TESLA (TSLA)

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
frakan
Gold Member **
Dátum registrácie: St 23 09, 2009 8:24 am
Has thanked: 92 times
Been thanked: 46 times

Re: TESLA (TSLA)

Príspevok od používateľa frakan »

dusantt napísal: Ne 23 03, 2025 5:27 pm Otazne je, kolko ludi by cez to preslo tiez - za plneho vedomia.. Velmi kvalitna malba...
Presne tak, mnohí by to asi prehliadli. Myslím že ten pán chcel poukázať na to, že FSD založené iba na kamerách bez Lidaru nie je to pravé orechové. Napr. moja Toyota so zapnutým adaptívnym tempomatom by ma zastavila, lebo má radar a ten by prekážku včas rozoznal. Tesla však drahé Lidary nepoužíva pokiaľ viem.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

frakan napísal: Ne 23 03, 2025 5:55 pm
dusantt napísal: Ne 23 03, 2025 5:27 pm Otazne je, kolko ludi by cez to preslo tiez - za plneho vedomia.. Velmi kvalitna malba...
Presne tak, mnohí by to asi prehliadli. Myslím že ten pán chcel poukázať na to, že FSD založené iba na kamerách bez Lidaru nie je to pravé orechové. Napr. moja Toyota so zapnutým adaptívnym tempomatom by ma zastavila, lebo má radar a ten by prekážku včas rozoznal. Tesla však drahé Lidary nepoužíva pokiaľ viem.
Ano, tvoja Toyota so zapnutym adapt.tempomatom. Ale tu na tom videu nebol adaptivny tempomat zapnuty, ani Autopilot. Klasicke viralne video, pred tyzdnom jeden youtuber take spravil priamo o autopilotovi a po zvacseni videa sa zistiło, ze vobec nemal Autopilot zapnuty.

Tiez v sucasnosti je radarova technologia napred (aj Tesla este v roku 2022 mala radary) ale so zvysovanim rozlisenia a vypoctoveho vykonu FSD pocitaca sa budu schopnosti aj tejto technologie vylepsovat. Tesla vychadza z jednoduchej skutocnosti, ze ani clovek nema radar a vidi rozne prekazky, preto tuto technologiu uprednostnila - vela veci v minulosti bolo zjednodusenych podla zivych tvorov, ktore svoje schonosti ziskavali miliony rokov.
dusantt
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
Been thanked: 65 times

Príspevok od používateľa dusantt »

Hm a kto ma vyhodu v hmle?
Pri rozliseniach kamier o nich az take pochybnosti nemam, za dobrych podmienok, ale co tie zle podmienky (kde nevidi ani ludske oko) ?
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Tesla 1Q Production - Lowest levels since Covid shut-downs.
GniEq0hWcAADz6o.jpg
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Analytik Daniel Ives uviedol: " Autonómnosť zostáva najväčšou transformáciou automobilového priemyslu v novodobej histórii a podľa nášho názoru bude Tesla vlastniť trh s autonómnymi vozidlami v USA a na celom svete, pričom spustením FSD bez dozoru v Austine odštartuje autonómnu éru v Tesle, ktorú len na základe súčtu ocenení oceňujeme na 1 bilión ( 1 triliarda v us) dolárov....ALE... Musk musí zastaviť túto politickú búrku a vyvážiť to, že je generálnym riaditeľom Tesly a DOGE. Budúcnosť je taká svetlá, ale toto je plnohodnotná kríza, v ktorej sa Tesla teraz pohybuje a ktorú si primárne spôsobila sama.
Naďalej sme pevne presvedčení o dlhodobom príbehu Tesly, ale Musk sa musí dať dokopy, inak Teslu bohužiaľ čakajú temnejšie časy.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Príspevok od používateľa Glogol »

JUGGLER napísal: St 02 04, 2025 4:02 pm Analytik Daniel Ives uviedol: " Autonómnosť zostáva najväčšou transformáciou automobilového priemyslu v novodobej histórii ...[/b]
mozno nie len automobiloveho - osobne to povazujem za milnik porovnatelny s internetom. Akurat stale neviem ci sa bavime o horizonte 1 roka ci 10 rokov.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Už je to tu. A Tesla ide hore:

