AGF, AG Fund, ACTIVE GROWTH FUND, AGF Europe SE

Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
danno
Active Member
Dátum registrácie: Št 18 02, 2021 3:18 pm
Has thanked: 21 times
Been thanked: 25 times

Re: AGF, AG Fund, ACTIVE GROWTH FUND, AGF Europe SE

Príspevok od používateľa danno »

veteran_invest napísal: Po 17 02, 2025 11:30 pm aktualne majitelia AGF uz su v klidecku v zahranici aj s peniazmi investorov, pribeh ma nakoniec celkom rychly koniec :lol:
mame k tomu aj nejaky zdroj?
Používateľov profilový obrázok
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 259 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Podľa všetkého zaloźili novú platformu Yustus Flynn a pokračuje sa tam... Samozrejme, zriadenie je už v Dubaji :D
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
aviceN
Platinum Member ***
Kontaktovať používateľa:

Sviečka zhasla, AGF kontaktovala klientov, že pozastavujú výbery, prechádzajú na nový projekt a že kto chce pokračovať, nech sa zazmluvní na novo. :surprised pikachu face:
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2787 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

aviceN napísal: St 02 04, 2025 7:35 am Sviečka zhasla, AGF kontaktovala klientov, že pozastavujú výbery, prechádzajú na nový projekt a že kto chce pokračovať, nech sa zazmluvní na novo. :surprised pikachu face:
ChatGPT: Yustus Flynn je spoločnosť so sídlom v Dubaji, Spojené arabské emiráty, ktorá sa špecializuje na finančné produkty zamerané na budovanie bohatstva a finančnej slobody. Ich ponuka zahŕňa produkty od finančnej rezervy, cez budovanie majetku až po čerpanie renty, s cieľom umožniť klientom venovať viac času sebe, rodine, práci a koníčkom. ​

yustusflynn.com

Spoločnosť zdôrazňuje, že nespadá pod reguláciu Národnej banky Slovenska (NBS). ​

Spoluzakladateľom spoločnosti je Andrej Juhaniak, ktorý má skúsenosti v oblasti obchodu a podnikania. ​
LinkedIn

Marek Bednárik zastáva pozíciu obchodného riaditeľa v Yustus Flynn Estate a má bohaté skúsenosti v oblasti realít.
Prílohy
L1.png
L2.png
L3.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

To bude normálne cenné digitálne umenie (NFT) - tieto fotky...

Disclaimer: ​Národná banka Slovenska (NBS) vydala varovanie týkajúce sa aktivít družstva AGF Community. Táto spoločnosť, so sídlom v Považskej Bystrici, ponúka a propaguje svoje služby prostredníctvom webovej stránky www.agf.community a sociálnych sietí. NBS upozorňuje, že AGF Community nemá oprávnenie na poskytovanie investičných služieb ani na zhromažďovanie peňažných prostriedkov do fondov kolektívneho investovania.
Prílohy
YF1.png
YF2.png
YF3.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
aviceN
Platinum Member ***
Kontaktovať používateľa:

Teraz ich volajú preregistrovať z pôvodného AGF do stabilium.net
Eva M.
Dátum registrácie: St 30 04, 2025 8:43 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Eva M. »

je tu niekto kto nepodpise zmluvu so Stabilium s.r.o?
J.R.
Dátum registrácie: So 03 05, 2025 9:27 am
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa J.R. »

Zmluvu som zatiaľ nedostala. Vy už áno?
peter447
Dátum registrácie: Ne 02 06, 2024 11:48 am

Príspevok od používateľa peter447 »

Ak niekto vobec podpise zmluvu so Stabilium s.r.o., v podstate hovori, ze akceptuje, ze mu AGF nechce vyplatit prostriedky a dava chalanom absolutne volnu ruku v tom, ako nakladaju s prostriedkami a uzivaju svoj luxusny zivotny styl, ktorym sa aj prezentuju.

Jednoducha otazka: AGF ludom nedokaze vyplatit peniaze, ale ak podpisete novu zmluvu s inym subjektom, tak zrazu vam dokazu vyplatit garantovany vynos a este viac, ano? Ak toto niekto podpise bez toho, aby na dane osoby zatlacil z inej strany, tak nech sa necuduje, ze jeho peniaze skoncia v majetku Krasnana a spol., pripadne sa stratia niekde v celej spleti firiem.

Rad by som upozornil na nasledovne body:

1. To, ze AGF vybera prostriedky na investovanie (alebo vyberalo) cez "Ramcovu investicnu zmluvu" spada pod neopravnene podnikanie. Na takyto biznis jednoducho nemaju licenciu ani ine povolenie a na zaklade neopravneneho podnikania podla § 251 (Neoprávnené podnikanie) sa jedna o trestny cin, o to horsie, ak pri nom dojde k vzniku skody a k obohateniu (staci si pozriet tento paragraf).

