok chcem dokaz kde korcok tvrdi ze ak zvolia pelleho vystupime z nato a eu..cakam. pre teba je mozno v poriadku ked buduci prezident klame o svojom protikandidatovi ze nas zavlecie do vojny co je uz dost brutalne strasenie ludi bez najmensieho dovodu. pre mna to v poriadku nie je
na protesty ludia chodia koli celkovej politike tejto vlady. koli tomu ze riesia iba seba, svoju beztrestnost, a dozivotne renty. ze si fico chodi po instrukcie do moskvy ako vykonstruovat majdan a potlacit protesty. robi politiku na jednu svetovu stranu. v putinovom zadku. na zapade sa s nim nikto nebavi. je tam odpisany. ja nechcem rusky plyn ja si mile rad priplatim za 5krat drazsi plyn zo zapadu. pokial to pomoze ukrajine a poskodi rusacku ekonomiku. takze asi ta sklamem ale protesty este budu nejaky ten cas pokracovat
-
ibi2525
- Silver Member *
Ak si pozeral kampaň a tých pár diskusií tak si tu časť keď nás Korčok strašil musel zachytiť tak si ho nájdi na nete...
K tej pani..no na to som si už zvykol aj u iných že čo sa mi nehodí to akosi chcem vytesniť z mysle ...zabudnúť na to a najlepšie to rýchlo ale rýchlo pod koberec, ale tu platí rovnosť. Každý z nich ma za ušami a na každého niečo je. Takže si tu nebudem zatvárať oči pred jedným a druhým nie. A teším sa tu na príspevky o každom politicky angažovanom človeku z každého prúdu politiky. A ľudia na tribúne sú rovnako dôležitý ako dolu pod ňou..môj názor.
K tomu ďalšiemu nemám čo.,, nič nové, to iste 100 krát povedané..niečo pravdivé niečo lož a niečo fabulácie pre davy aby sme to trochu rozprúdili na uliciach...Len poznámka k tomu plynu. Reči reči.ale skutky žiadne..Ja to vidím vo vlaku každý povie že nechce tu hnusnú bezplatnú od Fica ale keď má prísť k plateniu tak mi každý podá preukaz a pýta si .."ten ficov bezplatný vás poprosím".
A na záver ..neviem možno by som išiel na pivo a debatu ale zas by ma nebavilo počúvať stále to isté a prepáč ak Fico chodí do Moskvy po rozumy tak potom aj ty a tebe podobný tiež len nie do Moskvy ale inam ale pointa ta istá..žiadny svoj názor len papier ktorý mi napísali a podali aby som ho prečítal..lebo ten tvoj odstavec to je na 98% do bodky totožné čo hovoria na tribúne a v TV..
ale tiež ti
K tej pani..no na to som si už zvykol aj u iných že čo sa mi nehodí to akosi chcem vytesniť z mysle ...zabudnúť na to a najlepšie to rýchlo ale rýchlo pod koberec, ale tu platí rovnosť. Každý z nich ma za ušami a na každého niečo je. Takže si tu nebudem zatvárať oči pred jedným a druhým nie. A teším sa tu na príspevky o každom politicky angažovanom človeku z každého prúdu politiky. A ľudia na tribúne sú rovnako dôležitý ako dolu pod ňou..môj názor.
K tomu ďalšiemu nemám čo.,, nič nové, to iste 100 krát povedané..niečo pravdivé niečo lož a niečo fabulácie pre davy aby sme to trochu rozprúdili na uliciach...Len poznámka k tomu plynu. Reči reči.ale skutky žiadne..Ja to vidím vo vlaku každý povie že nechce tu hnusnú bezplatnú od Fica ale keď má prísť k plateniu tak mi každý podá preukaz a pýta si .."ten ficov bezplatný vás poprosím".
