Truncus a jeho pohľad na FX

Forex - forein exchange, obchodovanie s cudzími menami.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Truncus
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 25 04, 2023 10:39 am
Has thanked: 88 times
Been thanked: 104 times

Re: Truncus a jeho pohľad na FX

Príspevok od používateľa Truncus »

osamely chodec napísal: Po 04 11, 2024 12:53 pm [
max. DD %?
14,82 % max. Ale to ukazuje aplikácia. Teda tam sú zarátané aj roztiahnuté spready. Reálny, teda zavretý je nižší...Časť toho je zahedgovaná...
Uvidím ako to bude na konci roka.
Truncus
Gold Member **

Tak momentálne je TWR : 24,61 %

Obrázok

Chcel by som napísať určité príspevky, ale nemám moc času.
Truncus
Gold Member **

Predsa len napíšem svoj názor na to, čo sem kedysi napísal Airmike :

"tak napriklad:

TA - ta neriesim vobec, hoci som s nou zacinal, dovod preco ju neriesim je ten ze FX je menovy basket v ktorom sa prelieva cash a menove pary su len reprezentaciou casti toho basketu. takze nema vobec vyznam riesit malu cast basketu, ale rovno cely a vyberat len tie najlepsie prilezitosti v nom. najsilnejsiu menu obchodovat proti najslabsej a naopak. sila mien sa casom meni, ale nikdy sa nemeni tak drasticky, aby sa najsilnejsia mena zmenila na najslabsiu a preto je vzdy sanca jednu s tychto mien vymenit za inu, aktualne najslabsiu resp najsilnejsiu. cele to stoji a pada na tom , kolko krat sa dokazes v rade trafit."

Je dosť zvláštne po rokoch praxe na FX sa k tomuto vyjadrovať. Prakticky vzaté je tam napísaná pravda, ale to neznamená, že je to jediná možnosť a jediná pravda.
Pokúsim sa to stručne rozviesť, lebo na dlhé dokazovanie nemám ćas...

FX je iste menový basket, kde sa prelieva cash a to prakticky objemom najvačši trh...I keď je FX syntetika, tak sa na to pozrieme sedliacky.

Keby niekto videl majors páry na FX alebo stačí EUR/USD, čisto len line graf alebo bars alebo sviečky a to bez označenia o čo sa jedná, tak nezistí, akého finanćného inštrumentu sa ten graf týka. To je holý fakt.
Na takom grafe v roznych time-frame rozozná prakticky všetky znaky TA, teda tam prebiehajú, trendy, korekcie, konsolidácie, expanzie, spike, grafové formácie, atď...
Je to tam stále. Stačí, aby mal taký pár ako EUR/USD daily range v priemere a všetko sa tam nájde. A keď to tam je, tak zákonite to bude možné obchodovať.
Problém je, že traderov nikto skutočne nenaućí, čo má presne hĺadať, čo obchodovať a na čo sa zamerať, čo má najvačšiu perspektívu. Sám som prečítal mnoźstvo kníh, ale na to ako to v praxi urobiť som sa naučíl až sám.

Takže áno, FX je basket, syntetika, ale to neznamená, źe sa to nedá uchopiť aj klasicky. Nie je to profesionálne, nie je tam istá matematická výhoda, ktorú si vyrátam, ale stále je tam vysoká pravdepodobnosť zisku a potenciál.
Ale nie je zaručená. Len pravdepodobnosť opakujúcich sa javov. Preto TA, PA, čítanie grafu, atď nikdy nebudú skutoćne profesionálne sposoby tradingu...To však nić nemení na tom, źe sa dajú využiť pre zisk...
Pre mňa rozhodne neplatí, že TA, PA neriešim vobec. Práveže riešim a je to jadro mojej ziskovosti.

K sile mien. Znova má Airmike pravdu. Ale problém je v tom, že pri intraday tradingu sa može sila mien zmeniť prakticky za sekundu a to aj výrazne. Je to závislé od toho, čo sa na trhu deje, k akej udalosti dojde. Napríklad pár USD/JPY sa do minúty zmení aj o 200 pips, Ano zažil som to viackrát...A čo potom reakcia na GPP/JPY a iných jenových pároch.

