Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa MiBi »

neviem ci by bolo efektivne investovat male ciastky cez IBKR, kedze je tam takmer konstatny poplatok za nakup, cca 3 eur.
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

MiBi napísal: Št 16 01, 2025 9:28 am neviem ci by bolo efektivne investovat male ciastky cez IBKR, kedze je tam takmer konstatny poplatok za nakup, cca 3 eur.
Záleží čo a kde nakupuješ. Ak akcie na US birze tak je to "zadarmo" ak nakupuješ etf na XETRE tak je to za 1,25€
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

MiBi napísal: Št 16 01, 2025 9:28 am neviem ci by bolo efektivne investovat male ciastky cez IBKR, kedze je tam takmer konstatny poplatok za nakup, cca 3 eur.
mala ciastka je len na skusku, ci mi to prejde tym vyssie spominanym sposobom
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Croven napísal: Št 16 01, 2025 9:31 am Záleží čo a kde nakupuješ. Ak akcie na US birze tak je to "zadarmo" ak nakupuješ etf na XETRE tak je to za 1,25€
Ja som maval obchody na Xetre za 1.25eur ked bol v IBKR v HU, po migracii do IE mam vsetko za 3eur. Mam snad nieco zle nastavene ?
Vigrem
Active Member
Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
Has thanked: 59 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa Vigrem »

MiBi napísal: Št 16 01, 2025 10:10 am Ja som maval obchody na Xetre za 1.25eur ked bol v IBKR v HU, po migracii do IE mam vsetko za 3eur. Mam snad nieco zle nastavene ?
IB ma dva pricingy - Tiered a Fixed. Ked mas vsetko za 3 eura, mas Fixed, viac by sa ti asi oplatilo prejst na Tiered.

Inac vo vseobecnosti, co sa tyka poplatkov na IB, pri mensich sumach mozu byt ozaj vysoke, zalezi od toho, kolko clovek investuje:
Vigrem napísal: St 25 12, 2024 4:34 pm Pri nakupe za 100€ (predpokladam, ze na nemeckej burze) a Tiered pricingu v IB (ktory sa omnoho viac oplati, ak clovek potrebuje iba investovat, takze predpokladame ten) je poplatok 0.05%, minimalne vsak 1.25€. Takze v najhorsom moznom scenari, ak by robil tri separatne nakupy, kazdy za 100€, by poplatok bol 1.25%. Ale ak by urobil jeden za 300€, uz sa dostaneme na 0.4%.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

muselo ma to prepnut na Fixed pri tej migracii, pozreal som nastavenia a zmenil na Tiered
12gb54as
Silver Member *

zacinam nenavidiet tento web, siel som tam len kvoli krypto etf, chcem kupit 1 token ci akciu chainlinku, nic viac.. symbolicka hodnota pre mna..., ale ja fakt nerozumiem, co po mne stale chce.. najprv nesli frakcie, potom som neamal na nic prava, musel som 2x pisat dlhy fifnacny test..
a teraz napr toto..
preco tam je taky rozdiel? preco chce po mne 28€ ked ten token stoji 23?
Prílohy
sdsd.png
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 65 times

Príspevok od používateľa dusantt »

Nemas nahodou este 1 order, ktory caka na kupu? To by teoreticky mohlo sposobit, ze ta to nepusti, aj ked mas dost hotovosti, pretoze ordery ktore cakaju na realizaciu "rezervuju" cash a potom dalsi order uz nepusti.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
12gb54as
Silver Member *

Nezda sa mi.
Uz je to vyse 29
Skusim este podporu.
Poslal som si dalsie peniaze, nech to mam uz z krku
Prílohy
dfer.png
dusantt
Platinum Member ***

Som na 99% isty, ze tento error zvykne vyhadzovat ked je nizky zostatok na ucte, alebo ak je dostatocny (tj dajme tomu mas na ucte 30 EUR a chces nakupit za 20 EUR), tak tam moze byt otvoreny prikaz (napriklad balance je 30EUR, chcem novy prikaz za 20EUR, ale je tam zabudnuty prikaz za 11EUR. 11+20 > 30), ale to by musel byt prikaz z toho isteho dna, kedze defaultne sa berie prikaz asi ako DAY a nie GTC (cize kym sa nezrusi).
Mozes to rychlo overit napriklad tak, ze das 5-10 EUR za tu 1 akciu (to nenakupi tak hlboko, ale aspon zistis, ci to prejde, alebo znovu odmietne)

No a 1% je nejaky iny mne zatial neznamy error :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
12gb54as
Silver Member *

nie je to frakcne
mapper
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 153 times
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa mapper »

Ahojte,

Mam marzovy ucet a prvykrat s malou sumou som skusil ist do minusu. Pozeral som denny activity statement vcera aj dnes ale nemozem sa tam dohladat ani pouzitej loan sadzby ani sumy uroku. Vedel by mi prosim niekto poradit?

