Slovenská politika
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 459 times
- Been thanked: 258 times
Re: Slovenská politika
A to, ze sa pocitaju peniaze z EU, to ma byt argument? Tie peniaze potom chybaju inde, napr. sa mohli viac zadotovat ine veci pre obcanov EU, alebo znizit prispevky krajin, nasledne znizit napr dane pretoze zostanu v statnych pokladniciach atd atd....
f.i.r.e.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Juggler odkedy je Pravda progresivne medium? A mimochodom cituje vladny material.JUGGLER napísal: ↑Ut 06 05, 2025 5:06 pm Táto progresívna matematika totiž nezahŕňa prílev státisícov ukrajincov v 2022-2023, ktorých sme prijali, pomohli im, ale po čase išli ďalej do iných krajín, takisto inú pomoc ako demilitarizáciu SR = odovzdanie všetkých stíhačiek, protiraketových systémov, vyprázdnenie muničných skladov, takisto humanitárnu a inú pomoc.
A k tym len prechadzajucim utecencom - jednoducha sedliacka matematika - aky mohol byt naklad na utecenca, ktory bol na Slovensku 2-3dni ? 100 eur? na stravu, ubytovanie... Ak by takych bolo aj pol miliona tak je to len 50 milionov a nie 3 miliardy.
Vojensku pomoc som v prispevku neriesil, ale to je tiez vycislene a uz som to tu niekde daval, ze o kolko viac by nas to stalo, keby mame za suseda Rusko.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 245 times
- Been thanked: 593 times
- Kontaktovať používateľa:
MiBi , tie peniaze ktore k nam prisli z EU sa nedali pouzit inak? Tazko je hodnotit ekonomicky vplyv ludi z Ukrajiny na nas rozpocet, ak nevieme kolko penazi by sme dostali aj bez migrantov z fondov EU. Teda kolko penazi sme dostavali priemerne do roku 2022 cisty priliv z EU a kolko to bolo po 2022.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Asi by sme nedostali tolko z EU, lebo tie peniaze by sa rozdelili aj medzi krajiny, ktore prijali menej ludi z UA. Dalsia vec, ze tie peniaze by nemali taky vplyv na rast HDP, lebo pocet pracujucich by sa vdaka nim nezvysil, kedze uz nas uz z velkej vacsiny nepracuju len ti co nechcu.osamely chodec napísal: ↑St 07 05, 2025 11:29 am MiBi , tie peniaze ktore k nam prisli z EU sa nedali pouzit inak? Tazko je hodnotit ekonomicky vplyv ludi z Ukrajiny na nas rozpocet, ak nevieme kolko penazi by sme dostali aj bez migrantov z fondov EU. Teda kolko penazi sme dostavali priemerne do roku 2022 cisty priliv z EU a kolko to bolo po 2022.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 245 times
- Been thanked: 593 times
- Kontaktovať používateľa:
Ked nevieme kvantifikovat cisty vplyv, ako som pisal vyssie , je nemozne ekonomicky zhodnotit vplyv za minule obdobie. Samozrejme mas 100% pravdu, ze tento typ migracie je pre nas do buducnosti velmi prinosny. Prinasa pracovnu silu, ktora tak zalostne chyba v ekonomike. Ako som tu uz pisal, stat bude doslova vyvazovat kazde dieta zlatom a to sa tyka aj migrantov, ktori nemaju problem sa zaclenit do nasho sposobu zivota. Ten cas sa blizi...MiBi napísal: ↑St 07 05, 2025 11:39 amAsi by sme nedostali tolko z EU, lebo tie peniaze by sa rozdelili aj medzi krajiny, ktore prijali menej ludi z UA. Dalsia vec, ze tie peniaze by nemali taky vplyv na rast HDP, lebo pocet pracujucich by sa vdaka nim nezvysil, kedze uz nas uz z velkej vacsiny nepracuju len ti co nechcu.osamely chodec napísal: ↑St 07 05, 2025 11:29 am MiBi , tie peniaze ktore k nam prisli z EU sa nedali pouzit inak? Tazko je hodnotit ekonomicky vplyv ludi z Ukrajiny na nas rozpocet, ak nevieme kolko penazi by sme dostali aj bez migrantov z fondov EU. Teda kolko penazi sme dostavali priemerne do roku 2022 cisty priliv z EU a kolko to bolo po 2022.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
-
dusantt
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 16 06, 2016 12:14 pm
- Been thanked: 65 times
No ale niekto tie peniaze do EU poslat musel, nie?