Prezident Donald Trump oznámil svojmu najbližšiemu okoliu vrátane členov svojho kabinetu, že Elon Musk sa v najbližších týždňoch stiahne zo svojej súčasnej úlohy partnera pri riadení štátu, všadeprítomného povzbudzovateľa a washingtonského sekerníka.

https://www.politico.com/news/magazine/ ... y-00265784
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal: St 02 04, 2025 5:56 pm Už je to tu. A Tesla ide hore:

Prezident Donald Trump oznámil svojmu najbližšiemu okoliu vrátane členov svojho kabinetu, že Elon Musk sa v najbližších týždňoch stiahne zo svojej súčasnej úlohy partnera pri riadení štátu, všadeprítomného povzbudzovateľa a washingtonského sekerníka.

https://www.politico.com/news/magazine/ ... y-00265784
Podľa mňa je TSLA dobre pripravená na obchodnú vojnu. Ma Giga-fabriky v Číne, USA a Nemecku, ktoré si samé vyrábajú väčšinu súčiastok a tým sa vyhne drvivej väčšine uvalených ciel.
Teraz by si mal Musk ešte uvedomiť, že aj keď je najbohatší človek na svete, tak nemôže na plnú hubu povedať, čo si myslí a tak poškodzovať značku Tesly, lebo ho nakoniec akcionári odvolajú z postu CEO Tesly.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Robo_1
Active Member
Dátum registrácie: Št 17 11, 2016 11:28 pm
Has thanked: 71 times

Príspevok od používateľa Robo_1 »

jogo napísal: So 05 04, 2025 9:55 am Podľa mňa je TSLA dobre pripravená na obchodnú vojnu. Ma Giga-fabriky v Číne, USA a Nemecku, ktoré si samé vyrábajú väčšinu súčiastok a tým sa vyhne drvivej väčšine uvalených ciel.
Teraz by si mal Musk ešte uvedomiť, že aj keď je najbohatší človek na svete, tak nemôže na plnú hubu povedať, čo si myslí a tak poškodzovať značku Tesly, lebo ho nakoniec akcionári odvolajú z postu CEO Tesly.
Tesla ma tak brutalne posramotenu povest, ze pripravenost im nepomoze, ked v dnesnej dobe si nikto normalny v EU a po clach z US ani v Azii nekupi teslu, lebo je to hanba. Toto sa bude velmi tazko napravat a potrva to desatrocia.

A to pri valuacii tesla nasobky beznych Automotive brands. Fikcia robotov, ktora najblizsich x rokov neprinesie ziadne zisky im nepomoze. + Mat robota od Muska (fasistu bez empatie z krajiny, kde prezident povie ze kedykolvek mozu vypnut na zbraniach systemy nadialku, lebo ich priatel moze byt neskor ich nepriatel) asi by som dobre nespaval.
dobrunoc
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 27 11, 2011 8:53 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 12 times

Príspevok od používateľa dobrunoc »

Robo_1 napísal: So 05 04, 2025 10:40 am
jogo napísal: So 05 04, 2025 9:55 am Podľa mňa je TSLA dobre pripravená na obchodnú vojnu. Ma Giga-fabriky v Číne, USA a Nemecku, ktoré si samé vyrábajú väčšinu súčiastok a tým sa vyhne drvivej väčšine uvalených ciel.
Tesla ma tak brutalne posramotenu povest, ze pripravenost im nepomoze, ked v dnesnej dobe si nikto normalny v EU a po clach z US ani v Azii nekupi teslu, lebo je to hanba. Toto sa bude velmi tazko napravat a potrva to desatrocia.

A to pri valuacii tesla nasobky beznych Automotive brands. Fikcia robotov, ktora najblizsich x rokov neprinesie ziadne zisky im nepomoze. + Mat robota od Muska (fasistu bez empatie z krajiny, kde prezident povie ze kedykolvek mozu vypnut na zbraniach systemy nadialku, lebo ich priatel moze byt neskor ich nepriatel) asi by som dobre nespaval.
Musk je obeťou hejtu.. Žiadny fašista. To vystretie ruky v návale emócií ani náhodou nebolo heilovanie. To len jeho neprajníci z radov demokratov burcujú "intelektuálov" z opozície proti nemu a proti značke...
To čo Musk robí pre USA v Doge by sme potrebovali aj tu v Európe. Za ten krátky čas identifikoval plytvanie cca 200mld $.. Tipujem že v EÚ by našiel násobky tej sumy.