P.s. sadzbu viem ze ma IB na jednej stranke podla typu uctu, ide mi o to kde to najdem v reportoch.

Dakujem!
RadoD
Active Member
Dátum registrácie: Št 21 09, 2017 12:16 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 9 times

Príspevok od používateľa RadoD »

caute,
ma tu niekto realnu skusenost ze by si otvoril nieco ako "pod-ucet" v IB? chcel by som investovat pre syna ale nechcem to na neho napisat kedze si nemyslim ze v 18rokoch ludia vedia co s investiciami ale zaroven by som chcel jasne oddelit investicie ktore su jeho. Uvazoval som od otvorenia uctu v XTB kedze planujem len nakup ETF ale ak niektore realne ma takyto use cases aj pre dieta v IB rad si necham poradit. vopred vdaka

PS: este zvazujem Portu detksy ucet,,,ako zalozny plan...
Robo_1
Active Member
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 46 times

Príspevok od používateľa Robo_1 »

RadoD napísal: St 22 01, 2025 8:38 pm caute,
ma tu niekto realnu skusenost ze by si otvoril nieco ako "pod-ucet" v IB? chcel by som investovat pre syna ale nechcem to na neho napisat kedze si nemyslim ze v 18rokoch ludia vedia co s investiciami ale zaroven by som chcel jasne oddelit investicie ktore su jeho. Uvazoval som od otvorenia uctu v XTB kedze planujem len nakup ETF ale ak niektore realne ma takyto use cases aj pre dieta v IB rad si necham poradit. vopred vdaka

PS: este zvazujem Portu detksy ucet,,,ako zalozny plan...
Riesil som podobny case a mam porobene takto poducty pre deti. co by ta zaujimalo?
RadoD
Active Member
Dátum registrácie: Št 21 09, 2017 12:16 am
Been thanked: 9 times

Príspevok od používateľa RadoD »

Poducet mas otvoreny v svojom mene ci na deti? Je proces otvorenia poductu v IB dlhy ? (ked som to otvaral pre par rokmi tak to bol celkom pain na 20minut) Vies prehadzovat peniaze medzi tym hlavnym uctom a pod-uctom? :) Zvazoval si aj nieco ine alebo si rovno siel cestou pod uctu do IB?
Robo_1
Active Member
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 71 times

Príspevok od používateľa Robo_1 »

RadoD napísal: St 22 01, 2025 9:17 pm Poducet mas otvoreny v svojom mene ci na deti? Je proces otvorenia poductu v IB dlhy ? (ked som to otvaral pre par rokmi tak to bol celkom pain na 20minut) Vies prehadzovat peniaze medzi tym hlavnym uctom a pod-uctom? :) Zvazoval si aj nieco ine alebo si rovno siel cestou pod uctu do IB?
Proces zriadenia bol otravny (otvorene na seba, nepodporuju ucty pre deti, aspon tak to bolo v case ked som to vytvaral ja)- ak si dobre pamatam tak to bolo ak nie uplne rovnake, tak skoro rovnake ako novy ucet. Dokonca mi na jeden poducet aj volali na overovanie identity - niekedy po x mesiacoch (to robia asi random, lebo si vybrali iba jeden)

Prehadzovat vies aj peniaze, aj stocks - realizovane cez ich web a exekuovane ihned. Nezvazoval som nic dalsie, ib mam rad a vyhovuje mi - iba som chcel oddelit peniaze od svojich - ucty sa daju pomenovat takze v appke viem co je co - pri transferi to ale zase nieje vidno, to je otravne :-/.

PS: Inak ucty v banke som robil priamo na deti a uz som to olutoval. Su to take okrepene verzie, neviem s tym poriadne manipulovat, nefunguje im k tomu platba hodinkami lebo <15 rokov atd.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Otazka na expertov na IBKR... dnes som spravil blbost a kupil som akciu na NYSE NVS (Novartis)... hned mi piplo upozornenie, ze sa jedna o zahranicnu akciu a su s tym spojene nejake additional fee (Pass-Through Fees kvoli ADR)...

... recently traded a position in the following American Depository Receipt (ADR).
Pass-through fees may be charged on ADR positions.