A na záver ..neviem možno by som išiel na pivo a debatu ale zas by ma nebavilo počúvať stále to isté a prepáč ak Fico chodí do Moskvy po rozumy tak potom aj ty a tebe podobný tiež len nie do Moskvy ale inam ale pointa ta istá..žiadny svoj názor len papier ktorý mi napísali a podali aby som ho prečítal..lebo ten tvoj odstavec to je na 98% do bodky totožné čo hovoria na tribúne a v TV..
ale tiež ti
-
Slovan_sk
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 92 times
A ja som iba rad ze sa tema odchod z EU a NATO snad vyriesi raz a navzdy a bol by som za to aby sa zhodla aj opozicia aj koalicia na tom ako pripravit ustavu na tuto moznost , jednoznazne zakotvit do ustavy do EU sme vstupili dvojdnovym referendom a vystupit z neho mozme len dvojdnovym referendom , bodka , do NATO sme vstupili bez referenda a vystupit z neho mozeme tak isto , ked sa ma deti o 20 rokov spytaju tato preco ste rozhodli za nas ako ste rozhodli poviem im lebo sme to tak citili a vy mate v ustave zakotvene ze takto mozete zmenit nase rozhodnutie.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 316 times
- Been thanked: 207 times
Clen EU - Velka Britania - po referente vystupila z EU. Treba denne panom v Bruseli pripominat, ze nie su centrom sveta, bez ktoreho sa neda vyzit.
SR vstupila do NATO bez referenda (lebo sa to vtedajsie nase politicke elity neodvazili riskovat).
Prezident clenskeho statu NATO (USA) sa nedavno vyhrazal inemu clenskemu statu NATO (Dansku) zabranim jeho uzemia potencialne aj s pouzitim vojenskej sily.
Clenovia NATO Grecko a Turecko sa vzajomne nenavidia a Cyprus maju rozdeleny na sposob Koreje (vcetne demilitarizovanej zony).
Clen NATO Turecko ziada o vstup do BRICS a generalny tajomnik NATO sa verejne vyjardil, ze nevidi v tom problem. Preco by popri clenstve v NATO teda o clenstvo v BRICS nemohlo poziadat aj trebars Slovensko, Madarsko, Rumunsko?
O dlhodobom prenajme slovenskych vojenskych letisk (na sposob prenajmu Panamskych pristavov Cinanom a syrskej namornej zakladne Rusom) rozhodla vtedajsia slovenska vlada bez referenda. Cize bez referenda moze aktualna vlada aj zrusit zmluvu, rovnako ako Panama alebo Syria.
Odovzdanie slovenskych stihaciek a protivzdusnej obrany Zelenskeho armade bolo rozhodnute bez referenda a este aj bez parlamentu. Bol to precedens, ktory teda aj aktualnej vlade umoznuje robit podobne vyrazne kroky v zahranicnej politike aj bez referenda. Napriklad poslanie zbrani Bielorusku, ak si tak zmyslia. Ved boli to Heger+Nad+Caputova ktori urobili prvy vyrazny precedens bez pytania sa aj parlamentu, aj bez pytania sa obcanov. Kludne nech si to teraz zase uziju Fico, Danko, Kalinak nakolko sa im zachce - aspon Hegero-Caputovo-Nadovci vidia, ake to moze byt, ked su uplne ignorovani podobne ako za cias Hegera/Odora/Capudovej/Korcoka/Nada bola ignorovana vtedajsia opozicia.
Inak nechapem, co sa tu na fore s progresivcami este dohadujete. Po nasledujucich 6 mesiacoch Trumpovho uradovania budu progresivci postupne vytlaceni na okraj politickeho zivota vo viacerych krajinach EU a zaroven Zelenskeho armada bude prinutena ku kapitulacii. Uz teraz pomalicky zacinaju chapat, ze Krym a Donbas uz nikdy nebudu mat a cim dlhsie rozmyslaju, tym viac uzemi este stratia.
Mozno Putin povie Trumpovi - OK, vyzen teda Palestincanov z pasma Gazy a zaber ju a mna nechaj vyhnat Ukrajincov z vychodneho brehu Dnepra a zabrat ho. Co ty na to Donald, dohodnute? Ved na velkom silnom Izraelskom state ti predsa zalezi daleko viac nez na nejakom ukrajinskom - ved predsa este aj ten ich komik ti vzdy liezol na nervy...
SR vstupila do NATO bez referenda (lebo sa to vtedajsie nase politicke elity neodvazili riskovat).
Prezident clenskeho statu NATO (USA) sa nedavno vyhrazal inemu clenskemu statu NATO (Dansku) zabranim jeho uzemia potencialne aj s pouzitim vojenskej sily.
Clenovia NATO Grecko a Turecko sa vzajomne nenavidia a Cyprus maju rozdeleny na sposob Koreje (vcetne demilitarizovanej zony).