Rovnako je problém, že aspoň ja nepoznám zarućený indikátor sily mien, ktorý by mi povedal, že mám zaručený signál.
Sám pouźívam silu mien na potvrdzovanie obchodu, ale len ako info a nie príkaz a ani signál pre vstup.A rovnako treba vyuźivať možnosť obchodovania najsilnejšie meny voči najslabšiej alebo naopak..V tom je dobrý potenciál..
Ale vzhĺadom na to, źe obchodujem len niektoré majors páry a niektoré jenové, tak to plne nemožem využiť, ale mám iné nástroje.
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

neobchodujem forex, som skor forexovy investor (vlastnim nejake USD), podla mojho nazoru sila meny (u mna fundament) v daytradingu nema ziaden vyznam. Ked to zoberiem na svoje obchodovanie plynu , som zistil ze ak chcem obchodovat fundament musim vydrzat velke pohyby trhu proti mojmu nazoru a tym padom musim obchodovat bud mikro pozicie s beznym (do 100k kapitalom) alebo si zohnat omnoho vacsi kapital. Za naj chybu, ktoru som v obchodovani robil povazujem ze som obchodoval omnoho vacsie pozicie nez som mal obchodovat. A samo dalsia chyba nepriznanie svojho omylu a nasledne zamrznutie...
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Truncus
Gold Member **

24.7. 2024 - 31.12. 2024 -zhodnotenie : 27,91 % (TWR)

Obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Truncus napísal: St 01 01, 2025 7:51 pm 24.7. 2024 - 31.12. 2024 -zhodnotenie : 27,91 % (TWR)

Obrázok
aky bol max DD?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Truncus
Gold Member **

Truncus

osamely chodec napísal: Št 02 01, 2025 3:33 pm aky bol max DD?
100 % :-). Vyšsie som uviedol.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Re: Truncus

Truncus napísal: Pi 03 01, 2025 7:16 am
osamely chodec napísal: Št 02 01, 2025 3:33 pm aky bol max DD?
100 % :-). Vyšsie som uviedol.
myslis tych cca 15%?
Truncus
Gold Member **

Ano. A mesačné zhodnotenia vyzerajú takto....

Obrázok
Chris
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Chris »

Truncus napísal: Ut 09 07, 2024 10:46 am Takže niečo k začiatkom :

Hodne mi vtedy pomohla komunita, ktorá sa vytvorila na chate finančníkov. Bolo to zvláštne obdobie, kde sme si mohli slobodne vymieňať názory v reálnom čase a navzájom si pomáhať. Načelníkom tam bol klasicky Sid, od ktorého sme sa učili a preberali poznatky. Vtedy som to tak nevnímal, ale bolo to niečo ako šlabikár na základnej škole. Niečo ako absolútna nevyhnutnosť poznania základov. Preberali sa tam rozne stratégie obchodovania, mnohí tam dávali v reálnom čase svoje vstupy do obchodov, takže zakrátko každý, kto tam bol dlhšie vedel, kto z nich má čo povedať.

Je veľkou škodou, že ten chat konkuroval finančníkom a že ho zrušili. Bolo to sice ich právo, ale potom sa už podobná diskusia nikdy nevytvorila. Traderi, ktorí dokázali prežiť a zarábať sa osamostatnili. I keď sa vytvorili menšie náhradné chaty bolo to márne, lebo mali krátku životnosť...

Keď som prišiel do tejto skupiny, tak som mal podrobne preštudovaných minimálne 5 kníh o technickej analýze a PA obchodovaní. A to podrobne. Teoreticky som bol na tom dobre a myslel som si, že títo guru ma hneď nakopnú k veľkým ziskom, lebo som to bral hodne vážne. Začiatočník, ktorý nemá školenie od profesionálov a ani nemá prax nedokáže napriek štúdiu vyhodnotiť realitu správne. Vtedy som sa naprosto držal poznatkov z tých kníh, začiatoćník musí niečomu veriť... :D a nedal som na nejakú vlastnú cestu na základe praxe. Až neskor som musel mnohé z toho revidovať. Niektoré návody a poznatky boli zastarané, na FX nevhodné, niečo bolo pouźiteĺné, niečo menej, mnohé z toho šlo upraviť a modifikovať. Ale toto všetko prišlo až po rokoch reál tradingu na ostrom účte. Nič človeka nenaučí realite FX ako tvrdá a mnohoroćná prax a jeho live úćet je výsledkom tejto snahy a tam je vidieť, či uspel.

