OFF TOPIC & ,,HATE,, ARCHIV

Čo sa inam nehodí, ale máte potrebu to napísať
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2393 times
Been thanked: 2780 times

OFF TOPIC & ,,HATE,, ARCHIV

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Na príspevky mimo témy, takisto provokačné, konfliktné, nenávistné, ad hominem ...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Re: OFF TOPIC ARCHIV

Truncus napísal: So 06 04, 2024 10:02 am Za to by si mal byť Rusku a ruskému národu do smrti vďačný. Za moźnosť, aby si sa narodil a vobec źil a aj tvoji rodićia.

Barbarské sú tvoje nenávistné naźory na Rusov. Nemusíś mať rád Putina, alebo súčasnú politiku Ruska, a ani mne nevyhovuje všetko, čo Putin robí, ale to, ći píśeš o Rusku a ruskom národe, to je morálne a intelelektuálne dno.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
pafe
Active Member
Dátum registrácie: Št 31 12, 2020 12:11 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 83 times

Re: Progresívny neomarxizmus v praxi

Príspevok od používateľa pafe »

niekomu tu riadne makne mozog :lol:
nevedzgdo
Active Member
Dátum registrácie: St 20 11, 2024 10:48 pm
Has thanked: 73 times
Been thanked: 47 times

Re: TRHY AKTUÁLNE - POKEC

Príspevok od používateľa nevedzgdo »

JUGGLER napísal: Pi 04 04, 2025 11:23 pm Tieto trumpoty považujem za slabý odvar toho čo sme už v 21 storočí prežili a verím, že Amerika nie je taká hlúpa aby dovolila zdevastovať
svoj vlastný kapitál.
Veríš, že Amerika nie je tak hlúpa? Prečo v to veríš? Však si mal amíkov vždy za hajzlov a kurvy (aj pred zvolením Trumpa). Teraz čakáš, že Trumpa zastavia tie iné kurvy? Alebo kto iný? Kto je tá Amerika ktorá nemá dovoliť zdevastovať to všetko? A na Slovensku kto zastaví tú devastáciu?

Vieš čo otvorilo dvere Trumpovi, vďaka čomu sa stal prezidentom? Niečo podobné, sa stalo aj u nás... Podržtaška vyhrala lebo dostatočne vydesila ľudí. Síce Ficovi pomohol k víťazstvu Matovič, ale čo sa týka tém, ktorými oslovoval voličov, boli podobné strašenia a búchanie do pŕs. Je to hrozné, že ľudí oslovujú také kapacity, ako je Trump alebo Fico. Fico tu vládol najdlhšie a čo reálne urobil? Vedel iba strašiť Sorosom, migrantmi, Ukrajincami, ktorí túžia po vojne atď. a ešte vedel robiť marketing pre seba za peniaze všetkých občanov.

Sám si neuvedomuješ, komu a čomu otvárajú dvere také vyjadrenia, ktoré napr. aj ty tu aktívne šíriš. Kritizuješ hlavne dnešnú opozíciu a EÚ. Pritom oveľa väčšie svinstvá tu robí niekto iný. Rovnako aj Putina si vychvaľoval až do posledného momentu, kedy už aj blbec musel uznať, že je agresor. Spochybňovanie lepšej alternatívy pomáha protistrane. Keď je tá protistrana oveľa horšia a hlúpejšia, je rozumné jej dopomôcť k prevzatiu alebo udržaniu moci?

Prečo sa vysmievaš protivládnym protestom, ktoré sa konajú na Slovensku? Nie je nespokojnosť na mieste?

Kto zastaví tú debilitu, ktorá získava na sile u nás na Slovensku? Šíritelia a hltači dezinformácií z tvojich obľúbených zdrojov ako sú Hlavné správy, Zemavek atď.? Koho budeš potom volať, aby zasiahli... aby nedovolil zdevastovať Slovensko?

Aby si za krátky čas, nečakal pomoc od tých, na ktorých dnes pľuješ.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Re: OFF TOPIC & ,,HATE,, ARCHIV

No comment
Prílohy
giphy.gif
giphy.gif (1.82 MiB) 3017 zobrazení
nevedzgdo
Active Member
Dátum registrácie: St 20 11, 2024 10:48 pm
Has thanked: 73 times
Been thanked: 47 times

Re: politika USA

Príspevok od používateľa nevedzgdo »