Kedze firiem v skupine AGF je velke mnozstvo a vsade je konatelom Krasnan a zrazu nie je mozne veritelom vyplatit peniaze, na ktore maju narok, tak je tu podozrenie na podvod. Existuje "x" firiem, kde je jeden konatel v ramci skupiny a zrazu nei je mozne vyplacat prostriedky? Hmm, zvlastne.
Neopravnene podnikanie plus transakcie medzi vlastnymi firmami.

S tymto sa urcite oplati skocit na prokuraturu v PB, ale ak radsej ludia podpisuju zmluvy so Stabilium s.r.o., je to uz ich rozhodnutie. Krasnanovi akurat pribudnu dalsie mercedesy v garazi s vlastnymi ECV.

NEOPRAVNENE PODNIKANIE je mozne oznamit policii, SOI a v neposlednom rade aj NBS. NBS uz riesi "AGF Community, druzstvo" a v ramci neopravneneho podnikania dokaze riesit aj ostatne AGF firmy, ktore vyberali peniaze ako investiciu. Taktiez NBS ma mechanizmus na to, aby tuto zalezitost vedela posunut na policiu na riesenie dalej v pripade potreby.

Podnet na NBS mozete podat zadarmo a staci v zasade aj emailom. Cim viac ludi, tym lepsie. V opacnom pripade sa tato rakovina len rozrastie.

2. Ak sa Krasnan vyhraza veritelom, ze ak trvaju na vyplate, tak posle firmu do konkurzu a majetok rozpreda za lacno, rad by som pripomenul, ze konatel firmy musi konat v jej prospech a aj prospech jej veritelov a v pripade takychto ukonov musi byt nakladanie s majetkom objektivne, musi sa majetok predavat za trhove ceny a v pripade, ze by bolo ocividne, ze bol konkurz "nasilu" alebo sa majetok predaval za prilis nizke sumy, tiez sa jedna o porusenie zakona.
Ludom to je ale ocividne jedno.

3. Urcite by bolo fajn podat aj podnet aj na Danovy urad v PB, staci emailom, cim viac ludi, tym lepsie. Pointou je, ze mnozstvo firiem v ramci AGF skupinky nema riadne podane DP.
Firma AGF PB s.r.o. nema podanu DP a UZ od jej zalozenia, danovy urad sa na to urcite rad pozrie.
AFG Eurospe S.E. nema zatial podane DP a UZ za rok 2023 a AGF community, druzstvo zatial nema za rok 2024.
Je taktiez zvlastne, ze firmy AGF 2,3 a 4 s.r.o. este tiez nepodali vykazy za 2024.
Vsetko toto je verejen pristupne na Finstate.

Urcite by sa aj Danovy urad v PB rad pozrel na taketo spravanie firiem, hlavne, ak tam je jeden konatel. Dokazu sa v tom sparat a je to aj ich povinnost.

4. V prípade, ze niekto odtialto je clenom druzstva AGF community, tak je fajn si overit, ci prebehla riadna Clenska schodza za posledne roky a ak nie, tiez to riesit pravne, lebo je to povinnost tohto subjektu a zaroven musia kazdemu clenovi zaslat Uctovnu zavierku za kazdy rok. Ak sa tak nestalo, mozno by ste sa mohli opytat, ze preco?

ZHRNUTIE:
Su tu 3 roviny, v ktorych je mozne toto riesit a tlacit na AGF, aby namiesto novych mercedesov platili radsej veritelom.
- TRESTNE OZNAMENIE, len si treba dat pozor na jasnu a zrozumitelnu formulaciu. Je tu skupina firiem, ktore zrazu nevyplacaju veritelov a ponukaju nahradnu zmluvu s inou firmou a robia medzi sebou transakcie. Je to velmi podozrive a vykazuje to znamky podvodu, policia sa uz na to dokaze pozriet a sparat sa v tom hlbsie, je to ich robota, nie vasa - staci, ak je podnet opravneny a dava zmysel, co tu urcite dava.

- PODNET NA DANOVY URAD V PB, emailom, viac ludi, je to zdarma

- PODNET NA NBS, je to tiez zdarma, NBS uz o tychto menach vie a dalsie informacie jej urcite pomozu.

