Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
xerces napísal: ↑Št 13 03, 2025 2:00 pm
Tu by som asi reagoval vyrokom tusim od Buffeta, ze diverzifikovane portfolio pomaha bohatstvo uchovat ale koncentrovane ho vytvara.
Mojim cielom je ciastocne zredukovat inflaciu uspor.
Zarabat peniaze tocenim penazi - na to musi mat clovek bunky a musi sa tomu vyrazne venovat. Ja ziskavam a hromadim peniaze inym sposobom.
jaja napísal: ↑Po 10 03, 2025 9:56 pmNo já v cashi jsem a určitě se teď nechystám kupovat co se týče US akcií. Mám spíš jiný dilema - vždycky jsem věřil dolaru a značnou část cashe mám v něm - teď dost uvažuju, že většinu stáhnu do Eura/CZK nebo jiné měny. Dějou se zas po třech letech velký věci a to jsme teprve na začátku...
Měsíc se s měsícem sešel a dolar je o 5% slabší (a SPX o dalších 6%). A podle mne jedeme dál...
jaja napísal: ↑Po 10 03, 2025 9:56 pmNo já v cashi jsem a určitě se teď nechystám kupovat co se týče US akcií. Mám spíš jiný dilema - vždycky jsem věřil dolaru a značnou část cashe mám v něm - teď dost uvažuju, že většinu stáhnu do Eura/CZK nebo jiné měny. Dějou se zas po třech letech velký věci a to jsme teprve na začátku...
Měsíc se s měsícem sešel a dolar je o 5% slabší (a SPX o dalších 6%). A podle mne jedeme dál...
a zlato +8% takze za mesiac zlato dalo +13% nad spx
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jaja napísal: ↑Pi 11 04, 2025 10:46 am
Mozno bude teraz par tyzdnov mierna "deeskalacia", lebo ked pozries dlhsie timeframe, tak vymena USD a AUD za svajciarske franky zacina stracat paru. Myslim si, ze CHF najblizsi tyzden-dva voci USD a AUD oslabi.
Teda aspon ja som nastupil do USDCHF aj AUDCHF long (a kvoli urokovemu diferencialu sa mi oplati drzat aj na vikend). Lebo v tipovani padu SP500 sa mi extra nedarilo a rozculoval ma.
jaroslav80 napísal: ↑Pi 11 04, 2025 3:34 pm
Teda aspon ja som nastupil do USDCHF aj AUDCHF long (a kvoli urokovemu diferencialu sa mi oplati drzat aj na vikend). Lebo v tipovani padu SP500 sa mi extra nedarilo a rozculoval ma.
Vyberam zisky z AUDCHF a USDCHF long. Tento tyzden sa moze stat vselico a dolaru zase az tak velmi neverim a premrstenost ceny CHF sa uz trochu zmiernila.
The all-time total average of the EUR/USD exchange rate, calculated from the euro's inception in January 1999 until recent years, hovers around 1.20. This is a rough estimate and can vary slightly depending on the exact dataset and methodology used.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
S&P 500 je teraz na 5550 . Takže iba JPMorgan podľa grafu čaká jeho ďalšie oslabovanie do konca roka. Zvyšok expertov predpokladá, že trh dosiahol dno, na ktorom bude nejakú dobu, alebo viac či menej vyskočí zase smerom nahor.