JUGGLER napísal: Ut 22 04, 2025 1:29 am V situácii, keď USA arogantne provokuje Čínu je článok, že USA a Čína pôjdu do vojny kvôli provokáciám Číny typickou manipuláciou.
To je môj názor. Ak máš iný, tvoja vec. Tu je priestor aby si ho vyjadril.
nevedzgdo napísal: Ut 22 04, 2025 12:04 am Tvoje zosmiešňovanie názvu „Denníček“ je len pokus o výsmech a provokáciu. To ukazuje ako chceš viesť vecnú debatu, diskutér roka...
Pre mňa je ,,denníček,, ústredným tlačovým orgánom strany PS, tak ako kedysi bola Pravda ústredným tlačovým orgánom Komunistickej strany Slovenska. Vtedy to boli marxisti, dnes neomarxisti. Niektorí ľudia prešli plynule z marxizmu do neomarxizmu...napr. Marián Leško:

Po ukončení štúdia pracoval nejaký čas ako odborný asistent a od roku 1982 bol redaktorom týždenníka vydávaného Ústredným výborom Komunistickej strany Slovenska Nové slovo, bol aktívnym členom Komunistickej strany. V roku 1992 pracoval pre denník Pravda, potom krátko pre denník Práca. V roku 1994 kandidoval na spoločnej kandidátke predvolebnej ľavicovo orientovanej koalície štyroch politických strán Spoločná voľba. Absolvoval tiež odbornú stáž v USA.

...a teraz sleduj ten prerod po stáži v USA:

Od 1. apríla 1996 bol politickým komentátorom denníka SME, spolupracoval s Rádiom Slobodná Európa..
a dotiahol to až na poradcu Čaputovej

nevedzgdo napísal: Ut 22 04, 2025 12:04 am Denníček, ten tajný člen globálnej sprisahaneckej skupiny, ktorého jediným cieľom je manipulovať masy. Úplne to dáva zmysel, však?

Možno by sme mali DenníkuN prideliť čestné miesto v sprisahaneckej hierarchii – niekde medzi iluminátmi, Sorosom a reptiliánmi. Ich úlohou je ovládať mysle cez články, ktoré čerpajú z Bloombergu. Ak to napísal Bloomberg, určite je to len ďalší článok z dielne 'Denníčkovej' propagandy, že?

Alebo aj Bloomberg pracuje na tajnom pláne?
To vravíš ty. Podľa mňa preto, lebo príliš často čítaš Zem&veky a iné ,,konšpirátorské,, média ( ako si už 2x napísal ).
Ja sa riadím zdravým rozumom a stačia mi oficiálne a dohľadateľné fakty.
Soros je od prírody dobrák, ktorý pre dobro sveta rozdáva peniaze. Takých som už stretol. 5 ti dajú ľavou rukou a pravou z vrecka vytiahnú 20.
Naozaj srdervúca filantropia práve od špekulanta, ktorý ,,takmer položil britskú libru,,.

Minule si ma pobavil:
nevedzgdo napísal: Pi 18 04, 2025 9:59 am Videli ste videá, ktoré zachytávajú, ako Garbár prijíma úplatok od Solomasova a diskutuje o verbovaní ďalších ľudí na spoluprácu s Ruskom?
Chlapík prijal 500 € od Rusa a bol usvedčený za špionáž, vyzvedačstvo a prijímanie úplatku.

A čo tisíce ľudí v mimovládkach, ktorí berú tučné platy rovno od američanov?
Že minimálne 25 z nich bolo vo voľbách na kandidátke PS, to nevadí?
Ani to, že celá Šimečková rodina (mama, otec, strýko, partnerka) roky žijú z takých peňazí?
Ani to nevadí, že EU pošle na jeho matku exekútora, lebo nevie zdokladovať kde minula 110 tisíc v 2012.
https://plus7dni.pluska.sk/aktualne/mar ... opska-unia
Napriek tomu ďalej celé roky berie dotácie...dobre si pametám...za posledné 3-4 roky šlo na rodinuu okolo Šimečku len zo SR okolo 1,2 mil.€
Ani to, že cez starého Šimečku prešli milióny a že otvorene priznal, že za tie peniaze ovplyvňovali politiku aby zvrhli vládu Mečiara.
Nie demokraticky vo voľbách ju zvrhli ľudia? Ale no... Šimečka vie svoje.

Akých smiešných je 500 € od rusov, ked ja len okolo volieb Čaputovej viem o minimálne 15 miliónoch USD prijatých od američanov.
A to, že andrej Kiska i Čaputová sa stretli so Sorosom, len zlé jazyky neuveria, že to nebolo kvôli charite:

Kiska: Krátku diskusiu o rómskej problematike sme mali aj s podnikateľom a filantropom Georgeom Sorosom.
Stretnutie inicioval na základe minulotýždňovej titulky v New York Times, kde písali o úspešnom príbehu Rómov v Spišskom Hrhove.
Už roky sa jeho nadácia venuje práve rómskej problematike.
Michael Bloomberg, trojnásobný starosta New Yorku, ma prekvapil svojou neformálnosťou. Hovorili sme nielen o burze, trhoch, ale aj americkej politike.

