Fimex uz nerobi telekampane
Veď mi volali minulý mesiac. Pritom sa absolútne nepoznáme a museli ísť len podľa databáz, alebo telefónneho zoznamu.
U (neserióznych) brokerov je vždy riziko, že obchody vlastne vôbec nerealizujú a iba robia taký niečo ako: demo-trading. Potom ešte aj tie poplatky ušetria.
Čo sa týka tých serióznejších, tak si ani tam nerobím ilúzie. Poznám niekoľko ľudí čo "spravuje" traduje za klienta u o.c.p. a nie je to ďaleko od "Tak co, dnes to kupime alebo predame ? Vcera sme kupovali, tak dnes skusme predavat."
Skôr ešte takto:
"Hm.. dnes nemám žiadny obchod. Vyfiltrujem klientov so stratou 10% na nejakom obchode a zavolám im: Dobrý deň pán Glasa. Telefonica klesla o 10% a my máme zanalyzované, že určite pôjde ešte nižšie. Urobme teda radšej riadenú stratu, kým je to ako tak v pohode. Glasa na to - vyzerá to rozumne, poďme do toho.
A chalan má na dnes odfajknutý aspoň jeden obchod (poplatok pre zamestnávateľa)."
A to nehovorím o firmách ako afin, ale o celkom seriózne vnímaných o.c.p.
Správa majetku u obchodníka s cennými papiermi je vždy absolútna kravina. O.c.p. (broker) je vždy v konflikte záujmov keď spravuje majetok pretože je v prvom rade sprostredkovateľ !
Je to niečo ako by som tebe ako sprostredkovateľovi dal balík peňazí a povedal ti, že máš s nimi podľa svojho uváženia predávať a nakupovať fondy aj poistenia.
Alebo iný príklad - dám realitke ako sprostredkovateľovi nehnuteľností balím peňazí, aby mi ich zhodnotila a nakupovala podľa svojho uváženia byty, domy budovy a pozemky.