Mojou výhodou bol fakt, źe od začiatku som odpísal klasické indikátory a došlo mi, źe z nich dlhodobo nedostanem stabilnú % úspeśnosť a vhodné vstupy.Odpísal som aj klasický indikátorový backtesting a rozhodol som sa radšej venovať tomu, čo mi dávalo zmysel a to čítanie grafu, štruktúra viacerých TF a zdokonaĺovanie sa v tomto.
Vtedy som sa venoval obchodovaniu formácií a vybral som si 15 min.grafy. Tie sú použiteľné aj dnes i keď už obchodujem inak.
Pri formáciách na FX je doležité :

a) vybrať si tie správne formácie
b) vedieť ich obchodovať
c) vedieť ich správne filtrovať

Knihy ma naučili a), ale tie b a c len v hodne obmedzenej miere...To všetko som sa musel naučiť sám v čase, keďže v knihách som to nenašiel.
Teraz po rokoch vidím, źe kto chce ušetriť čas a berie to vážne, tak musí ísť profesionálnou cestou ako Airmike a nájsť si firmu, kde ho zaśkolia, ćo u nás nie je ĺahké, alebo si nájsť mentora, ktorý má výsledky a skutočne niećo vie..
Cesta TA a PA na FX je moźná, ale zložitá. Kto na to bude sám, tak mu to potrvá roky, kým sa skutoćne vypracuje. Vačšina to na tejto ceste vzdá.

Na chate sme riešili mnoźstvo sposobov obchodovania. Cez rozne indikátory, lokálne trendy pri open trhoch, dokonca aj arbitráže, kde to skonćilo u mnohých zablokovaním úćtu od brokers, rozne primitívne techniky cez silu mien, Sidov SOK, ktorý vyzeral ako bomba...,obchodovanie správ, NFP, prerazenie nočného range, proste všetko moźné...Samozrejme aj rozne indikátory.A ja som vtedy okrem svojho štýlu mnohé z toho tiež skúśal...V komunite sa nedá tomu vyhnúť, keď vidíte,že to niekomu robí slušné zisky a výsledky. Ale nakoniec som vždy skončil len na svojom vlastnom piesoćku a svojej stratégií.
Tí, čo tam obchodovali boli unikátní v tom, źe prakticky kaźdý mal svojskú metódu obchodovania, vlastný štýl.

Sid :

Zaćalo to prakticky od neho. Vytvoril základný seriál o FX a obchodovanie spropagoval. Na chate bol ako hlavný guru, ktorý mal čo povedať hlavne do ekonomiky FX a mien, teda fundamenty, správy, news, dáta, intervencie, atď. Skrze neho som pochopil, že intraday trading nemože dobre vychádzať bez pochopenia a znalosti týchto údajov a hlavne to, ako na to trh reaguje, čo nie je zrovna najjednoduchśie na chápanie.
Tieto dáta, hlavne tie silné možu v pár sekundách ovplyvniť trh, urobiť za minútu na niektorom páre aj sto a viac pips a keď trader nevie, o čo ide je tam ako slepec. Práve takéto dáta dokážu rozhodiť akúkoĺvek TA a trader buď obchoduje v smere pohybu, alebo skončí na SL..Tieto pohyby sme čakali a využívali hlavne na NFP, kde sme aj pouźívali vstupy do oboch strán, keď boli znaćné vymatačky...V dnešnej dobe to už nebýva také volatilitné i keď výnimka sa nájde..
Ďalej doležitosť open a close trhov, zmeny smeru alebo pohyb na celých hodinách, mnoho praktických info.

Sid obchodoval, z toho, ćo ma informoval v začiatkoch urćitý setup indikátorov. Dokonca mi o tom daL súkromne info i keď som to nepouźil, ale ani nezverejňoval.
V ďalšej fáze prešiel na jeho legendárny SOK, ktorý však nikdy nebol dostatoćne vysvetlený, alebo aplikovaný...Prakticky ten koš mien, až sa mal rozpohybovať do zisku, tak nemohol byť v rovnováhe...Došlo mi, źe tak, ći onak ide o určenie smeru, alebo váhy nejakého páru v koši a v takomto prípade v tom nevidím nejakú výhodu skutoćného nesmerového tradingu.
Aj vtedy som sa stále drźal smerového tradingu.
I keď ho potom mnohí zaznávali, źe sa skomercioval, tak rozhodne mnohým v začiatkoch pomohol, vrátane mńa.

Habaso :

Pokladám ho za jedného z najvačśích profíkov na FX, ktorý tam bol. Iste mnohí nemusia súhlasiť, lebo ani on vtedy, neviem, či teraz, nemal skutoćné profesionálne edge na FX. Ale jeho prístup a aké objemy obchodoval a že to bral výlućne profesionálne (myslím prístup) urobili na mnohých dojem.
Mal vyštudované 3 vysoké školy, prakticky vśetky ako stvorené pre niekoho, kto moźe byť úspeśný na FX. Vytvoril vlastný AOS) (Alenka) a čisto z indikátorov, ktorým obchodoval GBP/JPY a to vo veĺkých objemoch. Žiadne troškárenie a občas z neho dal aj nejaký screen.
Tento systém mu slúžil a zarábal istú dobu i keď neskor mal hlášky o optimalizácií. Raz si pamatám, ako spomenul, źe pri tých objemoch mal raz SL v cene priemerného rodinného domu v ČR...
Okrem toho so mal od neho info, źe pracoval na systémoch zaloźených na logických edge, ktoré boli hodne sľubné i keď bliźšie o tom nenapíśem, lebo som sĺubil neśíriť, o ćo ślo. Podĺa info od Airmika obchoduje prakticky na FX dodnes i keď s ním uź nie som v kontakte.

