Zmena DDS (tretí pilier) z Tatra banky na NN – skúsenosti

Poistenia, sporenie na dôchodok, doplnkové dôchodkové sporenie, investičné poistky, kapitálové poistky.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Daniela1
Dátum registrácie: Po 17 02, 2025 3:29 pm

Zmena DDS (tretí pilier) z Tatra banky na NN – skúsenosti

Príspevok od používateľa Daniela1 »

Ahojte, chcem prejsť zo správcovskej spoločnosti Tatra banky do NN (tretí pilier). Má niekto skúsenosti s prevodom? Na čo si dať pozor pri zrušení sporenia v Tatra banke, sú nejaké skryté poplatky alebo problémy?
Vďaka!
Používateľov profilový obrázok
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 259 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmena DDS (tretí pilier) z Tatra banky na NN – skúsenosti

Príspevok od používateľa aviceN »

Ahoj, čo viem, založíš si 3. pilier v NN a následne v tatre požiadaš o presun (vypíšeš tlačivo). Poplatok za presun je 5% ak to presúvaš do 1. roka existencie 3. piliera v Tatre.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1566 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Poplatky nie su ziadne ak si v TB dlhsie ako rok, treba vsak pozor na to, ze presun prostriedkov do inej DDS podľa zákonnej lehoty môže trvať maximálne do 60 dní - pocas tejto doby sa ti prostriedky nezhodnocuju.
Postup: najprv podpises zmluvu v NN, zanesies na pobocku TB a tam podpises takuto ziadost
ziadost.jpg
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Akurat si myslim, ze ak mas v TB "staru" zmluvu (pred 2013), tak sa tymto prenosom najskor zmeni na "novu" zmluvu... (si myslim)
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Mali by sa dat presunut aj zmluvy s DP.
Pri zachovani DP.
Len nikde k tomu nie je relevantne info.
Pri zakladani novej zmluvy sa na to priamo informuj resp. Im daj vediet, ze chces zachovat davkovy plan.
rmaly
Guru Member ****

kixog47100 napísal: Po 24 02, 2025 11:21 am Mali by sa dat presunut aj zmluvy s DP.
Pri zachovani DP.
Pri zakladani novej zmluvy sa na to priamo informuj resp. Im daj vediet, ze chces zachovat davkovy plan.
Tak ja to uz mam za par... kaslem na to... Zena ma horsi ten TB fond, u nej sme to chceli riesit, ale rovno v TB povedali, ze stratime DP... tak ver niekomu (hadat sa s nimi nebudem)... za to tych par supov ...
kixog47100
Platinum Member ***

V TB resp.. aj.v inej banke na pobocke nic nevedia.
Nie su na to skoleni.

Urcite ani nevedia ako funguju podielove fondy ktore predavaju.
Su skoleni na predaj, na odmeny, zvysok ako to funguje ich nezaujima.. Punuknu ti aj nevyhodny produkt.

Najlepsie je sa informovat v DDS do ktotej by si prestupil. A najlepsie na centrale cez - web, email, formular alebo aj telefonicky.

Podmienky prestupu (ale aj ine) urcuje Davkovy plan, ktory je akousi citaciou zakona platneho v case uzavretia zmluvy. Tieto DP su napriec vsetkymi poistovnami obsahovo takmer totozne. To iste len inymi slovami.
rmaly
Guru Member ****

kixog47100 napísal: St 05 03, 2025 6:53 pm V TB resp.. aj.v inej banke na pobocke nic nevedia.
Nie su na to skoleni.

Su skoleni na predaj, na odmeny, zvysok ako to funguje ich nezaujima.. Punuknu ti aj nevyhodny produkt.

Najlepsie je sa informovat v DDS do ktotej by si prestupil. A najlepsie na centrale cez - web, email, formular alebo aj telefonicky.

Podmienky prestupu (ale aj ine) urcuje Davkovy plan, ktory je akousi citaciou zakona platneho v case uzavretia zmluvy. Tieto DP su napriec vsetkymi poistovnami obsahovo takmer totozne. To iste len inymi slovami.
Dik, mozno sa na to niekedy odhodlam... V davkovom plane nic nemame o prestupe "Podmienky vyplácania dávok podľa dávkového plánu 005-007"". Ale mozno napisem do Uniqy, ako by to vedeli sprocesovat... Dik za info
incognito
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 05 07, 2011 10:03 am
Has thanked: 41 times
Been thanked: 57 times

Príspevok od používateľa incognito »

kixog47100 napísal: Po 24 02, 2025 11:21 am Mali by sa dat presunut aj zmluvy s DP.
Pri zachovani DP.
Nie, mali by sa mat. Zmenou DDS sa meni vsetko aktualne.
Ale mozes si nechat povodnu DDS, zalozit novu a prispievat do nej... kazdy pojde svojim rezimom.
incognito
Gold Member **

kixog47100 napísal: St 05 03, 2025 6:53 pm V TB resp.. aj.v inej banke na pobocke nic nevedia.
Nie su na to skoleni.