Mám slzy na kraji, akých super prezidentov prirodzene prepojených na záujmy USA sme mali... Už fakt chýbal iba Korčok.
No čo tých ľudí spája? Aké hodnoty? https://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0
Američanov to stálo odhadom len 200 mil. ...no nekúp si tých ľudí, ked to vieš urobiť legálne, kým hlúpi rusi núkajú 500 € cash niekde v lese...
Priložil som sem článok, ktorý poukazoval na 5 signálov naznačujúcich zvýšenie rizika konfliktu medzi Čínou a USA (Denník N mal tento článok z Bloombergu – mimochodom, dávnejšie si písal, že Bloomberg je pre teba vrcholom ako zdroj správ. Už to neplatí?).

A ty namiesto reakcie na obsah článku riešiš Šimečku s celou rodinou, Leška, Marxistov, Neomarxistov, SME, Čaputovú, Slobodnú Európu, Sorosa, mimovládky, PS, Kisku, Korčoka... Odvádzaš pozornosť a uhýbaš od témy.

Máš úžasnú schopnosť roztiahnuť debatu do všetkých možných strán. Dokážeš prejsť od jednej témy k inej a do diskusie vťahuješ ďalších 20 vecí, ktoré s pôvodnou témou vôbec nesúvisia.

Tvoja reakcia je ukážkovým príkladom, ako sa dá diskusia premeniť na emocionálny výlev plný irónie, poloprávd a pokusov o diskreditáciu. Zdá sa, že veríš v konšpiračné teórie, ktoré spájajú médiá, politické strany a mimovládne organizácie do jedného veľkého systému manipulácie. Všetko to podávaš spôsobom, ktorý skôr vyvoláva emócie než podporuje konštruktívnu diskusiu. A keď na to poukážem, máš to za Ad hominem.

Zosmiešňovanie Denníka N ako 'Denníčka' a jeho prirovnávanie k ústredným tlačovým orgánom strany PS či Komunistickej strany je len ďalší pokus o provokáciu, ktorý neprináša žiadne vecné argumenty. Keďže si NAJLEPŠÍ DISKUTÉR, bolo by lepšie sústrediť sa na konkrétne fakty, reagovať na obsah článku, nie na vedľajšie témy (ktoré s ním nesúvisia) a sa vyhnúť provokovaniu a vysmievaniu.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Re: OFF TOPIC & ,,HATE,, ARCHIV

Máš odo mňa 7 dňový ban za ad hominem príspevky a porušovanie pravidiel fóra.
Uži si. Si prvý v mojom dlhoročnom moderovaní. Ale upozorňoval som ťa, aj som kvôli tomu robil hlasovanie.

,,Kto chce kam, pomôžme mu tam.“

P.S. Ak sa nepoučíš, nasledovať bude 14 dňový ban a podľa pravidla 3 x a dosť - trvalé vylúčenie.
Chris
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 5 times

Re: Lifecycle investing - Michal Nalevanko

Príspevok od používateľa Chris »

nejaky sposobom som narazil na toto vlakno a cele je o prde a honeni ega.

Pre dalsich to zhrniem, ako sa tu hrat na pysnu princeznu
Dojdem sem, pastnem tu screenshoty a obchodujem 2 ETF kopirujece Nasdaq 100.
Na otazku ake ? ==> Neodpoveda sa
Na otazku ake ma zlozenie portfolio? ==> neviem, musel by som nakodit. Wtf, ved ked obchodujem 2x ETF, tak asi ich viem ne ?

Prezentujem 2-3 ciferne vynosy, aj jednociferne DD pri poklesoch pri pake 2, alebov 3 alebo 5 ?
Ale nepoviem ake, aby sa niekto nahodou nesparal a nenasiel nejake medzery. Alebo vyhybavo ako riesim manazovanie rizika pri prepadoch

Ake je prosim know-how k prezentovaniu vysledkov dolozit, ze obchodujem tieto 2 ETF na spote alebo cez derivaty ?? :palec_dole:

Ved to ma znaky scamu a priprovnavat to k Martinovi, ktory tu hlasy vstupy a vystupy oproti tomu, kde sa uz 2 ETF nemozu prezradit, lebo knowhow? Co par ludi z tohto fora s par susnami otoci skor pad na ETF kopirujuce Nasdaq ? really ?
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
JartyGulak
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 11 02, 2019 12:00 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: ThomasLloyd nevyplaca dividendy a neodpisuje

Príspevok od používateľa JartyGulak »

Nemal sa Tvoj kamarát registrovať do databázy Charles Bridge, mohli mu volať aj kolegovia - nemusel som to byť priamo Ja.