Airmike:

toho tu dobre poznáte, tak nemá zmysel o ňom moc písať. V zásade v začiatkoch skúšal všetko ako my ostatní, kým sa nestal profík, v čom mu pomohla tá firma.
Pamatám sa na jeden rozhovor na chate s ním, kde sme pozerali screen jedného grafu a debatovali, ako by bolo dobré mať systém, ktorý by nás udrźal dlhodobo v takom pohybe. Išlo o vaćši pohyb na vyšsom TF. Neskor som práve o tomto rozmýšľal, keď som rozpracovával svoje trendové smerové stratégie na vyšsom TF, ktoré doteraz pouźívam. Bola to taká inśpirácia.

Pepe :

To bol zvláśtny trader, ktorý si dokazál počas dňa svojím indikátorom zobrať z trhu svojich cca 20 pips. Mnohí sme sa ho snaźili napodobniť a moc sa nám to snaźil všetkým vysvetliť, ako to robí.

Xena :

hodne šikovná a úspešná FX traderka. Obchodovala vo veĺkom, teda v lotoch a vedela čo robí. Mala vlastný indikátor, o ktorom mi povedala, źe na ňom nechala mladosť... :D
Používala ho na mnohých pároch, ale najlepśie jej fungoval na GBP/JPY. Hodne som si s ňou vymieńal informácie, takže viem o ćo ślo. Dokázala v dobrých dńoch zarobiť kĺudne aj pár tisíć USD a videl som screens.
Myslím si, źe obchoduje dodnes.

Stiker :

Zaujímavý chlapík, ktorý zhromažďoval všetky indikátory,systémy a setupy na FX, ktoré našiel, tak mal z toho obrovskú zbierku- kniźnicu, ktorú ani sám nestihol prečitať. Občas z toho niećo pustil do chatu. Hlavne ten je ho indikátor -samopal bola sranda... :D
Občas obchodoval aj vysoké objemy. 5 lots v obchode...Nakoniec však obchodoval len holý graf...

Radovan68 :

Dúfam, źe mám správne jeho nick...To bola prakticky legenda, ktorá obchodovala obrovské objemy a to len GBP/JPY do longu a držal aj veľkú nerealizovanú stratu. Vždy čakal aj na pripisovanie úrokov. Neviem, ako dopadol, či tú stratu zvládol, ale šli také info, źe si zarobil hodne a kúpil si z toho tuším nejaký dom..

Bol tam kopec dalśích ako trigor, tayra, aj tí, ktorí sú tu registrovaní ako vladko, Jaroslav a ďaĺśí...

Ale, myslím, takto zhruba stačí o minulosti...
Hehe šťastný nový rok pani :palec_hore:
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Truncus napísal: Pi 03 01, 2025 6:18 pm Ano. A mesačné zhodnotenia vyzerajú takto....

Obrázok
dik a mas aj stanoveny max.DD uctu? Alebo max. DD za nejaku casovu jednotku? Alebo ako riadis riziko ?
Truncus
Gold Member **

osamely chodec napísal: Pi 03 01, 2025 7:27 pm
dik a mas aj stanoveny max.DD uctu? Alebo max. DD za nejaku casovu jednotku? Alebo ako riadis riziko ?
Až bude čas tak napíśem obširnejšie. Je to závislé aj od toho, aký mám obchodný śtýl a o aký účet sa jedná.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Truncus napísal: Pi 03 01, 2025 9:20 pm
osamely chodec napísal: Pi 03 01, 2025 7:27 pm
Až bude čas tak napíśem obširnejšie. Je to závislé aj od toho, aký mám obchodný śtýl a o aký účet sa jedná.
ok na to som zvedavy, lebo po pravde toto tu nik neriesi.
Truncus
Gold Member **

osamely chodec napísal: Pi 03 01, 2025 10:08 pm
ok na to som zvedavy, lebo po pravde toto tu nik neriesi.
Nedá sa to vtesnať do jedného príspevku. Zvlášť riadenia rizika. Niekedy napíšem viac v sérii prispevkov. Teraz to hlavné.