Hlavne sa opytajte sami seba, preco by ste vobec podpisali nejak upochybnu zmluvu, ktora vam slubuje velky garantovany vynos, ale teraz zhodou okolnosti vas vyplatit nevedia?
Vlk77
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2025 1:02 pm

Príspevok od používateľa Vlk77 »

J.R. napísal: So 03 05, 2025 9:31 am Zmluvu som zatiaľ nedostala. Vy už áno?
zdravim...ano ale az po vyziadani a je postavena na 5 rokov a rocne zurocenie 9%....
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Chlapci z AGF sú už televízne hviezdy. Práve teraz ich preberajú na STV1 .
Relácia REPORTÉRI.
danno
Active Member

prikladam odkaz na reportáž v case od 15:42

https://www.stvr.sk/televizia/archiv/16952#942
feri423
Dátum registrácie: Pi 23 05, 2025 11:29 am

Príspevok od používateľa feri423 »

Čítam tu niektoré komentáre a pripadám si ako na stránkach nejakého bulvárneho a dezinformačného média...

Asi majú pôsobiť, že sú písané odborníkmi, ale nie je to tak, čo si aj bežný človek vie ľahko overiť. Pri tom reálne tu nevidím snahu pisateľov zistiť a popísať skutočný stav. Nie sú uvedené základné dôležité informácie, kontext, za to ste uviedli kopec dezinformácií, konšpirácií a vedomého šírenia strachu a paniky.

A celé to má asi pôsobiť ako „úprimná snaha pomôcť ľuďom chrániť ich pred nebezpečnou firmou a ochrániť ich peniaze“ 😊 Zisťovali ste si milí diskutéri vôbec nejaké relevantné informácie, keď už máte potrebu konšpirovať? A milí admini, rovnako ste si overili tieto tvrdenia, alebo Vám to vyhovuje?

Tak pridám svoj osobný názor s tým, že som dlhodobým klientom AGF a už aj Stabilium, tak mám informácie aj priamo od zdroja.

Firma sa rozdelila, nakoľko pôvodní dvaja vlastníci stratili spoločnú víziu, a každý dostal iný pohľad na tento druh podnikania, ako aj spôsob, akým ho chce robiť. Spolu s rozdelením sa oddelili aj štruktúry, kde časť zostala v AGF a časť prešla do Yustus Flynn. Takéto veci sa v biznise dejú a nie je to nič výnimočné.
Bohužiaľ následne bol na spoločnosti AGF spustený útok výberov prostriedkov, pričom dobre viete, že masívny útok takéhoto typu by vedel položiť aj banku. A garančné fondy? Prosím Vás, to si nechajte viete kde, dobre poznáte realitu. AGF má široké spektrum portfólia, ktoré je aj v nehnuteľnostiach a dlhých projektoch, ktoré sa nedajú zo dňa na deň zlikvidniť. Keby ste sa len o niečo posnažili, tieto informácie by ste si vedeli dohľadať. Ja som sa osobne stretol s majiteľom a viem o skladbe portfólia, podloženej LV a inými dokladmi.

Prečo Stabilium? Pretože táto spoločnosť mi prevzala celú pohľadávku a áno, je to na dlhší čas, avšak ako mi bolo myslím si dobre vysvetlené, nie je v tejto situácií veľmi na výber. Možnosťou bolo zostať v pôvodnej zmluve a čakať na prostriedky zo zlikvidnenia portfólia, pričom ak by sa niečo predalo pod cenu, kto myslíte, že by znášal stratu? Zase len klient. Fond ako taký môže priznať stratu a preniesť ju na klientov, to je investičné riziko, ktorého som si bol plne vedomý, aj keď som do spolupráce vstupoval. Teraz sa tu bude niekto pohoršovať, že sa nevie dostať ku svojim peniazom? Haló, toto je investovanie. Môžeme byť radi, že chcú situáciu riešiť a celé to nezabalili. Už teraz mám informácie, že sú pomerne veľké tlaky zo strany ostatných klientov, čo ja osobne nerozumiem, aby boli nehnuteľnosti a portfólio rýchlo rozpredané. A pre toto som podpísal Stabilium. Taktiež mi ukázali nové chystané projekty, nie je teda pravda, že je to len obyčajná firma, kde nás poprepisujú.

Ja spadám pod štruktúru, ktorá zostala v AGF, my sme plne informovaní, máme webináre, maily a aj telefonicky so mnou komunikujú. Toto mám potvrdené aj od známych. Viem, že si p. Juhaniak založil vlastnú firmu Yustus Flynn, s ktorou ja nemám nič spoločné.