Ci uz SR, alebo ine krajiny.
osamely chodec, dnes ta nikto zlatom nevyvazi, da ti mizerny plat (samozrejme okrem speckovych odbornikov), len tak aby si prezil, aby ta nestratili.
neverim, ze bezny priemerny clovek, praceschopny, manualnej prace, bude sa mat niekedy dobre. Kto by to dovolil. Samozrjeme myslim pricetneho triezveho, nie alkoholika a gamblera.
Neverim, ze sa toto niekedy zmeni, aj ked to matematika (demografia) naznacuje.
Ci uz SR, alebo ine krajiny.
osamely chodec, dnes ta nikto zlatom nevyvazi, da ti mizerny plat (samozrejme okrem speckovych odbornikov), len tak aby si prezil, aby ta nestratili.
neverim, ze bezny priemerny clovek, praceschopny, manualnej prace, bude sa mat niekedy dobre. Kto by to dovolil. Samozrjeme myslim pricetneho triezveho, nie alkoholika a gamblera.
Neverim, ze sa toto niekedy zmeni, aj ked to matematika (demografia) naznacuje.
Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Zmluvy na objednávku alkoholu pre Úrad vlády:
https://www.crz.gov.sk/zmluva/8919021/
https://www.crz.gov.sk/zmluva/10454678/
- 402 fliaš koňaku za 18 235,43€
- 274 fliaš hruškovice za 4379,09€
- 96 fliaš rumu za 3727,03€.
https://www.crz.gov.sk/zmluva/8919021/
https://www.crz.gov.sk/zmluva/10454678/
- 402 fliaš koňaku za 18 235,43€
- 274 fliaš hruškovice za 4379,09€
- 96 fliaš rumu za 3727,03€.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Co zabudli tesko klubkarticku?
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Fico priznal problemy so zazivanim vo velkom rozhovore: https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/ ... redpovedam, tak asi ten alkohol na lepsie travenie.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Dufam, ze si dal caseknu a pekne pocka tak 6-12mesiacov ako bezny smrtelnik na termin.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Max100
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 15 08, 2021 12:46 pm
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 80 times
Pozeram posledne dni na Fica a zda sa mi ze uz nieje pri rozume.Taraninky pre slaboduchych.Ze Putin ma absolutnu ale absolutnu podporu ruskych obyvatelov.A to povie ten slavny statnik Fico?Hadam neveri,ze Putin ziskal vo volbach 90%hlasov.Tieto ruske praktiky vladcu sveta chce priniest aj k nam.Zrusit nedelne politicke relacie,resp.presunut na iny den.on chce urcovat co ano a co nie.Ked on utoci na cely svet,tak je to v poriadku,ale tu dajakeho tipka s valaskou idu trestne stihat.Piste vsetci jednym perom...Plny hnevu,nenavisti.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Max. To bol len pokus a strašenie. Psy brechali (Fico + KDH ), ale karavána ide ďalej.
Ako som sa dočítal v aktualitách,,po necelom mesiaci sa Robert Fico vracia do diskusií aj v sobotu aj v nedeľu,,
Necelý mesiac od svojej prvej víkendovej politickej tlačovej konferencii sa vrátil do štúdia politických diskusných relácii, keď sa posadil do rozhlasového štúdia Sobotných dialógov. Fico potvrdil aj účasť v ďalšej diskusnej relácii, v nedeľu príde debatovať do televízie TA3.