Davkove plany su platne pre DDS, nie poistovne.
incognito
Gold Member **

rmaly napísal: St 05 03, 2025 3:50 pm
Pri zachovani DP.
Tak ja to uz mam za par... kaslem na to... Zena ma horsi ten TB fond, u nej sme to chceli riesit, ale rovno v TB povedali, ze stratime DP... tak ver niekomu (hadat sa s nimi nebudem)... za to tych par supov ...
Preco dochodkove veci riesis v banke je pre mna zahada :?
rmaly
Guru Member ****

incognito napísal: Št 06 03, 2025 2:40 pm
Pri zachovani DP.
Akoze mam DDS Tatrabanky riesit cez financneho sprostredkovatela? Popravde ma to nikdy nenapadlo, ze taketo veci vedia riesit aj sprostredkovatelia (kedze sa to nejak automaticky zriadilo cez zamestnavatela a proste to tieklo). Vzdy som riesil taketo veci sam (teda zakladne informacie) a pytal sa priamo pri zdroji. Mozno moja chyba...
incognito
Gold Member **

rmaly napísal: Št 06 03, 2025 8:12 pm
incognito napísal: Št 06 03, 2025 2:40 pm
Pri zachovani DP.
Akoze mam DDS Tatrabanky riesit cez financneho sprostredkovatela? Popravde ma to nikdy nenapadlo, ze taketo veci vedia riesit aj sprostredkovatelia (kedze sa to nejak automaticky zriadilo cez zamestnavatela a proste to tieklo). Vzdy som riesil taketo veci sam (teda zakladne informacie) a pytal sa priamo pri zdroji. Mozno moja chyba...
Rozmiem, len tie vysledky asi nie su podla tvojich predstav... aspon to je moj pohlad, ze za toto beriem vsetky tie provizie a poplatky, aby som vedel aj vsetky tieto veci... ked s niekym podpisem prestupovu DDS, tak riesim aj odchod z aktualnej spolocnosti...
kixog47100
Platinum Member ***

rmaly napísal: St 05 03, 2025 9:25 pm
Nie su na to skoleni.

Dik, mozno sa na to niekedy odhodlam... V davkovom plane nic nemame o prestupe "Podmienky vyplácania dávok podľa dávkového plánu 005-007"". Ale mozno napisem do Uniqy, ako by to vedeli sprocesovat... Dik za info
https://www.tatrabanka.sk/sk/dds/dokume ... ucastnika/
Musis pozerat DP a nie podmienky vyplacania davok

DP boli vydane ked bola platna starsia verzia zakona.
Je tam spomenute aj zapocitanie rokov sporenia.
Je nadej, ze platia povodne zakonne podmienky aj pri prestupe ak budes chciet pokracovat podla povodnych podmienok.
Treba sa informovat priamo v novej DDS.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 02 03, 2009 2:17 pm
Has thanked: 838 times
Been thanked: 487 times

Príspevok od používateľa tomáš virdzek »

kixog47100 napísal: Št 06 03, 2025 9:43 pm
rmaly napísal: St 05 03, 2025 9:25 pm
Nie su na to skoleni.

https://www.tatrabanka.sk/sk/dds/dokume ... ucastnika/
Musis pozerat DP a nie podmienky vyplacania davok

DP boli vydane ked bola platna starsia verzia zakona.
Je tam spomenute aj zapocitanie rokov sporenia.
Je nadej, ze platia povodne zakonne podmienky aj pri prestupe ak budes chciet pokracovat podla povodnych podmienok.
Treba sa informovat priamo v novej DDS.
Nádej? Však podpisuješ úplne novú zmluvu s novou DDS. Z čoho prosím vychádzaš?
kixog47100
Platinum Member ***