A čo sa týka tesly, nedá sa porovnávať s inými automobilkami, pretože Tesla je AI firma, nie automobilka v pravom slova zmysle.
Napriek tomu model Y je najpredávanejšie auto na svete.. (nielen medzi EV)
miror
Platinum Member ***

Robo_1 napísal: So 05 04, 2025 10:40 am

Hádam má ešte viac pošramotenú povesť ako nemecké automobilky po vojne, že ? Tie milióny mŕtvych, čo Musk spôsobil neuváženým dvihnutím ruky ako poslanie srdca voličom (čoho sa chytili demagógovia a nazvali to fašistickým pozdravom), sú príčinou nenávidenia Tesly a jej produktov na desiatky rokov, to je pravda. Tie státisíce "zbytočných" úmrtí v Európe na nádorové a respiračné ochorenia v dôsledku dieselgate tiež zatienilo jedno vystúpenie s odovzdaním srdečného pozdravu. Je horší ako všetky automobilové aféry dokopy.
dusantt
Platinum Member ***

Hejteri tesliel - dajte mi cenovu ponuku, ja teslu odkupim, stojte si za svojim slovom a predajte mi ju, ak ju nenavdite :)

hejteri hejtuju, a tesly jazdia aj nadalej, nikde nevidim teslu za 5000eur

tu uz nikto nevie co znamena slovo bojkot :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
dusantt
Platinum Member ***

Pozrel som si to jeho hailovanie, akoze seriously?
zrazu su REDAKTORI experti na body language?
presne tak ako boli odbornici na moje zdravie pri korone.

toto nema cenu ani komentovat, hejteri budu hejtovat
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Robo_1
Active Member

Guys mozete sa pajedit ako chcete, predajne cisla su jasne. Nechcel som rozoberat dovody preco to je tak.
Robo_1
Active Member

dusantt napísal: So 05 04, 2025 12:18 pm Hejteri tesliel - dajte mi cenovu ponuku, ja teslu odkupim, stojte si za svojim slovom a predajte mi ju, ak ju nenavdite :)

hejteri hejtuju, a tesly jazdia aj nadalej, nikde nevidim teslu za 5000eur

tu uz nikto nevie co znamena slovo bojkot :)
Pockaj, mal by si si kupit novu teslu nie? Kupou starej Tesly Muska nepodporis.
dusantt
Platinum Member ***

A co urobia hejteri so starou teslou? Ved to moze byt mesacna tesla, nemusi byt 10 rocna. Ak niekto hejti, nech to aj dokaze skutkami.
Podpori Muska aj kupou starej, tak isto ako kupou stareho golfu sa podpori VW - tak funguje normalny trh v ekonomike.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

dusantt napísal: So 05 04, 2025 6:09 pm A co urobia hejteri so starou teslou?
po kalifornsky sa to rieši takto:

- čím viac zmagorení/rozmaznaní sú ľudia, tým primitívnejšie riešenia hľadajú
Prílohy
Tesla 007.png
Robo_1
Active Member

dusantt napísal: So 05 04, 2025 6:09 pm A co urobia hejteri so starou teslou? Ved to moze byt mesacna tesla, nemusi byt 10 rocna. Ak niekto hejti, nech to aj dokaze skutkami.
Podpori Muska aj kupou starej, tak isto ako kupou stareho golfu sa podpori VW - tak funguje normalny trh v ekonomike.
A vies preco kupou stareho golfu podporis VW? To nieje priamo, ale nepriamo lebo ten od koho si to auto kupil si pojde kupit novy golf. Clovek, ktory ti preda teslu (z dovodu ze nechce byt nijako s danou znackou spajany) si urcite nepojde kupit namiesto nej novu teslu.