Áno radil som sa aj s mojím právnikom, čo mám robiť a ako sa ku svojim peniazom dostať. Odpoveďou bolo, že môžem byť rád, že s nami komunikujú a snažia sa vec riešiť. Nechápem teda tých, čo to riešite právne, pretože dobre viete, že to nič neurýchli, ba naopak. Vaši právnici si na Vás len naháňajú hodiny….
feri423
Dátum registrácie: Pi 23 05, 2025 11:29 am

Príspevok od používateľa feri423 »

Na reportáž vydal stanovisko priamo Michal Krasňan na agfund.eu:

Stanovisko správcu spoločnosti AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o.
Spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. je správcom majetku zrovnateľnou s obhospodarovaním podľa § 15 ZISIF. Keďže spoločnosť a jej štatutár boli viackrát spomenutí v reportáži STVR Reportéri, spoločnosť a ja Michal Krasňan, ako jej správca, si vyhradzuje právo uverejniť toto stanovisko ako reakciu na vážne klamstvá a emočne podfarbenú reportáž, ktorá bola odvysielaná v spomínanej STVR.

Ako napovedá úvodný hovorený titulok reportáže ,,Stratené investície alebo premyslený podvod” tak v tomto duchu sa bohužiaľ niesla celá uvedená reportáž, ktorá bola výslovne smerovaná proti spoločnosti AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o., ako aj jej klientom. S poľutovaním zostáva len fakt, že sa ku takejto forme odhodlala verejnoprávna televízia. Od úvodu, až po koniec reportáže sa reportáž snaží emočne a hlavne podprahovo právne vplývať na potencionálneho diváka, kedy bez riadneho a dôkladného overenia skutočností navodzuje voči divákom dojem stratených investícii v našej spoločnosti, prípadne dokonca protiprávne podvodné konanie. Je až neuveriteľné, že sa verejnoprávna televízia uchýli označiť inú spoločnosť podvodným konaním, a to len na základe výpovedí osôb v predmetnej reportáži. Samozrejme, výslovne uvedená reportérka neoznačila spoločnosť a jej činnosť ako podvodnú, avšak celkový dojem, ako aj emočný spôsob podania informácií toto voči klientom spoločnosti navodzuje. Nepochopiteľným je aj tvrdenie p. Bizoňa, ktorý našu spoločnosť a osoby označil ako ,,to nie sú amatéri, ale organizované gangy, ktoré to mali vopred premyslené”. Voči tomuto tvrdeniu sa ostro ako správca ohradzujem, pričom voči týmto krivým tvrdeniam určite vykonáme právne kroky. Čerešničku na torte považujem tvrdenie, že sa ako osoba nachádzam v 28 obchodných spoločnostiach. Toto tvrdenie reportérka doložila výpisom z ORSR, kde ale ,,zabudla,, uviesť, že tento výpis bol tzv. úplný aj s históriou, a teda moju osobu ukazovalo aj v spoločnostiach, v ktorých už dávno nefigurujem. Toto opäť dokladá relevanciu celej uvedenej reportáže.

Je pravda, že sa ma snažila reportérka STVR kontaktovať, no opäť je poľutovania hodná forma kontaktovania. Najskôr telefonicky, následne osobne v priestoroch kancelárie, kde keď som osobne v danom čase nebol, dovolili si bez vedomia natáčať asistentku, a nakoniec u mňa na trvalom pobyte. V danom čase som sa doma nenachádzal, čo bolo opäť použité negatívne voči mojej osobe, ako prezentovaný fakt, že odmietam komunikovať. Moja asistentka jasne uviedla, že sa nemám problém stretnúť, pričom je len potrebné vopred dohodnúť termín. My so všetkými našimi klientmi komunikujeme či už osobne, telefonicky, e-mailami, alebo prostredníctvom webinárov, kde sú plne informovaní o všetkých skutočnostiach, a preto nevidím nijaky dôvod, prečo by sme mali informácie odkazovať prostredníctvom médií.

A preto poďme ku faktom.

Ja a môj dovtedajší obchodný partner, spoločník a akcionár z iných našich spoločných spoločností p. Juhaniak, sme sa na základe vzájomnej dohody koncom roka 2024 dohodli ukončiť našu viac ako 10 ročnú obchodnú spoluprácu, nakoľko sa p. Juhaniak rozhodol pokračovať ďalej v podnikaní a zhodnocovaní prostriedkov klientov vlastnou cestou prostredníctvom vlastnej spoločnosti Yustus Flynn, a naše dovtedajšie vízie sa nám tak rozišli. Spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. a spoločnosť Yustus Flynn nemajú medzi sebou žiadny zmluvný, ani personálny vzťah. V podnikaní je ukončenie spolupráce normálnym javom a toto ukončenie prebehlo jasnou dohodou, na základe ktorej sa každý z nás má postarať o svoju časť klientov. Na základe tejto dohody som okrem iného vystúpil zo spoločnosti AGF COMMUNITY, družstvo, v ktorej som pôsobil ako podpredseda. Začiatkom roka 2025 bol bohužiaľ spustený run, ktorý dostal do ohrozenia samotnú spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o., ako aj jej priamych klientov. Z tohto dôvodu musela spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. prijať rozhodnutie o pozastavení platieb na 1 rok, ktoré je zverejnené na tejto stránke. Spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. sa rozhodla zlikvidniť - rozpredať celé svoje portfólio, pričom uvedená ročná lehota slúži práve na ochranu klientov, aby mohlo byť predávanie portfólia bez vonkajších tlakov a v čo najvyšších sumách, opäť, v prospech klientov. Spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. je skutočným vlastníkom viacerých nehnuteľností, čo je riadne dohľadateľné na listoch vlastníctva a iných relevantných dokladoch. Spoločnosť AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. participuje na dlhých investičných projektoch, ktoré nie je možné vzhľadom na dlhé splatnosti zlikvidniť v krátkej dobe. Po zlikvidnení portfólia bude výťažok z portfólia pomerne zaslaný každému priamemu klientovi spoločnosti AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o. a to v presnom pomere tak, aby nebol nijaký veriteľ zvýhodnený, ani naopak ukrátený.