Hned som to aj predal a precital som si odkazy, co mi dalo IBKR... a nie som z toho mudrejsi... Mate s tym niekto skusenosti, ci som to zazehnal tym okamzitym predajom, alebo este dodatocne mam nieco cakat? Lebo na tych linkoch boli od centovych cien az po nejake divne sumy (ak som dobre pochopil, tak v stovkach dolacov)...
Tak ze na co sa mam pripravit :) :) (ale ako "skolne dobre")
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Been thanked: 430 times

Príspevok od používateľa Martin7 »

Rmaly: ja mám skúsenosť len s čínskymi ADR (NIO) a tu to funguje tak, že poplatok je 2 USD / každých 100 shares a sťahuje sa raz ročne. Keď som ale trejdol NIO a netrafil ten čas kedy sťahujú, tak som to mal free. A držal som aj niekoľko mesiacov. Teda stiahnu to raz ročne tomu, kto ich práve drží v čase kedy sťahujú poplatok.
Naposledy upravil/-a Martin7 v Ut 28 01, 2025 8:24 pm, upravené celkom 1 krát.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
rmaly
Guru Member ****

Martin7 napísal: Ut 28 01, 2025 8:19 pm Rmaly: ja mám skúsenosť len s čínskymi ADR (NIO) a tu to funguje tak, že poplatok je 2 USD / 100 shares a sťahuje sa raz ročne. Keď som ale trejdol NIO a netrafil ten čas kedy sťahujú, tak som to mal free. A držal som aj niekoľko mesiacov. Teda stiahnu to raz ročne tomu, kto ich práve drží v čase kedy sťahujú poplatok.
Dik... to bola tusim jedna z moznosti v tych popisoch (ze od 0-x dni predaj od nakupu je to free... alebo stahuju z dividend)... tak uvidim zajtra...
Lesson learnt... dikes :)
dusantt
Platinum Member ***

Mne sa zda, ze to ADR sa plati raz rocne, napriklad, nie ihned po kupe, ak sa napriklad plati 1. augusta, tak kto drzi 1. augusta plati, aj ked to drzi len 1 den. Niekto dokonca predava akciu pred tymto dnom a nakupuje naspat po tomto dni.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Poplatky za pass-through ADR/GDR/CDI sa zvyčajne pohybujú od 0,01 do 0,03 USD za akciu.
Tieto poplatky za úschovu vyberajú centrálni depozitári cenných papierov, ako napríklad DTC, Euroclear alebo Clearstream, v mene agentov ADR za DR, ktoré nevyplácajú pravidelné dividendy. Poplatky odpočítava príslušný depozitár a poukazuje ich na účty, ktoré boli držiteľmi ADR v rozhodný deň. Tieto poplatky nájdete vo výpise z účtu v časti Poplatky (fees) v deň ich pripísania na účet.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
rmaly
Guru Member ****

JUGGLER napísal: Ut 28 01, 2025 11:41 pm Poplatky za pass-through ADR/GDR/CDI sa zvyčajne pohybujú od 0,01 do 0,03 USD za akciu.
Tieto poplatky za úschovu vyberajú centrálni depozitári cenných papierov, ako napríklad DTC, Euroclear alebo Clearstream, v mene agentov ADR za DR, ktoré nevyplácajú pravidelné dividendy. Poplatky odpočítava príslušný depozitár a poukazuje ich na účty, ktoré boli držiteľmi ADR v rozhodný deň. Tieto poplatky nájdete vo výpise z účtu v časti Poplatky (fees) v deň ich pripísania na účet.
Dik, ano... tento text bol ten vpohode... na stranke ibkr potom za textom v tomto style boli nejake dalsie sumy ako USD 500 apod... preto ma to vystrasilo... samotna tabulka mi velmi nedavala zmysel (nie ze po anglicky, ale to co tam bolo napisane)...
dik vsetkym
marxx
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 10:05 am
Been thanked: 23 times

Príspevok od používateľa marxx »

Wolf napísal: Po 30 12, 2024 2:36 pm Dnes som volal na support kvôli zmene tel. čísla a two-factor-authentication – na helpdesku mi povedali, že to online nejde a musím sa overiť cez telefón

Volal som na Europe: +41 41 562 0902 Direct dial, ktoré som našiel na https://www.interactivebrokers.com/en/s ... ?p=contact

Neuvedomil som si, že je to predvolba do Švajčiarska (mimo EU), takže mi jeden hovor zožral asi 20 € kreditu.

