j&t arch pre mladého investora ?

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Alchemix
Dátum registrácie: Po 11 08, 2025 1:09 pm

j&t arch pre mladého investora ?

Príspevok od používateľa Alchemix »

Dobrý deň,

budem mať k dispozícii väčší obnos kapitálu a zvažujem investíciu do J&T ARCH Investments.
Doteraz som investoval skôr samostatne (napr. cez XTB a podobné platformy), takže s väčšími bankovými alebo fondovými produktmi nemám veľa praktických skúseností.
Vzhľadom na výšku kapitálu hľadám riešenie, ktoré by mohlo generovať stabilný pasívny príjem a zároveň malo dlhodobo kvalitné výsledky.

Budem rád za vaše názory na J&T ARCH, prípadne odporúčania iných možností, ktoré by v tomto objeme stáli za zváženie.

Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2778 times

Re: j&t arch pre mladého investora ?

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Som urobil vyhodnotenie j&t arch do Hitparády.
Ináč tu máme o nich aj osobitné vlákno.

Tam potom prehodím aj vyhodnotenie z Hitparády, aj diskusiu, ak sa ti ľudia vyjadria tu.

Za mňa: výnos pri úpise (teda ak vstúpiš cez JT ako do podielového fondu ) na konci ( pri výbere výnosu, teda redemácii)
podlieha zrážkovej dani 19% (teda ak ten fond je slovenský..ak český, tak si to zdaníš sám ).

Preto u mňa rozhoduje, či je to cez burzu ( investičný účet a nákup na Pražskej burze ), alebo cez úpis .

Výnos majú zaujímavý a podľa mňa oveľa menej rizikový ako investovanie do akcií.
Len pri tom úpise musí ísť o skutočne dlhodobejšiu investíciu, lebo tam majú dosť podmienok a sankcií.
Ja osobne si myslím, že výnos časom bude klesať - ono to tak býva, že na začiatku je výnos reprezentatívny,
neskôr sa začnú do fondu pridávať menej výnosné, či viac rizikové investície.
Ale ber to len ako môj súkromný názor, v žiadnom prípade nie ako radu - na to nie som oprávnený.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Alchemix
Dátum registrácie: Po 11 08, 2025 1:09 pm

Príspevok od používateľa Alchemix »

Nemám problém tam držať peniaze dlhodobo, je to slušná čiastka ktorá by ma urokmi mohla živiť.
Ďakujem za informacie :)
Axon
Dátum registrácie: Ut 08 10, 2024 3:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Príspevok od používateľa Axon »

Alchemix napísal: Po 11 08, 2025 1:17 pm Dobrý deň,

budem mať k dispozícii väčší obnos kapitálu a zvažujem investíciu do J&T ARCH Investments.
Doteraz som investoval skôr samostatne (napr. cez XTB a podobné platformy), takže s väčšími bankovými alebo fondovými produktmi nemám veľa praktických skúseností.
Vzhľadom na výšku kapitálu hľadám riešenie, ktoré by mohlo generovať stabilný pasívny príjem a zároveň malo dlhodobo kvalitné výsledky.

Budem rád za vaše názory na J&T ARCH, prípadne odporúčania iných možností, ktoré by v tomto objeme stáli za zváženie.

Ďakujem.
Pri JT je dobré vziať aj v úvahu, akým spôsobom sa dostali k určitým majetkom. Akcionári 1.garantovanej vedia svoje a skúste sa ich spýtať aký majú názor na túto finančnú skupinu. Nejaké informácie sa dozviete aj na tejto web stránke https://garantovana.szm.sk/
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

Ako zákazník J&T banky a nahováraný do všetkých ich produktov (z ktorých som väčšinu skúsil a so sklamaním opustil) Ti radím, aby si sa všetkému, čo ponúkajú, vyhol. Dávno nie sú tou dynamicky sa rozvíjajúcou bankou, ktorej záležalo na kolientovi ako boli pri založení a pár rokov potom. Tiež poradcovia/pridelení bankári stratili znalostnú/komunikačnú úroveň a správajú sa ako predajci nevýhodných produktov.

Už som to písal v iných témach - ich fondy sú poplatkovo zaťažené niekoľkonásobne jednoduchým trikom - jeden fond vloží do ich druhého fondu a ten do tretieho a platíš trojnásobné poplatky za správu (okrem vstupných, výstupných), zhodnotenie uvádzajú pred zdanením aj tak je mizivé, môj názor po 15 alebo viac rokoch u nich je - vyhni sa im. Fondy sú ponúkané len medzi ich klientami a umelo navyšovaná/znižovaná hodnota podľa toho ako potrebujú zarobiť a aké zrovna majú úmysly.
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"