Vychdzam zo zakonnych podmienok platnych v case uzavretia zmluvy zakotvenych v davkovom plane (ze nie si v pasci - uviazany v jednej DDS a ze mas moznost prestupit do inej, za horsich podmienok by to nemalo zmysel). Prestup nie je uplne to iste ako nova zmluva, zapocitavaju sa tam, aj roky sporenia, budes tam mat evidovany aj zaciatok sporenia, zisk kvoli zdaneniu, resp.vysku prispevkov...
To to nie je urazove poistenie, ze v jednej rusim a v druhej zakladam nove.
Tak preto...
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Dávky vyplácané z III. piliera

Účastníkom, ktorí uzavreli účastnícku zmluvu od 1.1.2014 ( nemajú dávkový plán ) sa z doplnkového dôchodkového sporenia vyplácajú:

doplnkový starobný dôchodok, a to vo forme doživotného alebo dočasného doplnkového starobného dôchodku,
doplnkový výsluhový dôchodok, a to vo forme doživotného alebo dočasného doplnkového výsluhového dôchodku,
jednorazové vyrovnanie,
predčasný výber.
Podmienky výplaty týchto dávok sú upravené v zákone č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Účastníkom, ktorí uzavreli účastnícku zmluvu do 31.12.2013 ( majú dávkový plán ) sa z doplnkového dôchodkového sporenia vyplácajú:

doplnkový starobný dôchodok, a to vo forme doživotného alebo dočasného doplnkového starobného dôchodku,
doplnkový výsluhový dôchodok, a to vo forme doživotného alebo dočasného doplnkového výsluhového dôchodku,
jednorazové vyrovnanie,
odstupné.

Podmienky výplaty týchto dávok sú upravené priamo v dávkovom pláne, ktorý je súčasťou účastníckej zmluvy.

https://www.employment.gov.sk/sk/social ... liera.html

Inak povedané, po 1.1.2014 nemáš ako uzatvoriť novou zmluvou dávkový plán, pretože nemôže byť súčasťou účastníckej zmluvy. Lebo už nič také neexistuje pre nové zmluvy. Existuje len pre staré, ktoré si neprezmluvnil a držíš doteraz (existuje pri nich neprerušený zmluvný vzťah). Preniesť staré "povinnosti" vyplývajúce zo zmlúv do 2014, na nové zmluvy, chceš spraviť ako? Mimochodom celkom iného subjektu?

PS: ani v rámci svojej DDS, keď si raz prešiel na novú zmluvu, sa vrátiť k pôvodnému predsa nemôžeš. Uzatváraš nový zmluvný vzťah po 2014, teda bez DP. Raz podpíšeš, tvoja vec.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Pamätám si z toho obdobia nejaký šum, ohľadom ("naháňania") uzatvárania tých nových zmlúv. Už mi svitlo: novela účinná od 1.1.2014

https://www.employment.gov.sk/sk/social ... cne-linky/

Takže prečo taký rozruch a deal v tých nových zmluvách:

Oblasť opatrení vedúcich k zatraktívneniu doplnkového dôchodkového sporenia:

Zaviedla sa možnosť uplatnenia nezdaniteľnej časti základu dane pre daňovníka (účastníka) do výšky 180 eur ročne ak účastník uzatvorí dodatok k účastníckej zmluve uzatvorenej do konca roku 2013, ktorého obsahom je zánik dávkového plánu alebo uzatvorí novú účastnícku zmluvu podľa zákona účinného od 1.1.2014.

Rozumné, cukor a bič.
kixog47100
Platinum Member ***

Ja som uz bol v Axe, v Uniqua - subjekt sa zmenil a podmienky zostali.

Ja sa nehadam, ale keby som mal zaujem o prestup, tak sa spytam priamo na centrale - tel, mail, formular na webe atd,, ci to je mozne a nie v banke u radoveho pracovnika.

Nie je novym ucastnikom, spori si uz x rokov, je mozne, ze prestupujucich sa to netyka ak pri prestupe uvedu, ze chcu pokracovat za povodnych podmienok.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Prestúpil si s DP z Axy do Uniqy?