DD je závislé od risku na obchod a obchodného štýlu. V účtoch, kde vysoko riskujem pracujem inak aj s riskom na jeden obchod. Tam si nemožem dovoliť vysoký DD a to ani nerealizovaný vysoký DD, takže tam do 10 %..Max 15 %. Chybovosť by mohla byť fatálna.

V inom štýle a na iných účtoch ako tento, kde som dal výsledky je to iné. Tam obchodujem naraz 6 párov denne s nízkym rizikom na jeden obchod. Tam strpím aj vačšie nereralizované straty. V súčasnosti robím na ňom techniku hedgovania pozic a odhedgovania ako prácu s riadením nerealizovanej straty, tým pádom je blokovaná nerealizovaná strata vyššia. Maximum, ktorý som ochotný akceptovať ako nerealizovanú stratu je 50 %. Potom close účtu. Taká strata znamená, źe to nevyšlo.

Dal som si tú námahu a pozrel sa k brokerovi na výpis tohto prezentovaného účtu. Realizované, teda close straty sú 10,3 %. Myslím, že to ťa najviac zaujímalo.

Napríklad toto z toho úćtu :

Obrázok

Vysoká úspešnosť obchodov 94 % je zaloźená na špecifickom štýle obchodovania a vysokom počte obchodov. Možeš to vidieť sám. Práve tá technika riadenia nerealizovanej straty hedge a odhedge tú vysoku % úspešnosť umožňuje.
Bez toho by som mal tak 65 - 75 %, rátam.
Samozrejme, výhoda vysokej % úspešnosti umožńuje znižovať RRR. A čo je pravdepodobnejšie ? Obchod s s RRR- 2 dlhodobo, alebo obchod s nízkym RRR, ale vysokou úspešnosťou ?
Trader s praxou pozná odpoveď... :wink:

Takému obchodnému štýlu sa potom prisposobuje to ostatné, vrátane DD...Ale ja neskalpujem. Je to stále smerový trading..Akurát zbieram menej profitu v pips, ale v oblasti s najvačšou pravdepodobnosťou zisku...
TA, PA je len o pravdepodobnosti nejakého javu, faktoru, ktorý sa dá využiť...

Viac info v budúcnosti.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Maximum, ktorý som ochotný akceptovať ako nerealizovanú stratu je 50 % To je z 50% z uctu?

Vies mi dat EF%=(SW-SL)/SW , %W , RRR toho uctu co tu zverejnujes vysledky?
Truncus
Gold Member **

Podiel zisku vs. straty je 3,66.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 968 times
Been thanked: 529 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

osamely chodec
Maximum, ktorý som ochotný akceptovať ako nerealizovanú stratu je 50 %

toto pravidlo u teba platí u otvorenej pozicie na trejderskom alebo aj investorskom ucte?

Na investorskom ucte mi za tie dlhe roky viackrat nastala situacia ked ucet bol cez 50% v nezrealizovanej strate ktora ale časom bola dobehnutá. Asi skor zavisi od konkretnej strategie konkretneho investora a od toho aky typ akcii drží. Hlavne malé spoločnosti mozu mat znacne volatilnu cenu v priebehu casu.

Ak je pravidlo "max 50%" tvorene iba psychologickym problemom, tak na to je odpoved, ze na taketo velke sa DD sa da časom zvyknut a clovek už ich tak negativne nevnima.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 838 times
Been thanked: 487 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

trochu ma to číslo u chodca zaskočilo, myslel som, žeby chcel mať všetko zadarmo :) U jariho mu vadí podstatne menej, som trochu zmätený :mrgreen:
Truncus
Gold Member **

Trumpeta1978 napísal: Po 06 01, 2025 8:41 pm osamely chodec
Maximum, ktorý som ochotný akceptovať ako nerealizovanú stratu je 50 %

toto pravidlo u teba platí u otvorenej pozície na trejderskom alebo aj investorskom ucte?

Na investorskom ucte mi za tie dlhe roky viackrat nastala situacia ked ucet bol cez 50% v nezrealizovanej strate ktora ale časom bola dobehnutá. Asi skor zavisi od konkretnej strategie konkretneho investora a od toho aky typ akcii drží. Hlavne malé spoločnosti mozu mat znacne volatilnu cenu v priebehu casu.

Ak je pravidlo "max 50%" tvorene iba psychologickym problemom, tak na to je odpoved, ze na taketo velke sa DD sa da časom zvyknut a clovek už ich tak negativne nevnima.
Jedná sa o pravidlo na menšom traderskom účte s nižśím rizikom na jeden obchod, kde experimentujem s určitými metódami. Ide o otvorenú pozíciu a zahedgovanú stratu.
Vačšina takýchto strát sa dá v čase riešiť lepšie, ako klasickým SL po každom obchode.Keďže expozícia 50 % je vysoká, tak nemá význam toto skúśať na veľkom účte. Inak to je taký psychologický strop, že niečo nevyšlo. Keď bude čas, tak bližšie vysvetlím, ako to robím a čo sledujem.