Rovnako sa ku mne dostávajú informácie, že som ja a p. Juhaniak majetky ukradli, nakúpili si drahé autá, a ušli mimo Slovenskej republiky. Chcem sa rázne ohradiť voči týmto nenávistným a klamlivým informáciám. Ani ja a ani p. Juhaniak zo spoločnosti AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o., ani z inej spoločnosti nescudzil, ani nijak inak neukradol, nespreveril ani jedno euro klientov spoločností. Tieto tvrdenia tak vnímame ako útok konkurentov spoločnosti, s cieľom diskreditácie našej spoločnosti a práce.

Na záver si dovoľujem zhrnúť, že je veľmi nezodpovedné a poľutovania hodné, že si verejnoprávna televízia naháňa sledovanosť neoverenými faktami a klamstvom.

Michal Krasňan správca AG osoba rizikového kapitálu, s.r.o.
andre
Guru Member ****
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 290 times

Príspevok od používateľa andre »

Romuald3000
Dátum registrácie: Št 29 05, 2025 6:22 am
Been thanked: 4 times

Príspevok od používateľa Romuald3000 »

Pridám sa do diskusie,keďže bohužiaľ mám zainvestované v AGF.
V krátkosti opíšem svoju skúsenosť s s Andrejom Juhaniakom a Michalom Krasňanom. Tieto dve mena spomínam otvorene a cielene,keďže mam zmluvu podpísanú od januára 2024 na ktorej figurujú ako PREDSEDA družstva a druhý spomínaný ako PODPREDSEDA družstva.