Jáj, sorrry, však ale unika prevzala axu, čiže prevzala aj všetky pôvodné záväzky predsa :) To nie je prestup, nová zmluva. To je všetko po starom, len s novým logom. Nič viac.
incognito
Gold Member **

kixog47100 napísal: Št 06 03, 2025 10:06 pm Vychdzam zo zakonnych podmienok platnych v case uzavretia zmluvy zakotvenych v davkovom plane (ze nie si v pasci - uviazany v jednej DDS a ze mas moznost prestupit do inej, za horsich podmienok by to nemalo zmysel). Prestup nie je uplne to iste ako nova zmluva, zapocitavaju sa tam, aj roky sporenia, budes tam mat evidovany aj zaciatok sporenia, zisk kvoli zdaneniu, resp.vysku prispevkov...
Tak preto...
Pises uplne nezmysly, v style "zelanie je otcom myslienky". Zakon hovori jasne, smernice a vzdelavanie v/z NBS hovori jasne... v povodnych zmluvach su ine poplatky, ine podmienky vyberov a predcasnych zruseni, nie je danovy bonus. Ak chces ziskat nove podmienky, tak si musis zalozit novu zmluvu DDS a potom bud A) preniest investicie zo starej zmluvy alebo B) nechat povodne prostriedky v povodnej zmluve a nove peniaze posielat do novej zmluvy. Ina moznost v zmysle zakona nie je a mozes mudrovat kolko chces. Ani tie pojmy a nazvoslovie ti nejde...
incognito
Gold Member **

kixog47100 napísal: Št 06 03, 2025 11:06 pm Ja som uz bol v Axe, v Uniqua - subjekt sa zmenil a podmienky zostali.

Ja sa nehadam, ale keby som mal zaujem o prestup, tak sa spytam priamo na centrale - tel, mail, formular na webe atd,, ci to je mozne a nie v banke u radoveho pracovnika.

Nie je novym ucastnikom, spori si uz x rokov, je mozne, ze prestupujucich sa to netyka ak pri prestupe uvedu, ze chcu pokracovat za povodnych podmienok.
Pre kristove rany, ziadny subjekt sa nezmenil. UNIQA kupila vsetky casti AXA (nie len) na Slovensku - DDS, DSS, zivot, nezivot, fondy. Takze ty mas stale rovnaku zmluvu, len premalovali fasadu. To nie je zmena subjektu v zmysle zakona. Kupujuca spolocnost ma povinnost dodrziavat vsetky podmienky dohodnute kupovanou spolocnostou v uz uzatvorenych umluvach, t.j. predajom spolocnosti nesmie dojst k jednostrannej zmene podmienok zmluv.
kixog47100
Platinum Member ***

incognito napísal: Št 06 03, 2025 11:10 pm
kixog47100 napísal: Št 06 03, 2025 10:06 pm Vychdzam zo zakonnych podmienok platnych v case uzavretia zmluvy zakotvenych v davkovom plane (ze nie si v pasci - uviazany v jednej DDS a ze mas moznost prestupit do inej, za horsich podmienok by to nemalo zmysel). Prestup nie je uplne to iste ako nova zmluva, zapocitavaju sa tam, aj roky sporenia, budes tam mat evidovany aj zaciatok sporenia, zisk kvoli zdaneniu, resp.vysku prispevkov...
Tak preto...
Pises uplne nezmysly, v style "zelanie je otcom myslienky". Zakon hovori jasne, smernice a vzdelavanie v/z NBS hovori jasne... v povodnych zmluvach su ine poplatky, ine podmienky vyberov a predcasnych zruseni, nie je danovy bonus. Ak chces ziskat nove podmienky, tak si musis zalozit novu zmluvu DDS a potom bud A) preniest investicie zo starej zmluvy alebo B) nechat povodne prostriedky v povodnej zmluve a nove peniaze posielat do novej zmluvy. Ina moznost v zmysle zakona nie je a mozes mudrovat kolko chces. Ani tie pojmy a nazvoslovie ti nejde...
To ty hovoris o nicom, ani nema zmysel rozoberat to co napisal, vsetko mimo temy.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Nie nepíše/ nehovorí o ničom, píše k veci a správne a som rád, že sa pridal do diskusie, lebo vie o čom píše. Keby si mal trochu chochmes a skúsenosti, hneď pochopíš, že je to človek z "prostredia". Len darmo vysvetľovať niekedy.
incognito
Gold Member **

kixog47100 napísal: Št 06 03, 2025 11:19 pm
incognito napísal: Št 06 03, 2025 11:10 pm
Tak preto...
To ty hovoris o nicom, ani nema zmysel rozoberat to co napisal, vsetko mimo temy.
Dakujem, nadherne demonstrujes ako vyzera pad z vysky ega na vysku IQ... ale aspon to tu robim zadarmo :palec_hore:
kixog47100
Platinum Member ***