Špeciálne pre Teba: https://spravy.stvr.sk/2025/05/sobotne- ... bert-fico/
A v nedelu:
-
Max100
- Gold Member **
No ved o tom hovorim.Strasi s hlupostami,odvadza pozornost.Hovori nie relaciam v nedelu a pritom si v nedelu rano robi hodinove tlacovky.Sobotne dialogy som pozeral.A preto hovorim,ze uz posobi ako taky uboziak.Aj ked som nikdy nemal rad jeho styl politiky,ale uznal som ze je dobry taktik.Dnes si to uz nemyslim.Lutuje sa,strasi,krici,pluje vsade okolo.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 339 times
Aka krajina taky hokej. Rusofíli hokej hrat nevedia ale chcu od nerusofíov aby hrali o zivot za rusofilske vedenie. Tazko hladat motivaciu uznavam. Hovori sa ze hraju za krajinu ale ked krajina ide opacne ako je moj svetonazor tak sice hrajem ale srdce v tej hre nevidim. Ale plne chapem - hlave sa rozkazat neda. Nech si hrra huliak s rusofilmi. Mozno nas rusi pozvu na ich majstrovstva.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
dusantt
- Platinum Member ***
CSR by vyskladalo lepsi tim, to za prve (15M vs 5M)
Dalsia vec je, ked hraci pridu na majstrovstva a tvoria "tim" - to sa neda zladit ako na gombik na pocitaci, to treba byt spolu dlhodobo.
Dalsia vec je, ked hraci pridu na majstrovstva a tvoria "tim" - to sa neda zladit ako na gombik na pocitaci, to treba byt spolu dlhodobo.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 459 times
- Been thanked: 258 times
Uvidime, ako nerusofilnym hracom vydrzi vyssi princip (ne)hrat na olympiade.
f.i.r.e.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
Ked Macron, Stamer, Mertz, Trump ... novy rumunsky prezident - pozru, nakolko tesnym vysledkom ohladom nim podriadeneho obyvatelstva sa drzia pri moci - tak mozu Putinovi akurat tak zavidiet.
Poznam viacerych Rusov, ktori v obdobi povedzme 2014-2021 Putina nemohli ani citit, ale od 2022 je ich postoj k nemu znacne pozitivnejsi. V podstate to beru tak, ze to nie je o Putinovi, ale ze keby nebolo Putina, vladca Ruska by aj tak mal pokracovat v jeho politike.
Ber to tak, ze keby tam sedel Medvedev, tak Kyjev, Lvov a zrejme aj Londyn by uz zrejme neexistovali. Bez ohladov na nasledky pre Rusko. Cize zapad sa moze akurat tak velmi usilovne a velmi casto modlit za pevne zdravie Putina...
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
ak sa bytostne nestotoznujem so smerovanim svojej krajiny - robim vsetko co musim dodrziavam zakony platim dane odvody, poplatky vsetko co je povinne ....ale nejaku nepovinnu nadpracu pre krajinu nech odo mna nikto necaka - a to nie zeby som nechcel ale nemam motivaciu. Hlave rozkazat neviem.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Este si nezazil, ze od teba chce stat/urad nieco, na co prakticky nemaju narok?Glogol napísal: ↑Po 19 05, 2025 1:20 pmak sa bytostne nestotoznujem so smerovanim svojej krajiny - robim vsetko co musim dodrziavam zakony platim dane odvody, poplatky vsetko co je povinne ....ale nejaku nepovinnu nadpracu pre krajinu nech odo mna nikto necaka - a to nie zeby som nechcel ale nemam motivaciu. Hlave rozkazat neviem.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Nespominam si ale to by som bral ako zlyhanie jednotlivca/institucie. Poukazujem na hrdost na krajinu v zahranici.dusantt napísal: ↑Po 19 05, 2025 1:36 pmEste si nezazil, ze od teba chce stat/urad nieco, na co prakticky nemaju narok?Glogol napísal: ↑Po 19 05, 2025 1:20 pmak sa bytostne nestotoznujem so smerovanim svojej krajiny - robim vsetko co musim dodrziavam zakony platim dane odvody, poplatky vsetko co je povinne ....ale nejaku nepovinnu nadpracu pre krajinu nech odo mna nikto necaka - a to nie zeby som nechcel ale nemam motivaciu. Hlave rozkazat neviem.![]()
-
dusantt
- Platinum Member ***
To by sme si museli najskor definovat, co je to krajina?
Politici?
Uradnici?
Ludia?
Priroda?
Politici?
Uradnici?
Ludia?
Priroda?