To ze nesuhlasis s prejavmi CEO Tesly mozes dat najavo x sposobmi - Bohate staci uz len to, ze si nekupis novu teslu. Mozes Tesly co mas predat, ale to je skor statusova vec + ak ti je trapne sa vozit v tom aute po tom co Musk propaguje, das si nalepku ze si auto kupil predtym nez mu preplo.

Obrázok
dusantt
Platinum Member ***

Musk nie je len Tesla, Musk je aj SpaceX, Twitter, Neuralink, a zopad dalsich mensich projektov..
Ak by takto chceli bojkotovat produkty, uz by ludia museli zit v jaskyni bez elektriny.
Ale to do temy Tesla asi nepatri, ake ine srandy robia CEO inych spolocnosti..

Ano, Robo, mas ale pravdu v tom, ze hejter Tesly ak ju preda, nove kupit nepojde, kupi konkurenciu. Ale ten co chce Teslu, a ja mu ukradnem tu dobru ponuku, mozno si to rozmysli a kupi nakoniec novu. A mozno Musk da dalsiu zlavu na novu, a zopar ludi si to jednoducho kupi, pretoze peniaze hybu svetom..

Aj slepy povedal, uvidime :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Robo_1 napísal: So 05 04, 2025 8:08 pm To ze nesuhlasis s prejavmi CEO Tesly mozes dat najavo x sposobmi - Bohate staci uz len to, ze si nekupis novu teslu. Mozes Tesly co mas predat, ale to je skor statusova vec + ak ti je trapne sa vozit v tom aute po tom co Musk propaguje, das si nalepku ze si auto kupil predtym nez mu preplo.
Progresívne zmýšľanie :)

Našťastie len časť spoločnosti je tak zradikalizovaná a zhejtovaná, že dokáže znenávidieť vlastné auto kvôli Muskovi.
Mimochodom , dosť totalitné (nechcem písať že fašistické ), keď sa nedokážeme zmieriť s tým, že Musk má právo vyjadrovať svoje politické názory.

Ja som pozrel video, čo všetko v živote dokázal a poviem na rovinu: je to podnikateľsky najúspešnejší človek planéty.

Musk je podobne ako Messi vzácny typ génia - autistu - aspergera. Tak ho treba chápať.
Môžeme ho nenávidieť, môžeme ho milovať ...on si žije vo svojom svete a má svoje osobitnosti.
Stačí ho však porovnať s tým čo sme dokázali my - a tak by sme si mali uvedomiť, že my sme tie ,,nuly,,

"I'm actually making history tonight as the first person with Asperger’s to host Saturday Night Live... or at least the first to admit it." Elon Musk
xerces
Silver Member *
Dátum registrácie: Ne 20 06, 2021 12:20 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 38 times

Príspevok od používateľa xerces »

Ja k tesle poviem iba tolko. Sledujem ju uz asi 15 rokov ale nikdy som do nej neinvestoval. Teraz ked tak teslu vnimam, tak jej najvacsi problem nie je nejake Muskove vyjadrenie ale nieco ovela horsie:

1. Cina a jej EV preberaju jej trhy. Cinske auta su dnes uz bohuzial min. v rovnakej kvalite ako americke alebo europske. Nechapem ako sa to stalo ale stalo. Sam som si skoro kupil cinana. Europske automobilky zaspali a nemam dovod u nich kupovat.
2. Inovacie - za poslednych 5-6 rokov nedala tesla na trh okrem cybertrucku ziadne inovativne auto. FSD a podobne features, su iba tak na marketing. Nie su spolahlive. Chyba roadster (slubovany uz asi 5 rokov) a hlavne chybaju rodinne auta a mozno vany.

Dnes si proste nemam dovod kupit teslu, lebo bud nemam dost penazi alebo mam velku rodinu a ten cinan vedla za 70% ceny a niekedy aj menej, ma rovnake ak nie lepsie uzitkove vlastnosti.