Tak len varujem, keby niekto potreboval volať, že tam je nastražené Švajčiarske číslo, ako jediné pre EU. :) Prečo tam doprdele pod Location EUROPE majú Švajčiarske číslo neviem, no je tam ešte jedna možnosť – Hungary a snáď bude podpora vedieť anglicky
V EÚ má IBIE írske č. +353 1 264 0643 a maďarské č. +36 1 701 0350. Čo viem, tak operátor 4ka má najnižšie ceny pre volania v rámci EÚ, je to len pár centov za minútu.
dusantt
Platinum Member ***

Ja im casto volam na to Irske, ale treba si rezervovat aj 30-40minut, podla toho, o co ide a ci vola vela ludi. Obcas to ide aj pod 20minut.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Je pomaly polovica februara a IB sa neda vyhotovit konsolidovany jeden vypis pre vsetky poducty. Vytrvarat danove priznanie tento rok asi nebude easy :( .
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
ZuggyZips
Dátum registrácie: Št 09 12, 2021 3:00 pm
Has thanked: 26 times
Been thanked: 14 times

Príspevok od používateľa ZuggyZips »

Ahojte. Chcem sa zdôveriť s jednou vecou - nerozumiem výpisom v IB. Totiž, odkedy som zmigroval z Maďarska a zároveň nakúpil okrem simplexných EUR ETF ACC aj akcie NVDA (budem konkrétny a poteší ma rovnako konkrétna odpoveď + iné dividendové akcie okrem darovaných IBKR akcii nemám) tak mám bordel v notifikáciách a výpisoch.
Prichádzajú mi správy ohľadom konverzie USD na EUR (ok, účet mám v EUR tak asi automaticky konvertuje dividendy), ale čo konvertujem sú to ozaj malé cifry (z 35 akcií to je niečo ako 80 centov, atď.), a dátum nikdy ani okrajovo nekorešponduje kvartálne zverejňovanie ako NVDA, tak IBKR.
NVDA včera zverejňovala s EPS 0.89$. Mám 35ks akcií, čiže by som očakával, že niekedy v krátkom čase mi príde podľa aktuálneho USD/EUR kurzu niečo ako 29.75€ v IB na Settled cash. A správy o konverzií... Predpokladám správne ? Ako to chronologicky v IB nasleduje? Vie mi to niekto vysvetliť "polopatisticky" ?
Vopred vďaka.
"Life’s barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at."
-Rust Cohle.
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Dividendy chodia neskor nez spolocnost vyhlasi zisk.
Mozes ich dostat aj po predaji akcie ak ju predas po datume ex.dividend date.

IBKR automaticky konvertuje male zostatky tusim do 5 USD na base currency.
Inak by si zaplatil za konverziu 2$.
Ak sa chces tomu vyhnut tak bud zmen base currency alebo drz vacsi zostatok.

If you hold any other currencies with a value less than 5 USD, IBKR will automatically convert there back to your base currency.
frakan
Gold Member **
Dátum registrácie: St 23 09, 2009 8:24 am
Has thanked: 92 times

Príspevok od používateľa frakan »

ZuggyZips napísal: Št 27 02, 2025 3:05 pm Ahojte. Chcem sa zdôveriť s jednou vecou - nerozumiem výpisom v IB. Totiž, odkedy som zmigroval z Maďarska a zároveň nakúpil okrem simplexných EUR ETF ACC aj akcie NVDA (budem konkrétny a poteší ma rovnako konkrétna odpoveď + iné dividendové akcie okrem darovaných IBKR akcii nemám) tak mám bordel v notifikáciách a výpisoch.
Prichádzajú mi správy ohľadom konverzie USD na EUR (ok, účet mám v EUR tak asi automaticky konvertuje dividendy), ale čo konvertujem sú to ozaj malé cifry (z 35 akcií to je niečo ako 80 centov, atď.), a dátum nikdy ani okrajovo nekorešponduje kvartálne zverejňovanie ako NVDA, tak IBKR.
NVDA včera zverejňovala s EPS 0.89$. Mám 35ks akcií, čiže by som očakával, že niekedy v krátkom čase mi príde podľa aktuálneho USD/EUR kurzu niečo ako 29.75€ v IB na Settled cash. A správy o konverzií... Predpokladám správne ? Ako to chronologicky v IB nasleduje? Vie mi to niekto vysvetliť "polopatisticky" ?
Vopred vďaka.
Nepletieš si EPS s dividendou? Lebo NVDA aktuálne vypláca dividendu 0,01 USD/akciu kvartálne, teda 0,04 za rok.
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa segi »

kixog47100 napísal: Št 27 02, 2025 6:53 pm Dividendy chodia neskor nez spolocnost vyhlasi zisk.
Mozes ich dostat aj po predaji akcie ak ju predas po datume ex.dividend date.