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
nezda sa mi toto vlakno ze je o prirode
-
dusantt
- Platinum Member ***
Tak ak jedine co ti brani byt hrdy na Slovensko je politika, nepozeraj TV.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
nejde o tv - tu ide o to - ze ked si v zahranici tak sa hambis za to ze si zo slovenska
-
dusantt
- Platinum Member ***
A kto vie v zahranici o SR?
Co ja poznam ludi zo zahranicia, skor si nas myslia so Slovenskom.
Len co casto pocuvam je ze "bratislava was very boring" - toto mi povedalo velmi vela ludi, z Americkeho kontinentu aj Azie, bez toho, aby vedeli odkial som, a ked so im povedal odkial som, tak polovica trvala na tom ze je BA nudna a polovica ze im mam poradit nieco co tam robit.
Treba si uvedomit, ze zahranicna politika je uplne identicka, kradne sa, klame sa, zabija sa, ututlava sa, manipuluje sa.. Len ty to asi nevidis, lebo pozeras bude len SK politiku, alebo nerozumies miestnym v zahranici - media radi spolupracuju s politikmi v ututlavani (tak ako u nas).
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ked vezmeme, že takmer polovica EU nesúhlasí s politikou EU...tak je to zhruba 3% svetovej populácie.
Ak by na teba niekto pozeral zvrchu, tak asi len duševní obmedzenci, pretože normálny človek nemôže na bežného človeka aplikovať kolektívnu vinu za činy politikov jeho krajiny.
Teda ani na Rusa, ani na Žida - ale ak žijú priamo v Rusku, alebo Izraeli teoreticky by sa mohli hambiť za vojnu, genocídu, okupáciu, vojnové zločiny.
Iná vec je ľútosť.
Ľutujem ukrajincov a keby som bol američan, alebo brit necítil by som sa komfortne pred ukrajincami, ktorí poznajú pravdu.
Nuž a 97% populácie...miliardy číňanov, indov, 200 mil brazílcov a 200 mil. vietnamcov , polovica USA by si možno spomenuli, že Fico - rebel z Európy sa stretol za posledné 2 mesiace z ich prezidentom.
Možno by si bol prekvapený, že 90% populácie na zemeguli by krútilo hlavami nad politikou Európy.
Pretože Európa bola kedysi najvyspelejší pupok sveta.
Dnes je stále ešte svetovým centrom kultúry a umenia, ale vo všetkom ostatnom upadá.
Čo vraví AI:
51 % Európanov vyjadrilo dôveru v EÚ, čo je najvyššia úroveň od roku 2007.
42 % respondentov uviedlo, že EÚ nedôverujú.
17 % má negatívny obraz o EÚ, zatiaľ čo 44 % má pozitívny obraz a 38 % neutrálny.
74 % občanov považuje členstvo v EÚ za prospešné pre svoju krajinu, čo je najvyššia hodnota od začiatku merania v roku 1983.
Hoci celková dôvera v EÚ je vysoká, v niektorých krajinách je skeptickejší postoj:
Francúzsko: Až 54 % občanov vyjadrilo nedôveru voči EÚ.
Slovensko: Podľa niektorých prieskumov až 66 % respondentov vyjadrilo pesimizmus ohľadom budúcnosti EÚ.
Väčšina občanov EÚ podporuje členstvo a dôveruje inštitúciám Únie.
Avšak približne 42 % vyjadruje nedôveru a 17 % má negatívny obraz o EÚ, čo naznačuje, že značná časť populácie je skeptická alebo kritická voči politike EÚ.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mnoho kriku pre nič. Zase média a progresívci besneli a hľa čo čítam:
WHO schválila globálnu pandemickú dohodu, hlasovanie iniciovalo Slovensko
Členské štáty Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v pondelok väčšinovo podporili prijatie globálnej pandemickej dohody.
Rozhodnutie padlo po tom, ako Slovensko iniciovalo hlasovanie, čím ukončilo mesiace intenzívnych rokovaní a sporov medzi členskými krajinami.
Za zmluvu hlasovalo 124 z celkového počtu 196 členských štátov, len 11 sa zdržalo hlasovania.