Clen NATO Turecko ziada o vstup do BRICS a generalny tajomnik NATO sa verejne vyjardil, ze nevidi v tom problem. Preco by popri clenstve v NATO teda o clenstvo v BRICS nemohlo poziadat aj trebars Slovensko, Madarsko, Rumunsko?
O dlhodobom prenajme slovenskych vojenskych letisk (na sposob prenajmu Panamskych pristavov Cinanom a syrskej namornej zakladne Rusom) rozhodla vtedajsia slovenska vlada bez referenda. Cize bez referenda moze aktualna vlada aj zrusit zmluvu, rovnako ako Panama alebo Syria.
Odovzdanie slovenskych stihaciek a protivzdusnej obrany Zelenskeho armade bolo rozhodnute bez referenda a este aj bez parlamentu. Bol to precedens, ktory teda aj aktualnej vlade umoznuje robit podobne vyrazne kroky v zahranicnej politike aj bez referenda. Napriklad poslanie zbrani Bielorusku, ak si tak zmyslia. Ved boli to Heger+Nad+Caputova ktori urobili prvy vyrazny precedens bez pytania sa aj parlamentu, aj bez pytania sa obcanov. Kludne nech si to teraz zase uziju Fico, Danko, Kalinak nakolko sa im zachce - aspon Hegero-Caputovo-Nadovci vidia, ake to moze byt, ked su uplne ignorovani podobne ako za cias Hegera/Odora/Capudovej/Korcoka/Nada bola ignorovana vtedajsia opozicia.
Inak nechapem, co sa tu na fore s progresivcami este dohadujete. Po nasledujucich 6 mesiacoch Trumpovho uradovania budu progresivci postupne vytlaceni na okraj politickeho zivota vo viacerych krajinach EU a zaroven Zelenskeho armada bude prinutena ku kapitulacii. Uz teraz pomalicky zacinaju chapat, ze Krym a Donbas uz nikdy nebudu mat a cim dlhsie rozmyslaju, tym viac uzemi este stratia.
Mozno Putin povie Trumpovi - OK, vyzen teda Palestincanov z pasma Gazy a zaber ju a mna nechaj vyhnat Ukrajincov z vychodneho brehu Dnepra a zabrat ho. Co ty na to Donald, dohodnute? Ved na velkom silnom Izraelskom state ti predsa zalezi daleko viac nez na nejakom ukrajinskom - ved predsa este aj ten ich komik ti vzdy liezol na nervy...
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
cvičenie z diplomacie sa v týchto končinách nevedie a zahraničná politika a záujmy je trocha ošemetná vec a radšej ich prenechať danej oblasti a potom môžu prísť na vypočúvanie pred senátny výbor alebo si zložiť komisionálne skúšky v parlamentnej komisii, toho času referendovej. Politika sa dnes ale robí o dosť inde a problémov ľudí je oveľa viac a keď niečo nefunguje, nefunguje ani referendum o NATO. Rakušáci by vedeli hovoriť. A Česi by vedeli hovoriť o tom, ako v roku 2030 sa pozrú na Slovákov ako im to ide a či náhodou sa neponáhľali a či sa im chce ťahať EHS z krízy alebo na to hodiť bobek a nechať Franfurkt nech si to vyžerie hoci im sem tam česky helfne.
-
pafe
- Active Member
aha mam si to najst sam...to mi staci. dokaz tvojho tvrdenia nepodlozeny resp. klamstvo. ta pani nesedi v parlamente. nie je platena z mojich dani takze je mi jedno co si hovori a ake ma vedomosti. mna zaujimaju ludia co su plateni z mojich dani.ibi2525 napísal: ↑Ne 09 02, 2025 4:35 pm Ak si pozeral kampaň a tých pár diskusií tak si tu časť keď nás Korčok strašil musel zachytiť tak si ho nájdi na nete...
ale tiež ti![]()
tiez uz nemam co k tym otrepanym dezolatskym frazam o sorosovi, zidojasteroch a samozrejme vsetci sme dostali papieriky s instrukciami a sme za to stedro plateni a polovica protestujucich boli ukrajinci
Naposledy upravil/-a pafe v Po 10 02, 2025 12:20 am, upravené celkom 1 krát.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ja si skor myslim, ze minimalne 70% obyvatelstva v SR v podstate vobec nezaujima, ci sa v Kosiciach na namesti zhromazdilo 20-tisic protiFicovcov a v Bratislave 30 tisic. V porovnani s 5 milionmi je malicka hlasna skupinka, ktora zrejme nema co na praci.