V bodoch:
-rok 2023, mám našetrené financie a chcem investovať
-hľadám možnosti investovania
-snažím sa vzdelávať v tejto oblasti
-osoba z blízkej rodiny mi ponúka AGF a sprostredkúva prvé informácie
-ponuka AGF znie veľmi dobre
-dolezité otázky ohľadom bezpečnosti a garancie odpovedajú veľmi uspokojivo
-bezpečnosť: o výber peňazí môžem požiadať a max. do 25 dní ich mám u seba
-garancia: rozložené prostriedky (Crypto, development,projekty,Stocks active...) diverzifikovaná stratégia,
-manželka je veľmi rezervovaná
-na základe dôvery rodine,ktorá mi to sprostredkúva, idem do toho
-silná motivácia zo strany rodinného sprostredkovatela: aby peniaze nestali v banke, veľmi slušné percentá,bezpečnosť - žiadna zmienka o riziku straty,práve naopak argumenty o spomínanej bezpečnosti
-Január 2024 podpisujem zmluvu
-vstupný poplatok 3000 eur, úmysel dlhoročnej stratégie, jednorazový vklad + možnosť každý mesiac investovať
-mám prístup k informáciám,každý mesiac dostávam reporty / newslleter
-vidim ako peniaze pracujú a mám možnosť kedykoľvek požiadať o výber
-kazdy mesiac posielam ďalšie peniaze do stratégie
-Dostávam sa nad hranicu 30k svojich investovanych penazi (stale ešte ale výnos investície nepokryl môj vstupný poplatok)
-Dôvera u mña narastá,keďže mám dostup k svojim peniazom (v prípade životných okolností,na beznom účte mám minimálnu zálohu...)
-20.3.2025 informácia od AGF,že sú pozastavené výbery,lebo bol spustený RUN, ide sa zlikvidovať
-bohuzial až v tomto momente sa viac zaujímam o pozadie AGF...
-nachadzam vyjadrenie NBS k riziku ohľadom AGF,že nespadajú pod žiadnu garančnú schému,nie sú registrovaný v NBS a nemajú ani povolenie na ponúkanie investičných služieb verejnosti.
-Odkryva sa pointa problému,rámcové zmluvy,ktoré sa podpisovali v AGF, boli zmluvy o vstupe do družstva AGF COMMUNITY,družstvo a poskytnutí prostriedkov družstvu za účelom zhodnotenia.
-dôvod veľkého problému v AGF ?
-Spominaný predseda družstva A. Juhaniak si na začiatku roka 2025 zakladá novú spoločnosť Yustus flyn,a strhol za sebou dosť ľudí,ktorý spôsobili RUN v AGF, aby sa preinvestovali v jeho novej spoločnosti (vedenej podotýkam už v Dubaji)
-Medzitym podpredseda M.Krasňan vidiac nedobru situáciu opúšťa družstvo AGF COMMUNITY a zakladá Stabilium s.r.o.
-toto všetko sa dialo a my bežní klienti sme nemali ani potuchy o tom
-A.Juhaniak nekomunikuje vôbec,a rieši si novú firmu,kým M.Krasňan sa 20.marca 2025 ozýva s informáciou o rozdelení družstva,zlikvidnovaní majetku družstva,a s ponukou od Stabilia s.r.o.,že preberie celú moju pohľadávku v družstve ešte aj s 9%vynosom ročne,keď podpíšem novú zmluvu na 5 rokov,súčasťou ktorej sú ale odstavce,ktoré hovoria o tom,že NEMÔŽEM VYMÁHAŤ PENIAZE SKÔR, NEMÔŽEM PODAŤ TRESTNÉ OZNÁMENIE NA OSOBU M.Krasňana, ANI PODNETY, ANI SA VYJADROVAT V MÉDIÁCH, ANI NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH...v opačnom prípade je rozviazaná zmluva a ja stratím úplne všetky práva na svoje peniaze.
-alebo druhá možnosť zostať v družstve a čakať na zlikvidnovanie majetku (čo má trvat 2-5 rokov,lebo niektoré veci sú zazmluvnené časovo a nemôžu byť predané skôr
-pri zlikvidnovaní majetku družstva nám samozrejme nagarantujú vrátenie plnej sumy peňazí,ale pri podpise novej zmluvy ich garantujú aj s výnosom
-na otázky koľko %straty mojich peňazí sa odhaduje,odpovedajú,že to sa nedá povedať, už teraz sa ale predáva majetok podľa slov M.Krasňana "jemne pod cenu" - čo po otazkach vyznamu jemne - odpoveď prichádza opatrná,že sa bavíme o 20-30 % pod cenu.
-a to že v družstve nie je toľko nehnuteľností a cenných papierov,a pod...TOĽKO,aby to pokrylo pohľadávky všetkých klientov,to je nám všetkým jasné.
-ja novú zmluvu nepodpisujem,preto sa môžem vyjadriť aj takto verejne v tomto fóre,mnohí už podpísali a tým sa umlčali za vidinou vrátenia peňazí a ešte aj zhodnotenia o 5 rokov
-moja dôvera voči AGF a už viac krát spominanym dvom hlavným akterom (v tejto podotýkam výbornej lekcii života v rámci investovania) je na bode hlboko POD NULOU.
-ak aj nejaké peniaze zo zlikvidnenia prídu, čo reálne rátam do max.5000 ,tak asi je ľahko vypocitatelna moja strata,keďže som mal zainvestovane nad 30k
-ci využijem všetky možné prostriedky od podnetov na NBS,podnetov na daňový úrad,a trestnych oznamenî na hlavných aktérov ? To je jasné,veď to boli peniaze na ktoré som pracoval ja aj moja manželka
-že som bol hlúpy keď som dôveroval rodine a neoveril si viac AGF ? Rovnako jasná vec.
akonato
Dátum registrácie: Pi 30 05, 2025 1:18 pm

Príspevok od používateľa akonato »

Veľmi cením príspevok nadomnou. Slovensko potrebuje viac ľudí, ktorí sa neboja priznať chybu ale najmä podniknúť kroky proti ľuďom ako sú Andrej Juhaniak, Michal Krasňan ale aj kedysi na webe spomínaný Head of Sales Ľubomír Judiak z Novoti (mr. judiak) ktorý záhadne zmizol z internetu aj keď mal predtým 10 príspevkov za deň a sľuboval nenormálne výnosy.

Daní ľudia sa aktuálne tvária že nemajú s firmou AGF nič spoločné, ale internet si pamätá. Koniec koncov majú na webe veľa rozhovorov a príspevkov kde sú s touto firmou spojení. Najväčšia drzosť je založiť si inú firmu Yustus Flynn, ale úplne rovnaký koncept a žiadať od ľudí opäť peniaze a v komentároch písať, že oni nemajú s AGF nič.