Okrem Slovenska sa zdržalo Poľsko, Izrael či Irán, pričom na prijatie bola potrebná len nadpolovičná väčšina – 83 hlasov.
Dohoda má za cieľ zlepšiť globálnu pripravenosť na budúce pandemické hrozby, posilniť výmenu dát, zabezpečiť „rovnomerný“ prístup k vakcínam a liekom a „stanoviť pravidlá“ pre rýchlu a koordinovanú reakciu na nové ochorenia.
Návrh sa stal predmetom politických debát, keď niektoré krajiny vyjadrili obavy z nadmerného zasahovania do národných právomocí. Z tohto dôvodu tiež americká administratíva oznámila svoje vystúpenie z WHO.
Slovenská výzva na hlasovanie tak prelomila patovú situáciu a WHO získala silný mandát na ďalší postup. Podrobnosti o dohode vrátane záväzkov členských štátov budú predstavené v najbližších dňoch.
Pandemická dohoda sa považuje za jeden z najambicióznejších projektov WHO od vypuknutia pandémie COVID-19, ktorá odhalila vážne nedostatky v globálnej zdravotnej koordinácii, tvrdí organizácia. Kritici dohody varujú pred možnosťou, že si WHO v prípade ďalšej pandémie uzurpuje rozhodovaciu právomoc ministerstiev zdravotníctva členských štátov.
(reuters, tasr, sab)
WHO schválila globálnu pandemickú dohodu, hlasovanie iniciovalo Slovensko
Členské štáty Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v pondelok väčšinovo podporili prijatie globálnej pandemickej dohody.
Rozhodnutie padlo po tom, ako Slovensko iniciovalo hlasovanie, čím ukončilo mesiace intenzívnych rokovaní a sporov medzi členskými krajinami.
Za zmluvu hlasovalo 124 z celkového počtu 196 členských štátov, len 11 sa zdržalo hlasovania.
Okrem Slovenska sa zdržalo Poľsko, Izrael či Irán, pričom na prijatie bola potrebná len nadpolovičná väčšina – 83 hlasov.
Dohoda má za cieľ zlepšiť globálnu pripravenosť na budúce pandemické hrozby, posilniť výmenu dát, zabezpečiť „rovnomerný“ prístup k vakcínam a liekom a „stanoviť pravidlá“ pre rýchlu a koordinovanú reakciu na nové ochorenia.
Návrh sa stal predmetom politických debát, keď niektoré krajiny vyjadrili obavy z nadmerného zasahovania do národných právomocí. Z tohto dôvodu tiež americká administratíva oznámila svoje vystúpenie z WHO.
Slovenská výzva na hlasovanie tak prelomila patovú situáciu a WHO získala silný mandát na ďalší postup. Podrobnosti o dohode vrátane záväzkov členských štátov budú predstavené v najbližších dňoch.
Pandemická dohoda sa považuje za jeden z najambicióznejších projektov WHO od vypuknutia pandémie COVID-19, ktorá odhalila vážne nedostatky v globálnej zdravotnej koordinácii, tvrdí organizácia. Kritici dohody varujú pred možnosťou, že si WHO v prípade ďalšej pandémie uzurpuje rozhodovaciu právomoc ministerstiev zdravotníctva členských štátov.
(reuters, tasr, sab)
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Prave ze to vidim - bol som tam nedavno - ale - podobne ako hokejisti - ostava len rezignovat. Sme na smiech s tym ruskom. Inteligentnemu cloveku na zapade nemas ako vysvetlit preco bol nas premier na oslave v rusku. Blbosti ze na oslave vitazstva nad fasizmom sa clovek hambi povedat - kedze by vyzeral uz cisto ako debil.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Neviem s ktorymi zahranicnymi ludmi sa stretavas, ale ak maju cas sledovat SK politiku, tak asi maju vela casu nazvys...
Co ja poznam ludi, od obycajnych zamestnancov, po CEO spolocnosti, nikto ma nikdy neodsudil ani sa na mna nepozeral zhora za to, ze som zo Slovenska.
Ale ked tak nad tym uvazujem, tu na fore, tiez ludia casto odsudzuju Donalda, ale zaroven necitim, ze by hejtili Americanov ako takych.