Nie v povodnych zmluvach ale v DP ak uz ma byt niekto odbornik. A ma medzery v etike, ako sa spravat - co je este slusne a co uz nevhodne.
incognito
Gold Member **

kixog47100 napísal: Št 06 03, 2025 11:32 pm Nie v povodnych zmluvach ale v DP ak uz ma byt niekto odbornik. A medzeri v etike, ako sa spravat...
A ta zmluva je dokladom o uzatvoreni daneho DP. Ty urazene ego... je uplne ocividne, ze o tom prd vies, na co si este pod sebou pilis konar dalej? Od zaciatku tu vypisujes svoje dojmy, uplne bez akejkolvek kompetentnosti. Tak ked si ides stale dookola rovnaku pesnicku, jemnocit na teba je asi zbytocny.
tomáš virdzek
VETERAN MEMBER *****

Vznikla tu sťažnosť na nevhodné správanie incognita od kixog47100. Zhodou náhod som bol ale tiež účastníkom tejto diskusie, a preto ako moderátor vyhodnocujem túto sťažnosť ako neopodstatnenú.

Pozrite si chlapi priebeh diskusie. Mne na nej nič nevadí, ja nie som z cukrovej vaty, neviem ako vy. Hlavne keď sa bavíme o dôležitých veciach k dôležitej téme. Teda o tom, ako to skutočne je.

Názor nech si spraví čitateľ.

Povedali ste si, čo bolo asi treba, držme sa témy.
rmaly
Guru Member ****

Mrzi ma, ze som rozvasnil dav. Islo o blbost (len skor info)... ja som sa dokonca iba informoval v TB na presun medzi ich vlastnymi zkarhanymi fondami (dajme tomu medzi 2040 ->2050... nasralo ma to hlavne preto, ze ked zavadzali tie ich 20xx fondy, tak to supli sami podla automatu "dekada odchodu do dochodku", ale potom uz sa tvaria, ze prestup je s podpisom dodatku - a mozno ani nie je...)... aj tam mi (na dialogu) povedali, ze sa podpisuje dodatok a vraj by som "stratil" ten DP.
Ale ako pisem, ide o prd a nie aby ste sa pohadali.
Pisat nikam viac nebudem, lebo aj ked som mal osobeho bankara, tak ten vedel prd poradit a ked aj par krat poradil, tak skoro vzdy nespravne. Ak by islo o velke prachy, tak to budem riesit intenzivnejsie a patrat do detailov o vsetkom.
Aj tak vsetkym dakujem za info a Incognito - nabuduce budem riesit so sprostredkovatelom (nepredpokladal som pri takejto kravine, ze banky daju nespravnu info a ak aj ano, nepovazoval som to za tak ozehave)... Uniqa ma aj tak omnoho lepsi vynos na indexe a kvoli par rokom odchadzat z TB sa mi nechce. Skor ked to vyprsi v 50tke, zalozim dalsi podla novej zmluvy v niektorej z tych dalsich, kde index maju.
incognito
Gold Member **

rmaly napísal: So 08 03, 2025 2:49 pm Mrzi ma, ze som rozvasnil dav. Islo o blbost (len skor info)... ja som sa dokonca iba informoval v TB na presun medzi ich vlastnymi zkarhanymi fondami (dajme tomu medzi 2040 ->2050... nasralo ma to hlavne preto, ze ked zavadzali tie ich 20xx fondy, tak to supli sami podla automatu "dekada odchodu do dochodku", ale potom uz sa tvaria, ze prestup je s podpisom dodatku - a mozno ani nie je...)... aj tam mi (na dialogu) povedali, ze sa podpisuje dodatok a vraj by som "stratil" ten DP.
Ale ako pisem, ide o prd a nie aby ste sa pohadali.
Pisat nikam viac nebudem, lebo aj ked som mal osobeho bankara, tak ten vedel prd poradit a ked aj par krat poradil, tak skoro vzdy nespravne. Ak by islo o velke prachy, tak to budem riesit intenzivnejsie a patrat do detailov o vsetkom.
Aj tak vsetkym dakujem za info a Incognito - nabuduce budem riesit so sprostredkovatelom (nepredpokladal som pri takejto kravine, ze banky daju nespravnu info a ak aj ano, nepovazoval som to za tak ozehave)... Uniqa ma aj tak omnoho lepsi vynos na indexe a kvoli par rokom odchadzat z TB sa mi nechce. Skor ked to vyprsi v 50tke, zalozim dalsi podla novej zmluvy v niektorej z tych dalsich, kde index maju.
Nikto sa nepohadal :D
Zalozit novu zmluvu mozes uz teraz (ziskas danovy bonus), neviem ci treba ládovať tu TB, kde to nema ani hlavu ani patu...
hatti
Dátum registrácie: So 30 01, 2021 9:29 pm
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa hatti »