Ja osobne si myslim, ze ceny akcii Tesly su prehypovane.
jaja
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 68 times

Príspevok od používateľa jaja »

Pánové, je fakt jedno, jestli opravdu hajloval nebo ne. Důležité je, jak to vypadalo.
Je fakt jedno, že má Neuralink, Twitter... Tesla je symbol Muska. A pokud je někdo na něj naštvanej, Tesla je první na ráně.
A hlavně co se týče US, mnohem důležitější než hajlování je jeho působeni v DOGE, těch propuštěných jsou ohromný kvanta a když máte mezi nima příbuzného, jde o mnohem víc než šetření rozpočtu, je to osobní.
A co se týče Evropy, tak Musk je silnou tváří US administrativy a ta je v Evropě (a Kanadě, Japonsku, Jižní Korei...) mimořádně neoblíbená.
Takže Tesla to ještě nějakou dobu pocítí. Jestli Musk skončí v DOGE do konce května jak měl v plánu, tak se to snad do konce roku spraví, ale teď bych dal ruce od Tesly rozhodně pryč.
Krom toho není Tesla zdaleka tak napřed, jak dřív byla.
dobrunoc
Silver Member *

Elon je naozaj po všetkých stránkach výnimočný podnikateľ. A nechápem jeho hejterov, pretože na to nieje rozumný dôvod. Ak mi je jeho auto nesympatické, tak si ho nekúpim, ale že by som ho zapaľoval alebo ničil... No Nechápem to.

Čo sa týka tesly ako firmy, to nieje automobilka v pravom slova zmysle. Preto sa nedá porovnávať s inými firmami, ktoré robia len autá.
Napriek tomu si myslím že FSD v tesle je to najlepsie čo existuje, keďže na jeho vývoj a vylepšovanie sa využívajú dáta z reálneho sveta zo všetkých vozidiel značky, ktoré majú aktivované fsd alebo základný autopilot. To sú rôzne dopravné situácie, označenia, nehody ale aj reakcie vodičov.. Ten systém sa s využitím AI učí a je už omnoho lepší ako reakcie človeka.
Robotaxi bude spustený v júni tohto roku v Austine..(dúfajme že sa termín dodrží)
Vážne uvažujem že sa tam zájdem na to pozrieť.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Musk s tými clami nesúhlasí, ale nemá dosah.
Trump je posadnutý, presadzoval clá už v prvom období 2016-2020 a čítal som, že je posadnutý už od osemdesiatych rokov.

Elon Musk, appearing at an event on Saturday, said that "Europe and the United States should move, ideally, in my view, to a zero-tariff situation."

Elon Musk v sobotu na jednom z podujatí povedal, že „Európa a Spojené štáty by podľa môjho názoru mali prejsť v ideálnom prípade k nulovej colnej sadzbe“.

https://finance.yahoo.com/news/live/tru ... 01857.html

P.S. Ja mám k Tesle neutrálny názor. Je ako akcia predražená, ale v USA si udrží technologický náskok ( čina tam má 100% clá na autá od bidena a európske EV sú drahšie a horšie ). Ako poznám Muska, v najhoršom sa karta obráti a bude mať náskok a monopol v autonómnom riadení - v USA mu presadenie/schválenie podľa mňa slúbil Trump a slovo dodrží.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 70 times
Been thanked: 154 times

Príspevok od používateľa Rokosák »

To, že niekto reaguje negatívne na politicko-spoločenské názory ľudí a organizácií (ako je Musk či Komunistická strana Číny), ktoré sú naviazané na konkrétny produkt, je bežné a spoločensky prijateľné – hoci aj finančne nevýhodné.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
dobrunoc
Silver Member *

JUGGLER napísal: Ne 06 04, 2025 1:40 am Musk s tými clami nesúhlasí, ale nemá dosah.
Trump je posadnutý, presadzoval clá už v prvom období 2016-2020 a čítal som, že je posadnutý už od osemdesiatych rokov.

Elon Musk, appearing at an event on Saturday, said that "Europe and the United States should move, ideally, in my view, to a zero-tariff situation."

Elon Musk v sobotu na jednom z podujatí povedal, že „Európa a Spojené štáty by podľa môjho názoru mali prejsť v ideálnom prípade k nulovej colnej sadzbe“.

https://finance.yahoo.com/news/live/tru ... 01857.html

P.S. Ja mám k Tesle neutrálny názor. Je ako akcia predražená, ale v USA si udrží technologický náskok ( čina tam má 100% clá na autá od bidena a európske EV sú drahšie a horšie ). Ako poznám Muska, v najhoršom sa karta obráti a bude mať náskok a monopol v autonómnom riadení - v USA mu presadenie/schválenie podľa mňa slúbil Trump a slovo dodrží.