Vymen kamosov
Co ja poznam ludi, od obycajnych zamestnancov, po CEO spolocnosti, nikto ma nikdy neodsudil ani sa na mna nepozeral zhora za to, ze som zo Slovenska.
Ale ked tak nad tym uvazujem, tu na fore, tiez ludia casto odsudzuju Donalda, ale zaroven necitim, ze by hejtili Americanov ako takych.
Vymen kamosov
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
Zalezi v okruhu akych ludi sa pohybujes. Hovori sa "vrana k vrane sada".Glogol napísal: ↑Ut 20 05, 2025 2:59 pm Prave ze to vidim - bol som tam nedavno - ale - podobne ako hokejisti - ostava len rezignovat. Sme na smiech s tym ruskom. Inteligentnemu cloveku na zapade nemas ako vysvetlit preco bol nas premier na oslave v rusku. Blbosti ze na oslave vitazstva nad fasizmom sa clovek hambi povedat - kedze by vyzeral uz cisto ako debil.
Z mojej skusenosti maju za debila skor Macrona, nez Fica ... ale na druhu stranu nejaki riaditelia nejakej investicnej banky napojenej na zbrojny priemysel to vidia mozno opacne.
-
nevedzgdo
- Active Member
- Dátum registrácie: St 20 11, 2024 10:48 pm
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 47 times
Je pravda, že vnímanie politikov sa líši podľa prostredia, v ktorom sa človek pohybuje. Ako vravíš, vrana k vrane...jaroslav80 napísal: ↑Ut 20 05, 2025 3:32 pmZalezi v okruhu akych ludi sa pohybujes. Hovori sa "vrana k vrane sada".Glogol napísal: ↑Ut 20 05, 2025 2:59 pm Prave ze to vidim - bol som tam nedavno - ale - podobne ako hokejisti - ostava len rezignovat. Sme na smiech s tym ruskom. Inteligentnemu cloveku na zapade nemas ako vysvetlit preco bol nas premier na oslave v rusku. Blbosti ze na oslave vitazstva nad fasizmom sa clovek hambi povedat - kedze by vyzeral uz cisto ako debil.
Z mojej skusenosti maju za debila skor Macrona, nez Fica ... ale na druhu stranu nejaki riaditelia nejakej investicnej banky napojenej na zbrojny priemysel to vidia mozno opacne.
Každý má svoje skúsenosti a perspektívu, ktoré ovplyvňujú jeho názor. Ale bolo by zaujímavé pozrieť sa na konkrétne kroky a hlavne dopady ich politiky, nielen na to, aký imidž majú v rôznych sociálnych skupinách.
Podľa mňa, dopady toho, čo tu Fico aktuálne pácha, sa budú naprávať veeeľmi ťažko a veeeľmi dlho.
-
Max100
- Gold Member **
https://presov.korzar.sme.sk/c/23495024 ... mesta.html
A peniaze sa sypu.Peniaze na ktorych je "Verime v Boha".O Boze ake je to jednoduche.Asi preto tak casto a v oblube navstevuju Vatikan.To mohli rovno oslovit Pentu a ta by nam to postavila o 50% lacnejsie.Zamerne pisem nam by postavila,lebo oni stavaju za nase,safaria z nasich penazi.Do 2027 este zdvihnu o 100mil.Konsolidacia pre tupcov v priamom prenose.Skoda ze volicom smeru staci hlaska Matovic,Heger,Odor.
A peniaze sa sypu.Peniaze na ktorych je "Verime v Boha".O Boze ake je to jednoduche.Asi preto tak casto a v oblube navstevuju Vatikan.To mohli rovno oslovit Pentu a ta by nam to postavila o 50% lacnejsie.Zamerne pisem nam by postavila,lebo oni stavaju za nase,safaria z nasich penazi.Do 2027 este zdvihnu o 100mil.Konsolidacia pre tupcov v priamom prenose.Skoda ze volicom smeru staci hlaska Matovic,Heger,Odor.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Bude to vojenský objekt slúžiaci na 90% civilistom.
Pointa je tunelovať ,,po novom,, ...tak, aby neboli kauzy.