V súćasnosti mám 7 účtov...Nerobím žiadne demo, backtest tu nemá zmysel, tak pouźivám na testy ostré úćty...
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

tomáš virdzek napísal: Po 06 01, 2025 10:17 pm trochu ma to číslo u chodca zaskočilo, myslel som, žeby chcel mať všetko zadarmo :) U jariho mu vadí podstatne menej, som trochu zmätený :mrgreen:
mlcat zlato.
Truncus
Gold Member **

tomáš virdzek napísal: Po 06 01, 2025 10:17 pm trochu ma to číslo u chodca zaskočilo, myslel som, žeby chcel mať všetko zadarmo :) U jariho mu vadí podstatne menej, som trochu zmätený :mrgreen:
Myslím, že jemu ide o to, že nejde o náhodu, ale o riadený trading s pravidlami.. Lenže aj v takom prípade sa všetko mení v čase, hodnoty SL ako aj ziskovosť. Kto chce prežiť, tak sa musí prisposobovať a to aj v rámci vykonnosti. Nie je vźdy len ziskové a ľahké obdobie...
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Nemyslel som to zle, len ma to prekvapilo na základe niektorých komentárov v Jariho vlákne, že až 50%. Tipoval som preto oveľa menej, to je vsio...
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

tomáš virdzek napísal: Ut 07 01, 2025 3:38 pm Nemyslel som to zle, len ma to prekvapilo na základe niektorých komentárov v Jariho vlákne, že až 50%. Tipoval som preto oveľa menej, to je vsio...
:) ja som to napisal na seba. Tych 50% je snad recesia ani nekomentujem...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2787 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

tomáš virdzek napísal: Ut 07 01, 2025 3:38 pm Nemyslel som to zle, len ma to prekvapilo na základe niektorých komentárov v Jariho vlákne, že až 50%. Tipoval som preto oveľa menej, to je vsio...
Neviem, či sa nemýliš. Chodec s tými 50% citoval Truncusa - jeho príspevok zo 6 januára o 12,01
...len Chodec často cituje tak, že tú vetu vypíše...preto to niekedy vyzerá, že to napísal Chodec
Truncus napísal: Po 06 01, 2025 12:01 pm V inom štýle a na iných účtoch ako tento, kde som dal výsledky je to iné. Tam obchodujem naraz 6 párov denne s nízkym rizikom na jeden obchod. Tam strpím aj vačšie nereralizované straty. V súčasnosti robím na ňom techniku hedgovania pozic a odhedgovania ako prácu s riadením nerealizovanej straty, tým pádom je blokovaná nerealizovaná strata vyššia. Maximum, ktorý som ochotný akceptovať ako nerealizovanú stratu je 50 %. Potom close účtu. Taká strata znamená, źe to nevyšlo.
osamely chodec napísal: Po 06 01, 2025 4:11 pm Maximum, ktorý som ochotný akceptovať ako nerealizovanú stratu je 50 % To je z 50% z uctu?

Vies mi dat EF%=(SW-SL)/SW , %W , RRR toho uctu co tu zverejnujes vysledky?
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Aha, dík Juggler, už mi to je jasné teda :)
Truncus
Gold Member **

Treba si uvedomiť podstatný fakt. Že v tradingu je vždy niečo za niečo. Ak si niekto myslí, že bude mať dlhodobú úspešnosť v klasickom smerovom tradingu na FX bez skutočného prof. edge 93 - 96 % ako mám ja pri pár tisíc trejdov a pojde jednoduchou technikou, každý zlý obchod SL, tak sa podĺa mňa mýli... To by nedal ani Airmike... :D
Jeho dlhodobejšia % úspešnosť bude zásadne iná a to aj v prípade, že je hodne dobrý...Keby beriem každý zlý obchod na SL, tak tam mám iné hodnoty...

Je to všetko o tom, pre aký prístup s rozhodne a toho sa držať. A vedieť, aké z toho plynú výhody a nevýhody.

Obrázok
Truncus
Gold Member **

Jednou z výhod je potom aj stabilita narastania profitu. Bez výrazných poklesov.

Obrázok

Tak na dnes už stačí... :)
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Truncus napísal: Ut 07 01, 2025 4:33 pm Jednou z výhod je potom aj stabilita narastania profitu. Bez výrazných poklesov.