Navyse agenda, ktoru sa snazia pretlacit, bude mat postupom nasledujucich mesiacov stale nizsiu podporu aj v ramci celej EU, kedze EU sa vzdy opici po USA.
Trump dal uz dostatocne jasne najavo, ze z jeho strany bude nasledovat "... dovidenia LGBT, Zelensky, BLM, Thunbergova a podobne zabavky..."
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 353 times
sa strapnuje -,vsak SIS by to mala vediet. Aj takych co beru z ruska.
https://hnonline.sk/slovensko/96194026- ... icka-vlada
https://hnonline.sk/slovensko/96194026- ... icka-vlada
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Trump ani LGBT nema nic spolocne s nasim premierom a touto vladou - to sa len tato vlada snazi dat do spojitosti a niekto tomu aj veri. Pointa je smer azia alebo smer Europa. Nic viac.jaroslav80 napísal: ↑Po 10 02, 2025 10:35 amJa si skor myslim, ze minimalne 70% obyvatelstva v SR v podstate vobec nezaujima, ci sa v Kosiciach na namesti zhromazdilo 20-tisic protiFicovcov a v Bratislave 30 tisic. V porovnani s 5 milionmi je malicka hlasna skupinka, ktora zrejme nema co na praci.
Navyse agenda, ktoru sa snazia pretlacit, bude mat postupom nasledujucich mesiacov stale nizsiu podporu aj v ramci celej EU, kedze EU sa vzdy opici po USA.
Trump dal uz dostatocne jasne najavo, ze z jeho strany bude nasledovat "... dovidenia LGBT, Zelensky, BLM, Thunbergova a podobne zabavky..."
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Konecne si krasne pomenoval problem. Ze mas vnimanie obmedzene na jedine dve veci (a najradsej by si to nanutil aj zvysnej casti populacie Slovenska):
A) S NATO na vecne casy a boj s Aziou
B) S Aziou na vecne casy a boj s NATO
Lenze ak sa porozhliadnes okolo seba, tak existuju krajiny ako Turecko, India, Saudska Arabia, ... - ktore to uz desatrocia hraju na 2 strany a obchoduju aj s Rusom, aj s Cinou, aj s NATO. A v mnohych pripadoch dokonca so zlavami od vsetkych.
Nie je tu len NATO, je tu aj BRICS. A da sa byt v BRICS aj v NATO sucasne. Aspon nejaky cas. A potom trebars vyskocit z NATO, ked uz pojde popri BRICS dole vodou.
Rozpad NATO je dost realisticky do 4 rokov...BRICS tu pravdepodobne bude este aj za 20 rokov.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 251 times
- Been thanked: 609 times
- Kontaktovať používateľa:
Jaroslav80 daj sem 5 mil. chudobny stat co to hra na viac stran.jaroslav80 napísal: ↑Ut 11 02, 2025 1:47 pmKonecne si krasne pomenoval problem. Ze mas vnimanie obmedzene na jedine dve veci (a najradsej by si to nanutil aj zvysnej casti populacie Slovenska):
A) S NATO na vecne casy a boj s Aziou
B) S Aziou na vecne casy a boj s NATO
Lenze ak sa porozhliadnes okolo seba, tak existuju krajiny ako Turecko, India, Saudska Arabia, ... - ktore to uz desatrocia hraju na 2 strany a obchoduju aj s Rusom, aj s Cinou, aj s NATO. A v mnohych pripadoch dokonca so zlavami od vsetkych.
Nie je tu len NATO, je tu aj BRICS. A da sa byt v BRICS aj v NATO sucasne. Aspon nejaky cas. A potom trebars vyskocit z NATO, ked uz pojde popri BRICS dole vodou.
Rozpad NATO je dost realisticky do 4 rokov...BRICS tu pravdepodobne bude este aj za 20 rokov.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Madasko? Panama? Jordansko? Prakticky vsetky krajiny v Afrike a skoro vsetky v Juznej Amerike?osamely chodec napísal: ↑Ut 11 02, 2025 3:22 pm Jaroslav80 daj sem 5 mil. chudobny stat co to hra na viac stran.
Finsko tiez zacalo blbnut az poslednych 10 rokov...