Tak to zahrnú do vojenských výdavkov, veď Západ musí za každú cenu horúčkovito zbrojiť .
Je to super príležitosť na ,,predraženie,, do vlastnej kapsy.
Podľa informácií ministerstva obrany je zrejmé, že nová nemocnica sa nebude štandardne súťažiť,
ďalej výstavba budev utajenom režime a pod gesciou ministerstva obrany = Kaliňáka.
Ktosi tu ,,vlastnou hlavou,, nakŕmi hladné hlasosmerácke krky. Za pokriku ,,veď my nemáme jedinú kauzu !,,
A hneď je jasné, prečo vláda mlčí o zločinoch v Gaze (idem hned dať príspevok ).
Veď Kali robí aj vojensky biznis z Izraelom a už tento samotný fakt je ako orol, ktorý rozprestiera ochranné krídla
nad tým, že Slovensku bude dovolené stavať nemocnice cez výdavky na zbrojenie...
Pointa je tunelovať ,,po novom,, ...tak, aby neboli kauzy.
Tak to zahrnú do vojenských výdavkov, veď Západ musí za každú cenu horúčkovito zbrojiť .
Je to super príležitosť na ,,predraženie,, do vlastnej kapsy.
Podľa informácií ministerstva obrany je zrejmé, že nová nemocnica sa nebude štandardne súťažiť,
ďalej výstavba budev utajenom režime a pod gesciou ministerstva obrany = Kaliňáka.
Ktosi tu ,,vlastnou hlavou,, nakŕmi hladné hlasosmerácke krky. Za pokriku ,,veď my nemáme jedinú kauzu !,,
A hneď je jasné, prečo vláda mlčí o zločinoch v Gaze (idem hned dať príspevok ).
Veď Kali robí aj vojensky biznis z Izraelom a už tento samotný fakt je ako orol, ktorý rozprestiera ochranné krídla
nad tým, že Slovensku bude dovolené stavať nemocnice cez výdavky na zbrojenie...
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Danko pripusta odchod z EU - je otazkou casu kedy sa prida aj fico. Je jasne ze provokovali aby k tomu doslo. Aj ja som za referendum o vystupeni - nech uz konecne vcetci vieme na com sme - ci sme eu ci nie. Peniaze z eu a vodku z ruska donekonecna nemozno uzivat.
-
dusantt
- Platinum Member ***
Bude neplatne, nikdy nepride 50% volicov.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Platnost neplatnost hore dole. Ti co tu ziju musia vediet akych ludi je vacsina.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Mňam. Konečne zdravý rozum 
BBC: Slovensko ide proti prúdu EÚ, medvedie mäso mieri na stoly
Slovenská vláda sa rozhodla povoliť predaj mäsa z medveďa hnedého – druhu prísne chráneného v rámci EÚ – čím sa zaradila medzi výnimočné prípady v európskom kontexte. Téme sa venuje spravodajský portál BBC.
Rozhodnutie prichádza po tom, ako kabinet schválil plán na odstrel približne štvrtiny z odhadovanej populácie 1 300 medveďov v reakcii na rastúci počet stretov s ľuďmi.
Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia Filip Kuffa oznámil, že od budúceho týždňa bude možné mäso z odstrelených jedincov ponúkať na predaj, ak splní všetky hygienické a právne podmienky.„Je plytvanie, aby zvieratá skončili v kafilérii. Medvedie mäso je jedlé,“ vyhlásil Kuffa.
„Je to absurdné. Vláda sa už pokúšala obmedziť útoky bezprecedentným odstrelom tohto chráneného druhu a zlyhala,“ povedal pre BBC europoslanec za Progresívne Slovensko Michal Wiezik.
Premiér Robert Fico (Smer) rozhodnutie odôvodnil ochranou verejnosti po útoku v apríli, keď medveď usmrtil muža v strednom Slovensku. „Nemôžeme žiť v krajine, kde sa ľudia boja ísť do lesa,“ uviedol Fico.
Odstrel má zasiahnuť až 350 jedincov – čo zodpovedá celej populácii medveďa hnedého v Španielsku.