1. Ale tieto clá, ktoré zverejnil Trump v tabuľke predsa nie sú dobré pre nikoho. Samozrejme že Elon to vie a samozrejme že ideálny stav by bola nula na oboch stranách. Ako som už písal vo vlákne o clách, tá tabuľka je len východiskový stav pre rokovanie, je to len priestor na zabezpečenie výhody Trumpa pri rokovaniach .. Clá boli takticky spustené naraz voči celému svetu a je v záujme každého aby sa dohodli nižšie.. Celé to nieje len taký Trumpov rozmar. Je to o negatívnej obchodnej bilancii čo je pre USA zásadná vec.
Už pred viac ako 20 rokmi o tom hovoril Buffett a perfektne to vysvetlil v článku, ktorý keď nájdem, postnem ho tu. To sa malo riešiť už pred 20rokmi, ale nik nemal odvahu.. Až teraz Trump.

2. Na základe čoho si myslíš že Tesla ako firma je predražená? Čo konkrétne berieš do úvahy a s čím to porovnavas? Cena akcií je o budúcnosti firmy, nie o ukazovateľoch ktoré sa už stali v minulosti. Veď to vidíme na viacerých príkladoch, keď sú zverejnenia firiem úžasné a napriek tomu idú ceny akcií dole, keďže v budúcnosti sa predpokladá problém napríklad v tržbách
dusantt
Platinum Member ***

Ak nie su cla dobre pre nikoho, tka pre koho su dobre dane? :)
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
miror
Platinum Member ***

JUGGLER napísal: Ne 06 04, 2025 1:40 am P.S. Ja mám k Tesle neutrálny názor. Je ako akcia predražená, ale v USA si udrží technologický náskok ( čina tam má 100% clá na autá od bidena a európske EV sú drahšie a horšie ). Ako poznám Muska, v najhoršom sa karta obráti a bude mať náskok a monopol v autonómnom riadení - v USA mu presadenie/schválenie podľa mňa slúbil Trump a slovo dodrží.
nielen autonómne riadenie, je tam aj robotizácia, kde je počet potenciálne predaných robotov násobne väčší ako počet áut, ktoré by trh pojal a netreba zabudnúť na priemyselné a domáce batériové úložiská, kde tiež Tesla získava veľké projekty a nepostupuje tak rýchle len preto, že musí rozdeľovať batérie medzi autá (s väčšou pridanou hodnotou) a úložiská

valuácia Tesly sa už niekoľko rokov odvíja od iných vecí ako len od áut, čo stále mnohí analytici nechápu a kreslia grafy ako je jej valuácia väčšia ako mnoho iných automobiliek dokopy

Európa (aj ja( je skeptická voči autonómnemu riadeniu, lebo v Európe máme Autopilot založený na úplne inom softvéri ako bežia FSD Tesly v USA a ten softvér sa nejako poznateľne nevyvíja a nezlepšuje, všetko úsilie sa sústredí na novší softvér s FSD. V tomto roku sa asi povolia prvé regulýácie v niektorých štátoch (asi Nórsko bude prvé, keďže nie je v EÚ ale zdiela niektoré spoločné regulácie s EÚ a povolením tam od úradov by sa otvorila cesta do EÚ akceptáciou povolení nórskych povolení).
dusantt
Platinum Member ***

Aka je bezpecnost cinskeho EV voci Tesle? Nielen baterie, ale aj karoseria, napriklad pri nehode?
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Been thanked: 25 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ladis »

Skandál. Karoserie byla ukradena.
Prílohy
Tesla-1974.jpg
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
♥ ♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ ♥ https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
jaja
Platinum Member ***

Začínám si myslet, že pomalinku, postupem času, se Musk stane Trumpovým nepřítelem. Asi to potrvá, ale "remind me in 1 year" :D
Bylo by to i skvělé řešení pro Teslu. SpaceX by ale měl po nějakou dobu problém.
nevedzgdo
Active Member
Dátum registrácie: St 20 11, 2024 10:48 pm
Has thanked: 73 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa nevedzgdo »

Ladis napísal: Ut 08 04, 2025 5:48 pm Skandál. Karoserie byla ukradena.
Kto by sa zaujímal o tie moderné uhladené línie, keď môžeš mať robustný kontajner na kolesách, nie?