IBKR automaticky konvertuje male zostatky tusim do 5 USD na base currency.
Inak by si zaplatil za konverziu 2$.
Ak sa chces tomu vyhnut tak bud zmen base currency alebo drz vacsi zostatok.

If you hold any other currencies with a value less than 5 USD, IBKR will automatically convert there back to your base currency.
Aha tak už mi to dáva zmysel lebo od presunu tuším od presunu do Írska mi automaticky nekonvertuje lebo mám v zostatku nejaké USD
Joki
Guru Member ****
Dátum registrácie: Po 30 08, 2021 1:24 pm
Has thanked: 266 times
Been thanked: 320 times

Príspevok od používateľa Joki »

frakan napísal: Št 27 02, 2025 7:09 pm
ZuggyZips napísal: Št 27 02, 2025 3:05 pm Ahojte. Chcem sa zdôveriť s jednou vecou - nerozumiem výpisom v IB. Totiž, odkedy som zmigroval z Maďarska a zároveň nakúpil okrem simplexných EUR ETF ACC aj akcie NVDA (budem konkrétny a poteší ma rovnako konkrétna odpoveď + iné dividendové akcie okrem darovaných IBKR akcii nemám) tak mám bordel v notifikáciách a výpisoch.
Vopred vďaka.
Nepletieš si EPS s dividendou? Lebo NVDA aktuálne vypláca dividendu 0,01 USD/akciu kvartálne, teda 0,04 za rok.

ako ti pisal aj frakan, pri každej akcii, ktorá ma dividendu je vždy informácia, viď. datum, kedy ju dostaneš a aj suma

ta suma, čo si myslel, že to je dividenda 0.89$ je zasa zisk na akciu
(Čistý zisk na akciu = Čistý zisk / Počet emitovaných kmeňových akcií)
EPS, alebo „Earnings Per Share“ (Zisk na akciu), je finančný ukazovateľ, ktorý vyjadruje zisk spoločnosti pripadajúci na jednu akciu. EPS je dôležitým ukazovateľom, ktorý investorom pomáha určiť ziskovosť spoločnosti na akciovom trhu. Poskytuje základný prehľad o tom, ako efektívne spoločnosť generuje zisk z perspektívy akcionárov.
Jak používat ukazatel EPS (Earnings Per Share) pro hodnocení akcií
https://ako-investovat.sk/jak-pouzivat- ... eni-akcii/
Prílohy
IMG_0093.jpeg
Interactive Brokers referral link, ak má niekto záujem. Ďakujem

https://ibkr.com/referral/jozef473
ZuggyZips
Dátum registrácie: Št 09 12, 2021 3:00 pm
Has thanked: 26 times
Been thanked: 14 times

Príspevok od používateľa ZuggyZips »

Chalani, ďakujem. Máte pravdu - plietol som si EPS s dividendou. Moc ďakujem za konštruktívnu odpoveď, pre toto sem rád chodím. :beer:
"Life’s barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at."
-Rust Cohle.
Capin
Dátum registrácie: Ne 04 02, 2024 9:26 pm

Príspevok od používateľa Capin »

Caute,
IBKR uz mam dlhsiu dobu ale zatial len na nakup individual stocks.

Je tam vobec niekde moznosti vyskladat si vlastne portfolio z jednotlivych akcii, dat im % weight a investovat do neho? Ci uz manualne alebo recurring?

Nech hladam ako hladam, nic podobne neviem najst, ale na druhu stranu mi pride divne, ze by takyto broker nemal podobnu funkciu, ked takmer vsetci ostatni ju maju (custom pie na 212, xtb portfolio, a pod)

Vdaka
capitalcapital
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa capitalcapital »

Ahojte, až teraz som začal s IBKR, ako je to s tými poplatkami za obchody?

Mám nastavený plán Tiered
Nákup 17x EMIM na AEB burze - poplatok 1,29 EUR
Nákup 5x VUAA na BVME burze - poplatok 2,72 EUR

Talianska burza má o toľko vyššie poplatky? Objem obchodov bol približne rovnaký.
Ďakujem za vysvetlenie.
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

capitalcapital napísal: Pi 07 03, 2025 12:37 pm Ahojte, až teraz som začal s IBKR, ako je to s tými poplatkami za obchody?