Coskoro po Trumpovych clach voci EU to aj velke staty v EU zacnu hrat na dve strany. Lebo obchod s Cinou im bude prirodzene vyhodnejsi.
Kupoval by si ocel s clami z USA ak budes mat od Cinanou ponuku na lacnejsiu a kvalitnejsiu ocel a dodavanu kedykovek sa ti zachce?
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Uz vidim ako indovia a turci sa hrnu zo zapadu domov. Kolko ludi zo slovenska uteka do tych krajin ? Snad mozno ako tak saudska arabia ale aj tak - zlata klietka. Ziadna z tychto krajin nam nepomoze v pripade vaznych problemov ci uz ekonomickych ci prirodnych ci vojenskych. Eu si snad uvedomi chyby co narobila ale netreba z nej utekat nadavat. Stale je kepsie slobodne kritizovat europu ako v rusku po kritike skoncit v lepsom pripade vo vezeni v horsom vypadnut z okna 10 poschodia.jaroslav80 napísal: ↑Ut 11 02, 2025 1:47 pmLenze ak sa porozhliadnes okolo seba, tak existuju krajiny ako Turecko, India, Saudska Arabia, ... -
Naposledy upravil/-a Glogol v Ut 11 02, 2025 7:09 pm, upravené celkom 1 krát.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Kupovat nechce ziaden velky stat, vsetci chcu iba predavat , exportovat. Cla tvrdo zasiahnu staty s nadprodukciou budu musiet skrtit naklady na vyrobu , len ci nie do uplneho uskrtenia. Zbohom marze firiem...jaroslav80 napísal: ↑Ut 11 02, 2025 6:33 pmMadasko? Panama? Jordansko? Prakticky vsetky krajiny v Afrike a skoro vsetky v Juznej Amerike?osamely chodec napísal: ↑Ut 11 02, 2025 3:22 pm Jaroslav80 daj sem 5 mil. chudobny stat co to hra na viac stran.
Finsko tiez zacalo blbnut az poslednych 10 rokov...
Coskoro po Trumpovych clach voci EU to aj velke staty v EU zacnu hrat na dve strany. Lebo obchod s Cinou im bude prirodzene vyhodnejsi.
Kupoval by si ocel s clami z USA ak budes mat od Cinanou ponuku na lacnejsiu a kvalitnejsiu ocel a dodavanu kedykovek sa ti zachce?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Alebo sa stane to, ze cla sa premietnu do predajnej ceny koncovemu zakaznikovi.osamely chodec napísal: ↑Ut 11 02, 2025 7:02 pm Kupovat nechce ziaden velky stat, vsetci chcu iba predavat , exportovat. Cla tvrdo zasiahnu staty s nadprodukciou budu musiet skrtit naklady na vyrobu, len ci nie do uplneho uskrtenia. Zbohom marze firiem...
Ked sa robilo velke halo ohladom vojny na Ukrajine a slnecnicoveho oleja a hodili ho na pulty zakaznikom za 4 EUR za liter oproti dovtedajsim 1 EUR za liter, pocul si snad o nejakych skrtaniach marzi vyrobcov, predajcov a producentov?
A beries to tak, ze v EU a USA sa vyprodukuje viac ocele, nez EU a USA potrebuju? EU vyvaza 26Mt a dovaza 39 Mt.
USA vyvaza 9Mt a dovaza 26 Mt.
Cize EU a USA su hladne za ocelou a potrebuju ju. A ked si daju cla, budu to firmy vyrabajuce vyrobky z ocele kupovat o cla drahsie - a predavat vyrobky z ocele o cla drahsie. To je cele.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Ut 11 02, 2025 7:17 pm, upravené celkom 1 krát.
-
hifron
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 01 03, 2022 1:40 pm
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 13 times
Možno sa to dovezie, ale aj roztaví a prerobí, takže zostane z toho dodávateľský reťazec, možno v stave naplnenia skladov, prípadne nejakého údolia alebo púšte.jaroslav80 napísal: ↑Ut 11 02, 2025 6:33 pm Kupoval by si ocel s clami z USA ak budes mat od Cinanou ponuku na lacnejsiu a kvalitnejsiu ocel a dodavanu kedykovek sa ti zachce?