Či to dané osoby spravili naschvál alebo nie je na osoby činné v trestnom konaní. Jedno je ale isté - štruktúra akú mali nastavenú, "garantované výnosy", agresívny marketing, spletitá sieť sro, či aktuálne sídlo v Dubaji jasne hovoria, že oni dávaju ruky od zodpovednosti preč.

Jediné ich životné šťastie je nízka finančná gramotnosť a krátka pamäť slovákov a to že sa boja ísť do právneho konfliktu (prípadne na to nemajú prostriedky) Snáď sa to raz zlomí.

Držím všetkým poškodeným palce.
Vlk77
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2025 1:02 pm

Príspevok od používateľa Vlk77 »

Ale to je v poriadku ...Ludia sa opravnene boja, komunikuju medzi sebov....poznam chlapa ktory tam dal celozivotne uspory a teraz je pred sebevrazdou....Kazdemu kto oslovil pravnika dostal tu istu odpovad, tak sa niet comu divit!!!!

.
feri423 napísal: Pi 23 05, 2025 2:10 pm Čítam tu niektoré komentáre a pripadám si ako na stránkach nejakého bulvárneho a dezinformačného média...

Asi majú pôsobiť, že sú písané odborníkmi, ale nie je to tak, čo si aj bežný človek vie ľahko overiť. Pri tom reálne tu nevidím snahu pisateľov zistiť a popísať skutočný stav. Nie sú uvedené základné dôležité informácie, kontext, za to ste uviedli kopec dezinformácií, konšpirácií a vedomého šírenia strachu a paniky.

A celé to má asi pôsobiť ako „úprimná snaha pomôcť ľuďom chrániť ich pred nebezpečnou firmou a ochrániť ich peniaze“ 😊 Zisťovali ste si milí diskutéri vôbec nejaké relevantné informácie, keď už máte potrebu konšpirovať? A milí admini, rovnako ste si overili tieto tvrdenia, alebo Vám to vyhovuje?

Tak pridám svoj osobný názor s tým, že som dlhodobým klientom AGF a už aj Stabilium, tak mám informácie aj priamo od zdroja.

Firma sa rozdelila, nakoľko pôvodní dvaja vlastníci stratili spoločnú víziu, a každý dostal iný pohľad na tento druh podnikania, ako aj spôsob, akým ho chce robiť. Spolu s rozdelením sa oddelili aj štruktúry, kde časť zostala v AGF a časť prešla do Yustus Flynn. Takéto veci sa v biznise dejú a nie je to nič výnimočné.
Bohužiaľ následne bol na spoločnosti AGF spustený útok výberov prostriedkov, pričom dobre viete, že masívny útok takéhoto typu by vedel položiť aj banku. A garančné fondy? Prosím Vás, to si nechajte viete kde, dobre poznáte realitu. AGF má široké spektrum portfólia, ktoré je aj v nehnuteľnostiach a dlhých projektoch, ktoré sa nedajú zo dňa na deň zlikvidniť. Keby ste sa len o niečo posnažili, tieto informácie by ste si vedeli dohľadať. Ja som sa osobne stretol s majiteľom a viem o skladbe portfólia, podloženej LV a inými dokladmi.

Prečo Stabilium? Pretože táto spoločnosť mi prevzala celú pohľadávku a áno, je to na dlhší čas, avšak ako mi bolo myslím si dobre vysvetlené, nie je v tejto situácií veľmi na výber. Možnosťou bolo zostať v pôvodnej zmluve a čakať na prostriedky zo zlikvidnenia portfólia, pričom ak by sa niečo predalo pod cenu, kto myslíte, že by znášal stratu? Zase len klient. Fond ako taký môže priznať stratu a preniesť ju na klientov, to je investičné riziko, ktorého som si bol plne vedomý, aj keď som do spolupráce vstupoval. Teraz sa tu bude niekto pohoršovať, že sa nevie dostať ku svojim peniazom? Haló, toto je investovanie. Môžeme byť radi, že chcú situáciu riešiť a celé to nezabalili. Už teraz mám informácie, že sú pomerne veľké tlaky zo strany ostatných klientov, čo ja osobne nerozumiem, aby boli nehnuteľnosti a portfólio rýchlo rozpredané. A pre toto som podpísal Stabilium. Taktiež mi ukázali nové chystané projekty, nie je teda pravda, že je to len obyčajná firma, kde nás poprepisujú.

Ja spadám pod štruktúru, ktorá zostala v AGF, my sme plne informovaní, máme webináre, maily a aj telefonicky so mnou komunikujú. Toto mám potvrdené aj od známych. Viem, že si p. Juhaniak založil vlastnú firmu Yustus Flynn, s ktorou ja nemám nič spoločné.