Slogan pre reklamu:
Jednoducho a škaredo, bez zbytočných ozdôb.

Na trhoch tečie potokom... tak pridám na zlepšenie nálady niečo. Ešte dávnejšie som videl video, kde boli uplatnené podobné inovácie (vylepšený Apple):

https://www.youtube.com/watch?v=OWpSYn40eLc
https://www.youtube.com/watch?v=Xph6rwVoNc8
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

Donald Trump says Elon Musk ‘hasn’t been treated properly’ but he doesn’t need Tesla CEO ‘for anything’

“Elon’s done a fantastic job,” the president said. “And I don’t care. I don’t need him for anything other than I happen to like him. This guy, this guy did a fantastic job.”

“I don’t need his car. I actually bought one because they said, ‘oh, did you get a bargain?’ I said, ‘no, give me the top price.’ I paid a lot of money for that car,” Trump said.

“But, honestly, he makes a great car ... But I did that just as a sign of support.”
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

jaja napísal: Ut 08 04, 2025 11:27 pm Začínám si myslet, že pomalinku, postupem času, se Musk stane Trumpovým nepřítelem. Asi to potrvá, ale "remind me in 1 year" :D
Bylo by to i skvělé řešení pro Teslu. SpaceX by ale měl po nějakou dobu problém.
Musk pomohol Trumpovi k vitazstvu, aby Trump vykynozil "woke agendu" a "woke cenzuru" v USA. Tiez prebujnelu federalnu byrokraciu Musk rad zredukoval.
Ohladom ciel a ekonomickej buducnosti maju evidentne rozdielne vizie. Musk je ale myslim si natolko inteligentny, ze mu je jasne, ze do otvoreneho konfliktu s Trumpom behom najblizsich 3 rokov nemoze ist. Mozno dufa, ze v ekonomickych veciach sa s Vancem o 3 roky lahsie dohodne a dovtedy pretrpi Trumpa ako ekonomicku katastrofu.
danno
Active Member
Dátum registrácie: Št 18 02, 2021 3:18 pm
Has thanked: 21 times
Been thanked: 25 times

Príspevok od používateľa danno »

Musk pozna Trumpove heslo America fisrt: https://driveteslacanada.ca/news/tesla- ... 25-models/
Varianty s pohonom všetkých kolies (AWD) s dlhým dosahom a pohonom zadných kolies (RWD) Modelu 3 sa skladajú zo 75 % dielov pre Severnú Ameriku a na prvom mieste sa zhodujú s modelom Honda Ridgeline Sport.

Podobne aj Model 3 Performance a všetky varianty Modelu Y obsahujú 70 % dielov z USA a Kanady.
Obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

TESLA sklamala, ale nejde dole...cena je 237-239

V 1. štvrťroku (marec) dosiahla zisk 0,27 USD na akciu bez jednorazových položiek, čo je o 0,14 USD menej ako konsenzus na úrovni 0,41 USD; tržby medziročne klesli o 9,2 % na 19,34 mld. USD oproti konsenzu 21,34 mld.

Celkové tržby automobilového priemyslu medziročne klesli o 20 % na 13,97 mld.

Tržby z výroby a skladovania energie vzrástli o 67 % na 2,73 mld.
Celková hrubá marža podľa GAAP sa medziročne znížila o 104 bázických bodov na 16,3 %.
Celkové dodávky klesli o 13 % na 336 681 vozidiel.