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ono je velmi pekne pozerat sa, ako sa dementi v USA a EU vzajomnymi clami krasne vysachuju a ako zacnu dovazat veci od Ciny (ked aj cez troch sprostredkovatelov). Nieco ako rozpravka o "Azerbajdzanskom" (realne ruskom) plyne prepravovanom cez Ukrajinu na SK.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
presne cisla okolo ocele nemam, ale z pozorovania vidim minimalne v EU prebytok kapacit na vyrobu, o cine ani nema zmysel pisat tam sa topia vo vsetkom , ak by us ekonomika nesla a vojna nestimulovala dopyt vyzeralo by to celkom zle. Vojna raz skonci... Teraz to zatienila AI, ale zvysok trhu sa trapi russel2000 je na cene z 2021.jaroslav80 napísal: ↑Ut 11 02, 2025 7:11 pmAlebo sa stane to, ze cla sa premietnu do predajnej ceny koncovemu zakaznikovi.osamely chodec napísal: ↑Ut 11 02, 2025 7:02 pm Kupovat nechce ziaden velky stat, vsetci chcu iba predavat , exportovat. Cla tvrdo zasiahnu staty s nadprodukciou budu musiet skrtit naklady na vyrobu, len ci nie do uplneho uskrtenia. Zbohom marze firiem...
Ked sa robilo velke halo ohladom vojny na Ukrajine a slnecnicoveho oleja a hodili ho na pulty zakaznikom za 4 EUR za liter oproti dovtedajsim 1 EUR za liter, pocul si snad o nejakych skrtaniach marzi vyrobcov, predajcov a producentov?
A beries to tak, ze v EU a USA sa vyprodukuje viac ocele, nez EU a USA potrebuju?
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Cisla okolo ocele som doplnil az oneskorene. Ale je z nich dufam jasne, ze USA a EU zdaleka nemaju prebytok vyrobnych kapacit na ocel. Uz davno ich metalurgicky priemysel bol odrovnany konkurenciou z Ciny, ktoru neustali (cenovo a kvalitou).osamely chodec napísal: ↑Ut 11 02, 2025 7:24 pm presne cisla okolo ocele nemam, ale z pozorovania vidim minimalne v EU prebytok kapacit na vyrobu, o cine ani nema zmysel pisat tam sa topia vo vsetkom
USA a EU je hladna za ocelou a potrebuje jej o dost viac, nez produkuje. A ak ja dokazu produkovat tolko, kolko potrebuju, tak istotne za vyssiu cenu, nez ak by to doviezli z Ciny.
Ono aj Oravaci si mozu urobit umelu barieru na dovoz rajcin z Podunajskej niziny, kde sa dopestuju ovela jednoduchsie, a mozu si kupovat "JEDINE DOPESTOVANE NA ORAVE" za 3 nasobnu cenu a zaviest si na tie od Madar 200% clo. Vyhraju to Oravaci a prehraju to Madari?
Znovu opakujem. Je to super ze USA a EU sa idu izolovat a stat sa piatym kolesom u voza a ze na globalnej scene Cina prevezme vsetky ich trhy a zaplavi ostatne krajiny bezkonkurencnymi cenami v porovnani s tym, co im EU a USA dokazu ponuknut.
Aktualne Afriku a juznu Aziu straca NATO na plnej ciare vojensky, politicky aj obchodne.
-
Max100
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
- Has thanked: 41 times
- Been thanked: 87 times
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... clanok_box
Ficovi praskli nervy?Ved doterz sa smial,ze ziadna kriza nieje,ze jeho sa to ako predsedu netyka.
Ficovi praskli nervy?Ved doterz sa smial,ze ziadna kriza nieje,ze jeho sa to ako predsedu netyka.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Cize EU a USA su hladne za ocelou a potrebuju ju. A ked si daju cla, budu to firmy vyrabajuce vyrobky z ocele kupovat o cla drahsie - a predavat vyrobky z ocele o cla drahsie. To je cele.
V zasade sa zhodneme. Akurat neuvazujes, ze vyrobne kapacity zapadu (eu a usa) su zalostne nevyuzivame. Cina v postavila obrovske vyrobne kapacity a clami sa stanu nepotrebne, cize budu musiet vyrabat a exportovat za ceny aby sa aj cez colnu barieru dostali na trh, ci sa im to podari netusim. Jedno vsak viem vyrobky zapadu budu ako pises drahsie a tym menej dostupne, znizi sa spotreba co sa uz teraz aj deje. Cize vidim rast cien a zaroven pokles spotreby.