Ja som odporučil Charles Bridge Fond v r. 2016 jedinému klientovi, ktorý o investíciu 120 tis. EUR neprišiel :lol: a vybral si vklad o 1 rok s miernym 4% ziskom (niečo zarobil), tak zosmiešňuješ sám seba :) . Môžeš, tak Juggler jedine držať hubu a šúchať nohami :lol:

To, že vedenie Charles Bridgu Fondu po 13 rokoch fondu ho v r. 2025 ukončilo so ztratou je iný príbeh (to nie je môj problém), po Covide neustálo do 3 - 5 rokov veľa správcovských firiem vo svete veľmi veľké prepady a nevyhrabalo sa z nich ani roky po Covide.

Uznanie Ja dávam Portfolio Manažérom a ľudom, ktorí vybudujú kvalitné správcovské Asset firmy -

- Juggler ty si obyčajný ohovaračský špinavec - looser, a priemerný internetový pisálek - Pajác na tom webe. A stavím sa s kýmkoľvek ak by si mal spravovať Hedže fond, skončilo by sa to hotovou tragédiou. To Ti dám aj písomne v živote.

Typy ako ty Juggler poznám veľmi dobre v biznise - vedia iba tliachať hubou, neustále analyzovať a špiniť ostatné (produkty fondy, Asset Managerov) a reálne výsledky takmer žiadne :) - Skutek utek.

Juggler zasa si vedľa ako tá Jedľa. Ty si analyzoval SICAV Fond ThomasLloyd s veľmi vysokými poplatkami + performance fee, ktorí takmer nikto z Poradcov ThomasLloyd neponúkal v ČR a na Slovensku. Nemiešaj tu hrušky s jablkami.

Ja som ponúkal v rámci ThomasLLoyd klientom iba 9 ročné, 5 ročné komanditné podiely a šporiace komaditné podiely = CTI9 D, CTI5 D, CTIVario D, v ktorích bol síce 5% vstupný poplatok, ale každý mesiac dostávali klienti fixne 1% z vkladu. Fungovalo to bez problémov od r. 2010 do Júna 2020. Jeden známy z Brna s tými výnosmi splatil od r. 2014 veľkú časť Hypotéky v živote.

Nájdi si prospekty komanditných podielov vo vlákne ThomasLloyd + odporúčal som priame podiely DB a zopár českých dlhopisových emisií s fixne vyplácanými kvartálnymi kupónmi s fixným ročným výnosom 7% p.a.

Či ThomasLLoyd vyplatí svojich investorov z refincovania alebo skončí v insolvencii sa uvidí. Na ostatné Tvoje kydy Juggler nebudem reflektovať...., je to ztrata času.
Naposledy upravil/-a JartyGulak v Ne 19 10, 2025 7:23 pm, upravené celkom 6 krát.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Ne 19 10, 2025 6:54 pm
- Juggler ty si obyčajný ohovaračský špinavec - looser, a priemerný internetový pisálek - Pajác na tom webe.
A stavím sa s kýmkoľvek ak by si mal spravovať Hedže fond, skončilo by sa to hotovou tragédiou.
To Ti dám aj písomne v živote.

Typy ako ty Juggler poznám veľmi dobre v biznise - vedia iba tliachať hubou, neustále analyzovať a špiniť ostatné (produkty fondy, Asset Managerov) a reálne výsledky takmer žiadne :) - Skutek utek.
AO
Ešte predtým než ťa za opakované ad hominem príspevky a porušovanie pravidiel fóra, presuniem do OFF TOPIC & ,,HATE,, ARCHIV, uži si gifíka :
Prílohy
giphy.gif
giphy.gif (1.82 MiB) 1331 zobrazení
JartyGulak
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 11 02, 2019 12:00 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Príspevok od používateľa JartyGulak »

JUGGLER napísal: Ne 19 10, 2025 9:15 pm
JartyGulak napísal: Ne 19 10, 2025 6:54 pm
- Juggler ty si obyčajný ohovaračský špinavec - looser, a priemerný internetový pisálek - Pajác na tom webe.
A stavím sa s kýmkoľvek ak by si mal spravovať Hedže fond, skončilo by sa to hotovou tragédiou.
To Ti dám aj písomne v živote.

Ešte predtým než ťa za opakované ad hominem príspevky a porušovanie pravidiel fóra, presuniem do OFF TOPIC & ,,HATE,, ARCHIV, uži si gifíka :
Nech sa páči, v tom sa však na 100% potvrdzujem, že som Ti napísal pravdu.

Veď ty si, tak sám pomýlený Juggler, že nevieš ani aké produkty Poradci TL distribuovali a obviňuješ má z ukončeného Hedge fondu v r. 2025, ktorý som distribuoval v r. 2016 /2017. Chlapče ako ty si v poriadku ?

Tie WC blbosti si nechaj pre niekoho iného. Chovanie ako v materskej škôlke.

Necháme to, veľa šťasťia v hejtovaní Juggler.

Maj sa.
Napísať odpoveď

Návrat na "Off topic - nie len investovanie"