Gap poistenie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Vlcik
- Dátum registrácie: Po 04 09, 2023 1:38 am
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
Gap poistenie
Ahojte
Kupujeme nové auto. Chceme si dať Gap poistenie,len neviem ako to funguje na Slovensku. Chceme na 5 rokov. V zahraničí si zaplatím Gap u ktorejkoľvek poisťovňe na 5 rokov dopredu a pritom havarijné môžem mať v úplne inej poisťovni. Dali sme si spraviť nejaké návrhy poistenia. Lacnejšie vychádza keď je Gap len na dva roky. Je výhodnejšie zobrať na dva roky a potom znovu na tri ? Čo ak budem chcieť zmeniť poisťovňu budúci rok? Ostane mi Gap? Sprostredkovateľ sám nevie ani na pobočke nevedeli poradiť. Vďaka za rady
Kupujeme nové auto. Chceme si dať Gap poistenie,len neviem ako to funguje na Slovensku. Chceme na 5 rokov. V zahraničí si zaplatím Gap u ktorejkoľvek poisťovňe na 5 rokov dopredu a pritom havarijné môžem mať v úplne inej poisťovni. Dali sme si spraviť nejaké návrhy poistenia. Lacnejšie vychádza keď je Gap len na dva roky. Je výhodnejšie zobrať na dva roky a potom znovu na tri ? Čo ak budem chcieť zmeniť poisťovňu budúci rok? Ostane mi Gap? Sprostredkovateľ sám nevie ani na pobočke nevedeli poradiť. Vďaka za rady
-
mapper
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 27 times
Re: Gap poistenie
Ahoj,
Na toto su tu lepsi borci ale Gap myslim ze vies uzavriet len na zaciatku ked kupis auto. Ine poistovne na KASKO a GAP by asi nemal byt problem (ale mozno by Ti 1 poistovna vedela dat lepsie cenu ked to zoberies spolu, aj ked tato logika nie vzdy plati).
Na toto su tu lepsi borci ale Gap myslim ze vies uzavriet len na zaciatku ked kupis auto. Ine poistovne na KASKO a GAP by asi nemal byt problem (ale mozno by Ti 1 poistovna vedela dat lepsie cenu ked to zoberies spolu, aj ked tato logika nie vzdy plati).
-
poistovak
- Dátum registrácie: So 09 04, 2022 11:39 am
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Podla mna je ti vyhodne poistit nove auto v Allianz. Mas v jednom baliku vsetko PZP, HP a GAP. To GAPko mas na 3 roky. Potom to poistis havarijne aj zakonone hocikde a GAP urobis v Colonnade poistovni. Držia ti zaplatenu cenu auta dalsie 3 roky. GAP poistenie ma plnenie len v 2 pripadoch: totalna skoda a kradez.
-
RadoD
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 21 09, 2017 12:16 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 9 times
toto by som si overil - obavam sa ze toto ale nebude mozne - alianz dava GAP poistenie na 3 roky potom vsak tam uz GAP nemas ale zostane ti celkom vyssia suma za poistnie, Pokial si pamatam poistenie GAP sa da len na nove auto do par mesiacov od jeho prihlasenia cca 6 ? cize ak by si chcel poistit potom auto do Colonade tak si viem predstavit ze to uz nepojde a to ze si to na zaciatku mal v Alianz (prve 3 roky) ich zaujimat nebude.poistovak napísal: ↑Št 10 04, 2025 2:14 pm Podla mna je ti vyhodne poistit nove auto v Allianz. Mas v jednom baliku vsetko PZP, HP a GAP. To GAPko mas na 3 roky. Potom to poistis havarijne aj zakonone hocikde a GAP urobis v Colonnade poistovni. Držia ti zaplatenu cenu auta dalsie 3 roky. GAP poistenie ma plnenie len v 2 pripadoch: totalna skoda a kradez.
Toto je ale moje pochopenie a nezistoval som to nikde.
-
RadoD
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 21 09, 2017 12:16 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 9 times
Da sa to vo viacerych poistovniach sam mam GAP v Colonade a PZP+Havarijnu inde. To ze by si mal 2roky GAP a potom uzatvoril na 3 podla mna nepojde. Radsej by som si to overil s colonade ale ja som to pochopil tak ze si mas na zaciatku vybrat na aku dlhu dobu to chces. Uprimne pochybujem ze sa to da spravit na 2 roky a potom zasa na 3 roky ... Ak ti to nikto nebude vediet potvrdit rovno si daj na 5 rokov do Colonade GAP - havrijnu a PZP v tych 5 tich rokoch mozes menit ako chces ale pointa je ze vzdy musis mat havairijnu - GAP je poistnie voci financnej strate a oni doplatia do pozadovanej sumy s vyplatenimy peniazmi z havarijnej ( totalna skoda -kradez).Vlcik napísal: ↑Št 10 04, 2025 10:55 am Ahojte
AhojteVlcik napísal: ↑Št 10 04, 2025 10:55 am Ahojte
Podeľte sa o svoje skúsenosti, mám rovnakú otázku
- Marek_Varga
- Dátum registrácie: Ut 29 04, 2025 2:22 pm
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovať používateľa:
V cene dostaneš GAP pri novom vozidle v Generali a Allianz.
Allianz ešte v cene spraví aj PZP. Plnenie je od nich v pohode a rýchle ale aj drahšie. Limit je 36 mesiacov.
Generali je v cene prvé 2 roky ale nastaviť sa dá do 5 rokov. Stúpne cena poistenia ale vychádza často lacnejšie ako Allianz aj keď započítam PZP
Ak prejdeš obdobím, počas ktorého je to v cene, môžeš GAP presunúť do Colonnade to vie zabezpečiť kontinuálny prechod GAP pod seba po uplynutí bezplatného obdobia max 5 rokov od kúpy.
Allianz ešte v cene spraví aj PZP. Plnenie je od nich v pohode a rýchle ale aj drahšie. Limit je 36 mesiacov.
Generali je v cene prvé 2 roky ale nastaviť sa dá do 5 rokov. Stúpne cena poistenia ale vychádza často lacnejšie ako Allianz aj keď započítam PZP
Ak prejdeš obdobím, počas ktorého je to v cene, môžeš GAP presunúť do Colonnade to vie zabezpečiť kontinuálny prechod GAP pod seba po uplynutí bezplatného obdobia max 5 rokov od kúpy.