V zasade sa zhodneme. Akurat neuvazujes, ze vyrobne kapacity zapadu (eu a usa) su zalostne nevyuzivame. Cina v postavila obrovske vyrobne kapacity a clami sa stanu nepotrebne, cize budu musiet vyrabat a exportovat za ceny aby sa aj cez colnu barieru dostali na trh, ci sa im to podari netusim. Jedno vsak viem vyrobky zapadu budu ako pises drahsie a tym menej dostupne, znizi sa spotreba co sa uz teraz aj deje. Cize vidim rast cien a zaroven pokles spotreby.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
to to mas prehladne
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Hraju poker - Neverím že sa nedohodnú. V nedeľu pooobede budú znova ako brat za brata.
Edit. Až teraz som ten list prečítal - no neviem neviem ako to teraz uhraju. Niekto bude musieť ostať v hanbe - asi ten komu to nevadí - kapitán.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ja to vidim tak, ze ten kto v urcitej kvalite nevie vyrabat dostatocne lacno, proste bude z trhu vytlaceny. Moze sa na lokalnom piesocku chvilku barierami ako cla ohradit a byt od toho momentu zaroven vymazany z trhoviska celeho zvysneho sveta. Vsetky miesta, kam USA a EU vyvazali ocel, po zavedeni ciel preberie Cina. Cla su riesenia slabych a neschopnych a len kratkodobe.osamely chodec napísal: ↑Ut 11 02, 2025 9:20 pm Jedno vsak viem vyrobky zapadu budu ako pises drahsie a tym menej dostupne, znizi sa spotreba co sa uz teraz aj deje. Cize vidim rast cien a zaroven pokles spotreby.
Jedinym dlhodobym riesenim by bolo technologicky dobehnut Cinu a dokazat to vyrabat v podobnej kvalite ako oni za podobne nizku cenu. A to sa zeleziarne a oceliarne v EU a USA vobec nechytaju.
Cize su 2 moznosti:
-bud ako hovoris sa znizi spotreba v EU a USA, lebo ceny finalnych vyrobkov budu pre spotrebitelov privysoke a tak kupia len to najnevyhnutnejsie
-alebo sa zacne setrit na vyrobnych zamestnancoch v EU a USA - nizsie platy, zredukovanie sily odborov ... v akutualnej "parodia na kapitalizmus Europe" nepriechodne. Mozno v USA ciastocne priechodne, ale tiez utahovanie opaskov po Trumpovi republikanom zrejme spocitaju. A zasadna vec je, ze nase deti a vnuci budu mat daleko horsie podmienky v zamestnani, nez sme mali my. Lebo konkurencia z Indie a Ciny uz bude neunosna a nie ze udrzatelna nejako clami a vyhrazkami "zapadnych technologickych a vojenskych hegemonov" ako za nasich casov.
-
nevedzgdo
- Active Member
Ale no, pozri akej sebareflexie je schopnýMax100 napísal: ↑Ut 11 02, 2025 8:59 pm https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... clanok_box
Ficovi praskli nervy? Ved doterz sa smial,ze ziadna kriza nieje,ze jeho sa to ako predsedu netyka.
https://www.youtube.com/shorts/T7P6VWXRkfk
Hovoril to v roku 2022, ale to sedí na 100%, ako keby opisoval dnešný stav jeho vlády.
-
nevedzgdo
- Active Member
Veľa ľudí si myslí, že "smer Ázia" je lepšia voľba.
Možno sa Ficovi podarí zapriahnuť kone a nasmeruje ich súčasne na všetky svetové strany.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
No neviem či ti ľudia čo sa prikláňajú k Ázii aj v tej Ázii aj boli a ak tak kedy. A či pracovali pre firmu so sídlom v tých super ázijských krajinách. A ci ozaj chcú aby ich deti radšej študovali alebo pracovali v tej Ázii ako v hnusných západoeurópskych krajinách. Viem že eu spravila veľa chýb a aj robí ale nenaletim preto ázijským medovym motúzom. Verím že Európa naberie konzervatívny ale zároveň silne odmeraný vzťah k Rusku. Tak ako boli zhubné blbosti posledné roky tak je zhubna aj silná závislosť od ruských zdrojov. A samozrejme aj amerických. Amerike aj Rusku ide o to aby Európa nebola jednotná nič iné.