Áno radil som sa aj s mojím právnikom, čo mám robiť a ako sa ku svojim peniazom dostať. Odpoveďou bolo, že môžem byť rád, že s nami komunikujú a snažia sa vec riešiť. Nechápem teda tých, čo to riešite právne, pretože dobre viete, že to nič neurýchli, ba naopak. Vaši právnici si na Vás len naháňajú hodiny….
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Stále rovnaký scénar. Len voľakedy to bola AGW..dnes je to AGF.
Jedna generácia sa popáli a druhá vyrastie, aby sa vrhla do ohňa a rovnako popálila.
Ešte aj to sa opakuje, že majitelia ponzi schémy, ktorí to samozrejme vždy na začiatku myslia dobre (len
im potom treba neustále viac a viac vkladov), sa pri nevyplácaní vyhovárajú na to, že ľudia začali vyberať.

Dokonca som zažil nebankovku ktorá skutočne mala majetok, ktorý mohla ľuďom vrátiť.
Ale nevrátila. Mala dosť času, aby našla taký spôsob, aby nemusela.

Nedal by som sa opiť rožkom. Kým existuje nejaký majetok, jedine právnici vedia, ako ho zablokovať, ked sa ešte dá.
Nie ,,môj právnik,,. Nie hocijaký právnik. Treba na to špecialistov.

Čítanie o tých časoch minulých, ktoré sa opakujú:
https://www1.pluska.sk/archiv/sef-agw-siel-rovno-basy
Saint
Dátum registrácie: So 31 05, 2025 12:01 am

Príspevok od používateľa Saint »

Tu máme fešákov z AGF COMMUNITY, celu tuto investičnú firmu (či družstvo) som začal registrovať asi 2,5 roku dozadu, mal som možnosť vidieť jeden webinár, ale neodvážil som sa investovať u nich .. Nie len Krásňan s Juhaniakom naháňali investorov , treba sa pozrieť aj na ostatných zakladateľov, ti ľudia sú navzájom poprepájaný, Veľmi zaujímavé ako boli extrémne aktívny na sociálnych sieťach ,ale od začiatku roka 2025 akoby AGF ani nepoznali.... Veľmi oceňujem komentár vyššie (Romuald3000) kde pán spísal podrobný opis celého svojho investovania v AGF až po likvidáciu firmy. Je potrebne o tom hovoriť, a upozorňovať...
Prílohy
agf zakladatelia.jpg
agf vsetci.png
danno
Active Member

Informačne cielena kampan stale pokracuje..v ten isty den 23.5. ako tu pridal Michal Krasnan svoje stanovisko. Pridal podobne vyjadrenie aj Mr. Judiak na instagrame. Video s vyjadrenim zverejnil aj na youtube...ale uz ho stihol aj zmazat. Bolo to v style ako mu denne chodia desiatky sprav ze je podvodnik. A vysvetlil to ze oni s klientami komunikuju, a ak zacne komunikovat aj druha strana tak je po probleme a peniaze budu rychlo vyplatene. Samozrejme upozornil ze on zmluvy uzatvaral ako sprostredkovatel, ale chce svojim klientom pomoct.
akonato
Dátum registrácie: Pi 30 05, 2025 1:18 pm

Príspevok od používateľa akonato »

To vyjadrenie by som si pozrel. Škoda že som to nepostrehol. Každopádne jasné, že je Ľubomír Judiak (mr. judiak) podvodník. Každý kto garantuje 15% a na instagram dáva iba zelené čísla je podvodník. Celkom zábavné je teraz sledovať Juhaniakov instagram resp. komentáre ako sa vyhovára a hrá sa na obeť (veď ja som bol tiež iba klient).
danno napísal: Ne 01 06, 2025 9:31 pm Informačne cielena kampan stale pokracuje..v ten isty den 23.5. ako tu pridal Michal Krasnan svoje stanovisko. Pridal podobne vyjadrenie aj Mr. Judiak na instagrame. Video s vyjadrenim zverejnil aj na youtube...ale uz ho stihol aj zmazat. Bolo to v style ako mu denne chodia desiatky sprav ze je podvodnik. A vysvetlil to ze oni s klientami komunikuju, a ak zacne komunikovat aj druha strana tak je po probleme a peniaze budu rychlo vyplatene. Samozrejme upozornil ze on zmluvy uzatvaral ako sprostredkovatel, ale chce svojim klientom pomoct.
MiiikPiiik
Dátum registrácie: Št 24 08, 2023 11:35 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 10 times

Príspevok od používateľa MiiikPiiik »

Práve vyšlo video o tejto schéme: https://www.youtube.com/watch?v=Kmupu0_ ... NIE%C4%8CO
Napísať odpoveď

Návrat na "Podozrivé subjekty, nevýhodné produkty a rizikové investície"