Výhľad:
Objem - je ťažké zmerať vplyv meniacej sa globálnej obchodnej politiky na automobilový a energetický dodávateľský reťazec, našu nákladovú štruktúru a dopyt po tovare dlhodobej spotreby a súvisiacich službách.
Hoci uskutočňujeme obozretné investície, ktoré pripravia naše podniky v oblasti vozidiel aj energetiky na rast, tempo rastu v tomto roku bude závisieť od rôznych faktorov vrátane miery zrýchlenia nášho úsilia o autonómiu, nábehu výroby v našich závodoch a širšieho makroekonomického prostredia. V aktualizácii za 2. štvrťrok prehodnotíme naše usmernenia pre rok 2025.
Produkt -- Plány nových vozidiel vrátane cenovo dostupnejších modelov zostávajú na dobrej ceste k začatiu výroby v prvej polovici roka 2025. Tieto vozidlá budú využívať aspekty platformy novej generácie, ako aj aspekty našich súčasných platforiem a budú sa vyrábať na rovnakých výrobných linkách ako náš súčasný rad vozidiel.

Tento prístup bude mať za následok dosiahnutie menšieho zníženia nákladov, než sa pôvodne očakávalo, ale umožní nám obozretne zvyšovať objemy našich vozidiel v neistých časoch efektívnejším spôsobom z hľadiska kapitálových výdavkov. To by nám malo pomôcť plne využiť našu súčasnú očakávanú maximálnu kapacitu takmer troch miliónov vozidiel, čo umožní viac ako 60 % nárast výroby oproti roku 2024 pred investíciami do nových výrobných liniek.

Náš účelový produkt Robotaxi - Cybercab - bude naďalej presadzovať revolučnú stratégiu výroby „bez obalu“ a jeho sériová výroba je naplánovaná od roku 2026.
jaja
Platinum Member ***

jaja napísal: Ut 08 04, 2025 11:27 pm Začínám si myslet, že pomalinku, postupem času, se Musk stane Trumpovým nepřítelem. Asi to potrvá, ale "remind me in 1 year" :D
:D :D :D Přišlo to celkem rychle :D :D :D
Prezident Donald Trump ve čtvrtek navrhl, aby se ukončily vládní dotace a další kontrakty pro společnosti Elona Muska. Šéf Tesly v reakci na to oznámil, že ukončí provoz kosmické lodi Dragon, kterou využívá NASA. Je to další patro eskalace sporu, který zavládl mezi Trumpem a Muskem, jenž opustil post jeho poradce a ostře kritizoval návrh rozpočtového zákona.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... e-40524554
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

:like:

Jeden je narcis, druhý autista.
Dnes si poslali odkazy na svojich sieťach a Teslu to stálo 150 mld. trhovej kapitalizácie.

TRUMP:
Najjednoduchší spôsob, ako ušetriť peniaze v našom rozpočte, ktorý sa počíta v miliardách a miliardách dolárov, je zrušiť vládne dotácie a zmluvy pre Elona. Vždy ma prekvapovalo, že Biden to neurobil!
Elon bol „na konci s dychom“, požiadal som ho, aby odišiel, zrušil som mu mandát na elektromobily, ktorý nútil všetkých kupovať elektrické autá, ktoré nikto iný nechcel (a on vedel už mesiace, že to urobím!), a on sa jednoducho ZBLÁZNIL!

Nevadí mi, že sa Elon obrátil proti mne, ale mal to urobiť už pred mesiacmi. Toto je jeden z najväčších zákonov, aké kedy boli predložené Kongresu. Ide o rekordné zníženie výdavkov o 1,6 bilióna dolárov a najväčšie zníženie daní v histórii. Ak tento návrh zákona neprejde, dôjde k 68 % zvýšeniu daní a k oveľa horším veciam. Ja som tento chaos nespôsobil, som tu len preto, aby som ho napravil. Týmto sa naša krajina vydá na cestu k veľkosti. UROBME AMERIKU ZNOVA VEĽKOU!

ELON: "Trumpove clá spôsobia v druhej polovici tohto roka recesiu."
jaja
Platinum Member ***

Elon na Twitteru:
Time to drop the really big bomb:

@realDonaldTrump
is in the Epstein files. That is the real reason they have not been made public.

Have a nice day, DJT!
...Tohle bude hodně veselý
12gb54as
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
Has thanked: 38 times
Been thanked: 29 times

Príspevok od používateľa 12gb54as »

Mne to cele pripada ako fraska so skrytym cielom.
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"