Obrázok

Tak na dnes už stačí... :)
daj tu krivku DD , miesto profitu. pls
Truncus
Gold Member **

Tu je :

Obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

dakujem, ten system vyzera byt velmi dobry, v com je problem? na tak velkom trhu ako forex co ti brani ho nasadit vo vacsich cislach?
Truncus
Gold Member **

V ničom. Už som písal, že mám viac účtov a viac stratégií.
Truncus
Gold Member **

osamely chodec napísal: Št 12 12, 2024 8:47 am neobchodujem forex, som skor forexovy investor (vlastnim nejake USD), podla mojho nazoru sila meny (u mna fundament) v daytradingu nema ziaden vyznam. Ked to zoberiem na svoje obchodovanie plynu , som zistil ze ak chcem obchodovat fundament musim vydrzat velke pohyby trhu proti mojmu nazoru a tym padom musim obchodovat bud mikro pozicie s beznym (do 100k kapitalom) alebo si zohnat omnoho vacsi kapital. Za naj chybu, ktoru som v obchodovani robil povazujem ze som obchodoval omnoho vacsie pozicie nez som mal obchodovat. A samo dalsia chyba nepriznanie svojho omylu a nasledne zamrznutie...
Sila meny má aspoň pre mňa v daytradingu určitý význam. Je pravda, že nemám signál zo sily mien na základe nejakého prekríźenia, ale všímam si vždy, kde sa mena nachádza voči ostatným.
Sledujem fundament a dáta. Padajú hlášky, źe BOJ chce zvýšiť úrokovú sadzbu na budúci tyždeň, tak jen posilňuje. Pre mňa príleźitosť na GY pre short. Včera zlé dáta pre libru a dnes na 8. hod retail sales - 0,3 % a predpoklad bol 0,4 %..
Vstupoval som do shortu na GY a GU...

Mrkni na toto :

Obrázok

Jen je silný a libra je slabá. Libra prekrížila USD dole, ale vtedy som nevstupoval, pretože signály z prekríženia neberiem nestači to. Ale fundament retail sales to jasne pohol v smere GY a GU short...Sily mien tiež dlhodobejšie ukazovali možnosti shortu týchto párov..Takže takto s tým pracujem. Sledujem to orientačne vždy a keďže obchodujem 6 párov, tak sily mien mi naznaćí najlepšie príležitosti. Je to taká pomocka..
Ale nie je to nič také, ako zaručený indikátor...hodil by sa mi indikátor, ktorý jasne dá signál ,ale takto nefunguje a nič také som nenašiel v daytradingu..

Tu sú výsledky z januára...

Obrázok
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Príspevok od používateľa Airmike »

ten system vyzera dobre. drzim palce

tento rok u nas na desku zaciname opat s FX. ak chces mohol by si sa k nam pridat.
hirujem traderov, k nam na algo trading , ale zaroven chcem jedno oddelenie otvorit aj na FX.

nic velke. par traderov, spolocny chat ako kedysi.
v principe mi ani nezalezi na nejakom brutalnom performance. staci udrziavat dobry DD. mame zaujimavy biznismodel.

btw: vsetko dobre do noveho roku
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Truncus napísal: Pi 17 01, 2025 9:16 am
osamely chodec napísal: Št 12 12, 2024 8:47 am neobchodujem forex, som skor forexovy investor (vlastnim nejake USD), podla mojho nazoru sila meny (u mna fundament) v daytradingu nema ziaden vyznam. Ked to zoberiem na svoje obchodovanie plynu , som zistil ze ak chcem obchodovat fundament musim vydrzat velke pohyby trhu proti mojmu nazoru a tym padom musim obchodovat bud mikro pozicie s beznym (do 100k kapitalom) alebo si zohnat omnoho vacsi kapital. Za naj chybu, ktoru som v obchodovani robil povazujem ze som obchodoval omnoho vacsie pozicie nez som mal obchodovat. A samo dalsia chyba nepriznanie svojho omylu a nasledne zamrznutie...
Sila meny má aspoň pre mňa v daytradingu určitý význam. Je pravda, že nemám signál zo sily mien na základe nejakého prekríźenia, ale všímam si vždy, kde sa mena nachádza voči ostatným.
Sledujem fundament a dáta. Padajú hlášky, źe BOJ chce zvýšiť úrokovú sadzbu na budúci tyždeň, tak jen posilňuje. Pre mňa príleźitosť na GY pre short. Včera zlé dáta pre libru a dnes na 8. hod retail sales - 0,3 % a predpoklad bol 0,4 %..
Vstupoval som do shortu na GY a GU...