Talianska burza má o toľko vyššie poplatky? Objem obchodov bol približne rovnaký.
Ďakujem za vysvetlenie.
Áno BVME má vyššie poplatky. Ak chceš VUAA nakpovať na inej burze tak to musíš cez Trade Workstation (desktopova aplikácia IB) a tam si vieš navoliť presne na ktorej burze to kúpiš.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

IB má svoje poplatky rovnaké. Ale tie burzy majú rôzne:
AEB: 0,006% min. 1,2€ a clearing fees: 0,1 €
https://www.interactivebrokers.ie/en/ac ... .php?nhf=T

BVME: 0.60 bps min. 1.20€) a clearing fees 0,265 €
https://www.interactivebrokers.ie/en/ac ... .php?nhf=T

P.S. Podľa všetkéhho 0,60bps = 0,06% :) ..teda 10 x viac ako 0,006%

Basis points (bps) – Finančný termín označujúci stotinu percentuálneho bodu (0,01 %). Používa sa pri úrokových sadzbách, výnosoch z dlhopisov a investíciách. Napr. ak sa úroková sadzba zvýši zo 4,50 % na 4,75 %, ide o nárast o 25 bps.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
capitalcapital
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2018 8:51 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa capitalcapital »

Croven napísal: Pi 07 03, 2025 1:07 pm
capitalcapital napísal: Pi 07 03, 2025 12:37 pm Ahojte, až teraz som začal s IBKR, ako je to s tými poplatkami za obchody?

Ďakujem za vysvetlenie.
Áno BVME má vyššie poplatky. Ak chceš VUAA nakpovať na inej burze tak to musíš cez Trade Workstation (desktopova aplikácia IB) a tam si vieš navoliť presne na ktorej burze to kúpiš.
Super ďakujem za vysvetlenie.

Len som to otvoril a vyzerá to dosť komplikovane :-) Máte niekto tip na stručný manuál na bežný nákup / predaj. (IBKR manuál ma 883 strán)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Skusim len tak narychlo ( ináč pozri trebars bluenumbers.sk, alebo google )

Stiahneš TWS , naloguješ sa cez ikonku ja idem cez classic (dole je volba )
Do riadku dáš ticker a už po napísaní sa ti otvoria volby STOCK Directed.
Teda nie SMART, že IB za teba zvolí exchange (destination), ale ty si zvoliš.
Pri amerických tickeroch je ešte aj stlpec s nazvom destination, kde ked už máš ticker v riadku môžeš kliknutim do polička
zvolit SMART, alebo konkrétnu burzu ( v USA ECN ako Inet, Arca, Bats a pod.)

Ja obchodujem priamo z riadku klikom do BID, alebo ASK , ale prednastavený asi máš order ticket kde sa tiež dá voliť destination.

IB je direct access broker, teda na rozdiel od iných kde udávaš len príkaz na kúpu/predaj a realizuje to broker, ty môžeš
priamo odoslať príkaz na tebou zvolenú burzu/ecn. Ja napríklad trejdím po zavretí trhov len cez dve alebo tri ECN.
polovnik
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 22 02, 2009 6:00 pm
Has thanked: 102 times
Been thanked: 10 times

Príspevok od používateľa polovnik »

trochu offtopic narazil som na tento graf

https://x.com/finchat_io/status/1846299 ... 22/photo/1
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

však si dajme tu, ked sme u takeho super brokera
Prílohy
IB....jpg
ro_so
Dátum registrácie: St 05 01, 2022 9:47 am
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa ro_so »

Zdravím,
Doteraz som investoval cez Trading212 a SLSP. Keďže moja dôvera v Trading212 klesla a už tam nechcem mať veľký obnos peňazí založil som si účet v IBKR.
Zoznamujeme sa s prostredím. mám otvorený cash účet v eur a povolený nákup Stock a etf.
Ako to je s kúpou akcí v inej mene ako eur? Oplatí sa zmeniť menu cez convert alebo môžem nakúpiť akcie bez konverzie priamo zadaním príkazu na nákup?

Čo ma prekvapilo bola jednoduchosť a rýchlosť založenia úctu. Stačila im iba fotka občianky a účet bol do 12 hodín schválený. Žiaden dotazník, potvrdenia z banky o adrese, nič. Tak snad som tam nič nepodcenil 😅 Asi na to malo vplyv vyplnenie viacročných skúsenosti s nákupom akcii v dotazníku. Ale to už je mimo moju otázku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"