Sa mi zda s tym danovym bonusom, ze nemozes mat subezne inu zmluvu s DP. https://podpora.financnasprava.sk/60955 ... BD-produkt
b) daňovník nemá uzatvorenú inú účastnícku zmluvu podľa zákona č. 650/2004 Z. z o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, ktorá nespĺňa podmienky uvedené v písmene a).
incognito
Gold Member **

hatti napísal: Ne 09 03, 2025 12:12 pm Sa mi zda s tym danovym bonusom, ze nemozes mat subezne inu zmluvu s DP. https://podpora.financnasprava.sk/60955 ... BD-produkt
b) daňovník nemá uzatvorenú inú účastnícku zmluvu podľa zákona č. 650/2004 Z. z o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, ktorá nespĺňa podmienky uvedené v písmene a).
Mhm... a ked sa pozries na to pismeno a), mas odpoved :palec_hore:
a) príspevky daňovník zaplatil na základe účastníckej zmluvy uzatvorenej po 31.12.2013, alebo na základe zmeny účastníckej zmluvy, ktorej súčasťou je zrušenie dávkového plánu, alebo na základe zmluvy o celoeurópskom osobnom dôchodkovom produkte podľa Čl. 4 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2019/1238 z 20. júna 2019 o celoeurópskom osobnom dôchodkovom produkte (PEPP) (Ú.v.EÚ L 198, 25.7.2019) v platnom znení

Cize s dodatkom aleno novu od 01.01.2014 mas len jednu, davas len do "novej", potvrdenie o vyske vkladov predlozis len jedno.

Nepisal som o teorii...
rmaly
Guru Member ****

incognito napísal: Po 10 03, 2025 12:42 am
hatti napísal: Ne 09 03, 2025 12:12 pm Sa mi zda s tym danovym bonusom, ze nemozes mat subezne inu zmluvu s DP. https://podpora.financnasprava.sk/60955 ... BD-produkt
Mhm... a ked sa pozries na to pismeno a), mas odpoved :palec_hore:
a) príspevky daňovník zaplatil na základe účastníckej zmluvy uzatvorenej po 31.12.2013, alebo na základe zmeny účastníckej zmluvy, ktorej súčasťou je zrušenie dávkového plánu, alebo na základe zmluvy o celoeurópskom osobnom dôchodkovom produkte podľa Čl. 4 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2019/1238 z 20. júna 2019 o celoeurópskom osobnom dôchodkovom produkte (PEPP) (Ú.v.EÚ L 198, 25.7.2019) v platnom znení

Cize s dodatkom aleno novu od 01.01.2014 mas len jednu, davas len do "novej", potvrdenie o vyske vkladov predlozis len jedno.

Nepisal som o teorii...
Tiez nerozumiem - podla mna to je jasne z tej financnej spravy... 2 podmienky - nova zmluva a plus neexistujuca stara podla DP...
Tiez som o tom videl nejaku debatu na jednom FB fore pred casom a dosli k rovnakemu zaveru... aj tento clanok (a teda niekto z ministerstva) to potvrdzuju... a ze tu zmenu zapracovali relativne nedavno (neskor) a potichucky... takze to asi neplatilo odjakziva

"Ak si chce sporiteľ uplatniť daňové zvýhodnenie na akúkoľvek zmluvu, musí vo všetkých doteraz existujúcich zmluvách vykonať zmenu v podobe upustenia od dávkového plánu, teda nemať uzatvorenú žiadnu účastnícku zmluvu s dávkovým plánom," uviedol pre agentúru SITA hovorca rezortu práce a sociálnych vecí Michal Stuška. Ak sporiteľ neakceptuje prísnejšie pravidlá vyplácania dávok pri všetkých uzatvorených zmluvách, nezíska nárok na zníženie základu dane najviac o 180 eur ročne

https://www.vssr.sk/clanok-z-titulky/Ul ... -zmluv.htm
Napísať odpoveď

Návrat na "Druhý pilier, životné poistenie, tretí pilier"