Medvedie mäso nie je v EÚ bežne dostupné a jeho konzumácia si vyžaduje testovanie na parazita Trichinella, ktorý môže spôsobiť vážne ochorenie.
https://standard.sk/956607/bbc-slovensk ... i-na-stoly
https://www.bbc.com/news/articles/c4gkpy3x3ndo
BBC: Slovensko ide proti prúdu EÚ, medvedie mäso mieri na stoly
Slovenská vláda sa rozhodla povoliť predaj mäsa z medveďa hnedého – druhu prísne chráneného v rámci EÚ – čím sa zaradila medzi výnimočné prípady v európskom kontexte. Téme sa venuje spravodajský portál BBC.
Rozhodnutie prichádza po tom, ako kabinet schválil plán na odstrel približne štvrtiny z odhadovanej populácie 1 300 medveďov v reakcii na rastúci počet stretov s ľuďmi.
Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia Filip Kuffa oznámil, že od budúceho týždňa bude možné mäso z odstrelených jedincov ponúkať na predaj, ak splní všetky hygienické a právne podmienky.„Je plytvanie, aby zvieratá skončili v kafilérii. Medvedie mäso je jedlé,“ vyhlásil Kuffa.
„Je to absurdné. Vláda sa už pokúšala obmedziť útoky bezprecedentným odstrelom tohto chráneného druhu a zlyhala,“ povedal pre BBC europoslanec za Progresívne Slovensko Michal Wiezik.
Premiér Robert Fico (Smer) rozhodnutie odôvodnil ochranou verejnosti po útoku v apríli, keď medveď usmrtil muža v strednom Slovensku. „Nemôžeme žiť v krajine, kde sa ľudia boja ísť do lesa,“ uviedol Fico.
Odstrel má zasiahnuť až 350 jedincov – čo zodpovedá celej populácii medveďa hnedého v Španielsku.
Medvedie mäso nie je v EÚ bežne dostupné a jeho konzumácia si vyžaduje testovanie na parazita Trichinella, ktorý môže spôsobiť vážne ochorenie.
https://standard.sk/956607/bbc-slovensk ... i-na-stoly
https://www.bbc.com/news/articles/c4gkpy3x3ndo
-
dusantt
- Platinum Member ***
Slovensko ma na 20 500 km2 cca 1400 jedincov = 1 jedinec ma 14.64 km2 co predstavuje stvorec cca 3.8x3.8km
Spanielsko ma na 185 000 km2 cca 350 jedincov = 1 jedinec ma 528 km2 co predstavuje stvorec cca 23x23km
Trichinella (svalovec) sa moze nachadzat aj v "domacom" bravcovom mase, ale postihnute nim su aj diviaky, ktore sa u nas bezne jedava.
Spanielsko ma na 185 000 km2 cca 350 jedincov = 1 jedinec ma 528 km2 co predstavuje stvorec cca 23x23km
Trichinella (svalovec) sa moze nachadzat aj v "domacom" bravcovom mase, ale postihnute nim su aj diviaky, ktore sa u nas bezne jedava.
Inflacia je predsa nula.
Posledný nech zhasne.
Posledný nech zhasne.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
rozmyslam ci to maso nie je vtip. Rusime tu USP trestny zakon prepusta kadekoho - prokuratorov sa snazime podplatit dozivotnou rentou, miliony z eurofondou idu na haciendy pre nasich ludi, pohnevali sme si kancelara statu jedneho z najvacsich obchodnych partnerov - a tu je medvedie maso ....
-
Max100
- Gold Member **
Nie my sme si ho pohnevali,ale oni si ho pohnevali.A robia to systematicky a zamerne.Dnes RF opat v Budapesti kydal na EU.Zamerne provokuje,kym to niekoho neprestane bavit a stopnu nam eurofondy,ved dovody im davame ako na tacke.Potom bude uz len krocik k otazke vystupenia z EU.Potom nam tu bude dozivotne vladnut vladca sveta Fico.Toto maju jeho volici radi.Donedavna hovorievali politici,ze rozhodnutia sudu treba respektovat a nie komentovat.Ovsem pokial sa to netyka nasich ludi.
https://www.startitup.sk/aj-politicky-z ... -kazimira/
https://www.startitup.sk/aj-politicky-z ... -kazimira/