Mrkni na toto :

Obrázok

Jen je silný a libra je slabá. Libra prekrížila USD dole, ale vtedy som nevstupoval, pretože signály z prekríženia neberiem nestači to. Ale fundament retail sales to jasne pohol v smere GY a GU short...Sily mien tiež dlhodobejšie ukazovali možnosti shortu týchto párov..Takže takto s tým pracujem. Sledujem to orientačne vždy a keďže obchodujem 6 párov, tak sily mien mi naznaćí najlepšie príležitosti. Je to taká pomocka..
Ale nie je to nič také, ako zaručený indikátor...hodil by sa mi indikátor, ktorý jasne dá signál ,ale takto nefunguje a nič také som nenašiel v daytradingu..

Tu sú výsledky z januára...

Obrázok
dik za odpoved, celkom rozumiem co si napisal, ja ak by signal (zle data pre libru)nekoreloval s inymi dlhodobejsimi fundamentami ze libra je slaba (u mna COT) signal by som ignoroval. Ale ak ti to vychadza ok. Ja robim zatial velke swingy a problem je, ze tych obchodov budem mat za rok malo . Takze ak to ma mat zmysel musim ist s velkym uctom (riesenie je samo paka). Mozno skusim nieco kratsie na H4 v smere FA (buducej) uvidim ako mi to pojde, len si musim nastavit system kolko %w a pri akom rrr. Nech sa ti dari.
Truncus
Gold Member **

osamely chodec napísal: Pi 17 01, 2025 2:21 pm
dik za odpoved, celkom rozumiem co si napisal, ja ak by signal (zle data pre libru)nekoreloval s inymi dlhodobejsimi fundamentami ze libra je slaba (u mna COT) signal by som ignoroval. Ale ak ti to vychadza ok. Ja robim zatial velke swingy a problem je, ze tych obchodov budem mat za rok malo . Takze ak to ma mat zmysel musim ist s velkym uctom (riesenie je samo paka). Mozno skusim nieco kratsie na H4 v smere FA (buducej) uvidim ako mi to pojde, len si musim nastavit system kolko %w a pri akom rrr. Nech sa ti dari.
Jedna z analýz COT dát na libru zo 6.1.2025 (skrátene)

"Libra je podle mého názoru stále připravena pokračovat v poklesu, protože COT reporty ukazují téměř každý týden na růst medvědích pozic. Počet long pozic se za poslední tři měsíce snížil 160 000 na 84 000, zatímco počet short pozic se zvýšil z 52 000 na 65 000. Věřím, že profesionální hráči budou dál snižovat long pozice nebo zvyšovat short pozice, protože všechny býčí faktory pro libru už byly zohledněny. Grafická analýza také podporuje pokles libry."

A celkovo vyšla, až sa pozrieš na grafy.
Truncus
Gold Member **

Airmike napísal: Pi 17 01, 2025 10:17 am ten system vyzera dobre. drzim palce

tento rok u nas na desku zaciname opat s FX. ak chces mohol by si sa k nam pridat.
hirujem traderov, k nam na algo trading , ale zaroven chcem jedno oddelenie otvorit aj na FX.

nic velke. par traderov, spolocny chat ako kedysi.
v principe mi ani nezalezi na nejakom brutalnom performance. staci udrziavat dobry DD. mame zaujimavy biznismodel.

btw: vsetko dobre do noveho roku
Ďakujem za uznanie, od teba si to vážim a tiež ti źelám všetko najlepšie v tomto roku...Pošlem, ti SS, asi cez víkend.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Truncus napísal: Pi 17 01, 2025 3:33 pm
osamely chodec napísal: Pi 17 01, 2025 2:21 pm
Jedna z analýz COT dát na libru zo 6.1.2025 (skrátene)

"Libra je podle mého názoru stále připravena pokračovat v poklesu, protože COT reporty ukazují téměř každý týden na růst medvědích pozic. Počet long pozic se za poslední tři měsíce snížil 160 000 na 84 000, zatímco počet short pozic se zvýšil z 52 000 na 65 000. Věřím, že profesionální hráči budou dál snižovat long pozice nebo zvyšovat short pozice, protože všechny býčí faktory pro libru už byly zohledněny. Grafická analýza také podporuje pokles libry."

A celkovo vyšla, až sa pozrieš na grafy.
jasne ved som na to pozeral :) . Teraz CAD podla cot vyzera na long, ale to je iba jedna cast do skladacky celku
Truncus
Gold Member **

Obrázok

Január pekne vyšiel, aj sedliaka som prekonal... :D Tak sa uvidí, čo ďalej. Euro má nakročené na paritu. Pripravujem účet na obchodovanie s vyšsím riskom na obchod.
Truncus
Gold Member **

Obrázok
Truncus
Gold Member **