Ahojte,
vopred sa ospravedlňujem ak sa to tu už riešilo. Ak držím voľné prostriedky na XTB tak XTB ich po nejakom čase zúročí a vznikajú mi tam z toho síce malé ale predsa len nejaké zisky. Vie mi niekto povedať, či podliehajú tieto zisky dani, respektíve či ich musím uvádzať v DP?
XTB - voľne prostriedky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: XTB - voľne prostriedky
XTB to má na webe priamo takto:
V závislosti na tom, či ste fyzická alebo právnická osoba, daňový rezident alebo nie, môžu daňové predpisy platné vo Vašej krajine stanoviť odlišné pravidlá pre zdanenie úrokov. Vo väčšine prípadov môže byť suma úrokov predmetom paušálnej dane z príjmu, ktorú XTB S.A. (priamo alebo prostredníctvom svojich zahraničných pobočiek) zrazí a odvedie príslušnému daňovému úradu podľa sadzieb platných v čase, keď sú úroky prevedené na Váš obchodný účet v súlade s platnými právnymi predpismi. Vo svojom mesačnom výpise si budete môcť skontrolovať výšku zrazenej dane. Pokiaľ nie ste daňovým rezidentom na Slovensku, ste povinní si tiež overiť daňové predpisy záväzné v krajine Vášho daňového rezidentstva, pretože Vám môžu ukladať ďalšie daňové povinnosti.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/